12 Cele mai bune programe de baze de date gratuite și open source

Cel mai bun-free-open-source-bază de date software-


În spatele fiecărei aplicații vă puteți imagina există un software de bază de date. Acestea sunt utilizate pentru stocarea informațiilor precum detalii despre produs, date despre clienți, finanțe sau orice altceva care ar putea fi important pentru o companie. Utilizatorii de pe social media își păstrează toate informațiile în bazele de date. Chiar și hackerii folosesc bazele de date în mod regulat pentru colectarea informațiilor personale atunci când invadează un site web.

A avea o bază de date este esențială pentru majoritatea întreprinderilor. Cu toate acestea, există diverse tipuri de baze de date și dacă tocmai ați început o companie, s-ar putea să nu fie evident care ar trebui să alegeți. Bazele de date au evoluat foarte mult în ultimele decenii și în zilele noastre puteți stoca chiar și petabytes de date, dacă doriți. Știm că începătorii se pot confunda în timp ce căutați software-ul perfect al bazei de date.

Citit: 10 limbi de programare cu cele mai bune plată

Dacă sunteți unul dintre ei, continuați să citiți. În acest articol, vom împărtăși acum câteva informații utile despre cele mai populare baze de date. În primul rând, vom împărți selecția noastră în cele mai populare trei tipuri de baze de date pe care oamenii le folosesc: baze de date documente, baze de date grafice și baze de date relaționale.

Desigur, există multe altele, dar este întotdeauna mai bine să apelați la cele mai populare, iar după ce vă veți familiariza cu bazele de date, veți ști pe care să vă adresați. Deoarece există diferite categorii atunci când vine vorba de software-ul bazei de date, prețurile pot varia foarte mult. Din fericire, există o mulțime de software de baze de date gratuit.

Vom prezenta câteva programe de baze de date open-source pentru fiecare dintre cele trei categorii care sunt absolut gratuite. Pe baza recenziilor noastre, veți putea alege baza de date care se potrivește cel mai mult nevoilor dvs. Următorul software de bază de date este recomandat în special pentru creatorii de aplicații și pentru întreprinderile mai mici ca opțiune cu buget redus.

Top 3 baze de date relaționale gratuite

Bazele de date relaționale există din 1979, când Oracle a dezvoltat prima versiune. Au câștigat rapid popularitate și au devenit bazele de date cele mai des utilizate. În zilele noastre, puteți găsi tone din ele, atât gratuite, cât și premium. Pot exista diferențe semnificative între bazele de date relaționale.

Ca și pentru alte instrumente și software populare astăzi, puteți găsi un număr mare de opțiuni bazate pe web pentru baze de date. Unele dintre ele funcționează doar o platformă specifică, în timp ce altele pot fi implementate pe mai multe platforme. Cu toate acestea, există un lucru comun în toate bazele de date relaționale: toate folosesc limbajul SQL pentru sarcinile lor. Să vedem acum cele trei baze de date relaționale pe care le recomandăm mai ales!

 1. MySQL

MySQL este probabil cea mai cunoscută bază de date de pe lista noastră. Versiunea inițială a acestui software a fost din 1995 și s-a îmbunătățit abia de atunci. Au păstrat MySQL gratuit și open-source, așa cum a fost chiar de la început. Dezvoltatorii au adăugat o mulțime de funcționalități noi la interfața grafică a utilizatorului, care facilitează utilizarea acestora.

Există, de asemenea, mai multe instrumente pentru linia de comandă în MySQL decât înainte, astfel încât utilizatorii să poată accesa și gestiona fără probleme datele lor. Ediția comunitară a bazei de date vine cu o gamă largă de caracteristici utile, inclusiv conectori MySQL, bancă de lucru, NoSQL, motor de stocare conectabil, dicționar tranzacțional de date, replicare și multe altele. MySQL nu este restricționat la o anumită platformă. De fapt, îl puteți folosi pe mai mult de 20 de sisteme și platforme de operare.

Acest software are un număr copleșitor de recenzii pozitive pe Web. Este utilizat pe scară largă de către întreprinderile mici și mari ca una dintre cele mai flexibile soluții. Chiar și Facebook și WordPress îl folosesc, două companii care lucrează cu o cantitate uriașă de date.

 1. Microsoft SQL

Microsoft SQL este, de asemenea, un nume imens printre bazele de date relaționale. A fost lansat de Microsoft în 1989, iar acum este folosit de multe companii mari precum Cerner, Dell și Georgia Pacific. Au dezvoltat numeroase versiuni pentru a se asigura că se potrivește nevoilor întreprinderilor mici, întreprinderilor uriașe și persoanelor fizice.

Desigur, nu toate versiunile Microsoft SQL sunt gratuite, dar oferă o ediție Express pentru cei care lucrează la proiecte mai mici. Este oarecum redus, dar întregul motor este integrat în acesta și suportă, de asemenea, un număr nelimitat de baze de date și utilizatori. Utilizatorii care lucrează cu Express pot lucra cu până la 10 GB de date.

Este optim pentru freelancerii care construiesc aplicații și proiecte de acasă. Aveți câteva caracteristici utile chiar și cu versiunea gratuită, inclusiv instrumente pentru gestionare și dezvoltare și backup Azure, care vă asigură că datele dvs. pot fi restaurate în siguranță în orice moment. Pe baza recenziilor utilizatorilor, Microsoft SQL este rapid, ușor de utilizat și vă permite să gestionați datele dvs. cu GUI și CLI.

Dacă îl comparați cu MySQL, se dovedește că mai multe companii mari folosesc Microsoft SQL, în special companiile IT. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă faptul că versiunea gratuită oferă acces la toate caracteristicile utile care pot beneficia de întreprinderile mici și persoane fizice, la fel ca MySQL.

 1. PostgreSQL

Acum PostgreSQL nu este la fel de popular ca software-ul precedent al bazei de date, dar cu siguranță unul recomandat. Au lansat prima versiune în 1997, astfel încât să nu aibă la fel de multă experiență ca numele mai mari, dar există numeroase companii mari care o folosesc. De exemplu, companii precum Fujitsu, Red Hat, Capital One și Raytheon sunt toate alimentate de acest software.

După cum se precizează pe site-ul lor web, aproape o treime din companiile de tehnologie din întreaga lume utilizează PostgreSQL pentru a-și alimenta aplicațiile. Faptul că această bază de date relațională are o licență software deschis poate aduce beneficii în mare măsură companiilor. Fiecare afacere are propriile sale nevoi specifice și PostgreSQL vă permite să schimbați codul în funcție de aceste nevoi. De asemenea, are mai multe caracteristici utile, cum ar fi ambalaje de date străine, tabele partiționate, declanșatoare și moștenire de tabel doar pentru a menționa câteva.

Pe baza recenziilor, acest software este un instrument excelent dacă doriți să stocați, prelucrați și extrageți o cantitate imensă de date. Dacă aruncați o privire la cine folosește PostgreSQL, se dovedește că acest instrument este destul de popular în rândul companiilor mici și mijlocii. În general, acesta este cu siguranță unul dintre software-ul de bază de date gratuit care are mulți utilizatori mulțumiți sub numele său.

Top 3 baze de date de documente gratuite

Acum vom prezenta trei baze de date orientate către documente, sau le puteți numi și depozite de documente. Acestea sunt practic software cu computer cu scopul principal de a stoca și gestiona informații orientate către documente. Bazele de date documente sunt, de asemenea, cele mai utilizate baze de date NoSQL.

Majoritatea bazelor de date relaționale aranjează datele într-un format de tabel folosind rânduri și coloane ca în Excel. Nu este cazul magazinelor de documente, deoarece acestea sunt mult mai flexibile. În bazele de date de documente, puteți utiliza o varietate mare de structuri de date în funcție de nevoile dvs. Această flexibilitate le face instrumente excelente pentru dezvoltatorii web care lucrează cu o cantitate imensă de date dinamice.

Puteți obține gratuit următoarele trei baze de date de documente open source. Sunt extrem de populare chiar acum printre companii și persoane fizice, dar să vedem ce are de oferit fiecare dintre ele.

 1. MongoDB

MongoDB a apărut în 2009, ceea ce cu siguranță nu este vechi dacă îl compari cu celelalte software de bază de date populare. Oamenii au observat rapid potențialul acestui instrument de baze de date și a devenit atât de reușit încât peste 30 de milioane de utilizatori l-au descărcat până acum. MongoDB este o soluție perfectă pentru orice tip de afacere care are nevoie de stocarea și gestionarea datelor.

Companii uriașe precum Bosch, Adobe, Nokia și EA se bazează pe MongoDB când vine vorba de gestionarea datelor, performanță și fiabilitate. Acest software open-source funcționează bine pe cele mai populare sisteme de operare și platforme. Acestea oferă asistență pentru șofer pentru mai mult de 10 limbaje de programare, cum ar fi C ++, Java și Python.

MongoDB este utilizat în mare parte de companiile de software și IT, iar cantitatea de descărcări este distribuită uniform între întreprinderile mici, mijlocii și mari. În ciuda faptului că această soluție software de bază de date este gratuită și are o licență open-source, este încă unul dintre cele mai fiabile și solide instrumente de acolo.

Aplicațiile au evoluat foarte mult în ultimii ani, iar MongoDB este proiectat pentru a răspunde celor mai recente cerințe ale echipelor de dezvoltatori de aplicații care doresc să creeze aplicații puternice. Este rapid, fiabil și garantează un flux de lucru perfect.

 1. CouchDB

CouchDB a ieșit înapoi în 2005 și a început ca un proiect finanțat de Damien Katz, fost programator IBM. După doi ani, a devenit software open-source până când Apache a început să-l susțină ca unul dintre proiectele Apache Software Foundation din 2008. După ce au terminat proiectul în 2010, au prezentat prima versiune completă a CouchDB.

Pe baza recenziilor utilizatorilor, CouchDB este complet ușor de utilizat și are o documentație extinsă care te ajută să stăpânești baza de date. Este o soluție excelentă pentru stocarea eficientă a documentelor în timp ce construiți aplicații. Cu acest instrument, de fiecare dată când actualizați documentele, este destul de simplu, astfel încât să le sincronizați cu baza de date.

Prin urmare, ceea ce Apache s-a concentrat cu CouchDB este să asigure un flux de lucru rapid și continuu pentru utilizatori. Acest software de bază de date este, de asemenea, recomandat celor care doresc să configureze și să ruleze API-uri mici, să stocheze informații despre utilizatori sau datele site-ului, să recomande produse pentru clienți, replicarea datelor și multe altele.

Ultimele exemple reprezintă pentru ce utilizează majoritatea întreprinderilor CouchDB. Această bază de date este folosită mai ales de către întreprinderile mai mici, deoarece deseori nu este complet potrivită pentru companiile mai mari care lucrează cu o cantitate imensă de date. Cu toate acestea, CouchDB este una dintre soluțiile de baze de date cu cea mai mare evaluare din categoria sa.

 1. DynamoDB

DynamoDB este una dintre soluțiile de software cloud oferite de Amazon Web Services. Puteți obține gratuit această bază de date. Cu toate acestea, dacă le depășiți limitările, va trebui să plătiți ceva suplimentar în funcție de resursele pe care le-ați utilizat. Aceste limitări includ un plafon lunar de 200 de milioane de solicitări, 2,5 solicitări de citire și 25 GB spațiu de stocare.

Apoi, după ce începi să-l folosești ca pachet premium, vei avea o mulțime de modalități de a-l extinde în funcție de nevoile tale. Din moment ce DynamoDB este complet gestionat, nu este necesar să vă faceți griji cu privire la sarcinile administrative. Amazon are grijă de toate actualizările și configurațiile de care aveți nevoie, asigurându-vă în același timp că nu vă rămâneți fără resurse.

Cu consola de administrare, puteți urmări aproape tot ceea ce menține baza de date în viață. Un alt lucru grozav în DynamoDB este că vă puteți baza pe copii de rezervă complete care sunt bune pentru securizarea datelor și păstrarea lor arhivată. Este foarte ușor să eliminați biți de date de care nu mai aveți nevoie, ceea ce duce la un spațiu suplimentar gratuit.

DynamoDB este deosebit de bun în gestionarea resurselor. Deoarece baza de date folosește numeroase servere pentru a gestiona datele și traficul dvs., aceasta poate menține întotdeauna performanțe ridicate. Această soluție software de bază de date este cu siguranță recomandată pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Top 3 baze de date grafice gratuite

Dacă sunteți interesat de o altă opțiune NoSQL, aici sunt cele mai bune trei baze de date grafice. Toate acestea se bazează pe teoria graficului, folosind noduri și muchii pentru structurarea datelor. Nodurile sunt entități, în timp ce marginile definesc relația dintre aceste entități.

Într-o astfel de structură, fiecare nod are propriul său identificator și un număr de margini de intrare sau de ieșire atribuite acestuia. De multe ori este mult mai ușor să procesați datele în acest fel, deoarece graficele oferă o modalitate simplă de a reprezenta interacțiuni complexe între biții de informații cu care lucrați.

Bazele de date grafice vă permit să lucrați cu magazine de date unde biți de date sunt conectați direct între ele. În cele mai multe cazuri, aveți nevoie de o singură operație pentru a le prelua. Cu o bază de date grafică, este mult mai ușor să lucrați cu structuri de date ierarhice extrem de complicate decât cu orice alt software relațional. Acum vă vom arăta trei soluții software de baze de date grafice pe care le recomandăm mai ales. Continua să citești!

 1. ArangoDB

În primul rând, vă vom prezenta ArangoDB, cel mai mare nume în acest moment printre soluțiile de baze de date grafice. Nu este doar o bază de date de grafice, ci mai degrabă un amestec de software-uri grafice și documente. Aceasta se încadrează de fapt în mai multe categorii, ceea ce înseamnă că obțineți o bază de date cu o flexibilitate imensă.

ArangoDB se bazează parțial pe seturi de date de cluster și are caracteristici utile, cum ar fi proprietățile cuibărite, graficele distribuite și potrivirea modelului. Alegând această soluție de bază de date, veți putea primi o cantitate enormă de ajutor din partea documentației sale ample, a comunității și a asistenței tehnice. ArangoDB este dezvoltat de o echipă care are multă experiență în diferite tipuri de baze de date și rezultatul vorbește de la sine.

Curba de învățare nu este deloc abruptă. Puteți obișnui rapid cu ea și puteți exploata toate avantajele acestei baze de date, mai ales dacă vă dedicați documentația lor. ArangoDB este recomandat celor care doresc o soluție NoSQL, dar își doresc în continuare beneficiile SQL. Această bază de date asigură ceva de care firmele au cel mai mare nevoie: performanță ridicată.

În conformitate cu marea majoritate a recenziilor, ArangoDB este perfect pentru companiile mici de tehnologie. Aruncați o privire la numărul de evaluări de 5 stele pe care le-a obținut și veți fi imediat convins.

 1. Neo4j

O altă opțiune populară când vine vorba de soluțiile de baze de date grafice este Neo4j. Este semnificativ mai vechi decât precedentul, a fost lansat în 2007 și a trecut printr-o mulțime de îmbunătățiri. Acest software se bazează pe un limbaj de interogare numit Cypher, care asigură un mod extrem de eficient și simplu de a executa interogări.

Acum, Neo4j este un instrument de bază de date care se încadrează pe deplin în categoria de baze de date grafice, dar are câteva suplimente puternice pentru analiză, gestionarea datelor, precum și pentru administrarea rețelei și a activelor. Puteți obține gratuit această bază de date open-source. Dacă doriți să profitați de toate opțiunile de scalabilitate și de rezervă, ar trebui să mergeți pentru versiunea premium.

Utilizatorii gratuite nu sunt eligibili pentru asistență tehnică; cu toate acestea, comunitatea Neo4j compensează în mare măsură. Deoarece software-ul este foarte popular în acest moment, există o mulțime de modalități de a găsi ghiduri și documentație dacă aveți nevoie de ajutor. Cel mai bun lucru despre Neo4j este că este începător, deci funcționează bine ca o soluție de baze de date pentru întreprinderile mici, care nu au multă experiență în toate tehnicile IT..

Acest instrument de baze de date este cu siguranță recomandat celor care doresc să înțeleagă și să gestioneze mai ușor bazele de date relaționale. În total, Neo4j este o bază de date grafică flexibilă și ușor de utilizat, care își păstrează terenul printre cele mai bine cotate baze de date în acest moment.

 1. OrientDB

Fiind lansat în 2010, OrientDB este printre cele mai recente soluții de baze de date de pe Web. A devenit extrem de popular datorită versatilității sale. Este practic un mix extrem de eficient de patru modele de baze de date diferite. Puteți utiliza acest software ca și soluție de bază de date pentru documente, grafic, orientate spre obiecte și valori cheie, ceea ce îl face o opțiune destul de flexibilă pentru companii.

OrientDB vine cu numeroase caracteristici care îl fac să iasă în evidență de mulțime. În primul rând, baza de date este ușor de utilizat, în special pentru cei care au experiență în SQL. Această bază de date oferă performanțe ridicate încă de la început. Cu toate acestea, dacă rămâneți fără resurse, puteți oricând să îl extindeți adăugând mai multe servere.

Dacă începeți să utilizați OrientDB ca începător, nu este necesar să vă faceți griji. Puteți capta toate cunoștințele grafice necesare citind documentația lor. Pentru acele companii care doresc să gestioneze, să analizeze și să implementeze o cantitate mare de date complexe într-un mod simplu, această bază de date este o alegere perfectă. OrientDB este utilizat în mod obișnuit pentru analiza datelor mari, pentru dezvoltarea de știri (și alte funcții de socializare) și aplicații web. Un alt lucru minunat este editorul grafic care vizualizează datele și vă permite să le manipulați cu ușurință. Acest software de bază de date este destul de popular în categoria bazei de date de documente, dar are mai mult succes ca bază de date grafică. Este recomandat în cea mai mare parte pentru companii mici și mijlocii IT sau companii de software.

Alte baze de date populare gratuite

V-am arătat cele trei categorii principale atunci când vine vorba de software-ul bazei de date. Acestea au fost cele mai utilizate tipuri, dar există multe soluții care nu se încadrează în cele trei categorii. Pentru a menționa doar câteva, există baze de date cu fișier plat, orientat pe obiecte, relațional cu obiecte, cu coloane largi și operaționale. Acestea sunt încă destul de cunoscute, dar sunt multe altele.

Pe Internet puteți găsi nenumărate programe de baze de date. De obicei, utilizatorii care aleg o soluție NoSQL doresc mai multă flexibilitate și o soluție mai rapidă în general. Ei doresc ca software-ul să implementeze sarcini și să recupereze datele cât mai repede posibil.

Deoarece fiecare afacere are propriile sale nevoi specifice, este deseori o idee bună să începeți experimentarea cu alte tipuri de programe de baze de date. Următoarele trei instrumente de bază de date pe care le vom arăta cu siguranță nu se încadrează în cele trei categorii cu care am început. Cu toate acestea, ele sunt încă printre cele mai populare și vă recomandăm absolut să le încercați.

 1. Stup

Dacă doriți un loc bun în care să stocați și să accesați datele dvs. în orice moment, ar trebui să oferiți o imagine Stup. Vă puteți imagina ca un depozit virtual pe care îl puteți gestiona folosind un limbaj numit HiveQL. Panoul său de administrare este similar cu SQL și întregul instrument de bază de date se bazează pe Apache Hadoop, un pachet software creat pentru a gestiona și analiza cantități uriașe de date.

Stupul poate fi aplicat la diferite tipuri de baze de date și sisteme de fișiere care trebuie structurate și interogate. Este utilizat pe scară largă pentru stocarea și analiza datelor pentru a genera rapoarte informative. HiveQL este proiectat într-un mod de a lucra cu numeroase formate de date diferite și pe toate tipurile de backend. Baza de date este scalabilă și este ușor de programat atunci când vine vorba de analiză și gestionarea datelor.

Stupul este recomandat pentru întreprinderile care trebuie să se ocupe zilnic de sarcini complexe. Baza de date vă permite să analizați și să stocați datele dvs. în mai multe moduri diferite. Deoarece vorbim de stocare și analiză de date mari, nu este surprinzător faptul că, în mare parte, companiile mari folosesc Hive ca soluție de baze de date.

Conform recenziilor, acest software poate fi cu adevărat util, în ciuda faptului că este un pic mai lent și mai complicat decât soluția tipică a bazei de date. Caracteristicile sale cele mai utile includ împărțirea datelor, optimizarea planurilor logice și posibilitatea de a utiliza tabele externe.

 1. Elasticsearch

Elasticsearch este un software polivalent care a apărut în 2010. Acesta este mai degrabă destinat să fie un motor de căutare. Cu toate acestea, a câștigat o mulțime de popularitate și în ultimii ani, ca o soluție de baze de date NoSQL. Fundația software Apache a construit-o pe Lucene, care este un software open-source cu funcția principală de a prelua informații.

Numeroase companii uriașe folosesc Elasticsearch pentru depozitele lor de date, precum Kickstarter, Codecademy, Uber și Mozilla. Acest instrument de baze de date este capabil să colecteze cantități mari de date și ușurează aceste companii să descopere anumite tendințe și tipare în datele mari. Trebuie doar să adăugați câteva documente și Elasticsearch va face restul lucrărilor. Un lucru interesant în acest motor de căutare este faptul că acceptă multitenancy, ceea ce înseamnă că software-ul este capabil să servească mai mulți utilizatori în același timp.

În afară de asta, veți putea căuta aproape în timp real. Cu Elasticsearch, puteți obține două sarcini efectuate în același timp: căutare și analiză. Acesta este complet scalabil, permițându-vă să rulați baza de date pe computer sau o mulțime de servere pline de date, oferind în același timp aceeași performanță. Companii de toate dimensiunile folosesc Elasticsearch, iar recenziile sunt extrem de pozitive pe Web.

 1. Cassandra

Cassandra a fost lansat inițial de Facebook ca software open-source încă din 2008. Apoi, în 2009, au predat-o lui Apache și a devenit un proiect uriaș. Versiunea finală și stabilă a acestei baze de date NoSQL a fost lansată acum câteva luni în 2018 februarie.

Această bază de date este în prezent una dintre cele mai scalabile opțiuni software disponibile pe Web. Este o alegere excelentă chiar și pentru companiile mai mari care lucrează cu viteze mari de scriere și au nevoie de interogare constantă. Are o capacitate de scriere extrem de rapidă pe care vă puteți baza. Cassandra este o alternativă decentă dacă căutați o bază de date care poate stoca cantități mari de date de afaceri.

Este destul de ușor de utilizat, în timpul configurației sale nu există niciun fel de complicații. Un alt lucru minunat este că puteți rula baza de date cu configurația inițială pentru majoritatea sarcinilor, fără a fi nevoie de modificări. Cassandra este preferată mai ales de companiile tehnologice de toate dimensiunile. Este important să rețineți că acest software nu este cea mai bună alegere dacă doriți să-l utilizați pe baze de date mici.

Pe baza feedback-urilor utilizatorilor, este mult mai complicat de utilizat decât alte baze de date specializate în seturi de date mici. În total, Cassandra este un jucător de top în acest moment printre bazele de date NoSQL de înaltă performanță proiectate pentru a lucra cu date mari.

Împachetându-l

După cum vedeți, există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unei baze de date, totuși depinde întotdeauna de proiect. Așa că alegeți cu atenție baza de date pe care doriți să o utilizați pentru următorul dvs. proiect.

De asemenea, dacă aveți alte sugestii, vă rugăm să comentați mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map