7 cele mai bune alternative PHP – ce limbaj de programare ar trebui să înveți

01.06.2020
Articole și multe altele ... '7 cele mai bune alternative PHP – ce limbaj de programare ar trebui să înveți
0 20 мин.

cele mai bune alternative php


PHP a fost dezvoltat de Rasmus Lerdorf în 1995 și astăzi este unul dintre cele mai utilizate limbaje de scripturi laterale de server pentru dezvoltarea web. Este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru sarcini legate de programare generală, datorită utilizării sale ușoare, structurii orientate spre obiecte, ecosistemului imens și comunității uimitor de mari de programatori și fani PHP.

Cu toate acestea, pot exista multe motive pentru a nu utiliza PHP pentru proiectul dvs. Din cauza utilizării ușoare a PHP, pe Internet există mulți programatori PHP necalificați care nu sunt capabili să scrie cod bun. Poate fi o problemă cu siguranța codului scris și, de asemenea, manipularea variabilă nu poate duce la probleme de utilizare a memoriei. În multe cazuri, așa-numiții programatori PHP seniori sunt mult mai slabi decât programatorii juniori din alte limbaje mai dificile.

De asemenea, profesioniștii IT consideră adesea că PHP este un limbaj mai slab atunci când vorbim despre securitate și fiabilitate. Aceasta este o problemă serioasă, deoarece o companie care folosește scripturi PHP ar putea fi marcată ca o afacere amatoră sau nesigură de către alți participanți ai pieței. În cealaltă parte a acestei probleme, nu merită să fii un adevărat profesionist pentru un programator în PHP, deoarece companiile mari folosesc foarte rar acest limbaj. Merită mai mult să învățați un alt limbaj de programare și să lucrați folosindu-l.

Dar care sunt cele mai bune alternative PHP de pe piață? Există multe limbaje de programare uimitoare, care ar putea fi înlocuitori PHP ideali, în funcție de sarcină. În acest articol vom acoperi 7 limbi și vom observa avantajele și contra lor pentru a vă oferi o revizuire completă a celor mai bune alternative PHP.

C #

c # limbaj de programareC # este un limbaj de programare multi-paradigm dezvoltat de Microsoft. Este un limbaj simplu și orientat spre obiect, construit de discipline moderne de programare. Sintaxa C # este similară cu C, astfel încât un programator C # poate învăța cu ușurință alte limbi ale familiei, cum ar fi Java, C și C++.

Pro-uri

 • C # este strâns legat de Microsoft .NET Framework care oferă multe biblioteci utile. Aceste mici bucăți de cod sunt utilizate pe scară largă în industrie și pot fi utilizate cu ușurință pentru codificarea sarcinilor cele mai comune.
 • C # este logic și bine dezvoltat și respectă paradigmele de programare standard ale industriei, toate elementele limbajului pot fi utilizate cu ușurință.
 • Limbajul are o gamă largă de active orientate pe obiecte, cum ar fi clasele, metodele și alte elemente, astfel încât este ideal să înveți paradigma OOP. Chiar și programatorii juniori sunt capabili să scrie coduri C # după ce au învățat elementele esențiale, iar consecvența limbajului ajută să fie un programator bun.
 • Datorită bibliotecilor .NET, C # este cea mai bună soluție atunci când vine vorba de scrierea programelor și aplicațiilor bazate pe Windows. Nu este nevoie de biblioteci externe pentru crearea unei aplicații Win de bază și prin utilizarea pieselor de cod încorporate software-ul dvs. va fi frumos și similar cu alte aplicații Windows.
 • C # poate fi utilizat pentru programare non-Windows, inclusiv programe desktop pentru platforme Linux și OS X, precum și pentru aplicații de smartphone pentru iOS, Windows Phone sau Android.
 • Gestionarea memoriei este administrată de C #, astfel încât majoritatea programatorilor nu trebuie să se ocupe de această sarcină importantă. Cu toate acestea, în cazuri speciale poate fi necesară gestionarea manuală a memoriei și limbajul acceptă și programarea la nivel scăzut și gestionarea directă a memoriei.

Contra

 • Limba este prea complexă, este posibil să fie nevoie de ceva timp pentru a înțelege și a învăța toate activele disponibile.
 • IDE cel mai comun pentru C # este Microsoft Visual Studio. Deoarece este foarte avansat, mulți dintre programatorii C # învață doar cum să codeze pe Visual Studio și nu știu să codeze independent. Utilizarea IDE prea avansate poate duce la un programator mai slab.
 • Există multe instrumente gratuite de dezvoltare C #, dar majoritatea dezvoltatorilor utilizează un produs Microsoft plătit pentru muncă. Acest lucru este chiar mai rău când vorbim despre un nivel mai mare al companiei, instrumentele de programare mai avansate costă mai mulți bani. Sprijinul și comunitatea sunt puternice pentru instrumente avansate plătite, dar uimitor de slabe pentru produsele gratuite.

Rubin

limbaj de programare rubinRubin a fost dezvoltat de Yukihiro Matsumoto în 1995. Limbajul orientat pe obiecte gestionează automat utilizarea memoriei și are un sistem de tip dinamic.

Pro-uri

 • Ruby are o sintaxă clară ce poate fi mai ușor de înțeles decât sintaxa altor limbi orientate pe obiect. Prin urmare, este ideal să înveți paradigma OOP pentru programatorii juniori.
 • Există o comunitate bună în spatele limbii și există aproape biblioteci pentru toate scopurile. Mulți programatori creează biblioteci în mod regulat și le întrețin gratuit, doar pentru a face parte din familia Ruby.
 • Ruby este unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare pentru site-uri web. Este ușor de găsit materiale de învățare, coduri sursă și forumuri comunitare pentru Ruby, de asemenea, oportunitățile de muncă sunt mai largi decât majoritatea celorlalte limbi.

Contra

 • Cu toate acestea, Ruby este ideal pentru aplicații web, este destul de lent pentru alte utilizări. Dacă doriți mai mult decât citirea unor fragmente de date din baza de date, performanța limbii scade rapid.
 • Ruby are propriul său limbaj de sintaxă și codificare, așa că programatorii altor limbaje de programare ar trebui să învețe și codarea Ruby. Acesta ar putea fi un dezavantaj imens în comparație cu alte limbi, care împărtășesc sintaxa similară între ele.
 • Noile versiuni și actualizări ale limbii ajung relativ lent când verificăm principalii concurenți. Versiunea actuală stabilă Ruby este 2.5.0 și a fost lansată pe 25 decembrie 2017, între timp PHP este pe versiunea sa 7.2.3, lansată la 1 martie 2018.
 • Ruby on Rails, cel mai important cadru pentru Ruby pe server, este utilizat pe scară largă de programatori, însă a fost dezvoltat sub licență MIT. Adesea îi încurcă pe utilizatori că nu toate versiunea Ruby on Rails sunt compatibile cu versiunile Ruby. Problema apare după aproape toate actualizările versiunii Ruby.

Piton

limbaj de programare pythonPiton a fost proiectat de Guido van Rossum în 1991 și este întreținut de Python Software Foundation. Scopul principal al limbajului a fost de a face un limbaj de programare bine citit și ușor de utilizat, chiar dacă a fost în detrimentul performanței și vitezei.

Pro-uri

 • Python este foarte popular în rândul programatorilor de juniori și există multe întrebări pe internet. Aceasta înseamnă că puteți găsi răspuns la aproape oricare dintre întrebările dvs., doar pentru că cineva a avut aceeași problemă înainte.
 • Limbajul a fost dezvoltat pentru a ajuta programarea ușoară, astfel încât începătorii să poată învăța Python ușor. Sintaxa poate fi citită fără probleme și, dacă este posibil, limba folosește cuvinte în engleză în loc de simboluri (de exemplu, folosește „AND” în loc de „&&”Sau„ OR ”în loc de„ || ”).
 • Mulți PRO Python au petrecut mii de ore scriind documentație cristalină în limbile și funcțiile sale. Documentele sunt bine scrise precum citiți o poveste, în locul unor documentații de limbi mai avansate, completate doar cu termeni tehnici. În plus, cele mai utilizate funcții Python conțin deja informații despre ajutor, deci nu va trebui să faceți Google pentru ele.
 • După cum ați putut înțelege deja la punctul anterior, utilizatorii Python formează grupuri uimitoare în care discută subiecte conexe și petrec ore întregi în a face prieteni online. Puteți fi rapid un membru al unor astfel de grupuri, unde puteți obține gratuit un ajutor valoros. De exemplu, cel mai mare subreddit Python, r / Python are peste 227.000 de participanți.
 • Cealaltă mână a popularității Python este că multe companii mari o folosesc. Dacă deveniți programator Python, puteți obține cu ușurință slujbă la astfel de companii, cum ar fi Dropbox, Evernote, General Electric, Google, Citi, Lego și Toyota, pentru a numi doar câteva dintre acestea.

Contra

 • Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale limbajului este că nu este ideal pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile. Desigur, există multe cadre Python pentru dezvoltare mobilă, dar dacă întrebați un PRO, el nu vă va sugera niciodată Python pentru această sarcină.
 • În comparație cu alte limbi, aplicațiile Python pot fi semnificativ mai lente. Deci, atunci când viteza este o problemă semnificativă, alte limbi precum Java ar putea fi o alegere mai bună.
 • Limba utilizează tipuri de date dinamice, astfel încât începătorii care întâlnesc programarea pentru prima dată cu Python, nu vor avea cunoștințele esențiale despre tipurile de date. Acest lucru poate fi confuz atunci când lucrează cu limbaje de programare care utilizează tastarea statică.
 • Structura Python nu este strictă și se bazează pe convenții. Înseamnă că puteți încălca convențiile atunci când puteți și vă setați propria structură. Un astfel de comportament face foarte greu să citiți codul altor programatori, în contrast cu codul limbilor care folosesc structuri stricte.

Merge

du-te limbaj de programareMerge a fost creat de angajații Google (Robert Griesemer, Rob Pike, Ken Thompson) în 2009, iar limbajul open source este liber de utilizat pentru toată lumea. Utilizează tastarea statică și colectarea gunoiului.

Pro-uri

 • Datorită lui Go a fost dezvoltat ca un limbaj mic și simplu, compilează foarte repede codurile sursă. În comparație cu alte limbi majore, compilatorul Go este mult mai rapid.
 • Combină avantajele limbajelor tip C și Python. Așa cum am menționat adesea, Go este rapid ca limbile C și simplu ca Python.
 • Google susține dezvoltarea în continuare a companiei Go, astfel încât echipa din spatele limbajului este construită de programatori și ingineri de top din industrie.
 • Versiunile mai noi de Go nu au îngreunat limba. Scopul principal al inventatorilor a fost să facă limbajul de programare atât de simplu, încât documentația acestuia poate fi păstrată în capul programatorilor. De fapt, acest principiu cheie este încă valabil, un programator Go rareori trebuie să verifice documentația web. Un alt avantaj este că documentația oficială Go este bine structurată și puteți găsi cu ușurință orice în ea.
 • Go acceptă bucăți de cod în mai multe fișiere. Trebuie doar să folosiți același nume de pachet peste tot și compilatorul va ști că fișierele independente aparțin aceluiași proces de compilare. Acesta poate fi un mare ajutor atunci când scrii un cod foarte lung.
 • Colectarea automată a gunoiului este un atu perfect pentru a avea un bun management al memoriei. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la variabilele care nu sunt utilizate în memorie, Go se ocupă automat de ele.

Contra

 • Există mai puține pachete disponibile pentru Go decât alte limbi mai mari. Motivul principal al acestui dezavantaj este că nucleul Go este suficient de complex încât pachetele terțe sunt rareori necesare. Când sunt necesare biblioteci suplimentare, acestea pot fi mai dificil de găsit.
 • Go are o gestionare specială a erorilor cu tipul de eroare încorporat și, utilizând valori de eroare, puteți afla ce a mers cu codul dvs. Spre deosebire de alte limbi, cum ar fi Java care aruncă excepții și le poți prinde, ar trebui să verifici explicit erorile apărute în Go. Procedând astfel, dimensiunea codului poate fi mai mare decât vă așteptați.
 • Ușurătatea limbajului este un dezavantaj atunci când programatorii nu pot folosi piese de cod mai dificile. În unele cazuri, va trebui să scrieți același lucru ca în trecut.
 • Go poate fi dificil pentru începători, deoarece folosește setări specifice variabilelor de mediu și structura directorului. Dacă sunteți un începător Go, trebuie să aflați mai întâi aceste lucruri cheie.

JavaScript

limbaj javascript prgorammingJavaScript a fost proiectat de Brendan Eich în 1995, de atunci a devenit una dintre cele trei tehnologii esențiale pentru construirea de site-uri web (împreună cu HTML și CSS). Scopul principal al limbajului este crearea de site-uri web interactive și toate browserele principale acceptă coduri JavaScript.

Pro-uri

 • Asistența JavaScript este o parte obligatorie a tuturor browserelor web moderne, deci nu trebuie să instalați niciun instrument suplimentar pentru a rula bucăți de cod JS. Multe dintre browsere au, de asemenea, un editor JavaScript avansat și există multe servicii gratuite pe Internet, unde puteți introduce și rula propriul cod pentru testare.
 • Codurile JavaScript rulează în browserul vizitatorilor, de aceea este adesea numit un limbaj al clientului. Cu toate acestea, folosind Node.js puteți utiliza JavaScript pentru a scrie aplicația bazată pe server, fără a fi nevoie să utilizați un limbaj de programare real pe partea serverului.
 • Puteți crea rapid aplicații bazate pe web care sunt frumoase și interactive, prin scrierea codului în HTML, adăugarea stilului cu CSS și crearea interactivă cu JavaScript. Această soluție este mult mai rapidă și mai ușoară decât utilizarea altor limbi în instrumentele construite pentru designul unei aplicații.
 • JavaScript are una dintre cele mai mari comunități și nu există aproape nicio sarcină care nu a fost deja scrisă în această limbă. Pe Internet există literalmente milioane de coduri JS pe care le puteți obține gratuit și le puteți utiliza pe site-ul dvs. web, cu doar doar câteva clicuri și pași de personalizare.
 • Limba are o sintaxă similară cu C, astfel încât un programator care poate lucra în JavaScript este capabil să treacă rapid la programarea C, C ++, C # sau Java.
 • JavaScript este un limbaj de programare ușor de învățat, multe cursuri de programare îl folosesc pentru a arăta exemple pentru disciplinele esențiale de programare. Combinați acest fapt cu prezența casetelor de nisip online de JS și limbajul este ideal pentru începerea unei cariere de programator.

Contra

 • JavaScript are câteva coerciții de tip ceea ce nu are sens. De exemplu, „9” – 1 este egal cu 8, în timp ce „9” + 1 este egal cu „91”. În primul caz, rezultatul este un număr, în timp ce al doilea este un șir.
 • De asemenea, limbajul folosește tastarea dinamică a limbajului, astfel încât începătorii pot fi ușor de înțeles de ce tastarea este o caracteristică esențială de programare.
 • Atunci când se compară cu alte limbi, cum ar fi Python, biblioteca standard a JavaScript este mai slabă. Cu toate acestea, puteți găsi cu ușurință biblioteci suplimentare pe Internet.
 • Evoluția JavaScript nu s-a oprit niciodată și dezvoltarea este atât de rapidă, încât există multe surse de informații pe Internet care sunt învechite. Acest lucru poate fi confuz pentru noii care pot avea momente grele în timp ce găsesc cele mai de încredere surse de învățare.

F #

f # limbaj de programareF # este un limbaj de programare .NET, prin urmare a fost dezvoltat de către un angajat Microsoft, Don Syme în 2005. Este tipizat puternic și are și compilator independent și open source și independent de platformă..

Pro-uri

 • Prin utilizarea Common Language Runtime, F # poate accesa cu ușurință la activele .NET Framework și poate utiliza piese de cod ale altor limbi conexe .NET..
 • Similar cu C #, F # este, de asemenea, suportat nativ de Microsoft prin intermediul Visual Studio. Serviciul plătit al companiei are o listă uimitor de largă de servicii, care sprijină codificarea, depanarea și alte sub sarcini în ambele limbi.
 • F # este un limbaj de programare concis, nu utilizează paranteze cretate sau punct și virgulă, astfel încât să vă puteți concentra pe scrierea de coduri. În comparație cu concurentul intern C #, F # are nevoie adesea de mai puțin cod pentru a rezolva aceeași problemă.
 • Sistemul puternic de tip al limbii ajută la evitarea multor greșeli comune, inclusiv excepții nule de referință și multe altele. Setând valorile imuabile în mod implicit, veți avea erori semnificativ mai mici.
 • Deoarece F # și C # sunt strâns legate între ele, codurile C # pot fi traduse direct în F #. Acesta este un mare avantaj în special în zonele corporative, unde multe companii mari care folosesc C #. Prin traducerea codurilor C #, companiile își pot reutiliza lucrările anterioare și le pot folosi sub F #, ceea ce poate fi mai eficient în cazuri speciale.

Contra

 • Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale F # este lipsa unui suport bun pentru Android și iOS. Este clar că Microsoft nu a făcut prima lor prioritate să sprijine serviciile concurentului.
 • În comparație cu limbajele de programare majore, există mult mai puțini dezvoltatori F #. De exemplu, există de aproape sute de ori mai mult C # în lume decât programatorii F #.
 • F # nu are suport real pentru instrumentele de design GUI.
 • Printre metodele imperative și orientate pe obiect, limbajul folosește și metode funcționale. Acest lucru poate fi confuz cu programatorii care foloseau limbi OOP anterior clare, cum ar fi JAVA.
 • Inginerii Microsoft au depus mai multe eforturi în realizarea de instrumente avansate pentru C # decât să ofere aceleași instrumente pentru programatorii F #. Prin compararea celor două limbaje MS, programarea în C # este mai convenabilă decât lucrul cu F #. De asemenea, acesta din urmă nu are instrumente de refactorizare.

Java

limbaj de programare javaJava a fost proiectat de James Gosling, un angajat Sun Microsystems în 1995 și de atunci, a devenit unul dintre cele mai populare limbaje de programare. Utilizează paradigma orientată pe obiecte și este adesea folosit pentru a preda principiile OOP pentru programatorii începători.

Pro-uri

 • Java folosește tastarea statică, astfel încât IDE-urile sale sunt capabile să arate erorile în timpul tastării codului. Acest lucru este mult mai convenabil decât rularea programelor și verificarea ulterior a erorilor viitoare. Funcțiile avansate ale IDE-urilor Java, cum ar fi completarea automată a codului, care prezintă activele sau documentația aferentă pot ajuta programatorii mai mici să învețe limbajul de programare mai rapid.
 • Java a utilizat pe scară largă standarde de programare care ajută la scrierea de piese de cod standardizate și ajută la continuarea activității altor programatori. Soluțiile similare în programare sunt extrem de utile atunci când vine vorba de a lucra într-un grup mai mare la același proiect.
 • Limbajul are o structură clară, iar punctul său de vedere orientat pe obiecte este foarte ușor de înțeles. Chiar și noii sunt capabili să înțeleagă ce sunt încapsularea, moștenirea și obiectele, văzând cum funcționează.
 • Java este unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare, este la fel de important ca C sau JavaScript. Învățând această limbă, veți găsi întotdeauna un loc de muncă și companii care îl utilizează în proiectele lor și veți găsi cu ușurință oameni care să continue munca.
 • Java are sintaxa similară limbajelor asemănătoare lui C, astfel încât un programator Java poate trece cu ușurință la programarea C, C ++, C # sau JavaScript.
 • Deoarece limba are mai mult de 13 ani și poate fi considerată ca limbă standard a industriei, există o sursă uimitor de mare de biblioteci externe și alte resurse utile. Din același motiv, există o comunitate puternică în spatele Java, ai cărei membri sunt adesea fani uriași ai acestei limbi.
 • Mașina virtuală Java (JVM) poate fi instalată pe mai multe platforme, deci codurile Java sunt independente de platformă. Oriunde ai JVM, poți rula aceleași bucăți de cod Java. Această independență a susținut puternic rolul Java de lider al industriei.

Contra

 • Primitivii Java sunt împotriva regulilor cheie OOP, care determină că totul ar trebui să fie obiecte. Astfel de primitive, cum ar fi numerele întregi sau caracterele, nu sunt obiecte în Java. Acest lucru are nevoie de un fel de utilizare diferit de cel al obiectelor.
 • Limbajul nu este la fel de avansat ca limbajele concurente precum C # și lipsește unele dintre instrumentele importante pentru programarea la nivel de întreprindere. Cu toate acestea, Java primește continuu noi resurse de programare cu noi versiuni, evoluția sa este destul de lentă.
 • Automatizarea colectării gunoiului este un mare ajutor pentru programatori, dar și un dezavantaj imens al newbies-urilor. Întrucât Java se ocupă de gestionarea memoriei și are grijă de variabilele neutilizate, programatorii de vârstă poate să nu învețe aceste sarcini esențiale ale programării.
 • ID-urile avansate ar putea fi, de asemenea, o problemă, deoarece pentru prima dată utilizatorii au nevoie de ceva timp pentru a învăța utilizarea instrumentelor, iar gama largă de posibilități le poate confunda total.

Înveliți

Deși există multe limbaje de programare care sunt o alternativă bună la PHP, totuși nu trebuie să evitați utilizarea PHP, deoarece majoritatea site-urilor web se bazează pe acest limbaj de programare. De asemenea, sunt foarte interesat de părerea dvs. despre ce limbaj de programare utilizați și recomandați. Vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector