Ar trebui să investești în nume de domeniu premium?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Ar trebui să investești în nume de domeniu premium?
0 10 мин.

investește nume de domeniu premium


Iată o întrebare pe care trebuie să o abordeze fiecare întreprindere. În special întreprinderile mici și startup-urile trebuie să gândească dacă merită să cheltuiți un sfert din bugetul lor pe un nume de domeniu premium sau nu. Răspunsul la această întrebare este rareori unul simplu, deoarece depinde de ce fel de afacere va avea, împreună cu multe alte aspecte.

Un nume de domeniu este crucial, deoarece nu puteți rula un site web fără el. Va fi numele site-ului și al adresei dvs. de e-mail și va juca un rol crucial în strategia dvs. de marketing după ce ați cumpărat-o.

În acest articol, vom analiza tot ce trebuie să știm despre numele de domeniu premium și vă vom ajuta să decideți dacă ar trebui să cumpărați unul pentru afacerea dvs. Este posibil să vă fi dat deja falca când ați dat peste un nume de domeniu care costă 10.000 USD +, în timp ce alții au costat doar 10 USD. Dar așa se desfășoară această afacere și, chiar dacă aceasta este o cantitate foarte mare de bani pentru a cheltui pe doar câteva personaje, s-ar putea să fie una dintre cele mai bune investiții pe care le-ați făcut pentru afacerea dvs..

Găsi & Cumpărați nume de domeniu premium

La GoDaddy puteți găsi și cumpăra nu numai premium, dar și nume de domeniu expirate de înaltă calitate. Cu serviciul lor de broker de domeniu, este posibil să puteți pune mâna pe domenii care nu sunt listate pentru vânzare.

Caută domenii »

De ce un nume de domeniu este considerat premium?

Procesul de căutare a unui nume de domeniu implică câteva întâlniri dezamăgitoare. Când veniți cu un nume deosebit de bun, numai să-l căutați și să aflați că a fost luat sau pentru a afla că prețul lui este în creștere. Cu toate acestea, aceste nume de domeniu nu fac nimic special. Sunt doar familiari și nepăsători, fără să se implice nicio știință a rachetelor pentru a veni cu ei și acesta este ideea. Medocritatea lor este ceea ce le face atât de valoroase.

Citește și: COM vs NET vs ORG – ce extensie de domeniu să alegeți?

Un premium este exact cum sună. Un nume de domeniu destul de scump pe care nu toți îl pot permite. Există numeroase motive pentru care un nume de domeniu simplu devine unul premium, dar este destul de clar că de ce un nume de domeniu poate costa mai mult decât altul. Nu este de mirare că Cooking.com va costa mult mai mult decât Making Food-notsogoodhosting.biz. Aceasta arată tendința destul de clar, că cu cât un nume de domeniu este mai cuprinzător, cu atât este mai probabil ca acesta să coste mai mult.

Un nume de domeniu mai cuprinzător vă va ajuta site-ul dvs. să obțină o tracțiune mult mai rapidă, ceea ce se va dovedi una dintre cele mai bune investiții dacă ați ales cu înțelepciune. Acesta este motivul pentru care un nume de domeniu devine unul premium.

Definiția exactă a unui nume de domeniu

Prețul unui nume de domeniu va oferi faptul că este unul premium. De obicei, un nume de domeniu premium obișnuit este un nume de domeniu care este deja deținut de un registru sau o persoană fizică. Costul său este exponențial mai mare decât un nume de domeniu tipic și poate costa de la câteva sute de dolari până la zeci de mii. Aceasta se datorează faptului că valoarea percepută pe care o poate avea pentru o companie dintr-o anumită industrie. Acest lucru se întâmplă doar pentru că cineva crede acest lucru și el / ea este dovedit corect dacă ați terminat căutarea domeniului respectiv.

Un nume de domeniu este considerat premium datorită lungimii, a brandabilității și a cuvintelor cheie. Toate acestea sunt extrem de valoroase pentru o afacere care dorește să se extindă online.

Nu orice preț de nume de domeniu premium este stabilit de o persoană. Uneori, registrul (cum ar fi .info sau. Design) stabilește prețul pentru acesta. Dar asta nu se va schimba mult atunci când vine vorba de procesul de cumpărare.

Problemele potențiale cu domenii care nu sunt atât de cuprinzătoare

Există unele probleme cu care se poate confrunta o companie dacă nu aleg cel mai bun nume de domeniu pe care l-ar putea. Iată principalele dificultăți:

S-ar putea ca Clientul să fie confuz. Dacă o companie sau o persoană alege o extensie de domeniu greșită, ar putea primi o mulțime de clienți direcționați greșit. Unii ar putea crede că serviciul este nereușit sau chiar nu există, doar pentru că au vizitat Domain.com în loc de Domain.co real.

Încredere și branding. În multe cazuri, deținerea unui domeniu .com este modalitatea de a arăta că o afacere este de încredere și serioasă. Mulți experți spun că merg mereu cu .com, dar există și alte alternative, cum ar fi .org, .co și așa mai departe.

Potențialul de a crește. Numeroase companii ajung să prospere după ce au achiziționat un nume de domeniu premium pentru aproximativ 500.000 USD, mai ales dacă se potrivește cu numele companiei lor.

Aceste probleme nu apar pentru toate companiile și un domeniu poate avea succes dacă nu este unul .com.

Ce va face un nume de domeniu premium pentru site-ul dvs. web

Lucrul bun despre numele de domeniu premium este faptul că sunt aproape nume de uz casnic și nu trebuie să faceți alte investiții în realizarea lor. Motiv pentru care:

 • Va trebui să cheltuiți mai puțini bani pentru reclame PPC online și veți obține mult mai mult trafic organic pe site-ul dvs. odată ce l-ați lansat.
 • Mai bun SEO și ranking de pagini, care vă va câștiga mai mult trafic de calitate. Oamenii caută deja site-ul dvs. și vor fi bucuroși să îl găsească.
 • Există mai multă încredere și autoritate implicată cu un nume de domeniu premium, ceea ce va face ca companiile de renume să fie conectate la site-ul dvs. Astfel, îți sporești în continuare SEO.
 • Un nume scurt și atrăgător funcționează foarte bine pe rețelele de socializare, iar oamenii își vor aminti mult mai ușor. În timp ce scurtăturile URL vor transforma numele dvs. de domeniu într-o listă de caractere fără sens.
 • Domeniul va oferi clienților potențiali un indiciu puternic asupra a ceea ce vor găsi pe site-ul dvs. web, astfel încât nu trebuie să investiți timp și bani în a le explica acestora.

Pe scurt, este mult mai ușor să faci popular un nume de domeniu premium și va trebui să cheltuiți mulți bani mai puțin în publicitatea acestuia.

Merită să cumpărați unul când tocmai începeți?

Răspunsul la această întrebare depinde de intenția dvs. cu numele de domeniu. Dacă faceți afaceri într-o industrie în care cuvântul gură este crucial, decât numele de domenii premium sunt cu siguranță ceva de luat în considerare. Dar proprietarii de întreprinderi mici și startup-uri nu ar trebui să înceapă cu un nume de domeniu premium. Cu siguranță, o afacere poate avea succes cu un nume de domeniu mai puțin decât ideal dacă este suficient de atrăgătoare. În cazul în care numele de domeniu pe care îl considerați se potrivește cu marca dvs., tot ceea ce veți avea nevoie. Poate funcționa bine chiar dacă nu se potrivește cu numele companiei tale.

Citiți: 10 cele mai bune instrumente de sugestie de domeniu

Chiar dacă nu puteți obține extensia .com, puteți merge cu .co sau cu multe altele. Atâta timp cât nu ți-ai dat compania de pe teren și funcționează fără probleme, nu ar trebui să faci o investiție masivă în numele domeniului tău. Dar, după ce ați lovit-o în mare măsură, este posibil să doriți să priviți în jur și să obțineți un nume de domeniu premium, deoarece există șanse mari ca acesta să aibă o rambursare mare în următorii câțiva ani..

Cum să cumpărați un nume de domeniu premium?

Procesul de cumpărare a unui domeniu premium este cam același cu cel al achiziționării obișnuite. Se merge astfel:

 1. Creați un cont la registratorul de domeniu sau conectați-vă.
 2. Căutați un nume de domeniu
 3. Adăugați-l în coș.
 4. Completați formularul cu informațiile de contact.
 5. Verifică.

De obicei, este la fel de simplu, dar anumite servicii vă vor cere totuși să completați mai multe documente, ceea ce poate fi un coșmar.

Ce se întâmplă dacă un nume de domeniu nu este de vânzare?

Dacă nu este de vânzare, înseamnă că proprietarul nu caută în mod activ un cumpărător, dar puteți să vă adresați în continuare. Îi poți scrie un e-mail și să-i ceri preț. Doar rețineți că acestea vă vor oferi de obicei un preț mult mai mare decât media.

Concluzie

Dacă afacerea dvs. deja a decolat și face venituri bune, merită să investiți într-un nume de domeniu premium și să luați lucrurile la nivelul următor. Vei câștiga mai mult trafic organic și vei deveni mai popular, datorită unui nume de domeniu cuprinzător și mediocru. Dar dacă tocmai începeți, este mai bine să vă folosiți creativitatea pentru a crea un nume de domeniu unic care să se potrivească cu marca dvs. Nu cheltuiți doar 10 USD până la 50 dolari pentru asta.

Sper că te-am ajutat să înveți ceva nou despre numele de domeniu din acest articol și că ne vom revedea în următorul! Până la aceasta, uitați-vă la baza de date de nume de domeniu premium a GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector