Ar trebui să luați în considerare utilizarea unui sistem de gestionare a conținutului?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Ar trebui să luați în considerare utilizarea unui sistem de gestionare a conținutului?
0 19 мин.

utilizare-CMS-content-management sistem


Au dispărut zilele în care se administrează și se actualizează un site web cu conținut necesar de cunoștințe în domeniul codării. Având la dispoziție numeroase sisteme de gestionare a conținutului, construirea și administrarea unui site web a devenit mai ușoară ca niciodată. Cu un CMS corespunzător, puteți gestiona aproape toate aspectele site-ului dvs. web fără a atinge vreodată codul și a-l face un proces fără probleme.

Desigur, cu cât aveți mai multe cunoștințe tehnice, cu atât mai bine, deoarece este necesară în construirea site-ului și în reglarea funcționalității site-ului dvs. web. Dar un CMS va fi crucial atunci când căutați să economisiți timp prețios și să actualizați în mod regulat conținutul site-ului.

Există o mulțime de motive pentru utilizarea unui sistem de gestionare a conținutului, motiv pentru care am scris acest articol. Vom parcurge toate modalitățile prin care un CMS vă poate beneficia și vă vom face viața mult mai ușoară.

Deci, fără alte detalii, să vedem toate avantajele utilizării unui sistem de gestionare a conținutului!

Ce este un CMS?

Un CMS este un software și o platformă de construire a site-urilor web care stochează conținutul site-ului dvs. și îl face foarte ușor de editat și publicat. Mai mulți administratori și creatori de conținut pot să se conecteze în același sistem și să colaboreze, pentru a crea și publica cel mai bun conținut posibil.

Crearea site-ului dvs. web într-un sistem de gestionare a conținutului este ca și cumpărați o mașină nouă. Nu trebuie să știi nimic despre procesul de fabricație, trebuie doar să obții cheile și să începi să conduci. Așadar, nu trebuie să fiți un dezvoltator web sau să efectuați activități complexe de codificare implicate în administrarea site-ului dvs. web. Puteți pur și simplu să vă conectați la site-ul web conceput în funcție de gustul dvs. și să începeți să publicați conținut în mod regulat. Indiferent dacă este vorba despre un magazin online, un blog simplu sau un site web cu aproape orice fel de funcții, cu siguranță un CMS va putea face față.

Așadar, un CMS este o platformă prietenoasă care vă permite să construiți și să gestionați un site rapid și eficient.

Avantajele utilizării unui sistem de gestionare a conținutului

Ei bine, primul și cel mai evident beneficiu al utilizării unui sistem deja compus este timpul, munca și alte resurse pe care le veți cheltui. Deci întrebarea nu este motivul pentru care ar trebui să folosiți un CMS, întrebarea este motivul pentru care nu ar trebui să vă faceți.

Desigur, s-ar putea crede că folosirea unui sistem construit de altcineva ar impune anumite limitări potențialului lor. Desigur, există o mulțime de scenarii în care construirea a tot ceea ce este personalizată este soluția potrivită, dar aceasta nu este cazul în 80% din timp. Alegerea tipului potrivit de CMS pentru un site web se va dovedi a fi un avantaj serios. Dar despre ce fel de avantaje vorbim aici?

Nu au nevoie de cunoștințe de programare web

Un CMS vine cu instrumente proprii pentru construirea site-ului. Unii chiar au Ceea ce vedeți este ceea ce obțineți instrumente care vă permit să trageți și să eliminați elementele pe care doriți să le aveți pe site-ul dvs. Este aproape de a edita o imagine sau un document Microsoft Word, care este excelent pentru începători.

Cu toate că, pentru a construi ceva mai complex, este nevoie de ajutorul unui dezvoltator, dar, odată terminată lucrarea, puteți utiliza doar site-ul dvs. web după dorința dvs..

Pe scurt, sistemele de gestionare a conținutului sunt ușor de utilizat, astfel încât oricine să le poată folosi într-o anumită măsură.

Actualizați-vă constant conținutul oricât doriți

Acum acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale oricărui sistem de gestionare a conținutului. Acesta oferă diverse instrumente pentru editarea conținutului pe care doriți să îl publicați și dacă aveți nevoie de funcționalități mai extinse, puteți descărca întotdeauna un plugin pentru acestea.

Trebuie doar să inventați bucata de conținut pe care doriți să o publicați, lăsați-o să fie un eveniment, un articol, un videoclip sau orice altceva și o puteți face vizibilă pe site-ul dvs. cu câteva clicuri.

În majoritatea sistemelor de gestionare a conținutului, veți avea un sistem simplu editor de text chiar din caseta care vă permite să faceți modificări în aspectul conținutului, fontul pe care îl utilizați, imaginile pe care le adăugați și alte lucruri de bază. Dar puteți îmbunătăți întotdeauna caracteristicile de editare a conținutului, indiferent de modul în care doriți. Cerul este limita.

De asemenea, puteți salva conținutul ca schiță și îl puteți publica ulterior sau puteți configura un flux constant de conținut făcând o programare. Puteți seta CMS-ul pentru a extrage automat conținut nou furnizat anterior.

Pe internet, conținutul este rege. Având un CMS corespunzător, puteți au o întreagă echipă care se concentrează pe conținut și dublându-se pe ea. Cu cât veți produce mai mult conținut de calitate, cu atât va avea mai mulți vizitatori pe site-ul dvs. și va fi mai bun pe termen lung.

Având o echipă devotată care lucrează cu CMS-ul dvs., cu unicul scop de a produce conținut de înaltă calitate, puteți asigura un flux de lucru eficient și să mențineți un site web de înaltă calitate.

Pentru a compune toate acestea într-o frază scurtă, atunci când vine vorba de publicarea de conținut proaspăt pe site-ul dvs., un CMS vă oferă toată libertatea pe care o solicitați.

Este compact

Un CMS vine cu toate caracteristicile pe care un master web le solicită pentru a rula un site web de afaceri și pentru a menține o prezență online puternică. Un CMS are tot ce ai nevoie pentru o strategie eficientă de marketing. Puteți gestiona totul sub un singur acoperiș.

Puteți gestiona o bază mare de utilizatori, gestiona comentarii, postări ale oaspeților și toate atât de importante SEO. Majoritatea sistemelor de gestionare a conținutului sunt făcute pentru a fi SEO prietenoase, care economisesc mult efort și resurse. Puteți optimiza site-ul dvs. pentru anumite cuvinte cheie mult mai ușor.

Oferă securitate și stabilitate

Puteți seta privilegiile de administrator și editor de conținut și vă puteți asigura că nimeni nu-și lipeste nasul de conținut cu care nu ar trebui să se implice. Puteți fi singurul revizor al întregului conținut de pe site-ul dvs. web și ați publicat doar conținut pe care îl aprobați sau altcineva îl face pentru dvs..

Nu numai că este protejat de propriul personal, dar este asigurat și de o bază mare de dezvoltatori și de multe tehnologii grozave. Chiar și versiunea din cutie are o mulțime de caracteristici de securitate, dar o puteți extinde și cu o varietate de plugin-uri, ceea ce face site-ul dvs. web o fortăreață aproape impenetrată pentru hackeri. Este important să menționăm că nimic nu este infidel, cu toate că și orice poate fi hacked. Dar cu siguranță puteți construi un site web sigur și securiza toate datele sale.

Când spun stabilitate, vreau să spun că, odată ce este configurat, va fi pus în funcțiune timp îndelungat și va avea actualizări consistente. Deoarece majoritatea sistemelor de gestionare a conținutului au o bază mare de dezvoltatori și o bază de utilizatori și mai mare, este ușor să le faci stabile și să rezolvi orice problemă cu care te confrunți. Altcineva a întâlnit-o și a rezolvat-o deja.

Are funcționalitate actualizată

Sistemele populare de gestionare a conținutului au în permanență oameni care lucrează la ele, actualizându-le cu funcții noi. Sunt constant actualizate și oferă tot ceea ce este necesar pentru ca un site web să funcționeze bine în mediul online.

Sisteme de gestionare a conținutului open source au mii de plugin-uri dezvoltate de alți utilizatori. Prin urmare, este ușor să pui mâna pe un plugin gratuit sau cu un plătit, care va îmbunătăți funcționalitatea site-ului dvs. web.

Dar dacă utilizați un CMS proprietar, veți avea întotdeauna o echipă de asistență la care puteți să vă adresați și să le faceți să instaleze orice funcție doriți. Dacă mergeți cu opțiunea CMS proprietară, veți avea această echipă devotată care să aibă grijă de site-ul dvs. web și să se asigure că respectă standardele online active.

Reproiectați cu ușurință site-ul dvs. web

Dacă construiți un site web de la zero și doriți să faceți o reproiectare atunci când vă gândiți, va trebui să faceți o revizuire completă a site-ului. Dar dacă utilizați un sistem de gestionare a conținutului, acesta va necesita doar câteva clicuri și cea mai mare parte a site-ului dvs. web va rămâne intact. Desigur, va fi nevoie de un pic de reglaj, dar poate fi făcută într-o zi sau două, în funcție de dacă doriți să personalizați designul sau nu.

Această simplitate se datorează sistemului de șabloane încorporat în fiecare CMS. Puteți doar să descărcați un șablon și să îl implementați în site-ul dvs. web cu câteva clicuri. Niciodată designul web nu a fost atât de simplu.

Puteți înlocui cu ușurință părți ale designului dvs. sau puteți reproiecta complet site-ul dvs. fără probleme. Cele mai multe șabloane au, de asemenea, propria lor interfață, pe care puteți configura modul în care doriți să arate site-ul dvs. web.

Modificările globale sunt ușor de făcut și pot fi făcute în doar câteva clicuri.

Pe scurt, puteți descărca, utiliza și reutiliza șabloane pentru a oferi site-ului dvs. web aspectul dorit și funcționalitatea pe care doriți să o aibă.

Excelent pentru SEO

După cum am menționat mai sus, majoritatea sistemelor de gestionare a conținutului au fost construite într-o manieră prietenoasă cu SEO. Aceasta înseamnă că ai mult mai puțin de lucru atunci când vine vorba de optimizarea site-ului tău. Desigur, aceasta este o singură piesă în SEO-ul dvs. general.

Optimizarea motorului de căutare este un proces care necesită mult timp și multe părți în mișcare și va trebui să efectuați anumite lucrări pentru a obține cel mai bine din ele. Dar, având în vedere că puteți extinde regulat conținut proaspăt care speră să le placă utilizatorii, puteți lucra cu o ușurință relativă.

Prin urmare, folosind un CMS, veți avea un timp ceva mai ușor cu urcarea pe pagina cu rezultatele motorului de căutare.

Este complet gratuit sau ieftin

Cele mai populare sisteme de gestionare a conținutului precum WordPress și Drupal sunt open source și complet gratuit. Aceasta reduce investiția inițială la jumătate. Nu există multe oferte mai bune decât să obțineți ceva atât de valabil gratuit! De asemenea, este un motiv pentru care sistemele de gestionare a conținutului sunt atât de utilizate pe scară largă.

Ușor de extins

Acesta este printre cele mai mari avantaje ale utilizării unui sistem de gestionare a conținutului. Puteți descărca pluginuri și extensii pentru a adăuga aproape orice funcție dorită. Majoritatea sunt fie dezvoltate de alți utilizatori, fie de companii mici.

Puteți integra caracteristici de social media, puteți utiliza editori de conținut avansat, aveți instrumente de securitate avansate sau puteți crea propriul plugin cu funcția pe care o aveți în minte. Aveți o mulțime de flexibilitate atunci când vine vorba de gestionarea funcționalității site-ului dvs. web.

Conectați-vă de oriunde în orice moment

Sistemele de gestionare a conținutului pot fi utilizate de mai mulți utilizatori care se pot conecta la același panou de admin, oriunde s-ar afla în lume. Este ușor pentru o întreagă organizație să colaboreze și să gestioneze site-ul lor web în conformitate cu cerințele pe care le au.

Optimizare mobilă

O bucată imensă de trafic online este alcătuită din utilizatori de telefonie mobilă. Deoarece revoluția mobilă se întâmplă aici și acum, aproape fiecare site web care este încărcat trebuie să aibă o versiune mobilă. Este o cerință absolută pentru succes.

Din fericire pentru noi, majoritatea sistemelor de gestionare a conținutului sunt complet mobile. De asemenea, aproape toate șabloanele pe care le-ați descărca pentru site-ul dvs. web răspund pe deplin și arată excelent pe orice dispozitiv pe care le deschideți.

Google Analytics

Un sistem sofisticat de gestionare a conținutului oferă webmasterilor posibilitatea de a urmări și analiza activitatea utilizatorului lor pe site-ul web. Acest lucru le permite să ia decizii mult mai bune și să își dezvolte site-ul în continuare, deci este mai bine orientat spre succes.

Puteți măsura cu ușurință modul în care conținutul dvs. are impact asupra audienței dvs. și modul în care îl puteți face să îți conducă afacerea mai bine. După ce aveți o imagine clară a modului în care funcționează site-ul dvs. web, puteți implementa instrumentele necesare dezvoltării ulterioare.

Branding online

Puteți îmbunătăți brandingul online al unei afaceri în mai multe moduri, datorită flexibilității unui sistem de gestionare a conținutului. Puteți transmite în permanență conținut către utilizatorii dvs. pe mai multe canale, cum ar fi fluxuri RSS, social media, hipersite și e-mailuri etc..

Indiferent de modul în care alegeți să comercializați site-ul dvs. web sau chiar dacă le alegeți pe toate, puteți configura arsenalul potrivit de instrumente care să vă ajute.

Ce fel de sisteme de gestionare a conținutului puteți utiliza?

În primul rând, aveți două opțiuni principale. Puteți alege un CMS open source sau un CMS proprietar.

Dacă mergeți cu o opțiune open source, veți avea un cost inițial mult mai mic, dar s-ar putea ajunge să cheltuiți destul de mulți bani pentru dezvoltarea site-ului dvs. Web.

Dacă mergeți cu opțiunea CMS proprietară, tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați și să aveți o idee despre modul în care doriți să fie site-ul dvs. web. Compania din spatele CMS-ului dumneavoastră ales va avea grijă de fiecare detaliu tehnic al site-ului dvs. web, trebuie doar să îl utilizați. Acest lucru este excelent pentru orice proprietar de afaceri care nu-i pasă prea mult de prezența lor online și ar dori doar să aibă un site web pentru afacerea lor. Dacă această opțiune sună mai bine pentru dvs., vă sugerez să analizați ce sistem proprietar de gestionare a conținutului ar funcționa pentru dvs..

Pentru oricine altcineva, iată primele trei sisteme de gestionare a conținutului open source pe care le puteți începe să utilizați chiar acum gratuit.

WordPress

Viziteaza site-ul “

WordPress este unul dintre cele mai bune sisteme de gestionare a conținutului. Este un sistem complet de gestionare a conținutului care a început ca o platformă de blogging. Este foarte user friendly și are o mulțime de plugin-uri și teme disponibile (aproximativ 40.000 pentru a fi mai exact). Cantitatea de teme și șabloane pe care le puteți utiliza sunt copleșitoare și probabil că aveți mai multe de ales decât aveți cu orice alt CMS de acolo. Pentru a face și mai bine, toate aceste teme răspund pe deplin.

Oamenii o adoră pentru flexibilitatea, simplitatea și caracteristica sa robustă, care îl fac un sistem de gestionare a conținutului excepțional. Nu este de mirare că despre fiecare al patrulea site web este construit cu acesta.

Drupal

Viziteaza site-ul “

Drupal este un sistem de gestionare a conținutului ceva mai complex în comparație cu WordPress și necesită cunoștințe tehnice dacă doriți să faceți designuri și funcții personalizate pe site-ul dvs. web. Dar datorită faptului că este mai complex, are și o funcționalitate mai extinsă. Are mai multe funcții care necesită timp pentru a te obișnui, dar timpul și efortul pe care îl investești în a înțelege termenii de bază ai Drupal, cum ar fi tipuri de conținut, taxonomii, blocuri de conținut și vizualizări etc..

Drupal oferă, de asemenea, aceeași flexibilitate pe care o au majoritatea sistemelor de gestionare a conținutului, cum ar fi mai mulți utilizatori și funcții care ajută la colaborarea confortabilă și la actualizări regulate de conținut.

Puteți descărca o mulțime de module și teme pentru a îmbunătăți site-ul dvs. și a-l face să corespundă cerințelor dvs. Dar îți poți dezvolta și tu.

Drupal necesită mai multe cunoștințe, dar plătește pentru că puteți face mai multe modificări pe site-ul dvs. web și aveți funcții mult mai avansate. Dar dacă doriți doar să construiți un site web simplu care să conțină un anumit conținut, puteți face atât de mult singuri urmărind câteva tutoriale și înțelegând elementele de bază.

Joomla!

Viziteaza site-ul “

Joomla! este un CMS premiat pe care îl puteți utiliza pentru a construi câteva site-uri web și aplicații web minunate. Acesta vine cu avantajele unui sistem adecvat de gestionare a conținutului, cum ar fi extensibilitatea, flexibilitatea și fiabilitatea. Puteți construi, de asemenea, portaluri online complete, site-uri de comerț electronic sau chiar site-ul dvs. comunitar. Are o mulțime de funcții integrate și actualizări regulate care vă vor ajuta să construiți o prezență puternică online rapid și ușor.

Aproximativ 2,8% din toate site-urile web din lume folosesc Joomla, ceea ce este destul de impresionant. Este livrat cu 6.000 de extensii și o mulțime de șabloane uimitoare.

Joomla! este descărcat o dată la fiecare 2,5 secunde. Poate că vei fi următorul care o va face!

Deci, ar trebui să utilizați un CMS?

Folosirea unui sistem de gestionare a conținutului nu este necesară pentru a rula un site web, dar cu siguranță vă face mult mai ușor munca. De asemenea, face ca dvs. și întregul personal să fie mai productivi și îi permite să se concentreze pe conținut de înaltă calitate, în loc de toate detaliile tehnice care vin cu editarea și publicarea acestuia.

Puteți scala cu ușurință site-ul dvs. web pe măsură ce crește și îl puteți adopta pentru orice modificări pe care doriți să le faceți.

Utilizarea unui sistem de gestionare a conținutului este o soluție integrală la multe dintre problemele pe care le întâmpinați pe măsură ce construiți și gestionați un site web. Cele mai multe dintre ele sunt libere de utilizat, așa că merită cu siguranță să le oferiți o fotografie!

Sper că v-a plăcut să citiți acest articol și că ați găsit informațiile pe care le căutați. Avem mult mai multe articole despre sistemele de gestionare a conținutului și despre modul în care acestea pot beneficia de dvs. și de compania dvs., așa că nu ezitați să le consultați!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector