Avantajele și dezavantajele planurilor de găzduire partajate

shared-hosting-avantaje-dezavantaje


Dacă sunteți om de afaceri și doriți să creați un magazin web pentru produsul dvs. sau sunteți pur și simplu un aspirant scriitor care dorește să pornească un blog sau un site web, una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le luați este alegerea gazdei dvs. web. În acest articol, vom vorbi despre avantajele și dezavantajele planurilor de găzduire partajate, dar vom acoperi și unele dintre cele mai bune gazde web pe care le puteți găsi pe piață și caracteristicile lor.

Ce este gazduirea partajată?

Pentru a crea, încărca și menține site-ul dvs. în funcțiune, va trebui să găsiți o gazdă web care să vă ofere spațiu pentru a vă stoca toate fișierele și documentele. Gazdele web oferă o mulțime de servicii suplimentare, dar vom vorbi despre asta mai târziu în acest articol.

Când vine vorba de opțiunile de găzduire web, există trei alternative – hostinguri comune, hosting VPS și hosting dedicat. Cel pe care îl veți alege depinde de nevoile dvs., de tipul și dimensiunea site-ului dvs. și, desigur, de bugetul dvs. În acest articol, vom acoperi doar planurile de găzduire partajate și avantajele și dezavantajele acestora.

Planul de hosting comun este un serviciu de găzduire în care mai multe site-uri web sunt stocate într-un singur server. Aceasta presupune împărțirea de la lățimea de bandă, conturi FTP și e-mail până la baza de date și spațiu, dar și procesorul computerului, memoria și menținerea taxelor pentru server. Nu există limitări la numărul de site-uri web care pot fi stocate într-un singur server. Numărul poate varia de la zeci la mii. Datorită împărțirii resurselor, partajarea planurilor de găzduire este mult mai ieftină decât VPS și planurile dedicate de găzduire.

Avantajele planurilor de găzduire partajate

Cost

Unul dintre cele mai mari avantaje ale planurilor de găzduire partajate și cel mai evident, desigur, este un cost foarte mic. Acestea sunt de obicei disponibile la tarife extrem de rezonabile, ceea ce poate fi un beneficiu mare pentru persoanele care au un buget restrâns.

Deoarece partajați spațiu server și multe alte funcții cu alți proprietari de site-uri, gazda web este în măsură să ofere un serviciu foarte ieftin. De fapt, costul pe zi poate fi scăzut cu 0,08 USD pe multe servere, datorită naturii extrem de competitive a pieței de găzduire web. Chiar dacă veți partaja spațiu cu alți utilizatori, în majoritatea cazurilor, spațiul pe care îl veți obține va fi mai mult decât suficient, deoarece există atât de multe gazde web încât aceste planuri de găzduire partajate, de obicei, nu au prea multe site-uri web pentru a vă simți ca îți lipsește spațiul.

Simplitate

Planurile de găzduire partajate trag conceptul de bază de la găzduirea administrată, ceea ce înseamnă că gazda întreține serverele și hardware-ul aferent în propriul centru de date. Aceasta înseamnă că nu va trebui să faceți față administrării complicate pentru servere, care este o soluție ideală pentru cei care nu au cunoștințe și experiență tehnologică suficientă sau forță de muncă pentru a rula un server, precum și pentru cei care pur și simplu nu vor să se ocupe de toate aceste probleme și vor să se concentreze asupra altor aspecte ale activității lor.

Personalizare și comoditate

Există multe instrumente complete, cum ar fi panoul de control și software-ul de construire a site-urilor web, care permit utilizatorilor să își personalizeze experiența de găzduire partajată și să facă ușor de înțeles întregul aspect tehnologic chiar și pentru începători.

Chiar dacă partajați resursele cu alți utilizatori, există încă un webmaster care controlează site-ul cu instrumente din panoul de control. Acest instrument este de fapt foarte simplu de utilizat și foarte versatil, ceea ce înseamnă că veți putea să-l personalizați într-o anumită măsură. Instrumentul panoului de control permite utilizatorilor să administreze diverse funcții, precum încărcarea de imagini și alte fișiere, precum și respectarea statisticilor site-ului web.

Când combinați aceste opțiuni de personalizare cu prețul extrem de accesibil, obțineți un alt beneficiu; comoditate. Cu planuri de găzduire partajate, administrarea site-urilor este foarte ușoară, deoarece este gestionată de profesioniști și experți experimentați, astfel încât vei putea dedica cea mai mare parte a timpului tău în problemele tale de afaceri mai presante. În plus, puteți, de asemenea, să aveți mai multe conturi de e-mail pe propriul dvs. domeniu și mai multe baze de date.

Dezavantajele planurilor de găzduire partajate

Eficiență și prăbușiri

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale planurilor de găzduire partajate este eficiența. Aceasta vine din cantitatea limitată de spațiu pe disc și lățimea de bandă care vine cu partajarea serverului cu alți utilizatori. Chiar dacă acest lucru nu va prezenta o mare problemă dacă site-ul dvs. web nu este atât de mare, dar lățimea de bandă este importantă dacă aveți un site mare cu multe date.

Aceasta este o problemă comună care este similară cu problemele de performanță care apar atunci când un alt membru al planului tău de găzduire partajat are o creștere a traficului, mai ales dacă aceasta apare brusc. Acest lucru poate duce la o performanță mai lentă pe propriul site web și încărcarea lentă a paginilor dvs. poate fi cu adevărat iritantă pentru oaspeți și clienți.

O altă problemă importantă care este printre cele mai mari avantaje este blocarea frecventă. Acest lucru este de înțeles, mai ales când o gazdă web are mii de site-uri web pe un server, de exemplu. În aceste situații, blocajele vor fi un lucru obișnuit și care pot provoca mult timp pierdut proprietarilor de site-uri web care fac parte din acele planuri de găzduire partajate.

Securitate

Siguranța este o problemă foarte serioasă când vine vorba de planuri de găzduire partajate. De fapt, cea mai mare problemă de securitate provine probabil de la gazdele web care le permit clienților să aibă prea multă libertate și putere atunci când vine vorba de gestionarea site-ului lor și accesarea serverului. O singură greșeală este adesea suficientă pentru a cauza o mulțime de probleme serverului. De aceea, hackingul nu este atât de neobișnuit și multe servere partajate sunt de fapt foarte susceptibile la atacuri de hack. Un alt motiv care face ca un client al planului de găzduire partajat să fie deosebit de vulnerabil la hacking constă în faptul că orice atac de hack-uri care este efectuat pe orice site web care face parte din plan va avea un impact și va afecta orice alte site-uri web de pe acest plan de hosting comun.

Cele mai bune furnizori de găzduire partajată

Există multe gazde web acolo, așa cum am menționat deja, și s-ar putea să nu vă fie ușor să găsiți cea mai potrivită pentru dvs. în această varietate de opțiuni. Din acest motiv, vom vorbi despre unele dintre cele mai bune gazde web care oferă planuri de găzduire partajate.

BlueHost

Viziteaza site-ul “

BluehostBlueHost oferă planuri de găzduire partajate, dar îl puteți folosi și dacă doriți să mergeți cu VPS sau servere dedicate. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune gazde web care oferă găzduire WordPress la tarife rezonabile. În ceea ce privește găzduirea partajată, există multe opțiuni diferite, dar BlueHost nu oferă opțiuni de la lună la lună pentru găzduire partajată. În schimb, va trebui să vă înscrieți pentru planul anual. De asemenea, veți primi reduceri dacă vă înscrieți la planuri multianuale. De exemplu, dacă vă înscrieți la un plan pe 3 ani, veți plăti doar 3,95 USD pe lună. Acesta este de fapt unul dintre cele mai mari beneficii, deoarece BlueHost are un echilibru excelent între preț și caracteristici.

Pachetele de gazduire partajate

Cu un plan de bază de găzduire partajat, care are un preț de 3,95 USD pe lună pentru un contract pe trei ani, veți obține un nume de domeniu gratuit pe care îl veți deține pentru toată perioada în care rămâneți cu BlueHost. De asemenea, veți primi transfer de nume de domeniu gratuit, 100 GB spațiu pentru stocarea fișierelor și folderelor site-ului dvs. web, transferuri nelimitate de date lunar și veți putea găzdui un site web.

Pachetul Plus costă 5,95 USD pe lună pentru un contract de un an; veți obține, de asemenea, un instrument anti-spam, pe lângă spațiu de stocare nelimitat, căsuțe poștale și site-uri web.

Planul Prime costă, de obicei, 14,99 USD pe lună pentru un contract de un an și include o adresă IP dedicată, o copie de rezervă a site-ului web, două programe anti-spam și un certificat SSL. Pentru o perioadă limitată de timp, puteți obține acest pachet pentru doar 5,95 USD pe lună, cu un angajament de trei ani. Apasă aici pentru detalii!

Caracteristici

 • Dacă utilizați BlueHost, veți putea utiliza multe instrumente de construcție, precum și instrumente care vă permit să filtrați spamul și să gestionați e-mailurile. Există, de asemenea, instrumente care vă permit să adunați statistici ale site-urilor web și să vă gestionați domeniile.
 • Puteți crea până la 100 de adrese de e-mail cu BlueHost, chiar și cu planul de bază. Planurile actualizate vă permit să creați un număr nelimitat de e-mailuri. De asemenea, nu veți avea nicio problemă să configurați un cont de e-mail în BlueHost.
 • Când vine vorba de caracteristicile de securitate, BlueHost este o surpriză foarte frumoasă. Există trei instrumente anti-spam, dar există, de asemenea, o securitate de conectare rapidă. Veți putea, de asemenea, să proiectați filtre pentru conturi de e-mail, puteți proteja fișierele și folderele și directoarele cu o parolă sau puteți crea liste negre pentru diverse adrese IP..

Puteți găsi mai multe informații despre BlueHost în recenzia noastră detaliată.

Gazduire InMotion

Viziteaza site-ul “

in miscareInMotion Hosting oferă și o gamă largă de planuri de găzduire. Compania face publicitate planurilor lor comune, ca business hosting de partajare. În prezent, oferă 50% reducere la planul lor de lansare, care face ca taxa ta lunară să se ridice la 3,99 USD pe lună dacă plătești în avans timp de doi ani. Acest pachet mic include un nume de domeniu gratuit și permite găzduirea a 2 site-uri web.

Caracteristici

Avantajele planurilor de găzduire partajate ale afacerilor InMotion sunt numeroase, dar vom numi câteva care se elimină:

 • cPanel web hosting – Această caracteristică vă permite să aveți un control total asupra contului. Acest lucru vă permite să instalați scripturi personalizate, să includă domenii noi și adrese de e-mail noi, fără nicio problemă.
 • BoldGrid – aceasta este o extensie uimitoare la WordPress, care vă permite să proiectați site-ul dvs. web așa cum doriți, fără a fi nevoie să atingeți codul. Acest lucru este perfect pentru începători, dar utilizatori mai experimentați pot beneficia, de asemenea, de un instrument atât de puternic. Pentru mai multe funcții, consultați recenzia noastră BoldGrid.
 • Garanție de returnare a banilor – Veți obține o garanție de returnare de bani care durează 90 de zile, ceea ce înseamnă că puteți încerca această gazdă web practic fără niciun risc.
 • Credite de publicitate gratuite – Fiecare nou plan de găzduire pe eHost primește 100 USD în credite publicitare pentru Google și Yahoo sau Bing. Puteți utiliza acești bani pentru a genera mai mult trafic către site-ul dvs. web.
 • Viteză și performanță excelente
 • O gazdă web foarte stabilă care rareori se prăbușește – verificați uptime-ul și testul de performanță aici.

iPage

Viziteaza site-ul “

IpageUltimul, dar nu cel mai puțin din lista noastră de cele mai bune gazde web este iPage, un serviciu de găzduire web care devine rapid din ce în ce mai popular. Are un potențial și câteva caracteristici uimitoare și oferă numeroase planuri de găzduire web, inclusiv hostinguri comune, VPS, servere dedicate și plan de găzduire WordPress. Cu toate acestea, iPage nu oferă planuri lunare de găzduire partajată, iar perioada minimă de contract pe care o puteți alege este de un an. Există, de asemenea, contracte disponibile pentru doi și trei ani de găzduire partajată. Prețul pentru un pachet de un an este de 11,95 USD pe lună și, din păcate, nu există reduceri disponibile dacă decideți să mergeți cu o opțiune pe termen mai lung.

Caracteristici

 • Creează și trage site web Builder – Există multe alte opțiuni disponibile pentru construirea unui site web cu iPage, dar această opțiune este cea mai sigură alegere pentru persoanele care nu au foarte multe cunoștințe tehnologice..
 • Comerț electronic – iPage oferă un magazin online ca o caracteristică încorporată, așa că dacă intenționați să creați un site web pe care vă veți vinde produsele, iPage este alegerea potrivită pentru dvs..
 • Funcții de securitate – iPage oferă supraveghere anti-malware pentru e-mailurile dvs. Există, de asemenea, certificate SSL disponibile pentru a fi achiziționate pe un plan anual pentru 31,99 USD pe an.
 • Serviciu clienți – Această gazdă web are unul dintre cele mai bune servicii pentru clienți disponibili și le puteți contacta în orice moment al zilei sau al nopții, prin telefon sau chat.
 • Garanție de returnare a banilor – iPage oferă o garanție de returnare de 30 de zile pentru pachetul lor de găzduire web.

În analiza noastră aprofundată pentru iPage, am acoperit mai multe funcții și discutăm despre avantajele și contra de la această companie.

Concluzie

Am ajuns acum la sfârșitul articolului nostru și sperăm că acum înțelegeți mai bine cum funcționează gazduirea web și care sunt cele mai mari beneficii și dezavantaje ale planurilor de găzduire partajate. Sperăm, de asemenea, că acoperirea noastră dintre unele dintre cele mai bune servicii de găzduire web vă va ajuta să vă faceți decizia mai ușoară și mai rapidă, fără a fi nevoie să analizați prea multe gazde web și caracteristicile acestora, mai ales atunci când luați în considerare dimensiunea pură a web-ului piața de găzduire.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map