Blogging-ul este într-adevăr mort? Ce ar trebui să faci în loc?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Blogging-ul este într-adevăr mort? Ce ar trebui să faci în loc?
0 8 мин.

blogging-ul este mort


De fiecare dată, supraviețuirea bloggingului este pusă în discuție. „Sfârșitul bloggingului” sau „blogging-ul este mort” sunt termeni de zi cu zi care au înconjurat profesia blogging în ultimii ani. Dar blogurile sunt într-adevăr pe moarte și este anul 2018 care va da în cele din urmă sărutul morții bloggingului?

primul blog a fost creat în 1994 și încă de atunci, bloggingul a fost una dintre piesele esențiale ale conținutului online. Dar blogurile și bloggerii de astăzi sunt foarte diferite în comparație cu blogurile de altădată. Pentru început, astăzi, competiția în blogosferă este mult mai acerbă decât era până acum.

Platforme precum WordPress, Tumblr, Reddit sau Squarespace au făcut bloggingul accesibil tuturor, permițând apariția a sute de milioane de bloguri, acoperind tot felul de interese și profesii..

Deci, de unde vine teama că blogging-ul este mort?

Faliștii doresc să explice acest lucru subliniind faptul că alte conținuturi digitale – de exemplu, conținut video – atrag mulți din ce în ce mai mari în detrimentul conținutului pe bază de text. De asemenea, o căutare în Google Trend relevă o scădere semnificativă în ultimii ani în căutările pentru termeni precum „blog” și „blogging”.

Dar iată o idee inedită: Ce se întâmplă dacă bloggingul nu moare, ci – ca în orice, – se schimbă pur și simplu?

Pentru ce se adresează Blogging?

Dacă doar începeți cu blogging-ul sau sunteți un blogger profesionist, toate aceste discuții despre doamnele iminente care trec prin blogging vă pot deranja, dar suntem aici pentru a vă asigura că blogurile bune nu sunt îndreptate spre dezastru oricând curând.

Într-adevăr, căutările Google pentru termenii „blog” sau „blogging” au înregistrat o scădere în ultimii ani, dar se întreabă dacă acest lucru este cauzat mai ales pentru că termenul a devenit deja o noțiune binecunoscută și răspândită și căutează „ce este un blog ”sau„ sensul blogului ”au devenit inutile, de unde a apărut în căutări. Pe de altă parte, căutările de termeni precum „cum să pornești un blog”, „cele mai bune platforme de blogging” sau „platforme gratuite de bloguri” au înregistrat cu siguranță o creștere.

Așadar, dacă bloggingul se schimbă pur și simplu, ce este diferit despre asta și ce ar trebui să faci pentru a fi la curent cu aceste schimbări?

Roll With The Times

Întotdeauna vor exista noi tendințe în industria blogging-ului, dintre care unele vor dispărea, în timp ce altele vor rămâne la fel ca în orice altceva.

Ca blogger, va trebui să vezi care sunt tendințele de care poți profita pentru a-ți spori citirea sau baza de clienți, dar discutați cu atenție și nu implementați modificări majore până când nu v-ați convins că aceste tendințe funcționează pentru dvs. sau sunt aici pentru a rămâne. Chiar și marile branduri cunoscute nu reușesc: în timp ce platforma de socializare Facebook a izbucnit, Google+ s-a stins.

Pentru a evita să vă împușcați în picior, faceți cercetări despre modul în care cititorii dvs. consumă conținut și ajustați strategia de blogging pentru a funcționa pentru cititorii dvs..

Atingeți în Multiverse de conținut

Deși în urmă cu 20 de ani, textul era singurul conținut cu care puteai să-ți distrezi cititorii, realitatea de astăzi este că conținutul ia mai multe forme – videoclipuri, infografii, gif-uri, podcast-uri, cărți electronice, etc. Blogging-ul se transformă din ce în ce mai mult în bloguri video sau vlogging, cu YouTube este unul dintre canalele preferate pentru a transmite aceste videoclipuri.

Dar acest lucru nu înseamnă că conținutul bazat pe text este făcut și nu a mai existat. Articolele sunt foarte importante încă pentru a oferi valoare cititorilor dvs. și pentru a se clasifica bine în motoarele de căutare. Doar că articolele și postările ar trebui diversificate și cu alte tipuri de conținut.

Nu vă fie frică să accesați multiversul de conținut pentru a vă juca blogul cu mai multe tipuri de conținut livrate pe diverse canale.

Vorbind despre canale de livrare de conținut, blogul dvs. nu ar trebui să fie singurul canal în care cititorii dvs. vă pot consuma conținutul. Pe lângă accesarea conținutului video și YouTube, ar trebui să rulați și liste de corespondență și buletine informative. E-mailul este încă o platformă puternică și stabilă pentru a comunica cu cititorii și a le oferi conținut personalizat.

Asigurați-vă că vă dedicați timp creșterii listelor de corespondență și creșteți ratele de deschidere a e-mailului utilizând instrumente care urmăresc reperele de marketing prin e-mail, cum ar fi ratele de deschidere a e-mailurilor, ratele de clicuri, respingeri soft, respingeri dure, dezabonări etc. Acești parametri vă pot ajuta să vă proiectați mai bine e-mailuri și efectuați ajustările necesare.

Deveniți un Social Media Guru

Îți place sau nu, social media se întâmplă. Platforme precum Facebook, Reddit, Instagram, Twitter, Tumblr sau Pinterest sunt locurile de întâlnire virtuale a miliarde de oameni din întreaga lume. Conform Statista, puterea rețelelor sociale va crește până la 2,96 miliarde de utilizatori la nivel mondial până în 2020. Potrivit acelorași estimări, internauții globali petrec, în medie, 109 minute pe zi pe rețelele sociale.

Dacă nu sunteți deja pe platformele de socializare, vă recomandăm să vă conectați rapid la diferitele canale de social media care funcționează pentru nișa dvs. și să dezvoltați o strategie de social media care poate conduce mai mulți clienți sau cititori pe blogul dvs..

Platformele de social media pot ajuta la creșterea gradului de conștientizare și implicare a mărcii cu clienții dvs. și puteți obține feedback în timp real asupra conținutului dvs. măsurând like-uri, share-uri, comentarii și alți parametri.

Pregătește-te pentru mobil

Căutările mobile au devenit principalele căutări în motoarele de căutare. Tot mai multe persoane consumă conținut pe mobil și își fac cumpărăturile online pe telefoane. Google a luat act de această schimbare către o lume mobilă și a răspuns anunțând prima sa indexare pentru mobil în 2017.

Dacă blogul dvs. nu are un design receptiv și nu funcționează bine pe mobil, este posibil să observați că clasamentele motorului dvs. de căutare scad în timp și ratele de abandon.

Dacă aveți un blog care arată bine pe mobil, vă veți asigura că nu pierdeți traficul care provine din căutările mobile.

Gânduri finale

Dacă observați o scădere a clasamentului sau o scădere a angajamentului, a conversiilor, a vânzărilor sau a abonaților, nu înseamnă că blogurile ca o industrie mor și că ar trebui să sariți. Înseamnă pur și simplu că blogurile, după cum știți, s-ar putea să nu mai funcționeze la fel de bine ca și în trecut, și este timpul pentru dumneavoastră să schimbați tipul de conținut pe care îl prezentați, modul în care comercializați blogul dvs. și modul în care vă conectați cu publicul dvs..

Analizarea noilor tendințe în nișa dvs., experimentarea unor modalități de reangajare a audiențelor dvs. existente, ramificare pe platformele de socializare și diversificarea conținutului dvs. sunt câteva moduri în care puteți „resuscita” un blog care s-ar putea estompa.

Blogging-ul nu este mort!

De-a lungul anilor bloggingul a trecut prin multe schimbări. Trebuie să vă adaptați la aceste schimbări și să faceți ca blogurile să funcționeze pentru dvs. Începeți blogul dvs. de hosting InMotion – domeniu gratuit inclus.

Începeți-vă acum blogul »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector