Care este o platformă de blogging mai bună? WordPress vs Ghost.org

revizuire comparatie wordpress vs fantoma


WordPress este o platformă de sistem de gestionare a conținutului (CMS) creată pentru orice tip de site-uri web de la blog, magazine online, forumuri, până la pagini de destinație, în timp ce Ghost.org este o platformă open source dedicată publicării articolelor pe bloguri.

În acest articol voi compara cea mai populară platformă de blogging și de construire a site-urilor web: WordPress, la un software de creștere, pornire pentru blogging Fantomă.

Înregistrare

Dacă pe WordPress.org nu aveți nevoie de înregistrare pentru a descărca și instala CMS pe serverul dvs., pe Ghost.org aveți nevoie de înregistrare și trebuie să introduceți adresa de e-mail, numele dvs. de utilizator și parola, iar acest lucru poate fi puțin frustrant pentru că veți primi e-mailuri nedorite și dacă doriți să vă faceți mai multe cont pentru acasă, pentru muncă, pentru ca un prieten să țină lucrurile separate, acest lucru poate dura un timp.

Preț

Sistemul de administrare WordPress.org este total gratuit și are chiar teme și pluginuri gratuite în comparație cu Ghost.org care oferă mai multe pachete: cel gratuit numit Cod sursă, costuri personale 8 USD pe lună, costuri avansate 24 dolari pe lună, echipă costă 80 USD pe lună și Afacerile costă 200 USD pe lună.

prețuri de gazduire web fantomă

Hosting

Există pe internet mai multe companii de găzduire web care oferă pachete speciale de găzduire pentru WordPress, cum ar fi BlueHost, prețurile începând cu 3,95 USD pe lună, între timp Ghost.org oferă propria lor gazdă împreună cu platforma cu prețurile menționate mai sus..

Instalare

WordPress este ușor de instalat din Cpanel-ul gazdei dvs. folosind Fantastico care finalizează procesul în câteva clicuri, dar Ghost vine instalat dacă cumpărați unul dintre pachetele lor de găzduire sau în cazul în care doriți să vă găzduiți singur, trebuie să instalați manual Ghost și acest lucru nu este ușor.

stare

WordPress nu are o pagină de stare a cărei sisteme sunt operaționale, deoarece rulează direct pe propriul server și nu se conectează la pagina web oficială de unde l-ați descărcat în comparație cu Ghost care are un statut al tuturor sistemului operațional, deoarece platforma rulează pe serverele lor oficiale, astfel încât să puteți vedea starea pentru serverele Ghost.org, Ghost (PRO), Marketplace și CloudFlare împreună cu Metrics System pentru Ghost.org Uptime și Ghost (Pro) Timp de răspuns.

Comunitate

În jurul fiecărui lucru popular sau persoană, apare o comunitate mare și este aceeași pentru WordPress, care are o comunitate grozavă care conține sute de site-uri web cu tutoriale, sfaturi, trucuri, hack-uri, teme și plugin-uri premium și gratuite și chiar au propriile lor suport pentru secțiuni de forumuri și comentarii pentru pluginuri și teme în comparație cu Ghost care are doar o echipă de asistență.

Back-End Design

Atât WordPress cât și Ghost au un tablou de bord minim, curat, diferența fiind că WordPress vine cu o temă întunecată, în timp ce Ghost cu un design ușor.

Simplitate

Majoritatea persoanelor care nu sunt utilizate cu WordPress consideră că nu este o platformă ușor de folosit între timp Ghost este mai ușor și mai simplu, având doar 8 butoane direct pentru acțiuni precum postarea nouă sau vizualizarea conținutului în comparație cu WordPress care are o mulțime de opțiuni complicate și dacă instalați teme și pluginuri vor fi și mai multe.

Proiecte tematice

Chiar dacă tabloul de bord WordPress este mai complicat de utilizat și are un design de bază, majoritatea temelor realizate pentru front-end sunt foarte bine concepute cu multe caracteristici în comparație cu cele de la Ghost..

Flexibilitate

Deoarece WordPress are sute de teme și pluginuri, puteți converti o pagină de destinație simplă sau un blog cu 4 pagini într-un forum sau chiar un magazin online cu tone de funcții, în timp ce Ghost nu permite astfel de transformări, deoarece este făcut doar pentru bloguri.

Management de conținut

Cu WordPress puteți crea mai multe tipuri de articole, de la cele standard, la cele personalizate precum portofoliu, produs, mărturie, personal și așa mai departe, în timp ce Ghost nu oferă această caracteristică foarte utilă.

Previzualizare conținut

Atât WordPress, cât și Ghost oferă posibilitatea de a previzualiza ceea ce scrieți înainte de publicare, problema este că în WordPress trebuie să schimbați editorii de la editorul de text la editorul vizual, iar ultimul nu este prea precis în comparație cu Ghost care are două-două. sistem de panouri și vă arată în direct ce schimbări ați făcut.

Încărcare de imagini

Pentru a încărca o imagine în WordPress, trebuie să faceți clic pe locul unde doriți să fie imaginea, apoi să faceți clic pe butonul pentru imagine, să alegeți dacă doriți să o încărcați de pe computer, un link sau din media media și apoi să alegeți imaginea, în timp ce în Ghost trebuie să faceți doar un element de imagine cu Markdown și cu drag and drop puteți arunca imaginea dorită direct pe elementul creat.

Editare avansată de conținut

WordPress are o mulțime de opțiuni avansate de editare a conținutului și, împreună cu pluginuri suplimentare, numărul lor poate fi foarte mare, oferind butoane speciale, coduri scurte și alte funcții în comparație cu Ghost care nu are deloc această caracteristică..

Managementul utilizatorului

WordPress oferă posibilitatea de a face conturi de utilizator și roluri de utilizator diferite care pot asigura buna funcționare a site-ului web și, folosind pluginuri, puteți îmbunătăți gestionarea utilizatorului, dar Ghost are aceleași caracteristici nativ fără niciun plugin.

Compatibilitate mobilă

Există diferite plugin-uri care pot face ca un blog WordPress să arate foarte frumos pe sistemele de operare mobile și chiar WordPress are o aplicație special creată pentru utilizatori să intre în tabloul de bord de pe sistemele de operare mobile precum Android, Windows Phone și iOS, dar Ghost oferă acces la tabloul de bord doar prin browserul de internet mobil al telefonului sau tabletei.

Aplicații terțe

Toată lumea poate crea aplicații, în special pluginuri pentru WordPress și le poate posta pe site-ul oficial, astfel încât alți utilizatori să le descarce și să le instaleze, între timp în Ghost acest lucru nu este posibil, dar spun că această caracteristică este în dezvoltare..

Google Analytics

În WordPress puteți vedea statistici și diagrame pentru fiecare zi, săptămână, lună și an cu privire la fiecare articol pe blogul dvs. între timp, în Ghost, nu aveți această caracteristică, deoarece aceasta este în curs de dezvoltare..

Limită vizualizare

În ultimii ani, aproape fiecare companie de găzduire web oferă o lățime de bandă nelimitată pentru vizitatori, astfel încât un blog WordPress găzduit la o companie bună nu va avea probleme în ceea ce privește limita de vizualizare, dar Ghost are probleme în ceea ce privește limita de vizualizare, aceasta crescând în funcție de pachetul ales. nu nelimitat, așa că dacă aveți mai multe vizualizări decât limita dvs. de vedere, trebuie să vă actualizați pachetul și să plătiți mai mult.

Stabilitate

Creatorii WordPress oferă noi actualizări în mod constant, cu funcții îmbunătățite și noi și, de asemenea, cu soluții pentru bug-urile vechi, între timp, programatorii Ghost au doar o notă în care scriu ce să dezvolte și ce se apropie în curând și nu se actualizează adesea pe platformă..

Securitate

WordPress este platforma pe care o instalați pe propriul dvs. server care, în funcție de gazdă, poate avea unele probleme și accesul poate fi necontrolat în comparație cu Ghost, care găzduiește majoritatea site-urilor web pe propriul server și oferă, de asemenea, CDN în toată lumea. & protecție de securitate.

Potenţial

Fondatorii WordPress doresc să creeze un sistem de operare web din acesta și datorită numărului de funcții, WordPress are acest potențial, în timp ce echipa Ghost dorește să îmbunătățească platforma doar pentru blogging.

Concluzie – Care ar trebui să aleg?

În concluzie, WordPress este mult mai popular pentru că este vechi, pentru că este o întreagă comunitate, dar și pentru că numărul de pluginuri și teme care oferă sute de funcții și îl face flexibil și perfect pentru orice tip de site web, dar este un puțin greu de utilizat de începători, având un design urât și are nevoie de pluginuri pentru unele caracteristici native Ghost, cu designul său alb și simplu are deja.

Dacă doriți doar să aveți un blog, atunci puteți utiliza Ghost, dar s-ar putea să vă treziți într-o zi dorind să adăugați mai multe funcții pe site-ul dvs., apoi vă veți da seama că probabil o alegere mai bună ar fi fost WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map