Ce este Codul de eroare 105 (net :: ERR_NAME_NOT_RESOLVED) și cum să-l repari?

dns error-code-105-


Dacă utilizați Google Chrome ca browser implicit, puteți găsi un anumit cod de eroare 105 (net :: ERR_NAME_NOT_RESOLVED). Această eroare este specifică Google Chrome, deci probabil că veți dori să știți care este cauza acestui mesaj de eroare și care sunt unele corecții posibile.

Ce este eroarea 105? Ce îl provoacă?

Eroarea 105 este afișată în urma unei eșecuri de căutare DNS, ceea ce înseamnă că după ce introduceți adresa URL a site-ului web pe care încercați să o accesați în Google Chrome, browserul încearcă să traducă numele unui site web pe adresa sa de internet (adresa IP) folosind un Sistem de nume de domeniu (DNS). Dacă serverul DNS nu poate fi atins de browser, rezoluția DNS eșuează și apare o eroare 105.

În afară de un server DNS fără răspuns, eroarea 105 poate fi cauzată și de:

 • nicio conexiune la Internet;
 • o rețea neconfigurată;
 • un firewall care împiedică accesul Chrome la rețea.

Deoarece codul de eroare nu afișează cauza exactă care a solicitat-o, va trebui să urmați firul și să verificați toate cauzele posibile..

Cum să remediați codul de eroare 105?

În primul rând, verificați dacă sunteți conectat la internet și dacă ați introdus corect domeniul sau adresa URL din browser.

Dacă sunteți conectat la internet și nu există erori sau dactilografii în adresa URL, încercați să vizitați alte domenii fără legătură (faceți o căutare la întâmplare pe Google și urmați câteva link-uri) pentru a vedea dacă funcționează. În acest caz, înseamnă că aveți un DNS valid și probabil serverul DNS al site-ului web pe care încercați să îl accesați are unele probleme.

Dacă nu puteți accesa alte domenii, s-ar putea ca serverul dvs. DNS să aibă probleme și să doriți să vă schimbați serverele DNS.

Iată cum puteți schimba DNS-ul în Windows:

 1. Faceți clic dreapta pe pictograma Wifi și selectați Rețea deschisă & Setări Internet;
 2. Click pe Modificați opțiunile adaptorului;
 3. Faceți clic dreapta pe conexiunea de rețea activă și selectați Proprietăți;
 4. Faceți clic stânga pe Protocolul Internet Versiunea 4, apoi selectați Proprietăți (Dacă utilizați IPv6, faceți acest lucru și pe IPv6);
 5. Selectați Utilizați următoarele adrese de server DNS:, apoi tastați una dintre DNS public adrese server de jos:

 1.1.1.1 = DNS CloudFlare

208.67.220.220 sau 208.67.222.222 = OpenDNS

8.8.8.8 sau 8.8.4.4 = Google DNS

Dacă sunteți utilizator MAC, iată cum vă puteți schimba DNS:

 1. Mergi la Preferințe de sistemReţea;
 2. Clic Avansat;
 3. Faceți clic pe butonul DNS tab;
 4. Apasă pe + semnați (stânga jos) pentru a adăuga un nou server DNS;
 5. Tastați una dintre adresele de server DNS publice enumerate mai sus;
 6. Clic O.K, apoi apasa aplica.

Dacă sunteți a webmaster iar site-ul dvs. nu funcționează din cauza acestei erori, atunci va trebui să depanați:

 1. Accesați site-ul dvs. web de pe un computer / telefon diferit pentru a vedea dacă sunteți doar afectat sau toți vizitatorii dvs.;
 2. Ștergeți cache-ul DNS navigând în chrome: // net-internals # dns și apăsați butonul „Ștergeți memoria cache gazdă”.

Dacă tot nu a rezolvat problema, poate fi necesar să verificați numele de server și înregistrările din domeniul dvs. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza instrumente precum digwebinterface.com sau https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/.

Dacă numele dvs. de domeniu este www.example.com, asigurați-vă că domeniul rădăcină (exemplu.com) are o înregistrare NS și că NS specificat, de ex. ns1.hosting.com rezolvă interogarea „A” example.com.

În acest caz, asigurați-vă că serverul dvs. de nume principal rezolvă și FQDN (www.example.com).

Dacă nu, adăugați înregistrări NS și A. Înregistrările NS pot fi schimbate la registratorul de domeniu (namecheap.com, godaddy.com etc.) și trebuie să indice numele de date furnizate de compania dvs. de găzduire, de ex. ns1.host.net ns2.host.com.

Probleme IPv6

ERR_NAME_NOT_RESOLVED ar putea fi cauzat deoarece dispozitivul dvs. se conectează la o rețea IPv6 și în loc să ceară o înregistrare „A”, cere o înregistrare „AAA” pentru a vă conecta la o adresă IPv6..

Este posibil ca serverul DNS să nu gestioneze corect întrebările „AAA” sau să răspundă lent. În Chrome navigați la chrome: // net-internals / # dns și căutați numele de domeniu. Dacă vedeți IPv6 în Familie    aceasta ar putea fi problema.

O soluție ar fi dezactivarea protocolului IPv6 în Setările dvs. de Internet.

Iată cum dezactivați IPv6 în Windows:

 1. Faceți clic dreapta pe pictograma Wi-Fi și selectați Rețea deschisă & Setări Internet;
 2. Click pe Modificați opțiunile adaptorului;
 3. Faceți clic dreapta pe conexiunea de rețea activă și selectați Proprietăți;
 4. Derulați în jos spre Protocolul Internet Versiunea 6 (TCP / IPv6), și debifează caseta;
 5. Clic O.K a salva;
 6. Reporniți computerul.

Iată cum dezactivați IPv6 pe macOS:

În primul rând, va trebui să rulați o comandă prin aplicația Terminal. Vă rugăm să aveți în vedere că este posibil să fiți nevoit să rulați din nou această comandă în cazul oricăror modificări ale preferințelor rețelei, deoarece poate reveni această setare.

 1. Deschis căutător
 2. Click pe cerere
 3. Click pe Folder pentru utilități
 4. Faceți dublu clic pe Aplicația terminalului., și executați următoarea comandă în fereastra aplicației pentru a lista interfețele de rețea și numele acestora: networksetup -listallnetworkservices

După ce identificați interfața de rețea pe care o utilizați, tastați următoarea comandă din fereastra terminalului pentru a dezactiva IPv6 pe acea interfață:

Dacă utilizați Ethernet, introduceți: networksetup -setv6off Ethernet

Dacă utilizați Wi-Fi, introduceți: networksetup -setv6off Wi-Fi

(Poate trebuie să folosești ghilimele pentru a plicui numele interfeței.)

Filtre pentru adulți sau Filtre de țară

Dacă experimentați ERR_NAME_NOT_RESOLVED erori în timp ce utilizați un hotel sau WiFi-ul altui locație, s-ar putea să se datoreze faptului că acestea implementează un fel de filtru de conținut pentru adulți și site-ul pe care încercați să îl vizitați s-ar putea să treacă peste unele setări de filtru.

Se poate ca site-ul să fie interzis în țara respectivă din motive legale (de exemplu, jocuri de noroc online, forumuri activiste etc.)

Puteți verifica cu alte instrumente, cum ar fi Down For Everybody sau Just Me, dacă site-ul este raportat ca fiind actualizat, poate doriți să schimbați setările DNS implicite setate de routerul dvs. (care de obicei este implicit la ISP) la alte DNS publice. server precum CloudFlare 1.1.1.1, Google 8.8.8.8, OpenDNS 208.67.222.222

După cum puteți vedea, remedierea unui cod de eroare 105 prezintă un anumit grad de dificultate, dar sperăm că tutorialul nostru a reușit să vă navigheze printre unele cauze și remedieri posibile, așa că veți ști ce să faceți data viitoare când veți întâmpina această eroare cod.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map