Ce este cPanel? De ce ar trebui să utilizați cPanel Web Hosting?

ce este cpanel


cPanel, după cum sugerează și numele său, este un panou de control bazat pe web utilizat pentru administrarea serverelor sau gazdelor web bazate pe Linux sau Windows. Permite utilizatorilor să controleze adrese de e-mail, nume de domeniu, baze de date, diferite versiuni PHP și aproape toate aspectele unui server web, făcând astfel posibilă gestionarea tuturor serviciilor găzduite într-un singur loc. Dezvoltat de compania cPanel, cPanel este scris în mare parte în Perl.

cPanel este un panou de control excelent, personalizabil, care a rezistat cu succes testului timpului și are în spate o comunitate activă, care vă poate ajuta să depășiți orice probleme sau dificultăți care apar în timpul utilizării sale. Popularitatea și utilizarea pe scară largă a cPanel se datorează și faptului că are o interfață simplă, care poate fi ușor de înțeles și de către utilizatorii care fac parte din prima dată. Dar caracteristicile sale la nivel de întreprindere (management multi-server, suport IPV6) îl fac potrivit și pentru o utilizare mai profesională.

Accesarea cPanel-ului

Puteți accesa instalarea cPanel cu ajutorul unui browser web. Adresa panoului va fi dată de serverul dvs. sau de furnizorul de găzduire. Nu trebuie să vă speriați de: 2082 în URL, deoarece acesta este numărul de port pe care cPanel îl ascultă în mod implicit. Cu toate acestea, ar trebui să accesați cPanel numai printr-o conexiune HTTPS sigură, altfel ar putea risca o încălcare a securității.

autentificare conexiune securizată cpanel

autentificare cpanel

Interfața cPanel

Interfața cPanel a fost perfecționată de-a lungul anilor, iar și iar, iar interfața în sine poate fi personalizată de către compania de găzduire web care oferă serviciile, dar, în general, au următoarele secțiuni principale: Preferințe, Mail, Fișiere, Baza de date, Domenii, Securitate și jurnale. Interfața ușor de utilizat și șlefuită este unul dintre numeroasele aspecte care țin cont de popularitatea acestui panou de control.

Caracteristici cPanel

cPanel este unul dintre cele mai bogate panouri de control.

Caracteristici de interfață cpanel

În secțiunea Mail puteți configura noi conturi de e-mail, expeditori, puteți regla setările SpamAssasin, puteți gestiona lista de poștă, definiți captură toate adresele de e-mail, etc. Majoritatea setărilor de e-mail pot fi realizate doar cu câteva clicuri.

Sub Domeniu puteți găsi Editorul de zonă simplă prin care se poate realiza cu ușurință editarea zonelor. Aici puteți defini, de asemenea, redirecții și puteți edita alte setări legate de domeniu și DNS.

Puteți găsi PHPMyAdmin de obicei sub această utilizare. O altă secțiune frumoasă a bazei de date. Gestionarea bazelor de date MySQL dintr-o interfață web este destul de convenabilă, dar dacă preferați MySQL Workbench, puteți cPanel, este posibilitatea de a „monta” sau de a utiliza baze de date la distanță. Pe lângă MySQL, cPanel poate gestiona și bazele de date PostgreSQL.

cPanel vine cu un sistem de backup foarte convenabil, care poate fi găsit de obicei în secțiunea File. Poate fi utilizat pentru a crea backupuri non-incrementale, bazate pe instantaneu din baze de date, fișiere, setări de e-mail sau puteți face backup pentru întregul panou într-o singură arhivă. Această caracteristică este foarte utilă atunci când doriți să vă mutați la o altă gazdă, care oferă și cPanel ca panou de control. Dacă doriți să treceți de la o companie de găzduire la alta, care utilizează un panou de control personalizat, migrarea poate fi o sarcină destul de complexă, dar nu dacă se face de la cPanel la cPanel. Aici, în secțiunea Fișiere, găsiți de obicei pagina cu setări FTP, care vă permite să configurați noi conturi FTP sau să editați cele vechi. Puteți specifica directorul principal al contului dacă doriți, dar este de obicei populat pentru dvs..

cpanel php versiune cron job de asistență

Cu cPanel, puteți alege, de obicei, ce versiune a unui anumit software doriți să utilizați, cu doar câteva clicuri puteți selecta versiunea PHP, de exemplu. Încă aveți codul vechi PHP care folosește mysq_connect și mysql_query funcții? Nicio problemă, schimbați versiunea PHP în 5.X și sunteți bine să mergeți. Doriți să extrageți câteva performanțe suplimentare din aplicația dvs. web PHP? Schimbați versiunea PHP în 7.X și puteți beneficia instantaneu de cel mai rapid interpret de PHP în termenii de generare a paginii.

Alte caracteristici demne de menționat sunt accesul brut și analizat și accesul jurnal de erori, astfel încât un dezvoltator poate vedea erorile exacte produse de aplicații, în timp ce proprietarul site-ului poate vedea statisticile de acces și fluctuațiile sau tendințele traficului. Are suport pentru job cron, puteți defini manipulatoarele dvs. de apache personalizate sau chiar adăugați tipuri mime personalizate, are o configurare ușoară pentru configurarea folderului bazat pe Auth, cu configurare SSL ușor de utilizat cu certificate autofirmate și / sau generație CSR.

Resurse de găzduire

Puteți vedea întotdeauna utilizarea resurselor curente, cum ar fi lățimea de bandă, stocarea, numărul de conturi FTP sau e-mail, numărul de baze de date, numărul de e-mailuri trimise, etc. Unii furnizori de găzduire chiar configurează alerte bazate pe e-mail dacă sunteți aproape de limita stabilită, deci puteți lua măsuri imediate. Acest lucru vă poate ajuta să aveți o imagine de ansamblu clară asupra resurselor dvs. de găzduire și să controlați alocarea acestora.

cPanel Extensibilitate

Caracteristicile cPanel pot fi extinse folosind pluginuri terțe. Există destul de multe plugin-uri gata făcute în catalogul de aplicații cPanel, dar poate fi extins și prin pluginuri scrise personalizat.

cPanel are o API JSON bine documentată, cu clienți gata făcuți în PHP și PERL și, de asemenea, acceptă un client API de linie de comandă numit cpapi2. Dacă aveți anumite sarcini pe care le considerați că faceți din nou și de mai multe ori, puteți lua în considerare implementarea unui client care face asta pentru dvs., fie ca plugin sau ca client API.

Concluzie – De ce ar trebui să utilizați cPanel Host?

După cum puteți vedea, cPanel este un produs foarte matur, care a fost în afaceri de ceva vreme acum, cu multe companii de găzduire cu profil înalt care îl folosesc. Dacă dețineți un server dedicat sau un VPS și luați în considerare utilizarea cPanel fie pentru dvs., fie pentru clienții dvs., ar trebui să știți că pentru un VPS costul este de 20 USD pe lună sau 200 USD pe an, în timp ce pentru un server dedicat 45 USD pe lună și 425 USD pe an. Cele mai multe companii de găzduire de încredere vă vor oferi gratuit un panou de control bazat pe cPanel, iar unii clienți vor alege un anumit furnizor de găzduire numai dacă vine cu cPanel.

Principalii furnizori de găzduire cPanel

Acum, că știți ce este cPanel și cum funcționează, probabil că doriți să știți care sunt cei mai buni furnizori de hosting care oferă cPanel. Mai jos sunt cele mai bune 3 companii recomandate de găzduire cPanel care includ gratuit panoul de control cPanel cu planurile lor de găzduire partajate:

Companie
Pret de la

1cel mai bun hosting de tip wordpress cpanel3,95 USD / lună
2cel mai bun business cpanel hosting4,19 USD / lună
3cel mai bun hosting de cpanel de înaltă clasă3,95 USD / lună

Dacă doriți să aflați mai multe despre fiecare furnizor de hosting, vă recomand să consultați site-ul lor oficial sau să citiți recenziile noastre:

 • BlueHost Review – cel mai bun pentru afaceri și găzduire WordPress
 • InMotion Review – cel mai bun pentru site-urile de afaceri mici și mijlocii
 • Revizuirea HostGator – cel mai bun pentru creșterea site-urilor web de afaceri

Dacă mai aveți întrebări cu privire la cPanel, nu ezitați să întrebați în secțiunea de comentarii de mai jos sau să consultați tutorialele noastre cPanel..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map