Ce este marketingul online? De ce este esențial afacerea dvs.?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Ce este marketingul online? De ce este esențial afacerea dvs.?
0 14 мин.

ce-este-marketingul on-line


Găsirea clienților și stabilirea unei imagini de brand este unul dintre cele mai importante lucruri în derularea unei afaceri astăzi. Nu vedeți Nike având atât de mulți clienți entuziasmați și care vând atât de mulți pantofi pur și simplu pentru că fac produse grozave. Succesul lor se datorează în mare parte brandingului lor și a efortului pe care îl investesc continuu în marketing online și reclame.

Adevărat, se spune că o afacere este sortită destul de mult să eșueze pe piață dacă nu utilizează soluțiile de marketing online. Nu vorbesc despre magazinul tău preferat de la colț. Vorbesc mai mult despre companii care necesită continuu mai multă expunere, nu doar atenția localnicilor. Acesta este motivul pentru care voi prezenta cele mai importante avantaje ale marketingului online.

Continuați să citiți și veți ști cum și de ce soluțiile dvs. de marketing online vă vor duce afacerea la nivelul următor.

Definiția de marketing online

Înainte de a extinde ceea ce știi despre diverse instrumente și strategii de marketing, trebuie mai întâi să înțelegeți care este marketingul online.

Alte cuvinte precum publicitatea online și marketingul pe internet se referă la același lucru. Este orice instrument sau strategie pentru a pune compania și produsele sale în fața ochiului public. O reclama online poate lua numeroase forme. Unele dintre ele se bazează pe mesaje subtile în loc de reclame clare și transparente.

Cu toate acestea, modul în care marketingul online îți poate promova afacerea este destul de simplu. Crește reputația companiei dvs. prin creșterea capacității sale de a fi găsit de către potențialii cumpărători online. Oamenii caută în permanență informații, iar ocupația lor preferată din trecut este navigarea pe internet.

Dacă profitați de anumite instrumente și strategii de marketing, puteți obține numele companiei dvs. în fața ochiului public și să-i încurajați să vadă ce aveți de oferit.

Iată câteva alte avantaje ale marketingului online:

Majoritatea clienților dvs. sunt online chiar acum

Internetul este un loc plin de viață și are 3 miliarde de oameni care îl folosesc 24/7, acesta fiind cel mai evident motiv pentru care ar trebui să comercializați acolo. Marketerii au încercat întotdeauna să ajungă la clienții unde locuiesc, unde fac cumpărături, unde lucrează și oriunde altundeva primesc informații. Acum, că internetul a devenit atât de popular, marketerii își pot ajunge potențialii clienți oriunde ar fi.

A studiu recent a arătat că aproximativ 80% dintre americani folosesc internetul pentru a cerceta produsele pe care doresc să le cumpere. Aproximativ 58% la sută dintre aceștia au achiziționat cel puțin un articol în anul precedent.

Este o soluție rentabilă

Reclamele TV costă mult prea mulți bani și la fel și panourile. Marketingul este o afacere costisitoare, dar marketingul digital costă mult mai puțin. Nu mă înțelegeți greșit, are propriul preț al prețurilor, însă, având în vedere eficacitatea acesteia, este o investiție grozavă. Acest lucru se datorează faptului că face mai ușor să vizezi persoanele care de fapt pot achiziționa de la tine.

Să zicem că vindeți echipamente sportive în Copenhaga. Puteți plasa una dintre reclamele dvs. în ziar și plătiți un preț fix lunar și sperați la cele mai bune. Mii de oameni vor răsfoi ziarul în acea zi sau săptămână, dar foarte puțini dintre ei vor fi de fapt interesați de produsul tău. Mai mult, s-ar putea să omite doar secțiunea de anunțuri la un loc.

Dar dacă ați plasat anunțuri care vizează un anumit grup de utilizatori online? De fapt, ce se întâmplă dacă v-ați orienta exact către acei cititori care caută „echipamente sportive în Copenhaga”? Acum, suntem fundamentați într-o conversație complet diferită. Puteți utiliza metode SEO sau PPC pentru a obține conținutul dvs. în fața lor și a le cumpăra de la dvs..

Mai interactiv decât alte instrumente de marketing

Companiile investesc milioane de dolari în comercializarea afacerii lor pe social media, din cauza unui fapt important; este interactiv. În plus, a avea un site web în care publicați informații este, de asemenea, un mod eficient de a comunica.

De exemplu, este deosebit de interesant dacă ai o ofertă de timp limitată, care are anumite limitări într-un fel sau altul. Ce se întâmplă dacă potențialul dvs. cumpărător este confuz? Ce se întâmplă dacă dorește să obțină mai multe detalii? Ei bine, ei pot doar să caute site-ul dvs. web sau pagina de social media. Aceștia pot pune întrebări, pot citi despre detalii specifice sau vă pot contacta direct. Ar putea face chiar și achiziții online.

Având posibilitatea comunicării bidirecționale, vă puteți consolida relația cu posibilii clienți. Nu vor vedea doar o afacere care încearcă să le vândă produsele lor; în schimb, vor vedea o sursă fiabilă de informații.

Internetul este întotdeauna accesibil

Afacerea dvs. poate fi deschisă doar 12-16 ore pe zi, dar internetul este accesibil 24/7. Echipele de marketing nu vor lucra pentru tine zi de zi, dar soluțiile de marketing online vor. Nu puteți să ajungeți la toți clienții simultan, deoarece au programe variate. Veți avea nevoie de ceva care să funcționeze în permanență și să funcționeze pentru dvs., astfel încât clienții să-l poată atinge atunci când trebuie.

Pentru aceasta sunt site-urile web și paginile de social media. Ei pot lua întotdeauna mesajul clientului dvs. și nu trebuie să aștepte orele de lucru până când nu pot afla mai multe despre afacerea dvs. sau pot face o achiziție.

Mai ușor de urmărit

Marketingul pe Internet rezolvă una dintre cele mai dificile probleme de marketing, urmărirea rezultatelor. Marketingul online face posibilă urmărirea activității utilizatorilor dvs. și a vedea cum interacționează cu site-ul dvs. web și conținutul acestuia. Puteți face același lucru pe platformele de socializare, permițându-vă să vedeți dacă strategia dvs. este eficientă sau nu.

Pentru a îmbunătăți lucrurile, puteți verifica și istoricul de achiziții, preferințele și interesele utilizatorilor, astfel încât să puteți face oferte țintite care să reflecte mai bine interesele lor. Informațiile pe care le obțineți din urmărirea vizitelor pe site-uri vor furniza, de asemenea, datele de care aveți nevoie pentru campaniile de vânzare încrucișată.

Poți face față competiției tale

Indiferent de afacerea pe care o introduceți, veți avea concurență suficientă. Oamenii au acces la o gamă masivă de mărfuri cu doar câteva clicuri. Este foarte important pentru o afacere să poată face față concurenței lor, fie că este vorba de mici afaceri locale sau de magazine online mai mari. Dar acest lucru este posibil numai atunci când o afacere folosește corect platforma de marketing pe internet. Puteți ajunge în fața potențialilor clienți mai devreme decât o fac concurenții.

Este excelent pentru cercetare și dezvoltare

Cu cât utilizați mai mult marketing online, cu atât veți colecta mai multe informații de la clienți. În plus, va trebui să cercetați cuvinte cheie care să aibă sens pentru afacerea dvs., ceea ce vă va permite să atingeți un loc bun în clasamentul motorului de căutare. Dacă utilizați cuvinte cheie în mod corespunzător, acestea vor conduce traficul către site-ul dvs. web.

Cele mai populare metode de marketing online

populare-on-marketing-strategii

Gama de instrumente și strategii de marketing online se extinde constant, ceea ce ne permite să creăm strategii mai complexe și să le executăm mai convenabil. Cu toate acestea, există o serie de vedete care nu ies niciodată la modă.

Dezvoltare de site-uri web

Un site web de afaceri este instrumentul dvs. cel mai crucial pentru a ajunge la publicul dvs. țintă. Motivul din spatele acestui lucru este simplu; clienții caută întotdeauna să găsească informații despre un anumit produs sau serviciu. Le puteți furniza pe site-ul dvs. web.

Site-ul dvs. web poate crea o prezență care va permite clienților să afle mai multe despre compania dvs., împreună cu produsele și serviciile dvs. Construirea unui site web este foarte simplă, ieftină, dar absolut crucială pentru derularea unei afaceri astăzi.

De asemenea, puteți crea un site gratuit, dar dacă sunteți serioși cu privire la prezența dvs. online, ar trebui să investiți câțiva dolari în el. Aceasta nu înseamnă că trebuie să angajezi un dezvoltator. Puteți crea un site web singur cu șabloane simple sau construitori de drag and drop.

Cu toate acestea, dacă ai bugetul, cu siguranță vei fi mai bine creând un site web personalizat. Puteți adăuga funcționalități mai precise și puteți avea designul site-ului adaptat gustului dvs..

SEM – Marketingul motorului de căutare

Motoarele de căutare sunt cu ușurință cele mai utilizate instrumente online. Toți cei care au acces la Internet utilizează Google, motiv pentru care este un loc minunat pentru a vă promova compania. Îl puteți utiliza pentru a obține expunere cu cuvinte cheie legate de afacerea dvs. Există două metode principale de marketing al motorului de căutare: optimizarea motoarelor de căutare (SEO) și plata per clic (PPC).

SEO – Optimizarea motorului de căutare

Google încearcă să îi ajute pe utilizatori să pună mâna pe informații relevante. Acestea fac acest lucru prin faptul că roboții lor „se înghesuie” prin site-uri web pentru a le indexa. După ce vor face acest lucru, vor vedea ce fel de cuvinte cheie vizează fiecare pagină și vor clasifica fiecare pagină, în funcție de cât de bine sunt optimizate.

Efectuarea SEO pe site-ul dvs. este complet gratuită și vă va câștiga constant utilizatorii care caută ceea ce oferiți. Este o strategie pe termen lung care necesită o muncă constantă și o producție de conținut. Fie că îl faci singur sau îl externalizezi unei alte companii sau unui freelancer, este în totalitate la îndemâna ta.

O mulțime de factori contribuie la succesul acestei strategii, deoarece motoarele de căutare își schimbă adesea algoritmii de clasare.

PPC – Pay Per Click

Publicitatea Pay Per Click este excelentă pentru obținerea de rezultate rapide. Puteți plăti motoarele de căutare pentru a afișa site-ul dvs. web în partea de sus a listei lor, ceea ce vă va oferi peste 50% din traficul care provine din cuvântul cheie țintă. Veți avea o expunere imediată, dar numai atât timp cât plătiți motoarele de căutare pentru aceasta.

Marketing prin e-mail

Marketingul prin e-mail este ceva pe care nici o afacere nu ar trebui să uite să-l folosească. Este un instrument care permite întreprinderilor să se adreseze clienților actuali. Le pot trimite buletine informative, e-mailuri informative sau cupoane.

De asemenea, puteți câștiga noi clienți cu acesta dacă reușiți să îi determinați să vă furnizeze e-mailurile. Utilizatorii furnizează adesea adresele de e-mail în schimb de conținut gratuit sau orice altă formă de valoare.

Anunțuri sponsorizate

O mulțime de bloguri, canale YouTube și site-uri web de toate tipurile oferă spații publicitare. În funcție de publicul țintă, puteți profita de traficul generat de acestea plasând anunțurile pe site-ul lor. Dacă anunțurile dvs. sunt cu adevărat relevante pentru publicul lor, probabilitatea ca acestea să facă clic pe acestea și să le utilizeze pentru a cumpăra ceva de la dvs. este foarte mare.

Marketing de conținut

Conținutul online este unul dintre activele digitale pe care le puteți utiliza pentru a vă promova site-ul. În funcție de ceea ce face afacerea dvs., puteți utiliza o varietate de conținut pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele. De exemplu, puteți adăuga cărți electronice, tutoriale și cărți albe sau descărcări pe site-ul dvs., care vă vor angaja publicul.

Este întotdeauna nevoie de conținut util și de implicare în orice nișă, iar furnizarea acestuia va aduce beneficii demne.

Social Media de marketing

Toți și câinele lor au scris în ultimii ani despre marketingul social media. Este cu adevărat un subiect important atunci când vine vorba de marketing online, așa cum am menționat deja mai sus.

Social Media Marketing are potențialul puternic de a-ți hrăni publicul oferindu-le răspunsuri și conținut util. Este locul perfect pentru a interacționa gratuit cu publicul dvs., pe care ar trebui să îl folosiți. De asemenea, oferă o vizibilitate excelentă a mărcii și vă ajută să vă construiți reputația. Nu mai vorbim de faptul că vă ajută, de asemenea, să conduceți traficul pe site-ul dvs..

În total, Social Media Marketing este ceva ce nicio afacere nu ar trebui să lipsească. Este simplu, gratuit și va împacheta un pumn puternic. Dacă sunteți dispus să investiți câțiva dolari, puteți cumpăra chiar și reclame plătite care vă permit să vizați exact cumpărătorii potențiali.

Concluzie

Acolo o ai! Bazele marketingului online! Chiar dacă progresul cu cele mai multe dintre aceste metode necesită o mulțime de învățare, aceasta poate fi făcută chiar și de către persoane care nu au experiență tehnologică. Dar dacă aveți capital, angajați o echipă de marketing sau cel puțin un specialist în marketing online vă vor ajuta afacerea să crească.

Dacă te gândești serios să te ramifică online pentru a-ți construi brandul și a atrage clienții, marketingul online nu îți va da greș. Trebuie doar să o faci așa cum trebuie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector