Ce este Plesk? Ar trebui să utilizați Plesk Web Gazduit?

ce este plesk


Plesk este unul dintre cele mai bune panouri de control de găzduire web, cu 50% din primii 100 de furnizori de servicii de găzduire din lume care îl utilizează. Deși puteți achiziționa separat o licență Plesk, acest panou de control este inclus, de obicei, gratuit în planurile de hosting, VPS partajate și dedicate ale mai multor furnizori de hosting. Ca un panou de control bazat pe web, Plesk facilitează funcționarea zilnică a unui site web, oferind proprietarilor de site-uri web o singură platformă pentru a gestiona funcțiile de găzduire incluse în planul lor de găzduire, cum ar fi crearea de site-uri web, conturi de e-mail, gestionarea bazelor de date, copii de rezervă, jurnalele.

Inrudite: Panouri de control de gazduire web de top

De mult timp, nu existau panouri de control decente pentru serverele Windows, apoi Plesk a venit și a umplut acel gol, aspect care reprezintă popularitatea sa în rândul celor care se bazează pe găzduirea bazată pe Windows. Astfel, spre deosebire de cPanel, care domină scena Linux, Plesk este panoul de control ales pentru găzduirea Windows.

Prezentare generală Plesk

Plesk este o platformă în continuă creștere, care include funcții și extensii puternice, de la design la securitate. La minimum, un panou de control trebuie să furnizeze cel puțin patru servicii: Mail, Web, Baza de date și DNS. Cu toate acestea, panourile de control, precum Plesk, furnizează zeci de servicii de găzduire, deoarece gazduirea web în viața reală este mult mai complexă și nu se reia doar la aceste patru funcții.

Iată o serie de caracteristici importante ale Plesk:

Securitate

Securitatea este, fără îndoială, unul dintre principalele puncte de vânzare ale Plesk. Plesk acoperă cu abilitate securitatea serverului web și securitatea nivelului contului.

Plesk acceptă atât autentificarea LDAP cât și Active Directory, care permit gestionarea conturilor într-o locație centrală și rularea jurnalelor de audit mult mai ușoare. În plus, acesta are suport pentru autentificarea cu doi factori (de exemplu, prin intermediul Google Authenticator). Are un WAF încorporat (Firewall Application Firewall) bazat pe mod_security, pe care îl puteți personaliza și regla. Vă puteți abona la Regulile Atomicore contra cost, dacă nu doriți să vă deranjează actualizarea regulilor.

O altă caracteristică excelentă care vine cu Plesk din cutie este Fail2Ban care monitorizează constant fișierele de jurnal și poate interzice adresele IPv4 dacă detectează o mulțime de încercări de conectare eșuate la un serviciu. Rețineți că va funcționa corect numai cu adrese IPv4, așa că dacă utilizați IPv6 și doriți să utilizați Fail2Ban, puteți dezactiva asistența IPv6.

Plesk acceptă mai multe servere web, cum ar fi Apache, NGINX și Litespeed, dar în ceea ce privește securitatea, acestea oferă și integrarea Criptării Let. Puteți avea site-uri activate HTTPS gratuit cu doar câteva clicuri în panoul de control. Nu există niciun motiv pentru care cineva ar dori să ruleze site-uri web nesecurizate sau de ce cineva nu ar dori să le facă accesibile prin https. Certificările Let’s Encrypt pot fi utilizate și pentru securizarea serverelor de poștă (IMAP, SMTP).

Dacă executați site-uri web bazate pe PHP, atunci trebuie să știți că există anumite limitări din cauza securității în aplicațiile PHP. Desigur, le puteți dezactiva dacă doriți, dar implicit Plesk vine cu setări de securitate PHP întărite. De exemplu, restricțiile OpenBaseDir, allow_url_include este setat pe false, etc.

Parallels, compania din spatele Plesk, s-a asociat cu CloudFlare pentru a crea ServerShield, care este o extensie la Plesk, dar vine cu Plesk 12. ServerShield vă protejează site-urile de atacuri DDoS și alte incidente de hacking și chiar are un CDN încorporat. Acest tip de colaborare indică clar că Plesk este un panou de control orientat către securitate.

Faptul că Plesk ia foarte în serios securitatea se reflectă și în capacitatea de reacție la vulnerabilități. Problemele de securitate sunt recunoscute într-o zi, iar corecțiile sunt eliberate în medie în 9 zile, spre deosebire de cPanel, care necesită doar 9 zile pentru a recunoaște problemele de securitate și 28 de zile în medie pentru a elibera corecțiile..

Usability

Deoarece rolul lor este de a vă ajuta să gestionați operațiuni complexe pe server, panourile de control trebuie să aibă un nivel ridicat de utilizabilitate, astfel încât chiar și începătorii ar trebui să fie ușor să se familiarizeze cu funcțiile panoului.

Interfața Plesk a primit o operațiune de redresare masivă de-a lungul versiunilor recente, astfel, au fost adăugate o nouă temă de interfață de utilizator, design complet sensibil, pictograme de înaltă rezoluție, afișaj pregătit pentru retină, interfață de utilizator adaptabilă etc. Plesk acceptă toate browserele majore, oferă acces bazat pe roluri și o interfață de utilizator adaptabilă rolurilor utilizatorului prin presetările interfeței.

Compatibilitatea sistemului de operare

Piața de găzduire Windows nu este neglijabilă, așa că dacă intenționați să vă aventurați pe piața respectivă, veți trece cu siguranță la Plesk. Deși cPanel este doar Linux, Plesk funcționează cu aceleași seturi de caracteristici atât pe Windows cât și pe Linux.

Branding

Plesk permite personalizarea și branding-ul, deși sunt disponibile diferite piele. Ele chiar fac posibilă crearea propriilor skins, astfel încât să puteți re-marca interfața în funcție de nevoile dvs. Plesk oferă, de asemenea, suport autohton pentru 32 de limbi.

Aplicații pentru mobil

Plesk face posibilă utilizarea telefonului mobil pentru a efectua operațiuni de gestionare a serverului prin intermediul aplicațiilor lor Android, Windows și iOS acceptate complet. Orice caracteristică care apare în Plesk va fi acceptată și pe mobil.

Planuri & Prețuri

În timp ce o licență Plesk este inclusă gratuit în conturile de gazduire bazate pe Windows și serverele multor furnizori de găzduire (de exemplu, HostGator, GoDaddy), aveți, de asemenea, opțiunea de a achiziționa o licență separat pentru un plan de găzduire neadministrat pe care îl puteți avea..

Există trei planuri de licențiere – Administrator Web, Web Pro și Web Host. Puteți alege să plătiți lunar pentru fiecare plan sau anual, caz în care beneficiați de două luni de concediu.

Planul Web Admin costă 3,75 USD / lună (facturat anual) și este un plan potrivit pentru administrarea site-urilor și a serverului, planul Web Pro costă 7,50 USD / lună pentru VPS sau 11,25 USD / lună pentru serverele dedicate și se adresează dezvoltatorilor și designerilor ( include pachetul pentru dezvoltatori, setul de instrumente WordPress, gestionarea abonamentelor și gestionarea contului), în timp ce planul de gazdă web costă 11,25 USD / lună pentru VPS sau 26,25 USD / lună pentru servere dedicate.

Principalii furnizori de găzduire web Plesk

Acum, că aveți o viziune clară despre ce este Plesk și cum funcționează, cel mai probabil doriți să știți ce furnizor de hosting trebuie să alegeți, care oferă panoul de control Plesk. Mai jos sunt cele mai bune 3 companii de găzduire Plesk pe care le recomandăm:

Companie
Pret de la

1HostGator cel mai bun furnizor de hosting Plesk4,76 USD / lună
2companie de gazduire ieftina Plesk0,99 USD / lună
3găzduire web fiabilă Plesk50 USD / lună

Concluzie

Nu se poate nega faptul că cPanel este panoul de control standard al industriei pentru serverele Linux și, deși Plesk are o prezență mai puternică pe scena Windows, este demn de a fi considerat și unul dintre panourile de control Linux de top. Plesk a fost proiectat pentru a ajuta chiar și webmasterii începători să gestioneze cu ușurință infrastructura și să asigure securitatea completă a site-urilor și aplicațiilor automat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map