Ce tip de plan de gazduire web ai nevoie?

de ce plan de gazduire web ai nevoie


Gazduirea web este o necesitate pentru oricine intenționează să dețină un site web, dar, deoarece nevoile de găzduire ale unui site de comerț electronic sunt foarte diferite de cele ale unui blog mic, industria de găzduire oferă mai multe opțiuni diferite de găzduire pentru a acoperi toate tipurile de necesități de găzduire care pot apărea..

Alegerea unui tip de găzduire care nu îndeplinește cerințele site-ului dvs. web vă va lăsa să vă confruntați cu probleme de performanță, încărcare lentă a paginilor, perioade de oprire și multă frustrare. Depinde foarte mult de tipul de plan de găzduire pe care îl alegeți, de aceea este important să vă evaluați cât mai bine cerințele. Cu toate acestea, dimensiunea excesivă a planului dvs. de găzduire poate cauza probleme din perspectivă financiară – cu prea multe resurse neutilizate, în mod esențial, veți arunca bani pe fereastră, bani pe care i-ați putea investi cu ușurință în alte aspecte ale afacerii dvs. online..

Înainte de a vă baza cu un plan de găzduire, acordați-vă timp pentru a vă familiariza cu diferitele oferte de găzduire ale industriei și restrângeți-vă alegerile la tipul de plan de găzduire web de care aveți nevoie de fapt:

Gazduire comună

Gazduirea partajată este cel mai de tip tip de găzduire găsit în ofertele oricărui furnizor de hosting. De fapt, găzduirea partajată este atât de comună, încât mai multe companii de hosting sunt specializate să ofere doar planuri de găzduire partajate.

Pe un cont de găzduire partajat, site-ul dvs. web împărtășește resursele unui server dat cu alte site-uri cu domiciliul pe același server. Acest lucru poate provoca probleme de performanță a site-ului web dacă alte site-uri învecinate utilizează prea mult din resursele partajate, cu toate acestea, companiile de găzduire de încredere vor monitoriza utilizarea resurselor și vor suspenda sau accelera conturile care folosesc în mod constant prea multe resurse, determinându-le să actualizeze la un plan care se potrivesc mai bine nevoilor site-ului lor web.

Inrudit: Lista celor mai buni furnizori de gazduire web ieftine

Planurile de găzduire nelimitate sau nedeterminate sunt noul standard al industriei pentru companiile de găzduire și cu câteva excepții – de ex. Un portocaliu mic, unde toate planurile partajate sunt limitate – majoritatea companiilor de găzduire oferă spațiu pe disc și lățime de bandă nelimitată, ceea ce înseamnă că nu sunteți facturat pe baza cât spațiu pe disc sau lățime de bandă utilizați. Resursele acestor planuri nelimitate sunt limitate la un anumit prag considerat de utilizare normală de către compania de găzduire. Până când utilizarea site-ului dvs. rămâne sub acest prag, este puțin probabil să întâmpinați probleme.

Când site-ul dvs. web începe să folosească prea multe resurse de memorie și procesor, este un indiciu clar că ați depășit planul dvs. de găzduire partajat. Gazduirea partajată este potrivită pentru site-urile web mici și mijlocii, cu trafic redus și consum redus de procesor și memorie.

Gazduire privata virtuala

VPS-urile sunt piatra de pas spre domeniul resurselor dedicate. Gazduirea privată virtuală oferă resurse dedicate care sunt alocate doar site-ului dvs., dar site-ul dvs. va rula alături de alte conturi VPS pe un anumit server; aceste conturi sunt păstrate separate unul de celălalt și nu au nicio influență asupra performanțelor celuilalt.

Un plan VPS nu vă va oferi doar mai multe resurse și putere, ci și mai mult control asupra serverului dvs. cu acces root, posibilitatea de a rula scripturi și aplicații personalizate. Planurile VPS sunt administrate și nu sunt gestionate. Planurile VPS gestionate se adresează celor care nu au cunoștințe de administrare a serverelor, în timp ce planurile VPS neadministrate sunt concepute pentru cei care trebuie să ruleze site-uri web specializate care nu utilizează soluții standard pentru industrie..

Planurile VPS gestionate costă mai mult decât planurile neadministrate, deoarece includ suport pentru securitatea serverului, actualizări, mai multe licențe (de exemplu licență cPanel) și multe alte funcții care nu sunt incluse în planurile neadministrate.

Planurile VPS sunt potrivite pentru momentul în care aveți nevoie de mai multe resurse decât ceea ce poate oferi un plan de găzduire partajat, dar nu trebuie să mergeți încă pentru armele mari (hosting dedicat), aveți nevoie de acces root la serverul dvs. sau site-ul dvs. conține date care nu este permis pe hostingul comun.

Gazduire semi-dedicată

Gazduirea semi-dedicată nu este la fel de populară ca hostingul partajat sau hostingul VPS, dar este o alegere bună pentru cei care au nevoie de ceva mai multe resurse decât cele oferite de planurile de găzduire partajate tipice, dar nu sunt dispuși să plătească pentru un plan VPS.

Cu o găzduire semi-dedicată, sunteți încă pe tărâmul găzduirii partajate, cu toate acestea, aveți acces la mult mai multe resurse, deoarece resursele unui server sunt distribuite pe conturi mult mai reduse.

Dacă nu aveți nevoie cu adevărat de punch-ul suplimentar oferit de VPS sau de planurile dedicate, puteți face upgrade la un plan de gazduire semi-dedicat și, astfel, să vă bucurați de performanțe mai bune la un cost redus.

Servere dedicate

Un server dedicat este cel mai performant plan pe care îl poate oferi industria de găzduire, Sfântul Graal de găzduire, dacă vrei. După cum sugerează și numele său, un server dedicat este un server întreg dedicat exclusiv site-ului tău. Nu este de mirare atunci că găzduirea dedicată este, de asemenea, cel mai scump plan oferit de companiile de găzduire.

Este posibil să aveți nevoie de acest tip de plan de găzduire web dacă intenționați să rulați aplicații complexe care utilizează o mulțime de resurse, dacă aveți un site web cu trafic mare sau căutați să găzduiți mai multe site-uri, dacă intenționați să stocați date de afaceri sensibile sau aveți nevoie de un mediu de găzduire extrem de sigur pentru a procesa un volum mare de plăți cu carduri de credit.

La fel ca în cazul găzduirii VPS, dihotomia gestionată / neadministrată se aplică și serverelor dedicate, serverele dedicate gestionate fiind mai scumpe decât omologul lor neadministrat.

Gazduire în cloud

Găzduirea în cloud este un tip inedit de găzduire care nu se limitează la resursele unui singur server, în schimb exploatează puterea unei întregi rețele de servere pentru un mediu de găzduire scalabil și flexibil, capabil să țină pasul cu schimbarea dvs. de hosting are nevoie. Redundanța, serverele echilibrate în sarcină, securitatea și resursele scalabile sunt principalele avantaje ale găzduirii în cloud.

Există o schimbare clară a industriei de găzduire către servicii de hosting de cloud, în special în domeniul dezvoltării de aplicații, în care furnizorii de hosting de cloud precum Microsoft Azure, AWS și Google Cloud Platform setează tonul soluțiilor inovatoare de găzduire cu puteri de calcul enorme..

Gazduirea în cloud este adecvată în special pentru întreprinderile care doresc să construiască aplicații complexe la nivel de întreprindere sau care au nevoie de un serviciu de găzduire plătit, care poate fi modificat la cerere. Serviciile de găzduire cloud oferă o infrastructură de gazduire bazată pe performanță, care reduce la minimum cheltuielile inutile și elimină unele constrângeri ale paradigmelor tradiționale de găzduire.

Gazduire specializata

Gazduirea WordPress și hostingul WooCommerce sunt două exemple de planuri de găzduire care sunt optimizate pentru particularitățile anumitor platforme.

Găzduirea WordPress administrată este deosebit de populară în rândul proprietarilor de site-uri web care utilizează WordPress drept CMS la alegere pentru site-urile lor web sau blogurile lor. Planurile de gazduire WordPress optimizate de BlueHost sunt standardul de aur pentru oricine caută un mediu de găzduire WordPress sigur și performant.

Planurile de găzduire optimizate WooCommerce oferă caracteristici necesare naturii speciale a site-urilor de comerț electronic (certificate SSL, adresă IP dedicată, conformitate PCI, firewall-uri pentru aplicații web, actualizări automate etc.).

Concluzie

Decizia dvs. de a opta pentru unul dintre planurile de găzduire menționate mai sus va fi modelată de mai mulți factori, inclusiv profilul site-ului dvs. (de exemplu, blogul / site-ul corporativ / site-ul de comerț electronic), resursele de care site-ul dvs. trebuie să funcționeze fără probleme și alte caracteristici specifice (de ex. cPanel, backup-uri, integrare rețea de livrare de conținut, acces root, etc.) site-ul dvs. are nevoie. Indiferent de compania de găzduire cu care decideți să mergeți, asigurați-vă că oferă asistența necesară fie pentru a suplimenta resursele planului dvs., fie pentru a vă facilita actualizarea în cazul în care va deveni necesar în viitor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map