Cele mai bune practici pentru securizarea site-ului dvs. Joomla

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Cele mai bune practici pentru securizarea site-ului dvs. Joomla
0 7 мин.

trucuri de securitate site-ul joomla


În primul rând, să lămurim că niciunul dintre site-uri sau servere nu este în siguranță. Există întotdeauna o „ușă” prin care hackerii pot răspunde și obține acces la informații sensibile. Acesta este cel mai rău și cel mai enervant lucru care se poate întâmpla cu un site web, pe lângă perioadele de oprire cauzate de probleme tehnice.

În ultimele săptămâni am văzut multe știri despre atacuri masive asupra diferitelor site-uri și platforme precum WordPress și Joomla. În majoritatea cazurilor, hackerii pot avea acces la backend-ul site-ului dvs. web printr-o extensie sau script vulnerabil. Proprietarii de site-uri web și webmaster-ul pot da vina pe Joomla sau alte cms-uri pentru hacks, dar de fapt se poate întâmpla oricui și fiecărui site web.

Cu toate că nu există nicio modalitate de a-i ține pe hackeri departe de site-ul dvs. web, este posibil să reduceți șansele de a hack și restaura site-ul rapid și să remediați problema. În acest articol vă voi arăta câteva dintre cele mai bune metode de a vă păstra site-ul Joomla în siguranță și de a remedia orice daune cauzate cât mai curând posibil. Acest articol poate fi util și pentru cei care nu rulează un site Joomla.

Backup-ul site-ului dvs. frecvent, pregătiți-vă pentru restaurare

În cazul în care va trebui să restaurați site-ul dvs. web după ce a fost hacked, veți avea nevoie de fișiere. Cel mai bun mod de a stoca fișierul site-ului dvs. web este de a crea o arhivă într-un format .zip și de a-l salva pe computer sau într-un spațiu de stocare online, unde îl puteți accesa cu ușurință atunci când este nevoie. Nu-l lăsați pe serverul unde este găzduit site-ul dvs. web, deoarece dacă hackerul decide să ștergeți toate fișierele din contul dvs. de găzduire, veți pierde și backup-ul.

În cazul în care executați un blog și încărcați zilnic fotografii și alt document pe site-ul dvs., probabil că doriți să efectuați o copie de rezervă în fiecare săptămână sau poate în fiecare zi. În caz contrar, este suficient să creați o copie a sistemului de fișiere o singură dată și de fiecare dată când actualizați Joomla sau o extensie.

Joomla stochează informațiile într-o bază de date MySQL. Asigurați-vă că creați întotdeauna o copie a bazei de date, împreună cu fișierele. Baza de date stochează e-mailurile, parolele utilizatorilor înregistrați pe site-ul dvs., articole și alte date pe care le adăugați pe site-ul dvs. Dacă site-ul dvs. web este actualizat frecvent, dacă adăugați conținut în mod regulat sau oferiți vizitatorilor posibilitatea de a se înregistra pe site-ul dvs., de a avea un forum online sau de a rula un magazin online, probabil că ar trebui să luați în considerare backup-ul bazei de date foarte des.

Poate fi o durere pentru fișierele de rezervă și baza de date manual, dar cu Joomla este foarte ușor dacă utilizați extensia Akeeba Backup. Această componentă Joomla este liberă de utilizat, dar există și o versiune plătită disponibilă care include mult mai multe funcții. Versiunea gratuită vă permite să efectuați o copie de rezervă completă a site-ului dvs. cu un clic al butonului. Versiunea premium poate efectua backup-uri în mod automat și poate stoca fișierele și baza de date în afara serverului unde site-ul dvs. este găzduit în prezent. Există multe altele, ar trebui să verificați site-ul lor oficial pentru mai multe detalii.

În cazul unui hack site, doriți să remediați problema cât mai repede posibil. Un site web hacked creează o impresie foarte proastă despre afacerea dvs., așa că doriți să fiți rapid și profesionist. Organizați-vă backup-urile în consecință, astfel încât să puteți restaura site-ul dvs. web într-un timp foarte scurt. Akeeba Kickstart face parte din componenta Joomla menționată anterior, care poate restaura o copie de rezervă previzibilă cu un clic pe un buton. Dacă credeți că informațiile despre utilizator au fost compromise, cereți utilizatorilor să le schimbe parolele.

Dacă stocați date foarte sensibile pe site-ul dvs. Joomla, cum ar fi informațiile despre cardul de credit, ar trebui să luați în considerare implementarea unui certificat SSL și să criptați datele, făcând mai dificil pentru un hacker să compromită informațiile..

Actualizați extensiile Joomla core și terțe părți

Joomla este un software open source, care este excelent, deoarece toată lumea îl poate modifica după preferințe, dar dezavantajul acestuia este că toată lumea poate avea acces la codul său sursă. Cunoscând punctele slabe ale sistemului, un hacker poate intra cu ușurință pe site-ul dvs. web. Comunitatea Joomla este foarte activă și lucrează constant la îmbunătățirea codului; dacă găsesc o gaură de securitate, vor face modificările necesare și vor lansa o nouă actualizare. În noua versiune Joomla 3.x puteți vedea în panoul de administrator dacă există o nouă actualizare disponibilă. Recomand actualizarea de fiecare dată când este posibil. De asemenea, nu uitați să actualizați extensiile terților; acestea ar putea avea și cod vulnerabil. Este foarte bine să vă abonați la newsletterele lor și să fiți la curent cu ultimele versiuni și să le actualizați de fiecare dată când este nevoie.

Obțineți găzduire web de calitate

În majoritatea cazurilor, software-ul învechit este ceea ce face ca un site să fie vulnerabil, dar, uneori, hackerii se pot transforma în serverul în care sunt găzduite fișierele. Obținerea unui webhost fiabil Joomla, care are o reputație bună în industrie și este recomandat pentru site-urile web Joomla, este, de asemenea, o modalitate bună de a reduce șansele ca un hacker să aibă succes. De exemplu, găzduirea InMotion oferă găzduire web optimizată Joomla, au, de asemenea, tutoriale online, iar echipa lor este instruită să-și ajute clienții în cazul în care au probleme cu site-urile conexe Joomla..

Caută un expert Joomla

Pe forumul oficial Joomla puteți obține ajutor în cazul în care ceva nu merge bine cu site-ul dvs. web. Sunt o comunitate foarte prietenoasă și activă și gata să ajute toată lumea, mai ales atunci când site-ul lor web este hacked. Cu toate acestea, este bine să fii în legătură cu o persoană care cunoaște pe Joomla din interior, deoarece în cazul în care site-ul tău este hacked, nu este suficient pentru a restabili fișierele, trebuie să găsești și rădăcina problemei și să o rezolvi. O persoană care lucrează zilnic cu Joomla poate identifica problema în cel mai scurt timp și o poate rezolva pentru tine.

Concluzie și gânduri finale

Este imposibil să faceți un site 100% antiglonț, dar cu simplele trucuri de mai sus puteți recupera rapid de la un hacking sau puteți face site-ul dvs. Joomla mai sigur decât media. Prin urmare, sugerez să aveți întotdeauna o copie de rezervă a site-ului dvs., să vă găzduiți doar cu companii de încredere și de încredere și să aveți un dezvoltator Joomla disponibil pentru a vă ajuta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector