COM vs NET vs ORG – ce extensie de domeniu ar trebui să alegeți?

com vs net vs nume de domeniu org


Unul dintre motivele pentru care Internetul este atât de larg și puternic este că oferă aproape tuturor posibilitatea de a-și împărtăși vocea și cunoștințele. Oricine se poate recunoaște prin crearea propriului site web.

Milioane de oameni navighează pe internet în fiecare zi și tastează nume de domeniu pentru a identifica site-ul web în care intenționează să răsfoiască. Un nume de domeniu este o etichetă structurată folosită pentru a identifica una sau mai multe adrese IP (o identificare numerică). Acest sistem prietenos de denumire face mult mai ușor să vă referiți la anumite servere și la paginile web stocate în cadrul acestora. Aceste nume sunt introduse în bara URL a browserului și astfel se acordă acces la serverul unde este găzduită pagina web.

Înregistrați numele dvs. de domeniu preferat

Căutați domenii disponibile, alegeți extensii de nume de domeniu și înregistrați-vă domeniul preferat în doar câteva clicuri cu GoDaddy.

Mergi acum! »

Numele de domeniu pot fi găsite pe adresa URL a unei pagini web pentru a identifica o anumită pagină web, cum ar fi: https://www.facebook.com/webhostmedia.

Această adresă URL poate fi împărțită în patru părți:

https: // – Se referă la Protocolul de transfer HyperText

www – Care se referă la World Wide Web

Facebook.com – este numele domeniului

webhostmedia – este pagina individuală din cadrul site-ului web

Fiecare nume de domeniu are o extensie (.com, .net, .gov, .mil) care arată ce domeniu de nivel superior aparține. Puteți utiliza mii de extensii de nume de domeniu, dar cele mai recomandate sunt .com, .net și .org.

Odată ce un nume de domeniu este introdus în bara browserului, acesta este tradus rapid în adrese IP. Dacă nu am avea acest sistem de denumire simplu, ar trebui să ne conectăm pe Facebook, tastând 66.220.144.0. Imaginează-ți asta!

De ce alegerea unui nume de domeniu este o decizie importantă?

Alegerea unui nume de domeniu este ca și cum ai alege un nume pentru compania ta. Doriți ca numele dvs. de domeniu să spună despre ce este vorba site-ul dvs. web într-un singur cuvânt. Astfel, este nevoie de multă gândire.

Numele dvs. de domeniu va reprezenta și va identifica marca dvs. pe Internet. Va trebui să rămâneți cu ea o perioadă, așa că este mai bine să-i dați gândul și considerația pe care o cere pentru a vă găsi cel mai bun nume de domeniu posibil.

Există aproximativ 80.000 de nume de domeniu înregistrate în fiecare zi, așa că va trebui să fiți foarte rapid pentru a vă înregistra a dvs. după ce ați găsit cel potrivit.

Dacă luați în considerare următoarele sfaturi, veți putea crea un nume de domeniu pe care utilizatorii îl vor reține și unul care să vă reprezinte perfect marca.

Cum să alegi numele de domeniu perfect?

Numele dvs. de domeniu are un impact major asupra mărcii și marketingului. Influențează cât de mult trafic obține site-ul dvs. web, rezultatele dvs. de social media, link-uri de trimitere și toate eforturile dvs. de marketing online. Acesta este un fapt pe care nu îl puteți și nu ar trebui să-l ignorați, de ce să nu îl folosiți mai bine? Folosiți următoarele sfaturi pentru a vă asigura că veți obține cel mai bun nume de domeniu posibil.

Faceți ușor să tastați și pronunțați

Vrei să folosești cel mai puțin complex nume de domeniu, pentru a evita riscul ca utilizatorii să nu gresească. Acest lucru este esențial pentru succesul site-ului dvs. web. De asemenea, nu doriți să folosiți argouri precum xpand în loc să extindeți.

Ce vrei să folosești este un nume de domeniu simplu, pronunțabil și cuprinzător. Una care este ușor de asociat cu lucrurile la care doriți vizitatorii dvs. să se gândească atunci când aud despre site-ul dvs. web. Dacă le este ușor să se pronunțe în propria minte și să o spună cu voce tare, va fi mult mai probabil să rămână în memoria lor. De asemenea, veți obține o mulțime de expuneri în vorbă în gură în acest fel.

Dacă site-ul dvs. web se referă la vânzarea de cuțite ascuțite sau cuțite personalizate, de exemplu, nu doriți să-l denumiți ceva ca Renewedknives.com, deoarece vă veți rupe limba în timp ce încercați să o pronunțați. Deci este o alegere mai bună să mergi cu ceva de genul BladeEmpire.

Este simplu, cuprinzător și pronunțat și există șanse mai mici ca utilizatorul să îl scrie greșit, deoarece folosim cuvinte simple.

Numele de domenii bune sunt grafiate intuitiv și fluid de către utilizatorii care le tastează. Acest lucru le face marcabile și mult mai ușor de comercializat.

Faceți-l cât mai scurt posibil

Cu cât numele de domeniu sunt mai scurte, cu atât este mai bine.

Cuvintele mai scurte sunt mai ușor de procesat pentru oricine și sunt mai ușor de tastat. Cu cât este mai scurtă, cu atât este mai puțin probabil ca aceasta să fie scurtată în rezultatele căutării sau pe site-urile de socializare. Menținerea scurtă a numelui dvs. de domeniu îi va permite în mod natural să obțină mai multă expunere.

Folosiți și câteva cuvinte cheie

A avea cuvinte cheie pe numele dvs. de domeniu este important, din perspectiva SEO, desigur, dar face multe altele. Așa cum am menționat anterior, un utilizator ar trebui să aibă asocierea potrivită cu ceea ce este site-ul dvs. web. Cu cât numele de domeniu este mai aproape de subiectul site-urilor dvs. web, cu atât va funcționa atât pentru SEO, cât și pentru utilizatorii dvs. Utilizați cuvintele cheie care descriu cel mai bine marca, compania și serviciile sau produsele.

Dar nu fi prea obsedat de SEO. Dacă puteți veni cu un nume creativ care face parte integrantă din branding și interpretare, nu folosiți-l! Nume precum Twitter, Google, Amazon și Facebook nu spun nimic despre serviciile lor, însă au devenit foarte puternice.

De asemenea, asigurați-vă că nu utilizați cuvinte cheie specifice nișei cu care nimeni din afara nișei dvs. nu cunoaște.

Efectuați unele cercetări

Înainte de a putea cumpăra „numele” dvs. de domeniu, trebuie să vă asigurați că acesta nu este utilizat de altcineva pe Internet sau că nu este înregistrat pe marcă sau drept de autor. Puteți utiliza DomainsBot (http://www.domainsbot.com/) pentru a tasta numele de domeniu ales și a vedea dacă este disponibil sau dacă nume de domeniu similare sunt accesibile. KnowEM este un serviciu similar pe care îl puteți utiliza pentru a introduce numele de utilizator preferat și a face o căutare pe 500 de rețele sociale.

Dacă vă luptați un pic pentru a crea numele de domeniu perfect sau puteți utiliza doar ajutor, puteți încerca servicii precum NameMesh.com sau Wordroid.com care sunt instrumente inteligente de denumire.

Nu fi timid să-l schimbi dacă numele de domeniu este deja luat

Este foarte posibil să conturați numele de domeniu perfect doar pentru a afla că a fost deja luat de altcineva. Nu vă fie frică să vă reproiectați numele, să utilizați o altă extensie TLD sau să adăugați un sufix sau un prefix.

Alegerea unei extensii pentru domeniul dvs.

Majoritatea oamenilor spun că ar trebui să rămâi cu .com și dintr-un motiv întemeiat. Dacă vă gândiți la orice site web, șansele sunt bune că are extensia .com.

Nu este de mirare, 52% din totalul site-urilor de pe Internet sunt site-uri .com. Și faptul că aveți o extensie .com vă ajută foarte mult marketingul, sau chiar dacă spuneți cuiva despre adresa site-ului. Pentru o mulțime de oameni, .com înseamnă întregul Internet.

Dar dacă domeniul dvs. .com ales este deja luat, schimbați și extensia și la alte domenii populare. Puteți rula un site web de mare succes utilizând orice alt TLD. Dar asigurați-vă că evitați TLD-urile de spam, cum ar fi .cc, .ws, .info și orice alte aspecte care nu par neobișnuite, cum ar fi .pizza. Mulți oameni încă nu au prea multă încredere investită în Internet și doriți ca aceștia să vă viziteze și site-ul.

Deci, cele mai bune alegeri acum sunt primele trei TLD-uri, cum ar fi:

.com (comercial)

Această extensie se reglementează reciproc atât în ​​mintea oamenilor, cât și pe internet. A fost pentru site-urile comerciale, dar este folosit pentru tot felul de site-uri web astăzi.

Pentru a explica mai clar, alegerea unei extensii .com este bună pentru afaceri, deoarece este mai ușor de reamintit.

.net (retea)

Inițial destinat să fie utilizat pentru site-uri web în rețea, dar este folosit pentru tot felul de site-uri diferite în prezent. Este a doua cea mai bună alegere dacă ați luat numele de domeniu cu extensia .com.

Așadar, dacă trebuie să aveți numele de domeniu pe care l-ați ales și versiunea .com nu este disponibilă, accesați extensia .net.

.org (organizare)

Acest lucru a fost destinat diferitelor organizații și companii nonprofit. Nu este cea mai bună alegere dacă creezi un site web pentru afacerea ta, deoarece trimite mesaje mixte.

Dacă sunteți o organizație nonprofit și mai ales o organizație binecunoscută, folosiți .org în orice mod. Acesta adaugă mesajul suplimentar că este un site web pentru o organizație nonprofit.

Spectrul numelor de domeniu este imens. Există și alte nume de domeniu populare pe care probabil nu le veți folosi ca acestea, de exemplu:

.mil – ceea ce înseamnă militar

.gov – ceea ce reprezintă guvernele

.EDU – care înseamnă site-uri web educaționale

Ce se întâmplă cu noile TLD-uri?

Extensia .com este cel mai folosit TLD de pe Internet și este greu de schimbat. Deși există noi gTLD-uri (domenii generice de nivel superior) care au lovit Internetul, ceea ce ar putea face ca numele dvs. de domeniu să fie un pic confuz și care să nu ofere cu adevărat avantaje SEO, dar acestea ar putea fi și ele potrivite. De exemplu, o extensie de domeniu precum .sh pentru un site web cum ar fi Whisper.sh, funcționează perfect.

Dar există și altele precum .bid, .bike, .academy, .cab, .camera, .training, îl numești! Puteți avea o extensie de domeniu care poate spune direct ce este construit site-ul dvs. web, așa că este ușor să găsiți o potrivire naturală între noile gTLD-uri.

Gândiți-vă și la utilizarea TLD-urilor locale

De asemenea, puteți utiliza ccTLD-uri care ar putea fi cu adevărat bune pentru afacerea dvs. Internetul este o piață globală prin designul său inerent, astfel încât site-ul dvs. web poate fi văzut de oricine din întreaga lume, indiferent unde este găzduit. Dar întreprinderile precum restaurantele și cafenelele sau orice fel de afaceri locale nu trebuie să ajungă la o audiență globală și ar putea beneficia de utilizarea unui ccTLD.

Puteți utiliza ccTLD-uri specifice țării, cum ar fi .ca pentru Canada sau chiar TLD-uri specifice orașului, cum ar fi .NYC, .PARIS sau .LONDON. Acest lucru vă va oferi un avantaj SEO, folosind sistemul de direcționare geografică Google și va face cu ușurință pentru persoanele care caută pe zona dvs. să vă găsească site-ul..

Extinderea domeniului contează cu adevărat?

Aceasta este o întrebare complicată. Chiar și un domeniu cu o extensie de genul .PIZZA poate funcționa dacă vă angajați. Sigur, faptul că un nume de domeniu ușor de recunoscut, de tipat și de amintit va face site-ul dvs. mai puternic, dar mijloacele pentru descoperirea conținutului se schimbă rapid.

Odată cu răspândirea și dezvoltarea smartphone-urilor, oamenii petrec mai mult timp în aplicații decât navigând pe Internet prin computere desktop și browsere web. Gândiți-vă la câte articole, videoclipuri și imagini vă uitați zilnic, pur și simplu pentru că l-ați descoperit pe o platformă precum Facebook sau Twitter. Nici nu trebuie să știți adresa URL sau numele de domeniu pe care vă aflați și să interacționați în continuare cu site-ul.

Modul în care descoperim conținutul și site-urile web se schimbă rapid, astfel încât există numeroase modalități de a face site-ul dvs. popular și un succes zdrobitor!

În videoclipul următor, David de la Website Creative Pro, împărtășește opinia sa despre extensiile de domeniu .com vs .net și .org și experiența sa dacă extinderea de domeniu este un factor de clasificare imens sau nu. El încurajează oamenii să creeze site-uri web de calitate, cu conținut de calitate, să achiziționeze link-uri autoritare, în loc să se îngrijoreze de extinderea numelui de domeniu. El mai spune că, dacă este posibil, accesați extensiile .com și încercați să construiți un brand. Oricum, urmărește videoclipul său:

Înregistrarea numelui dvs. de domeniu

După ce ați lucrat prin haosul creativ frumos în alegerea propriului nume de domeniu, sunteți pe drumul către pasul următor, care este înregistrarea numelui de domeniu.

Înregistrarea numelui dvs. de domeniu implică o organizație numită ICANN (Corporația Internet pentru nume și numere atribuite), acestea sunt o organizație non-profit responsabilă pentru menținerea și coordonarea identificatorilor unici de pe tot globul..

Vă puteți înregistra numele de domeniu printr-un registrator de nume de domeniu. Deci, dacă ați venit cu AwesomeName.com, va trebui să plătiți între 10 și 15 USD pentru a înregistra acest nume. Unele nume de domeniu rare sau nume de domeniu care există de peste 5 ani pot costa mii de dolari. Unii pot ajunge chiar și la milioane ca sex.com, care s-au vândut pentru 13 milioane de dolari. Înregistrarea unor domenii ca acestea ar putea să impulsioneze succesul site-ului dvs. web și s-ar putea să cumpărați mult trafic împreună cu acesta, dar o decizie ca aceasta necesită mult mai multă gândire și luarea în considerare a diferitelor variabile.

După înregistrarea, veți avea drepturile pentru numele de domeniu timp de un an și va trebui să reînnoiți înregistrarea în fiecare an pentru aceeași sumă de bani.

Unele gazde web fiabile precum BlueHost și InMotion oferă să înregistreze gratuit numele de domeniu pentru tine, ceea ce este o afacere destul de solidă. Dar, de asemenea, puteți utiliza un registrator de domeniu pentru a vă înregistra numele de domeniu direct cu un serviciu precum NameCheap. Un lucru de care ar trebui să fii întotdeauna absolut sigur este că tu și numai tu ești proprietarul numelui de domeniu pe care l-ai înregistrat.

Dacă altcineva este numit proprietar, acesta vă poate percepe taxe mari mai târziu pentru păstrarea numelui dvs. de domeniu. Așa că aveți grijă și verificați dublu dacă sunteți proprietarul unic al numelui dvs. de domeniu.

Concluzie: COM sau NET sau ORG?

A avea un nume de domeniu potrivit poate fi o afacere uriașă când vine vorba de succesul site-urilor dvs. atât din punct de vedere general, cât și din punct de vedere SEO. Vrei să-l faci cât mai puternic, astfel încât oamenii să-și amintească de acesta și că va fi primul site web care apare în capul lor atunci când se gândesc la subiectul tău particular.

După ce vă decideți cu numele dvs. de domeniu, va trebui să vă respectați un timp, așa că asigurați-vă că luați în considerare toate detaliile. Cu toate acestea, aproape orice nume de domeniu poate funcționa dacă aveți cunoștințele necesare și cum vă dedicați.

Sper că acest articol te-a ajutat să găsești numele de domeniu perfect pentru tine și că ți-a plăcut să citești prin el!

Am dori să auzim de la tine! Vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos care este părerea dvs. despre COM vs NET vs ORG. Crezi că contează extensia domeniului? Ar trebui să înregistrați un domeniu cu extensia .net dacă .com este deja luat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map