Construirea site-ului dvs. web cu PHP (Avantaje și Dezavantaje)

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Construirea site-ului dvs. web cu PHP (Avantaje și Dezavantaje)
0 7 мин.

construirea site-ului dvs. cu php


PHP (Hypertext Preprocessor) este un limbaj de script de partea serverului folosit de programatorii web pentru a crea aplicații web și site-uri web cu baze de date și funcționalitate îmbunătățită, care a fost instalat pe mai mult de 240 de milioane de site-uri web și 2,1 milioane de servere web în 2013..

Majoritatea site-urilor web sunt create în PHP, dar unele dintre ele sunt făcute în Flash, ASP, Java, Python, Ruby sau doar în HTML, CSS și JavaScript, dar acestea nu au o bază de date sau funcții complexe. Spre deosebire de HTML, PHP poate stabili conexiune cu bazele de date, poate genera cod HTML generic și chiar puteți seta serverul să proceseze toate fișierele HTML cu PHP, astfel încât codul sursă real al site-ului dvs. să nu poată fi copiat sau văzut..

Există mai multe versiuni de PHP și există, de asemenea, mari diferențe între ele, cum ar fi între PHP 4 și PHP 5, unde un nou model OOP a apărut împreună cu MySQL și suportul SQLite îmbunătățit și alte funcții minore..

Fișierele PHP au mai multe extensii precum .php, .phtml sau .php5 și pot conține cod PHP, dar, de asemenea, HTML, JavaScript sau CSS.

PHP poate face o mulțime de lucruri utile, cum ar fi generarea de conținut dinamic de pagină, crearea, deschiderea, citirea, scrierea, ștergerea și închiderea fișierelor pe un server, colectarea datelor de formular, primirea și trimiterea cookie-urilor, adăugarea ștergerii, modificarea datelor din baza de date, folosind pentru a controla accesul utilizatorului, criptarea datelor și ieșirea de imagini, fișiere PDF, filme Flash, fișiere text XHTML și XML.

Chiar dacă PHP este cel mai popular limbaj de programare folosit pentru crearea de site-uri web, acesta prezintă unele dezavantaje: proiectul complex necesită experiență, cod open-source, lipsa instrumentelor de depanare, gestionarea pachetelor, productivitate, este în continuă schimbare, inconsistență și sintaxă..

Un proiect complex necesită experiență

La proiecte mari și complexe, aveți nevoie de experiență sau ajutor de la programatori PHP mai experimentați, pentru că există o mulțime de biblioteci și o mulțime de moduri de a face o caracteristică, dar nu veți putea alege cea potrivită sau pentru a găsi exact Ce vrei.

Cod open-source

De obicei, tot ceea ce este la vedere, poate fi furat și este același lucru pentru codul sursă PHP care poate fi furat de clienții dvs. sau de alți programatori web și de a-l pune în alte proiecte chiar dacă ați venit cu soluția sau ideea originală..

Lipsa instrumentelor de depanare

În PHP aveți nevoie de instrumente de depanare pentru a găsi erori și avertismente, dar problema este că există doar câteva dintre acestea disponibile în comparație cu alte limbaje de programare, cum ar fi Python.

Managementul pachetelor

PHP are o gestionare proastă a pachetelor, în contrast cu Python, care poate scrie, construi și partaja pachete altor programatori, astfel încât să poată face conexiuni între mai multe proiecte prin așa-numitele pluginuri.

Productivitate

În general, nu aveți viteză și productivitate în același timp, iar PHP oferă viteză în schimbul productivității, în timp ce cadrul web Ruby on Rails oferă productivitate în schimbul vitezei.

In continua schimbare

Noile versiuni de PHP apar constant cu soluții la bug-uri și cu funcții noi, dar în același timp apar cu bug-uri noi care nu au o soluție până la lansarea unei noi versiuni și acest lucru poate fi într-adevăr frustrant.

Inconsistenta

La început, PHP a fost creat mai ales ca un instrument pentru amatori, deci are o mulțime de funcții total aleatorii, ordinea aleatorie a parametrilor și alte caracteristici aleatorii.

Sintaxă

Majoritatea limbajelor de programare vă permit să vă organizați codul după cum doriți, făcându-l să fie citit chiar și pentru persoanele care nu sunt programatori, dar știu engleza, în PHP nu puteți face acest lucru, sintaxa este greu de înțeles dacă nu știți PHP..

Desigur, limbajul PHP are și avantaje: rapid și ușor, comunitate mare, compatibilitate ridicată cu bazele de date, colectarea gunoiului, platformă încrucișată, mod sigur, securitate, rentabilități mari, încorporare și costuri.

Rapid și ușor

Limbajul de implementare al scriptului PHP este C cu unele elemente C ++ și părți de sintaxă de la Java și Perl, astfel încât este ușor de învățat și de utilizat elemente de bază, mai ales dacă doriți să-l utilizați pentru scop general și dezvoltare web.

Comunitate mare

Fiind atât de popular, PHP are o comunitate mare și mare, care conține site-uri web, bloguri și forumuri cu diverse soluții la diferite probleme, idei noi pentru o mulțime de proiecte, resurse dedicate, informații și chiar locuri de muncă PHP..

Compatibilitate ridicată cu bazele de date

PHP este extrem de compatibil cu mai multe versiuni de baze de date, cum ar fi dBase, IBM DB2, InterBase, dar mai ales cu MySQL, care este capabil să mențină un număr mare de conexiuni multiple în același timp. Împreună cu MySQL, PHP poate fi utilizat pentru a crea aplicații și site-uri web scalabile și puternice.

Colectarea gunoiului

PHP are colectare de gunoi care se execută atunci când îi spuneți, când scriptul se încheie sau când există o funcție.

Cross-platform

Toate aplicațiile și site-urile PHP rulează pe orice platformă, indiferent că este vorba despre un sistem de operare Unix, Windows sau Mac și indiferent de tipul de server utilizat.

Mod sigur

În cazul unor probleme, PHP poate fi folosit pentru a le repara folosind modul sigur, această funcție este foarte iubită în special de ISP (furnizorii de servicii de internet), iar pe deasupra, PHP permite executarea codului într-un mediu restrâns..

Securitate

PHP are standarde ridicate de securitate, deoarece este puternic, popular și flexibil, astfel încât chiar și în cazul bibliotecilor din partea a treia, acest lucru rămâne stabil și sigur.

Cost

PHP se poate descărca și instala pe servere și pentru că este atât de popular, puteți găsi cu ușurință programatori ieftine, astfel încât 10 programatori PHP vă vor costa 1 programator Ruby on Rails și, de asemenea, majoritatea bibliotecilor sunt gratuite..

Randamente mari

Programatorii web folosesc PHP pentru a crea site-uri web dinamice pentru a asigura participarea vizitatorilor, fie prin abonamente, fie prin vânzări de produse, fie prin comentarii sau prin alte acțiuni, astfel încât sunt predispuși să se întoarcă mai des decât vizitatorii altor site-uri web realizate în alte limbaje de programare.

Încorporarea

O mulțime de programatori de nivel scăzut confundă uneori PHP cu HTML, deoarece văd ambele limbi în același fișier, PHP este ușor de implementat lângă HTML, JAVASCRIPT și CSS.

Până la urmă, puteți vedea că PHP nu este perfect, întrucât nimic în această lume nu este, dar are multe avantaje decât dezavantaje. Deci, dacă intenționați să începeți să învățați acest limbaj de programare sau doriți să construiți un site web cu acesta, nu ar trebui să ezitați.

Dacă sunteți în căutarea unui furnizor de hosting de PHP de încredere, vă recomand InMotion Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector