Cum și de unde să cumpărați nume de domeniu ieftine?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Cum și de unde să cumpărați nume de domeniu ieftine?
0 14 мин.

buy-ieftine-domeniu-nume


Când lansați un site web, este firesc să încercați să găsiți cele mai bune oferte pentru găzduire, design și chiar nume de domeniu. Reducerea colțurilor pentru a se încadra într-un buget este ceva cu care multe companii și persoane sunt prea familiare, mai ales atunci când se lansează un nou proiect.

Deoarece găsirea celor mai bune oferte nu este ușoară și tăierea colțurilor indiscriminabile poate fi contrară, suntem aici pentru a vă ghida în procesul de alegere a unui registrator de domeniu de încredere și pentru a vă ajuta să identificați cele mai bune opțiuni atunci când căutați un domeniu ieftin.

Domenii 101

Un nume de domeniu este un cuvânt sau o secvență de caractere (litere, numere și simboluri) pe care le introduceți în browserul dvs. Web pentru a accesa un site web. Secvența de caractere corespunde adresei IP (Internet Protocol Address) a unui nume de domeniu pe care browserele îl folosesc pentru a comunica cu serverele.

Puteți accesa un site web introducând adresa IP în browserul dvs., dar amintirea șirurilor de numere este mult mai dificilă decât amintirea numelor de domeniu.

Un nume de domeniu este de asemenea unic pentru un site web, ceea ce înseamnă că nu pot exista două site-uri web cu același nume de domeniu. Dacă doriți, un nume de domeniu este un identificator unic al unui site web pe web.

Fiecare nume de domeniu se termină într-o extensie care urmează imediat după punctul final la sfârșitul numelui de domeniu, de ex. „.Com”, „.org”, „.gov”, etc. Acestea se numesc domenii de nivel superior, în timp ce extensiile care sunt cod de țară (de ex., Pentru Italia, .fr pentru Franța) sunt cod de țară de nivel superior. domenii. Citiți ghidul nostru complet pentru a afla ce extensie de domeniu ar trebui să alegeți: com, net, org.

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) este organizația care coordonează gestionarea acestor identificatori unici. ICANN dezvoltă politici și conduce un sistem de acreditare pentru înregistrătorii de domenii.

Domeniu vs site web vs gazduire

hosting-vs-site-vs-domeniu

Unii utilizează termenii site-ul web și numele de domeniu în mod interschimbabil, dar așa cum am menționat mai înainte, numele de domeniu este adresa unde se află site-ul dvs. web, adică conținutul pe care doriți să îl accesați. Găzduirea, pe de altă parte, este serviciul de stocare a conținutului site-ului dvs. web pe un server web.

Unele găzduiesc un pachet de înregistrare de domenii cu serviciile de găzduire web, oferind un domeniu gratuit pentru primele 12 luni ale contractului dvs. Desigur, puteți alege să renunțați la această ofertă și să vă înregistrați domeniul la un registrator de domeniu obișnuit.

Cât de ieftine sunt domeniile ieftine?

Aproape fiecare registru de domenii își va face reclame ca domenii la prețuri ieftine sau accesibile, dar de unde știți dacă primiți o afacere bună dacă toți promit să nu săpe prea mult în buzunar?

Prețul unui nume de domeniu este format din prețul inițial de înregistrare care, în medie, poate varia de la 1,99 USD la 12 USD pentru domeniile din capătul scăzut al spectrului. Prețul de înregistrare este de obicei mai mic decât prețul de reînnoire a domeniului dvs., deoarece înregistrătorii de domenii rulează adesea promoții și vă dau coduri de cupon și ce nu să vă înregistrați la ele.

Prețul la care vă înregistrați domeniul acoperă utilizarea dvs. de domeniu timp de 1 an, după care, dacă mai doriți să vă păstrați domeniul, va trebui să îl reînnoiți. Prețul de reînnoire este de obicei mai mare decât prețul inițial de înregistrare, variind între 10 și 20 USD.

Deci, chiar dacă un domeniu poate costa inițial 0,99 USD, prețul de reînnoire ar putea fi de 15 USD, deci ar trebui să luați întotdeauna în considerare rata de reînnoire atunci când comparați prețurile între registrați.

Însă stabilirea prețurilor și a prețurilor, nu ar trebui să fie singurul lucru care trebuie verificat atunci când cumpărați un nume de domeniu. Alte aspecte precum acreditarea, fiabilitatea, asistența, confidențialitatea sunt la fel de importante.

Cum să alegeți un registrator de domenii?

Alegerea unui registrator de domeniu nu ar trebui să fie o decizie bazată doar pe stabilirea prețurilor. Când cumpărați domenii, asigurați-vă că registratorul este:

Acreditat de ICANN

Am menționat deja că ICANN este autoritatea care acredită înregistrătorii de domenii pentru a se asigura că respectă toate criteriile tehnice, operaționale și financiare stabilite pentru întreprinderile registratorilor..

Acum, mulți registratori de domeniu pot pretinde că sunt acreditați, dar singura modalitate de a verifica sigur este consultarea listei de registre de domenii acreditate pe care ICANN le deține pe site-ul lor web. Dacă compania este pe listă, puteți verifica această cerință.

De încredere

În timp ce registratorii de domenii sunt obligați de drepturile și responsabilitățile prevăzute de ICANN în Acordurile de acreditare a registratorului, ar trebui să efectuați în continuare o verificare de fond a companiei. În acest sens, aflați cât timp au stat în afacere, dacă există recenzii proaste din partea clienților actuali sau ai foștilor clienți.

Protejează confidențialitatea

Când înregistrați un nume de domeniu, registratorul de domeniu este responsabil de trimiterea datelor dvs. (nume, adresă, număr de telefon etc.) la o bază de date WHOIS, care este un director public care păstrează informații despre solicitantul înregistrării fiecărui domeniu. Acest lucru vă poate lăsa expus la spam, direct marketing și alte practici de exploatare.

Registratorii de domenii oferă servicii de confidențialitate de domeniu, de regulă, prin intermediul unor companii terțe care vă maschează identitatea în baza de date WhoIs, trimițând propriile date în locul datelor dvs., cu toate acestea, în ochii ICANN, oricine este listat în WhoI ca înregistrant al domeniului. proprietarul de drept al domeniului respectiv. Pentru a evita litigiile legale cu privire la dreptul de proprietate asupra unui nume de domeniu, asigurați-vă că alegeți o companie cu un record de renume.

Datorită reglementărilor din diferite țări, anumite domenii de nivel superior nu pot fi mascate. De exemplu. .eu TLds nu poate fi mascat în WhoIs.

Ofera suport

S-ar putea să credeți că asistența nu este atât de importantă pentru înregistrarea domeniilor, dar puteți întâlni scenarii când puteți avea nevoie de ajutorul unui specialist, cum ar fi atunci când configurați servere de nume sau când transferați nume de domeniu. Asigurați-vă că puteți citi recenzii despre echipa de asistență a unui registrator de domeniu și verificați dacă oferă asistență 24/7 pe e-mail, chat sau telefon.

Este important să rămâneți departe de registrele de domeniu cu un istoric umbrit, chiar dacă prețurile lor sunt extrem de mici. Stai departe de companii notorii pentru asistența necorespunzătoare a clienților, companii cu practici proaste de protecție a datelor, companii care te plătesc cu taxe ascunse etc..

Acum că sunteți la curent cu cerințele unui registrator de domeniu bun, ce zici de cerințele pentru alegerea unui nume de domeniu?

Cum să alegeți un nume de domeniu?

Deci, credeți că ați creat un nume de domeniu perfect pentru site-ul dvs. web, dar sunteți sigur că este la fel de bun pe cât credeți? Iată câteva întrebări pentru a vă pune atunci când decideți un nume de domeniu:

Este memorabil??

Chiar dacă nu alegeți un nume de domeniu atrăgător și inteligent, asigurați-vă că domeniul dvs. este ușor de reținut. În acest scop, evitați să aveți cratime, cuvinte greu de vrajit sau domenii care conțin numere. Cu cât un domeniu este mai scurt și cu atât este mai ușor să scrii și să pronunți, cu atât mai bine.

Este relevant?

Un nume de domeniu ar trebui să fie cât mai personalizat pentru afacerea dvs. Dacă sunt cuvinte cheie care leagă afacerea cu brandul dvs., fiți creativi și încorporați-l în numele dvs. de domeniu. Cu cât oamenii sunt mai ușor să-și lege domeniul de brandul dvs., cu atât mai bine.

Este unic??

Verificați dacă domeniul dvs. este disponibil și asigurați-vă că evitați încălcarea dreptului de autor. Evitați numele care creează confuzie între mărci sau care folosesc un nume popular de marcă cu o extensie diferită. Toate aceste trucuri vă pot pune în plin proces de încălcare a dreptului de autor.

Improviza!

Nu este rușine să folosești un generator de nume de domeniu dacă ai idei pentru site-ul tău. Puteți alimenta aceste generatoare de nume cu câteva cuvinte cheie și așteptați o ieșire din sugestii.

Feriți-vă de deturnarea domeniilor

Dacă aveți mai multe nume de domeniu înregistrate la diferit sau chiar același registrator de domenii, este bine să activați reînnoirea automată pentru domeniile dvs. Unele companii au activat implicit. În acest fel, nu vă riscați să pierdeți un nume de domeniu, deoarece ați uitat să îl reînnoiți, dar vă puteți proteja și de practicile de deturnare a domeniului.

Unele companii pot încerca să vă păcălească în transferul domeniului dvs. către un alt registrator necunoscut. Aceste companii vă vor trimite, de obicei, un e-mail deghizat în aviz de reînnoire sau factură și făcând clic pe linkurile din acest e-mail, puteți sfârși transferul către un alt registrator și puteți ajunge să plătiți taxe mai mari pentru domeniul dvs..

Dacă aveți activată reînnoirea automată în contul dvs., va fi ușor să localizați aceste e-mailuri frauduloase și să evitați transferurile de domeniu neautorizate. Chiar dacă nu activați reînnoirea automată, ar trebui să tratați e-mailurile cu aviz de reînnoire cu suspiciune și să evitați să faceți clic pe linkurile din aceste e-mailuri. În schimb, ceea ce ar trebui să faceți este să vă conectați la contul dvs. pe site-ul web al registratorului dvs. de domeniu și să verificați dacă vreunul dintre domeniile dvs. necesită reînnoire.

Un alt mod de a vă proteja de modificările neautorizate este de a permite blocarea domeniului pentru domeniul dvs. De obicei, puteți activa / dezactiva această funcție în contul dvs..

De unde să cumpărați domenii ieftine?

Acum că știți despre cerințele și capcanele de cumpărare a numelor de domeniu, totuși nu vă vom lăsa să rămâneți la uscat! Iată recomandările noastre de top pentru înregistratori de domeniu, care sunt atât accesibile cât și fiabile:

Hai tăticu

ieftine-domeniu-nume de GoDaddy-buy-

Când vine vorba de domenii ieftine, GoDaddy este cu siguranță un loc bun pentru a începe. GoDaddy este cel mai mare registrator de domenii din lume cu mai multe promoții în curs. Puteți să primiți primul dvs. domeniu .com cu prețul de până la 0,99 USD.

GoDaddy este un registrator de domeniu acreditat ICANN care oferă suport 24/7, servicii de transfer de domenii, înregistrare de domenii private, înregistrări de domenii în vrac, domeniu certificat și multe alte servicii, inclusiv găzduire web la prețuri accesibile.

Deși sunt o companie din SUA, au birouri în Europa, Asia, India și multe altele. Acestea servesc peste 17,5 milioane de clienți și au peste 76 de nume de domeniu sub conducerea lor.

În afară de serviciile de înregistrare a domeniilor și de găzduire web, serviciile web ale GoDaddy includ, de asemenea, găzduire prin email, marketing online, securitate web și construire web.

Ca în orice gazdă bugetară, așteptați-vă la câteva modificări la finalizare, timpi de așteptare pentru clienți ușor mai lungi și o tendință pentru blocarea furnizorului..

HostGator

Hostgator-buy-ieftine-domeniu-nume

HostGator este un alt serviciu de găzduire web de renume, care a existat în cea mai bună parte de două decenii. Împreună cu serviciile de găzduire web prietenoase și orientate spre utilizator, oferă și înregistrarea domeniului ca un serviciu separat.

Printre serviciile lor legate de domenii, veți găsi blocarea domeniului pentru a preveni deturnarea domeniului, reînnoirea automată activată implicit, Protecția confidențialității domeniului pentru a vă păstra identitatea în baza de date WhoIs și serviciul de transfer de domenii. Dacă transferați un domeniu către HostGator, compania va adăuga automat un an la timpul rămas în înregistrarea dvs. existentă.

Asistența clienților HostGator este disponibilă 24/7 pe chat live. Alte canale de asistență includ telefon, e-mail și sistem de ticketing.

Compania și-a făcut un nume ca gazdă bugetară, care răspunde în mare parte nevoilor începătorilor. Pachetele lor de găzduire acoperă toate categoriile de găzduire, oferind câteva pachete gratuite cu fiecare pachet.

NameCheap

ieftine-domeniu-nume-NameCheap register-

NameCheap este un alt registrator de domenii popular în care aveți încredere. Prețurile lor sunt unele dintre cele mai mici din afaceri. Ca și HostGator și GoDaddy, NameCheap este, de asemenea, un registrator de domeniu acreditat ICANN.

La NameCheap, puteți înregistra un domeniu, transfera un domeniu, profita de PositiveSSL pentru securizarea domeniului dvs., beneficiați de protecția confidențialității WhoIs Guard și asistență 24/7.

Puteți înregistra un domeniu timp de mai mulți ani pentru a profita de reduceri.

Pe lângă domenii, NameCheap oferă și servicii de găzduire, precum și servicii de marketing online și servicii de securitate online.

Învelire

Echilibrarea calității și a accesibilității nu este întotdeauna ușoară, mai ales într-o industrie, în care toată lumea promite să vă ofere cea mai bună ofertă pentru finanțarea dvs. Ofertele care pot părea bune la suprafață, se pot dovedi a fi mult mai impozabile decât dvs., de aceea este important să știți cum și de unde să cumpărați domeniile dvs..

GoDaddy, HostGator și NameCheap sunt înregistratori de încredere acreditați ICANN pe care îi recomandăm dacă doriți să înregistrați un domeniu cu privire la viitor. Companiile enumerate în acest ghid oferă servicii de asistență 24/7 și o serie de alte servicii web, inclusiv găzduire web și securitate online. Serviciile lor de bază de înregistrare a domeniilor sunt completate de servicii complementare care facilitează gestionarea și securizarea numelor de domeniu.

Imagine prezentată: Proiectat de Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector