Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu pentru blogul sau afacerea dvs.?

cum să alegi cea mai bună afacere de blog cu nume de domeniu


De multe ori ne întrebăm dacă alegerea doar a unui nume de domeniu potrivit este într-adevăr atât de importantă. Poate că numele este ceea ce faci din asta. Pe de altă parte, ceea ce faceți din blogul dvs. sau despre afacerea dvs. poate depinde în primul rând de numele pe care l-ați ales. Alegerea unui nume de domeniu este probabil cel mai important pas în stabilirea identității dvs. online.

Numele dvs. de domeniu este o primă impresie pentru vizitator. Un nume rău cu greu va trimite vizitatorii departe dacă conținutul este atractiv, dar unul bun și puternic poate face o impresie vizitatorilor și îi poate face să se simtă înrudit cu blogul sau site-ul dvs..

În acest articol, vă aducem elementele esențiale pe cum să alegi cel mai bun nume de domeniu pentru produsul, blogul sau afacerea dvs. Este un ghid și un memento în doar câțiva pași.

Este dificil să spuneți ordinea corectă a acestor pași, deoarece există multe intersecții, astfel încât să citiți cu atenție, pentru a găsi un nume de domeniu care vă este perfect.

Citiți și: Cum să vă gestionați numele de domeniu?

Alegeți un nume scurt, ușor de tastat și de reținut

Căutați un nume de domeniu scurt, ușor de tastat și de reținut. Statisticile arată că numele de domeniu de top au aproximativ 6 caractere.

Până în anul 2017, majoritatea numelor de domenii la care te poți gândi cu până la 8 caractere, vor părea deja luate. Poate că trebuie să inventezi cuvinte noi sau pur și simplu să cauți un nume ceva mai lung. Oricum, va fi o idee bună să vă păstrați numele de domeniu sub 15 caractere de lungime.

Cuvintele lungi și complexe, chiar dacă conțin cuvinte cheie, sunt mai greu de reținut și mai susceptibile de a fi greșite sau greșite. Aceasta va duce la pierderea traficului. Cei mai mulți vizitatori nici nu s-ar deranja să încerce să-și amintească numele de domeniu complex și vor căuta pur și simplu subiectul, produsul sau serviciul aferent. Desigur, rezultatele căutării le-ar putea duce la concurenții dvs., în funcție de optimizarea motorului de căutare.

Ar trebui să evitați folosirea cuvintelor cu ortografie sau argou multiple, cu excepția cazului în care publicul țintă este familiar și ușor să corespundă cu acesta.

Așadar, rețineți: mențineți numele dvs. de domeniu scurt și ușor de tastat!

Efectuați o cercetare

În epoca denumirilor mărcilor, multe cuvinte sunt înregistrate în marcă comercială sau cu drept de autor. La fel de bine poate fi și numele pe care îl alegeți pentru domeniul dvs., fără să știți despre el. Pentru a evita problemele legale, pierderea domeniului dvs. și chiar comisioane financiare, odată ce aveți o listă scurtă de idei cu numele dvs. de domeniu, faceți o cercetare și asigurați-vă că niciuna dintre ele nu este înregistrată în marcă sau cu drepturi de autor.

Adu-ți prietenii care ar putea fi, de asemenea, publicul tău implicat în procesul creativ. Este posibil să doriți chiar să efectuați o cercetare la un moment dat.

 Cuvinte cheie în domeniu

Atunci când alegeți un nume de domeniu, ar trebui să încercați să utilizați cuvinte cheie care pot fi asociate cu ușurință afacerii, produsului sau serviciului dvs. Cuvintele cheie vă pot ajuta să vă îmbunătățiți SEO, dar va fi foarte dificil să găsiți un nume de domeniu cu cuvinte cheie direcționate care nu sunt deja luate.

Partea întunecată a utilizării cuvintelor cheie este riscul de a alege un nume de domeniu care să fie generic și să nu aibă personalitate. Pentru a face să iasă în evidență, necesită multă creativitate în combinarea cuvintelor cheie cu alte cuvinte sau chiar inventarea cuvintelor noi.

Nume unic și de marcă

Numele dvs. de domeniu pe care vizitatorii îl amintesc, îl împărtășesc sau îl folosesc pentru a vă găsi. Acest lucru îl face fundamentul mărcii sau serviciului dvs..

Pentru a ieși în evidență într-un ocean de domenii, numele tău trebuie să fie unic și de marcă. Numele generice construite în jurul cuvintelor cheie sunt greu de reținut, deoarece nu au o semnificație reală.

Poate fi o idee bună să cercetați alte entități din nișa dvs. pentru originalitatea și creativitatea numelor lor de domeniu. S-ar putea să obțineți o mare inspirație sau cel puțin exemple de nume de domeniu proaste.

Evitați cifrele și numerele

Există mai multe motive pentru care ar trebui să evitați cratimele și numerele din numele dvs. de domeniu. Să ne reamintim că numele tău trebuie să fie scurt, ușor de scris și de pronunțat. Ei bine, atât cratimele, cât și cifrele stau în calea acestui lucru, deoarece acestea sunt adesea înțelese greșit.

Utilizarea unei cratime pentru că numele pe care l-ai dorit este deja luat este probabil cel mai rău lucru pe care îl poți face. Vă va promova concurenții pentru toate persoanele care nu reușesc sau uită să introducă cratima. Mai bine vă întoarceți la procesul de brainstorming în căutarea unui nou nume de domeniu, în loc să găsiți această soluție rapidă, dar dăunătoare.

În funcție de numere, ar trebui să evitați utilizarea acestora, deoarece persoanele care vă aud adresa web nu vor ști dacă utilizați un cuvânt (patru) sau un număr (4).

Numele dvs. de domeniu ar trebui să fie rapid și ușor, iar utilizarea cratimelor și a numerelor va face exact invers.

Evitați scrisorile dublate

Cuvintele cu litere dublate nu sunt mai rele decât cele fără ele, ci doar că cuvintele cu litere dublate au tendința de a fi scris greșit, ducând astfel la pierderea traficului.

Extinderea domeniului

Crezi sau nu, .com este încă cea mai bună extensie pe care o puteți obține.

Astăzi, puteți alege dintre zeci de extensii de domeniu. Ele pot fi legate de tipul entității dvs. (org, net, edu) sau țara în care vă bazați (uk, eu, jp).

Domenii noi, mai creative, generice precum .land, .cool, .guru, .rocks și similare pot fi foarte tentante, deoarece oferă posibilitatea de a înregistra nume foarte relevante și scurte..

Puteți alege, de asemenea, să luați mai multe domenii sau un domeniu cu mai mult de o extensie. Dacă decideți să faceți acest lucru, rețineți că nu este necesar să construiți un site web pentru fiecare domeniu. Tot ce trebuie să faceți este să redirecționați toate domeniile dvs. suplimentare către site-ul dvs. principal.

Iată cele mai utilizate extensii de nume de domeniu:

 • .co: o prescurtare pentru companie, comerț și comunitate.
 • .org: organizații non-comerciale și non-profit.
 • .net: site-uri tehnice, de infrastructură de internet.
 • .info: site-uri informative.
 • .biz: utilizarea comercială sau comercială, cum ar fi site-urile de comerț electronic.
 • .eu: bloguri, CV-uri sau site-uri personale.

Trivia: Extensia .me este domeniul de nivel superior (ccTLD) al codului de țară al internetului pentru Muntenegru. Totuși, datorită sensului și utilizării sale în limba engleză, lista posibilităților atunci când este utilizată ca extensie a numelui de domeniu este practic nelimitată. Muntenegrul câștigă milioane de dolari în fiecare an din aceste două scrisori. Doar în 2016 au fost înregistrate cu această extensie peste un milion de nume de domeniu din întreaga lume.

Linie de fund: Mergeți pentru .com, dacă este disponibil și dacă este luat, încercați .net, sau .org. Dacă niciuna dintre acestea nu este disponibilă, mai bine alegeți un alt nume, decât una dintre extensiile mai puțin obișnuite.

Indiferent dacă doriți să vă înregistrați, trebuie să luați în considerare achiziționarea înregistrării de domenii private. Acest lucru este benefic dacă doriți să ascundeți informațiile dvs. personale, cum ar fi numele, adresa de e-mail, telefonul și adresa. Dacă doriți să aflați mai multe despre whois-uri private și înregistrarea domeniului privat, vă rugăm să citiți ghidul nostru. Confidențialitatea domeniului nu este gratuită; în funcție de registratorul de domeniu, va costa 3- $ 10 USD pe an pe domeniu. La registrele de domeniu precum NameCheap, puteți utiliza coduri promoționale pentru a obține confidențialitate gratuită a domeniului sau pentru a-l achiziționa la un preț foarte mic (0,99 USD pe an).

Gândiți-vă pe termen lung

Blogul, produsul sau afacerea dvs. ar putea fi definite îngust în momentul în care vă începeți prezența online, dar ar trebui să fiți cu gândul deschis și să gândiți pe termen lung.

Poate că sunteți un pasionat de muzică, așa că scrieți un blog de muzică care cuprinde recenzii de concerte și album, interviuri cu muzicieni și conținut similar. Puteți alege cu ușurință un nume de domeniu care are legătură cu muzica și puteți lăsa pe drum; Dar ce se întâmplă dacă în viitor veți întâlni un partener de suflet, la fel de pasionat de filme sau de artă și sculptură. A include aceste subiecte noi, un blog de muzică ar fi destul de ciudat.

Deci, atunci când alegeți un nume de domeniu, încercați să fiți un vizionar. Gândiți-vă la mare și încercați să veniți cu numele care este în fiecare măsură bun pentru zona dvs. actuală de interes sau acoperire, așa cum va fi atunci când veți extinde în viitor..

Verificați generatoare de nume de domeniu pentru a obține idei

Dacă căutați pe web, veți găsi mai multe generatoare de nume. Generatoare de nume de domeniu sunt programe de inteligență artificială, ceea ce înseamnă că nu sunt perfecte. Se poate întâmpla foarte bine să nu-ți găsești numele de domeniu folosindu-le, dar acestea pot crește creativitatea în capul tău și pot stimula procesul de brainstorming. Ideile și sugestiile pe care le primiți de la generatorii de nume de domeniu ar putea duce la un jackpot. Cu ceva timp în urmă, am adunat o listă cu cele mai bune 10 instrumente de sugestii de domeniu care v-ar putea ajuta să începeți.

Nu ezita

După ce ați ales numele de domeniu, trebuie să acționați rapid. Numele de domenii se vând rapid și s-ar putea să-l pierdeți dacă ezitați. Chiar dacă conținutul dvs. nu este gata, ar trebui să vă înregistrați numele / numele dvs. de domeniu preferat cât mai curând posibil, deoarece acestea sunt destul de ieftine.

Sfaturi suplimentare

Dacă începeți un blog sau un site personal, poate fi cel mai bine să vă folosiți propriul nume. Companiile cu mai multe mărci pot decide să creeze site-uri web specifice pentru fiecare marcă sau grup de produse, în loc să pună totul sub numele companiei.

După înregistrarea domeniului dvs. și achiziționarea unui serviciu de găzduire bun, va trebui să îndreptați domeniul dvs. către contul de găzduire, schimbând serverul de nume de domeniu la registratorul dvs. Într-unul dintre ghidurile noastre vă explicăm ce este un server de nume și cum funcționează.

Concluzie

Alegerea unui nume de domeniu nu este o sarcină ușoară. Trebuie să demonstrați originalitate, creativitate și viziune. Înarmați-vă cu răbdare și acordați acestui proces ceva timp.

Efectuați un sondaj printre prietenii și colegii dvs. și lăsați-l să rămână peste noapte. Cândva, un nume care arată și sună perfect la sfârșitul unui proces lung și epuizant, se poate dovedi a fi dezgolit chiar a doua zi.

Imediat ce ați ales numele de domeniu, ați verificat disponibilitatea și asigurați-vă că nu este înregistrat în mod legal sau cu drepturi de autor, accesați-l!

Înregistrare GRATUITĂ pentru nume de domeniu ->

BlueHost asigură înregistrarea gratuită a domeniului cu fiecare plan de găzduire achiziționat. BlueHost este o companie de găzduire web de încredere și de încredere, care oferă servicii de găzduire și înregistrare de domenii din 1996. La BlueHost puteți achiziționa, de asemenea, confidențialitatea domeniului pentru a vă proteja informațiile personale.

Obțineți un domeniu gratuit! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map