Cum să construiți un site web cu reacție profesională?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Cum să construiți un site web cu reacție profesională?
0 12 мин.

build-profesional-receptiv-site


Un site web este doar un domeniu simplu care constă din pagini web, totuși este esențial pentru orice afacere să se stabilească. O prezență online deschide noi oportunități și beneficii care altfel nu ar fi disponibile. Un site web ar putea juca un rol cheie în strategiile de marketing și vă poate oferi afacerii dvs. mai multă tracțiune și expunere.

Oricine poate accesa un site web sau un cont de social media (24/7/365). Oamenii nu trebuie să se deplaseze într-un magazin și nici măcar să facă un apel telefonic, astfel încât accesarea unui site web vă asigură că pot lua cel mai convenabil traseu către dvs..

Deținerea unei prezențe web vă permite, de asemenea, credibilitatea cu informațiile pe care le furnizați. Clienții potențiali vor avea un timp mult mai ușor în a avea încredere în tine. De asemenea, vă determină vânzările, deoarece vă puteți vinde produsele și serviciile online. Uneori, cu atât arată mai bine, cu atât veți părea mai credibil utilizatorilor dvs..

Designul web s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor, pe măsură ce dispozitivele mobile au intrat pe piață. De fapt, aproximativ 40% din activitatea online este condusă de dispozitive mobile. Prin urmare, este important să aveți site-ul dvs. optimizat pentru acestea, pentru a asigura cea mai bună experiență pentru utilizatorii dvs..

Site-urile optimizate atât pentru PC-uri cât și pentru dispozitivele mobile se numesc site-uri web responsive. Acestea au posibilitatea de a-și schimba aspectul și de a rearanja toate elementele unui site web, dacă dimensiunea ecranului sau dimensiunea ferestrei de pe computer se modifică. Datorită desenelor web responsive, puteți avea un singur site web care pare uimitor indiferent de tipul de dispozitiv pe care îl folosesc oamenii pentru a-l accesa.

Astăzi, vă vom spune informațiile despre aspectele proiectării web responsive. De ce este important ca site-ul dvs. să răspundă și ce tehnologii puteți implementa pentru a-l crea.

Ce sunt site-urile responsive și de ce este important să aveți unul?

Proiectarea web responsabilă permite unui site web desktop să răspundă la comportamentul utilizatorului, în ceea ce privește dispozitivul și browserul web pe care îl folosesc pentru a vizualiza site-ul dvs. Este o practică care implementează machete, grile și imagini flexibile, împreună cu utilizarea resursă a CSS.

Folosind design-ul web receptiv, nu suntem obligați să creăm un nou site web pentru fiecare grup de utilizatori. Implementează machete fluide, scripturi și interogări media care schimbă aspectul și aspectul unui site web cu ușurință.

După ce ați configurat un site web complet sensibil, utilizatorii îl pot vizualiza pe computer, laptop, iPad și tabletă și pe o gamă largă de alte dispozitive, cum ar fi telefoanele. Deci, practic, un site web cu reacție va răspunde automat la preferințele tehnologice ale utilizatorului. Un site web ca acesta va trece automat la rezoluția, dimensiunea fontului și se va potrivi pentru abilitățile de script ale dispozitivului. Deci, indiferent de tipul de dispozitiv pe care îl vizionează acest site, acesta va arăta uimitor sau cel puțin așa cum dorește creatorul.

Conceptul cheie este de a avea totul adaptabil la nevoile specifice.

Rezoluție reglabilă a ecranului este unul dintre aspectele cheie ale acestei tehnologii, deoarece asigură schimbarea site-ului în funcție de dispozitivul pe care este vizualizat. Acest lucru este deosebit de important, deoarece un dispozitiv nou cu o dimensiune de ecran nouă iese aproape în fiecare zi. Aceste dispozitive avansate și smartphone-uri au chiar opțiunea de vizualizare peisaj, ceea ce ar necesita un aspect complet diferit al paginii în sine. Aceste situații sunt cele în care trebuie să avem design-urile noastre cât mai flexibile, dar acest lucru ar însemna că trebuie să optimizăm pentru sute de dimensiuni de ecran diferite. Este doar prea mult, dar trebuie să abordăm situația în consecință.

Soluția face ca fiecare parte din site să fie flexibilă. Fiecare imagine, text, buton și fiecare element al site-ului pot fi reglate automat. Acest lucru permite dispozitivelor să se schimbe instantaneu de la vizualizarea portretului la peisaj, iar site-ul web va arăta în continuare așa cum trebuia.

Cum să construiți un site web sensibil

Designul web sensibil a devenit o necesitate de bază pentru majoritatea paginilor web, din cauza numărului tot mai mare de smartphone-uri utilizate. De-a lungul anilor, cele mai multe tehnologii de dezvoltare web au implementat design web responsiv și acum avem câteva opțiuni destul de sofisticate pentru crearea unui astfel de site pentru noi înșine.

Putem fie să ne codăm un site web responsiv cu HTML și CSS, fie să creăm unul cu o platformă CMS sau o aplicație de creare a site-urilor web. Indiferent de nivelul de abilitate; aveți un mod de a crea un site web cu aspect profesionist și sensibil.

Utilizarea HTML și CSS pentru a crea un site web sensibil

Aceasta este o explicație de bază a modului în care funcționează designul web receptiv cu utilizarea codului HTML și CSS. CSS3 oferă utilizarea interogărilor media, care este, de asemenea, o modalitate simplă de a crea modele web responsive, dar nu intră în sfera de aplicare a acestui articol. Aici, veți vedea doar conceptul de bază al utilizării HTML și CSS pentru crearea unui site responsiv.

Să presupunem că va avea un aspect clasic al site-ului web, cu antet, corp, bară laterală și subsol. Vom crea aceste secțiuni cu ajutorul div-urilor și le vom da un nume de genul. Adăugați imagini și ceva text pe site-ul dvs. web. Vă puteți referi la acestea în fișierele CSS. Site-ul dvs. trebuie să creeze diferite fișiere CSS care sunt optimizate pentru diferite dimensiuni de ecran. Deci, utilizarea fișierelor cum ar fi desktop.css, tablet.css, mobile.css este sau crearea de fișiere în funcție de dimensiunile ecranului este o modalitate de a parcurge acest lucru..

Va trebui să utilizați o linie de cod pentru a detecta ce tip de dispozitiv vizitează în prezent pagina dvs. web și pentru a cunoaște dimensiunea ecranului său.

Configurați lățimea, înălțimea, marjele etc. în fișierele CSS în funcție de dimensiunea ecranului cu care lucrați. Puteți seta, de asemenea, aceste atribute pentru imagini și funcționează cel mai bine dacă definiți lățimea și înălțimea lor în procente.

După ce știți cât de mare ați dori să fie o imagine sau un element, puteți calcula câte procente trebuie să atribuiți lățimii sau înălțimii sale. De exemplu, dacă dimensiunea paginii dvs. este 840px și doriți ca imaginea aleasă să fie 250px, apoi împărțiți 250 cu 840 și multiplicați rezultatul cu 100. Veți obține 29,76, ceea ce înseamnă că va trebui să aplicați 29,76% la imaginea ta.

Rezultatul real aici este 29.76190476190476, am rotunjit valoarea din motive de lizibilitate, dar nu ar trebui să o faceți atunci când codificați site-ul. Calculatoarele afișează lucrurile la fel de exact cum le spuneți.

Puteți utiliza, de asemenea, o vizualizare grilă receptivă, care este ușor de înțeles și de gestionat. Vezi tutorialul W3Schools se oferă să înțeleagă cum funcționează.

Folosirea unui CMS pentru a crea un site web cu reacție

Un CMS (platformă de gestionare a conținutului) vă permite să actualizați și să gestionați conținutul site-ului dvs. web. Indiferent de tipul de site web pe care îl executați, vă recomandăm să folosiți un CMS pentru a menține conținutul actualizat. Acesta va rula pe backend-ul site-ului web și puteți gestiona conținutul și aspectul vizual al site-ului dvs. web.

Majoritatea platformelor CMS (cel puțin cele mai populare) oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea site-uri web cu aspect unic și profesionist, cu diverse teme și plugin-uri. Privindu-le dintr-o perspectivă de proiectare, acestea oferă posibilități deosebite de design web sensibil. Majoritatea temelor pe care le folosesc răspund complet chiar din casetă.

Mai jos vom oferi primele trei platforme CMS care pot fi utilizate pentru a crea site-uri web responsive:

WordPress

wordpressWordPress a pornit ca o simplă platformă de blogging, dar a fost extins, permițându-le utilizatorilor să creeze aproape orice fel de site-uri web la care și-au gândit. Rulează aproximativ 20% din site-urile de pe Internet și are mii de teme complet responsive. Indiferent de tipul de site web pe care te-ai gândi să-l creezi, vei găsi o temă sau un șablon cu aspect profesionist pe care îl poți folosi pentru a face viață.

Joomla

joomlaJoomla a fost creat pentru utilizatorii care au o experiență de dezvoltator web. Este un CMS open source care funcționează cel mai bine cu site-urile de comerț electronic. Are multe teme și șabloane responsive pe care le puteți descărca și integra. Este foarte ușor să creezi un site unic și profesionist care să răspundă.

Durpal

drupalDurpal este un sistem de gestionare a conținutului care funcționează cel mai bine sub mâna unui dezvoltator. Este foarte personalizabil și poate fi folosit pentru a gestiona mii de pagini. Întreprinderile mari îl folosesc pentru fiabilitatea și securitatea sa. Chiar și Casa Albă are site-ul său creat împreună cu Durpal.

Puteți alege dintre mai mult de 25.000 de suplimente și multe teme pentru a configura site-ul dvs. web așa cum doriți. Durpal este foarte flexibil și poate crea un blog simplu sau site-uri web interactive pentru companii.

Utilizarea de Web Builders pentru crearea de site-uri responsive

O schimbare uriașă a avut loc în modul de creare a site-urilor web, datorită numeroaselor instrumente de design web new age care sunt lansate. Datorită acestor instrumente de design, designerii web nu mai trebuie să știe codificarea pentru a crea site-uri web frumoase. Fiecare site este creat conform celor mai recente standarde și este compatibil cu mai multe platforme.

Constructorii de site-uri moderne permit proiectanților să creeze coduri curate conforme cu W3C folosind caracteristici de drag and drop. Veți avea un moment simplu pentru crearea unui site web responsiv pentru orice dimensiune și platformă a ecranului. Vă voi arăta trei dintre cele mai bogate caracteristici și instrumente de proiectare web pe care le puteți utiliza pentru a crea modele web complexe și minunate.

Wix

Wix.com este o platformă lider de construire de site-uri web bazată pe cloud, care facilitează crearea de site-uri web uimitoare, profesionale și utilizabile. Utilizatorii pot alege dintr-un set mare de șabloane și să le personalizeze pentru nevoile lor.

Wix este una dintre cele mai populare și bine stabilite platforme de construire de site-uri web, având peste 90 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

Wix este prietenos pentru începători, permițând utilizatorilor non-tehnici să-și creeze propriile site-uri web, fără a fi nevoie să învețe niciun limbaj de programare sau design web. Cu constructorul de site-uri drag and drop, toată lumea poate configura diferite tipuri de site-uri web: site de afaceri simplu, blog, magazin online, portofoliu de fotografii, CV online, eveniment sau altele.

Weebly

Weebly este un constructor de site-uri de drag and drop ușor de utilizat, care este îmbunătățit constant și acceptă și editarea CSS / HTML. Este ideal pentru persoane fizice și întreprinderi mici să își proiecteze propriul site web fără a fi nevoie să folosească cod sau să aibă abilități de proiectare web. În următoarea parte a acestei analize Weebly, vă voi arăta avantajele și contra de utilizare a acestui constructor de site-uri. Vă va oferi câteva sfaturi despre cum să începeți rapid site-ul și care intenționați să alegeți.

DudaMobile

DudaMobile.com este un constructor de site-uri DIY care se concentrează pe ajutorarea persoanelor fizice și a profesioniștilor să construiască site-uri web și site-uri destinate dispozitivelor mobile. Acest instrument de construire a site-urilor vă permite, de asemenea, să creați un site web ultra-personalizat care se modifică pe baza declanșatorilor, cum ar fi ora zilei, tipul dispozitivului și locația.

Concluzie

S-a pus multă gândire și muncă în crearea unui design web sensibil și a ajuns într-un punct în care aproape fiecare site web îl integrează într-o oarecare măsură. Este o componentă cheie a oricărui design web, pe măsură ce se folosesc tot mai multe dispozitive mobile.

Chiar și acei utilizatori care nu au cunoștințe de codare o pot folosi, datorită platformelor CMS și a diverselor instrumente de proiectare web.

Sper că acest articol v-a ajutat să vă înconjurați capul în jurul proiectării web responsive și modul în care îl puteți folosi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector