Cum să creezi un site web clasificat folosind WordPress?

creați wordpress site-ul clasificat


Anunțurile sau listările clasificate care au existat doar în ziare au trecut acum pe site-urile web la propriu. Craigslist este unul dintre cele mai populare site-uri web clasificate care permite publicarea gratuită a anunțurilor în mai multe secțiuni dedicate locurilor de muncă, personale, servicii etc..

Dacă doriți să lansați propriul dvs. site web publicitar gratuit sau plătit și să creați o piață nouă interesantă, unde cumpărătorii și vânzătorii se pot întâlni, ghidul nostru pentru crearea propriului site web clasificat vă va parcurge etapele necesare și va scoate în evidență câteva sfaturi despre monetizarea și comercializarea dvs. site-ul web pentru a-și asigura succesul pe termen lung.

Dintre toate modalitățile posibile de a construi un site web, am ales WordPress pentru a servi drept platformă pentru site-ul dvs. de publicare a anunțurilor.

Ca o privire de ansamblu rapidă, aici sunt pașii principali necesari pentru crearea unui site web dedicat anunțurilor clasificate:

 1. Alegerea unui nume de domeniu
 2. Alegerea unui gazdă web
 3. Alegerea sistemului de gestionare a conținutului potrivit
 4. Alegerea proiectării corecte
 5. Structurarea site-ului dvs. web
 6. Adăugarea claselor
 7. Monetizarea site-ului dvs. publicitar de reclame
 8. Publicitate site-ul dvs. publicitar

La început, pașii implicați în crearea site-ului dvs. de postare a anunțurilor pot părea copleșitoare, dar suportați-ne și veți fi finalizat cu noul dvs. site pentru a face reclame în mai puțin de o oră!

1. Începeți cu un nume de domeniu

Ca un prim pas, gândiți-vă la un nume de domeniu pentru site-ul dvs. web. Puteți alege un nume de domeniu pe care considerați că îl descrie cel mai bine marca dvs. Asigurați-vă că alegeți ceva care este scurt, ușor de scris și ușor de reținut.

Apoi, alegeți o extensie populară cum ar fi „.com” sau o extensie specifică țării, dacă site-urile dvs. web clasificate vor fi limitate la o anumită țară (de exemplu, „.it” pentru Italia).

După ce ați ales numele de domeniu, este timpul să vă înregistrați. Puteți utiliza registrele de domeniu populare, precum Namecheap sau GoDaddy, dar puteți să vă înregistrați și domeniul dvs. pe webhost.

Unele gazde web precum BlueHost oferă un nume de domeniu gratuit pentru un an cu toate planurile lor de găzduire, astfel încât să puteți alege atât domeniul dvs., cât și planul dvs. de găzduire de la același furnizor.

2. Găsiți o gazdă web & Plan de gazduire

Alegerea unei gazde web fiabile este un pas important pentru crearea oricărui site web. Având în vedere că performanța site-ului dvs. web este influențată în mod direct de gazda web pe care o alegeți, vă recomandăm să alegeți unul care să aibă un timp de funcționare excelent, multiple planuri de găzduire și suport 24/7.

În ceea ce privește planul de găzduire, vă recomandăm să alegeți un plan optimizat WordPress (veți vedea mai târziu în acest articol de ce WordPress este cea mai bună alegere pentru site-ul dvs.) de la BlueHost, care este cel mai bun gazduire pentru site-urile WordPress.

Alegerea unui plan de găzduire BlueHost optimizat pentru WordPress înseamnă că contul este preinstalat cu WordPress, este optimizat pentru viteză și securitate și vine cu copii de rezervă automate. Aceste planuri sunt bazate pe tehnologia VPS, care se traduce prin performanțe mai bune, resurse garantate și securitate completă.

3. Utilizați WordPress ca platformă

Ca sistem de gestionare a conținutului, WordPress este de departe cea mai populară platformă. Versatilitatea și adaptabilitatea acestei platforme sunt câteva dintre numeroasele motive pentru care ar trebui să alegeți WordPress pentru a crea un site web clasificat. Alte avantaje ale WordPress includ:

 • Este gratuit & software open source – îl puteți descărca gratuit sau îl puteți instala pe contul de găzduire;
 • Este ușor de utilizat – WordPress poate fi versatil, dar puteți învăța cu ușurință cum să îl utilizați;
 • Este foarte personalizabil – Datorită abundenței de pluginuri și teme, puteți adăuga diverse funcționalități și modele pe site-ul dvs.;
 • Este SEO friendly out of the box – WordPress este creat pentru a juca bine cu motoarele de căutare și o varietate de plugin-uri SEO pot îmbunătăți în continuare natura prietenoasă a motorului de căutare;
 • Majoritatea gazdelor web oferă planuri de găzduire complet optimizate pentru WordPress.

Deși WordPress este platforma de vârf pe care o recomandăm pentru un site de anunțuri clasificate, puteți opta și pentru opțiuni de site-uri clasificate care se găzduiesc de la sine, care oferă gazduire și vă permit să lansați un site web în câteva minute. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți un control deplin asupra site-ului dvs. și să nu vă impună restricții cu privire la monetizarea site-ului, vă recomandăm să mergeți cu WordPress în schimb.

4. Alegeți o temă & Personalizare design

După ce numele de domeniu, planul de găzduire și platforma sunt îngrijite, puteți intra în detaliile despre cum doriți să arate site-ul dvs. din punct de vedere al designului.

Pentru a personaliza site-ul dvs. clasificat WordPress, trebuie să alegeți o temă WordPress, pe care o puteți personaliza în continuare pe placul dvs. schimbând schema de culori, aranjând cum ar trebui să arate pagina dvs. de pornire, adăugând / eliminând funcții, etc..

Puteți alege dintre sute de teme premium disponibile pe Themeforest, precum tema MyListing, care vă permite să creați orice tip de director dorit, fără nici o codificare. Puteți proiecta paginile dvs. în partea frontală și puteți obține o previzualizare în timp real a modificărilor pe care le faceți în paginile dvs..

Tema directorului MyListing răspunde complet, vine cu un constructor de pagini front-end (Elementor), conține 50+ elemente gata de construire pentru site-ul dvs. web și acceptă integrarea WooCommerce.

Această temă vă permite să monetizați cu ușurință site-ul dvs. prin vânzarea de spoturi publicitare și vă permite să generați bani pentru trimiterea listelor în diferite pachete.

În mod alternativ, puteți utiliza tema AdForest, care vă permite să configurați cu ușurință un site web de trimitere a anunțurilor. Această temă vă permite să creați pachete nelimitate de trimitere de anunțuri, să afișați reclame AdSense sau banner, să percepeți taxele pentru anunțurile prezentate sau să rulați o pagină de anunțuri clasificate multilingve..

Temele premium vin cu ghiduri detaliate despre modul de utilizare a acestora, asistență, corecții de securitate, actualizări, gata de a utiliza șabloane pre-făcute, alte integrări de produse, etc. Prin urmare, nu vă recomandăm să folosiți teme gratuite pentru site-ul dvs..

Alegeți o temă premium clasificată, care este flexibilă și care vă va oferi o mulțime de opțiuni pentru a vă monetiza site-ul.

Merită, de asemenea, să vă petreceți timpul pentru a găsi o temă cu un design excelent, deoarece un site cu un design elegant este mai probabil să vă capteze vizitatorii și creșteți șansele ca vizitatorii dvs. să își amintească site-ul dvs..

5. Oferiți o anumită structură site-ului dvs.

Acum că sunteți mulțumit de aspectul site-ului dvs., în continuare, ar trebui să adăugați pagini, meniuri și, în final, anunțuri pentru a oferi o anumită structură site-ului dvs..

Tema dvs. va veni cu mai multe șabloane pentru paginile importante pe care site-ul dvs. ar trebui să conțină, astfel încât să puteți pur și simplu să editați aceste pagini cu datele dorite. Sau creați-vă propriile pagini.

Dacă aveți toate paginile pregătite, puteți să le conectați cu meniuri și submeniuri care reflectă diferitele categorii de listări. Crearea acestor categorii (de exemplu, locuri de muncă, personalități, divertisment etc.) menține site-ul dvs. bine organizat și permite utilizatorilor să caute rapid listările din categoria sau categoriile de care sunt interesați fără a pierde timpul..

Pagina dvs. de pornire ar trebui să aibă, de asemenea, un link către pagina care să permită utilizatorilor să își trimită anunțurile clasificate sau să își creeze un cont. Acesta este de obicei afișat ca un buton de apelare la acțiune care este plasat într-un loc proeminent din pagina de pornire.

Asigurați-vă că oferiți expunere pe pagina dvs. de pornire la toate linkurile și CTA-urile importante pentru a ajuta utilizatorii să navigheze rapid și ușor site-ul dvs..

6. Adăugarea de produse / servicii clasificate

Dacă ați creat diferitele categorii și sub-categorii și ați ușor să caute vizitatorii în categorii relevante, puteți începe să adăugați înregistrări de reclame reale. Dacă înregistrați produse, adăugați mai multe imagini de înaltă rezoluție, astfel încât vizitatorii să poată avea o idee mai bună despre produsele pe care le vindeți.

Pe lângă imagini și descrierea produsului, alte detalii importante ar trebui să fie prețul, locația produsului sau serviciului, modalitățile de a contacta vânzătorul produsului sau lista unui anunț (de exemplu, numărul de telefon, adresa de e-mail sau un contact buton vânzător).

În funcție de tipul listării, puteți adăuga alte informații pe care le considerați relevante.

Ca o notă finală legată de adăugarea de anunțuri clasificate, asigurați-vă că butonul dvs. de apelare la acțiune „publicitate publicitară” este bine conceput, este plasat într-un loc vizibil și ușor accesibil.

Pasul 6 încheie partea referitoare la crearea unui site web clasificat. Următorii doi pași se vor concentra pe monetizarea, comercializarea și întreținerea site-ului dvs. WordPress.

7. Sfaturi despre cum să vă monetizați site-ul cu anunțuri clasificate

Deși tehnic puteți fi realizat cu crearea unui site web de reclame clasificate într-un timp scurt, întreținerea și managementul implicat de aceste site-uri pot ocupa o bucată semnificativă din timpul dvs. Prin urmare, este important să găsiți cele mai bune și mai simple modalități de a-și monetiza site-ul, astfel încât acesta să crească într-o sursă fiabilă de venit pasiv.

Cele mai ușoare două modalități de a genera bani cu site-ul dvs. clasificat sunt prin bannere publicitare și reclame plătite.

Bannerele publicitare pot fi plasate oriunde pe site-ul dvs., dar în mod natural, reclamele plasate pe pagina principală sunt cele care vor avea cele mai multe vizualizări. Cu toate acestea, puteți plasa anunțuri banner pe paginile de categorii sau pe paginile de detalii ale produselor și puteți oferi opțiuni de preț diferite pentru acestea.

Temele clasificate premium precum tema MyListing sau tema AdForest vor avea adesea o modalitate simplă de a afișa anunțuri banner pe site-ul dvs..

În timp ce site-ul dvs. cu anunțuri de anunțuri este încă la început, este posibil să fiți nevoit să vă adresați agenților de publicitate singuri, dar imediat ce site-ul dvs. va câștiga ceva mai mult în motoarele de căutare și va primi mai mult trafic, va fi mult mai ușor să atrageți agenții de publicitate dispuși să facă publicitate. produsele sau serviciile lor de pe site-ul dvs..

O altă opțiune de monetizare este de a avea diferite niveluri pentru cei care doresc să își posteze anunțurile pe site-ul dvs. Puteți avea un nivel gratuit, care conține câteva caracteristici standard (de exemplu, afișarea anunțurilor gratuite timp de 15 zile, posibilitatea de a adăuga mai multe imagini de înaltă rezoluție, etc.), dar puteți, de asemenea, să percepeți taxele pentru trimiteri clasificate și să oferiți funcții suplimentare, precum promovarea sau afișări prezentate timp de 30 de zile, mai multe înregistrări etc..

Dacă aveți pachete diferite de prețuri este o modalitate rapidă de a crește veniturile dvs. publicitare, dar dacă veți implementa trimiteri plătite și diferite planuri de trimitere, va trebui să puteți accepta plăți. Tema dvs. clasificată va avea, probabil, integrare PayPal în acest scop, dar poate suporta și alte procesoare de plată.

8. Sfaturi despre cum să vă promovați site-ul dvs. de anunțuri clasificate

Nu este suficient pentru a lansa un site web cu reclame WordPress, va trebui, de asemenea, să îl promovați și să conduceți traficul către acesta.

O modalitate de a promova site-ul dvs. ar fi reclame plătite prin Google AdWords. Acesta este un mod simplu de a obține mai mulți vizitatori pe site-ul dvs., dar este costisitor. Același lucru este valabil și pentru reclamele plătite la radio sau TV.

Dacă nu doriți să investiți prea mulți bani în promovarea site-ului dvs. publicitar, va trebui să investiți timp și efort. Îți poți promova site-ul pe platformele de socializare, poți adăuga un blog pe site-ul tău și poți începe să scrii articole interesante în nișa ta, sau să creezi un canal YouTube și să urmărești să mergi viral cu un videoclip amuzant sau ingenios pentru site-ul tău.

Pe lângă promovarea site-ului dvs., va trebui să vă ocupați și de întreținerea acestuia. Pentru ca lucrurile să funcționeze fără probleme, păstrați file pe conținutul adăugat și păstrați-vă site-ul la zi.

Pentru a obține câteva statistici despre vizitatorii dvs., ar trebui să vă înscrieți la Google Analytics, care vă va oferi o imagine de ansamblu clară a numărului de vizitatori de pe site-ul dvs., de unde provin vizitatorii dvs. (trafic organic, trafic plătit, social media etc.) ), astfel încât să știți să vă ajustați eforturile de marketing.

Concluzie

Pașii de bază pentru a crea un site web clasificat cu WordPress urmează practic aceiași pași necesari pentru a crea orice alt site WordPress.

Dacă creșterea și funcționarea site-ului dvs. se poate realiza într-un timp scurt, promovarea acestuia și conducerea traficului către site-ul dvs. poate necesita mai mult efort, mai ales dacă vă derulați promoțiile cu un buget mai redus. Chiar și așa, majoritatea metodelor de marketing gratuite care funcționează pentru alte site-uri funcționează de obicei și pentru site-uri web clasificate.

Dacă un site web de publicare a anunțurilor este un lucru pe care îl considerați, ghidul nostru în 8 pași vă poate ajuta să lansați site-ul web clasificat WordPress la care ați visat întotdeauna..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map