Cum să folosești datele mari pentru a-ți avantaja mica afacere?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Cum să folosești datele mari pentru a-ți avantaja mica afacere?
0 13 мин.

datele mari beneficiază întreprinderile mici


Cu tehnologia de astăzi, cum ar fi cloud computing și software inteligent, care poate prelucra cantități uriașe de date în câteva secunde, datele mari chiar nu sunt prea multe pentru a le solicita ca afacere. Este complet accesibil și îl puteți folosi în avantajul dvs. chiar dacă ați început compania.

Mulți dintre noi încă cred că datele mari sunt ceva pe care doar firmele uriașe le pot achiziționa. Într-adevăr, vă poate duce la un succes mare dacă vă puneți mâna pe date valoroase, dar tot ce trebuie să faceți este doar să citiți mai multe despre acestea și să începeți să vă concentrați asupra sarcinilor potrivite în afacerea dvs..

Când spunem date mari, acesta include statisticile campaniei dvs. prin e-mail, acțiunile clienților dvs. pe rețelele de socializare, datele lor de cumpărare și multe altele. Este esențial să le colectați și să începeți să obțineți rapoarte utile care vă pot fi de folos afacerii dvs..

Date mari o resursă de valoare

Ca o companie cu prezență online, în fiecare moment se întâmplă ceva, lăsându-vă o cantitate decentă de date cu care să vă ocupați în fiecare zi. Cu toate acestea, atunci când le adăugați pe toate, veți ajunge cu o cantitate atât de mare încât utilizarea unor instrumente pentru procesarea datelor brute va fi inevitabilă.

Există zeci de programe software care pot analiza și sorta, de asemenea, datele pe care le-ați adunat. După ce le interpretezi, îmbunătățirea produselor și serviciilor în cadrul companiei tale va fi mult mai simplă.

De exemplu, când ai încărca produsul tău nou în magazinul tău online? Nu este cel mai optim atunci când mulți oameni sunt online și sunt multe cumpărături? Folosind Big Data, veți ști întotdeauna ziua exactă când majoritatea oamenilor stau agățați pe site-ul dvs..

Și ar putea exista tone de detalii care pot aduce o schimbare pozitivă afacerii dvs. dacă le schimbați. Să vă arătăm acum câteva secrete cruciale de afaceri care funcționează bine atât pentru întreprinderile mici, cât și pentru cele mari, începând cu următorul punct.

Cunoaște-ți concurenții

big-date-știu-ta-concurențăPe lângă faptul că vă analizați propria afacere, să luați o privire în magazinele concurenților dvs. sau să căutați doar site-ul lor, vă pot oferi informații prețioase. Dar problema este că nu mai este efectiv, poți merge mult mai departe decât atât.

Apariția ca client al lor într-unul din magazinele lor pentru a verifica ofertele și prețurile este o metodă destul de veche. Mai bine apelați la internet și începeți să extrageți datele care conțin prețurile, clienții, ofertele, cele mai populare produse și multe altele.

De exemplu, puteți începe cu trenduri Google și consultați cele mai recente tendințe de pe piață pentru orice fel de produs sau marcă. De asemenea, întrucât majoritatea afacerilor sunt disponibile pe rețelele de socializare, puteți obține rapoarte la zi cu privire la popularitatea unei mărci și dacă are scoruri bune sau rele pe baza recenziilor și comentariilor clienților.

Poate fi observat cu ușurință atunci când o companie are mai multe like-uri, mai multe postări partajate și recenzii mai bune. Aceasta înseamnă că probabil sunt câteva lucruri pe care trebuie să le îmbunătățiți pentru a obține rezultate similare. Din fericire, acest lucru poate fi analizat cu ușurință și puteți afla rapid ce este în neregulă cu abordarea dvs. și să remediați imediat.

Învățarea din comportamentul clienților

comportament mare al clienților de date mariNu este nimic mai important pentru o afacere decât să atrageți cât mai mulți clienți, să îi țineți entuziasmați de marca dvs. și să strângeți informații despre nevoile lor în orice moment. Aceasta este o altă parte în care puteți utiliza date mari pentru a vă ajuta în activitățile legate de clienți.

În primul rând, trebuie să puneți întrebarea: Ce vă face clienții interesați de marca dvs.? Cum te-au găsit? Nu trebuie să fi fost ceva care i-a convins, mai ales dacă există mulți concurenți în jur. Big Data vă poate răspunde la aceste întrebări chiar de pe lână.

Puteți analiza motivul pentru care clienții dvs. au ales un anumit produs și pot găsi o listă de motive care i-au determinat fie să-l cumpere, fie să aleagă brusc un alt produs. Mai mult, vor exista și clienți care recomandă magazinul prietenilor lor și dacă doriți să lansați campanii mai bune în viitor, cu siguranță, ar trebui să aflați de ce.

Lăsarea unui loc pe site-ul dvs. web în care vizitatorii își pot lăsa feedback-ul este abia o sursă de încredere. Există multe alte acțiuni care se petrec în cadrul companiei dvs. care pot fi considerate feedback, cum ar fi date de achiziție, rețele sociale, servicii pentru clienți și jurnalele browserului, date despre recensământ și așa mai departe.

Cu toate acestea, rețelele sociale sunt adesea principalele surse de unde provin informații valoroase. Puteți obține statistici clare despre comportamentul și feedback-ul clienților colectând date doar de pe aceste platforme.

Alegeți una dintre cele mai populare rețele de socializare, începeți-vă cercetarea și cu siguranță veți putea să vă alegeți obiectivele de afaceri destul de exact și în conformitate cu ultimele tendințe.

Lucrul cu o echipă de profesioniști

big data lucrează cu o echipă profesionistăA conduce o afacere de succes ar trebui să însemne, de asemenea, că întreaga ta echipă este dispusă să coopereze și să îmbunătățească împreună. Aceasta include lucrul împreună la sarcini complexe, în timp ce toată lumea are potențialul maxim. Dacă angajați, puteți utiliza întotdeauna Big Data pentru a găsi unii candidați cu seturi de abilități care se potrivesc mai ales afacerii dvs..

Există multe companii diferite care sunt specializate în recrutarea de oameni și puteți găsi cele mai bune dintre ele în cel mai scurt timp cu Big Data. Amândoi angajați lucrători noi sau îi ajutați pe cei existenți arătându-le cum să lucreze mai repede și cu mai puțin efort.

În timp ce vă aflați, puteți să adunați și datele referitoare la sarcinile care se desfășoară în compania dvs. și să evaluați productivitatea generală și rata de progres pentru fiecare lucrător și pentru întreaga echipă. Ceea ce obțineți până la urmă este un raport cuprinzător despre drepturile și greșelile personalului dumneavoastră.

Urmărind aceste procese în afacerea dvs., vă puteți garanta un loc de muncă în care toată lumea cooperează perfect între ei și lucrează eficient la sarcinile prioritare.

Găsirea ultimelor tendințe

big data ultimele tendințeDupă cum am menționat anterior, puteți aduna o cantitate semnificativă de informații despre cele mai noi tendințe doar prin colectarea de date din rețelele sociale. Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l țineți cont, dar să mergem și mai departe.

Prezicerea viitorului afacerii dvs. este, de asemenea, foarte importantă și puteți face acest lucru analizând anumite tipare de comportament. La urma urmei, produsele dvs. trebuie să atragă clienți noi nu numai acum, ci cât mai mult timp.

Prin urmare, ceea ce trebuie să faceți este să utilizați Big Data pentru a descoperi tendințele viitoare și modul în care ar trebui să vă schimbați marca pentru a fi pe deplin pregătit pentru următoarele valuri. Piața este în continuă schimbare și există mulți factori de luat în seamă dacă nu doriți să vă pierdeți.

E timpul să uiți tehnicile Old-School

În trecut, au fost multe afaceri care au intuit în mod intuitiv tendințele și au obținut un succes mare pe termen lung, dar această metodă este cu siguranță depășită până acum. Cu tehnologia de astăzi, puteți fi mult mai exact, cu foarte puțin efort doar profitând de Big Data.

Încă nu am menționat direct Facebook, dar este una dintre platformele de top care pot acumula cantități ridicole de date. Întrucât este atât de bun pentru a urmări interesele oamenilor, puteți avea întotdeauna informații actualizate despre cele mai recente știri și tendințe.

Alte site-uri web recomandate sunt Stare de nervozitate și Vânător de tendințe, amândoi cu o comunitate uriașă și foarte utilă. Acestea acumulează date care pot fi utilizate de aproape orice fel de afacere, ceea ce este un alt motiv pentru a uita metodele vechi, cum ar fi comentarea în subiectele forumului doar pentru a afla ce le place oamenilor.

Chiar nu există nicio limită, deoarece chiar și cele mai mici lucruri pot fi analizate. Clienții urmează o anumită cale din momentul în care intră într-un magazin până când pleacă și acest comportament poate fi urmărit și pe site-uri web. Instrumente precum Google Analytics vă pot arăta paginile în care intră vizitatorii dvs. și cele în care decid să plece.

Puteți să vă afundați în starea financiară a diferitelor regiuni și să vă analizați oportunitățile de afaceri, luând în considerare situațiile politice actuale, grupele de vârstă, vremea și alte externe. Practic orice poate asigura satisfacția clienților.

Previzionați-vă vânzările, optimizați-vă sarcinile

datele mari prevestesc sarcina de optimizare a vânzărilorAnterior, am vorbit despre Big Data în ceea ce privește personalul și performanța dvs., dar există o imagine mai mare de care ar trebui să fiți conștienți. Pe lângă îmbunătățirea afacerii dvs. ca echipă, puteți începe, de asemenea, să lucrați la ea în ansamblu, inclusiv toate funcționalitățile acesteia, folosind datele din mâinile dvs..

Analizați problemele și evoluțiile afacerii dvs., evoluția campaniilor și produselor, frecvența comenzilor clienților și așa mai departe. Uneori, s-ar putea să vă simțiți că nu este foarte necesar să preconizați în timp ce reîncărcați produsele sau vizați un anumit grup de clienți, dar aceste sarcini nu ar trebui să fie decise imediat de la bate.

De exemplu, sfârșind cu o mulțime de articole vândute doar pentru că ai făcut rapid unele predicții greșite nu te poate duce decât la cheltuieli inutile care ar fi putut fi ușor evitate. Utilizând Big Data, puteți lua decizii corecte pe baza unei serii de factori diferiți, care pot fi analizați și combinați împreună.

Aceste idei vi s-ar putea părea foarte evidente, dar gestionarea unei afaceri devine mai dificilă în timp, deoarece acumulează tot mai multe date și în cele din urmă veți avea nevoie de o mână de ajutor.

Acesta este momentul în care puteți începe să implementați Big Data și să puneți una dintre cele mai importante întrebări: Cum pot îmbunătăți în continuare afacerea mea? Și apoi începeți să observați diferite modele și indicii care vă duc la câteva idei grozave.

Datele mari pot fi ușor obținute

Planificarea intuitivă a obiectivelor dvs. de afaceri și a merge cu intestinul dvs. atunci când utilizați resursele dvs. poate aduce unele diferențe imprevizibile în veniturile și popularitatea companiei dvs. pe termen lung. Cumpărarea datelor esențiale sau chiar obținerea gratuită poate face o diferență uriașă.

Poate face forțele motrice ale afacerii tale mult mai clare și, de asemenea, să-i adauge o anumită certitudine, setându-l pe calea cea bună. Facebook este unul dintre cele mai bune exemple, întrucât compania lor a investit sume mari de bani pentru a cumpăra în secret datele de care aveau nevoie pentru a-și înțelege mai bine utilizatorii.

Cunoașterea a ceea ce își doresc utilizatorii dvs. este crucială pentru o companie care dorește să le ofere cel mai bun conținut și să asigure în permanență o platformă versatilă și fiabilă.

Deși nu aveți la dispoziție cât mai multe resurse ca o întreprindere mică, există tot mai multe programe și servicii gratuite disponibile care vă pot ajuta gratuit cu Big Data. Nu mai vorbim de faptul că, probabil, există alte afaceri în jurul tău care ar putea avea nevoie de o mână de ajutor în schimbul unor date valoroase.

Liderii companiilor mari și mici din întreaga lume urmăresc cele mai noi tehnici analitice care evoluează chiar în timp ce vorbim. În jurul nostru există un ocean de informații și poate fi procesat în mai multe moduri pentru a genera rapoarte relevante.

În total, Big Data vă poate ajuta în multe feluri. Puteți monitoriza cu ușurință acțiunile și procesele care se desfășoară în afacerea dvs., puteți analiza baza de clienți, găsiți noi modalități de a atrage noi clienți și multe altele.

Cel mai important, dacă există ceva ce greșești, poți să-l realizezi rapid cu Big Data și să-ți dai seama de o modalitate mai bună înainte de a provoca daune reale. Atâta timp cât ai o afacere sănătoasă, ești pe drumul cel bun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector