Cum să începeți un blog în 15 minute (sau mai puțin)?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Cum să începeți un blog în 15 minute (sau mai puțin)?
0 8 мин.

pornind un blog cu wordpress în 15 minute


Deci căutați să începeți propriul blog, dar nu știți cum? În acest tutorial vă voi arăta pas cu pas cum să vă faceți propriul blog și nu va dura mai mult de 15 minute pentru a face acest lucru.

Nu aveți nevoie de experiență anterioară în construirea unui site web sau a unui blog, ci doar a unui computer conectat la internet. Asta e tot! Voi încerca să păstrez acest tutorial cât mai simplu și să folosesc expresii mai puțin geeky, astfel încât toată lumea să înțeleagă despre ce vorbesc.

În cele ce urmează vă voi arăta procesul în 3 pași simpli. În general, acești pași pe care trebuie să îi urmați pentru a începe cu un blog WordPress.

 • Cumpărați un cont de domeniu și de găzduire
 • Instalați și configurați WordPress
 • Încarcă conținut și publică prima ta postare

Arata usor, nu? Acum să începem.

Cumpărați un nume de domeniu și un plan de găzduire web

Probabil v-ați gândit că puteți începe blogul gratuit. Acest lucru se poate realiza, însă nu recomand să utilizați serviciu gratuit pentru a crea un site web. Aceste servicii sunt de încredere, pot fi șterse blogul dvs. oricând, fără niciun fel de notificare și toată munca grea și timpul dvs. vor fi dispărute. Probabil că nu vrei să se întâmple asta. Așadar, să vedem cum puteți porni un blog ieftin.

Pentru început, un plan de găzduire partajat va fi bun pentru nevoile dvs. de blogging. În acest scop, vă recomand BlueHost, un web hosting bine cunoscut, care oferă o gamă largă de planuri de găzduire pentru diverse nevoi.

În acest tutorial vă voi arăta procesul de construire a blogului dvs. cu BlueHost. Personal găzduiesc două bloguri cu BlueHost din 2011 și nu am avut probleme până acum.

Pentru a începe, faceți clic aici pentru a vă înscrie cu BlueHost și beneficiați de 35% reducere din prețul lor obișnuit. Pe lângă reducerea, care este disponibilă pe site-ul nostru web, veți obține, de asemenea, un nume de domeniu gratuit.

începeți cu bluehost

Faceți clic pe butonul „începeți acum” și treceți la pasul în care alegeți un plan. Dacă doriți să găzduiți un singur site web, puteți opta pentru un plan mai „inițial” mai ieftin, însă vă recomand să achiziționați planul „plus”, care este o opțiune mai bună, deoarece vă permite să găzduiți cât mai multe site-uri dorite..

alegeți bluehost plus plan

Pe pagina următoare, va trebui să alegeți un nume de domeniu. Dacă numele de domeniu pe care încercați să îl achiziționați este deja luat, trebuie doar să căutați un nume nou sau să încercați o altă extensie de domeniu. După ce ați găsit un domeniu interesant, faceți clic pe lângă pentru a-l înregistra gratuit.

bluehost alege un nume de domeniu gratuit

Vei fi redirecționat către o pagină securizată, în care va trebui să inserați informațiile personale și de facturare. Introduceți o adresă de e-mail la care aveți acces, deoarece BlueHost vă va trimite detaliile contului de găzduire la acel e-mail.

informații despre contul de bluehost

Examinați informațiile despre pachet, selectați planul de cont care vi se potrivește cel mai bine. De obicei, dacă vă înscrieți pentru o perioadă mai lungă veți obține un preț mai bun. Luați în considerare acest lucru. Deselectează toate serviciile suplimentare, cel puțin deocamdată. Cu toate acestea, puteți menține protecția confidențialității domeniului selectată, pentru a ascunde informațiile dvs. personale pe whois-uri de domeniu. Vă sugerez să aveți un domeniu protejat.

informații despre pachet bluehost

Puteți plăti contul dvs. de găzduire cu un card de credit sau cu PayPal. Alegeți opțiunea de plată care vă place cel mai mult.

carduri de credit bluehost sau paypal

După ce citiți și sunteți de acord cu termenii BlueHost, faceți clic pe butonul Trimiteți și așteptați e-mailul de confirmare.

Instalați și configurați WordPress pe site-ul dvs. Web

După achiziționarea cu succes, veți primi un e-mail de confirmare. Ar trebui să sosească în doar câteva minute. Acest e-mail va conține toate detaliile (nume de utilizator, parolă etc.) care sunt necesare pentru a vă autentifica în panoul de control al găzduirii. Urmați pașii descriși în e-mail și conectați-vă la contul de găzduire.

Odată conectat, găsiți pictograma WordPress și faceți clic pe ea. Acest lucru vă va aduce la MojoMarketplace, care este un instrument pentru instalarea automată a scripturilor la fel ca WordPress.

cum se instalează wordpress bluehost

Confirmați că doriți să instalați WordPress făcând clic pe butonul „Instalare”.începe instalarea wordpress

În pagina următoare, alegeți domeniul în care doriți să instalați WordPress. În cazul dvs., domeniul pe care l-ați înregistrat recent. Aceasta este selectată automat. Lăsați câmpul „director” gol și faceți clic pe „Verificare domeniu” pentru a continua.

wordpress alege blogul de domeniu

Și în final configurați detaliile de conectare ale blogului dvs. Faceți clic pe fila Opțiuni avansate, setați numele site-ului dvs. Web (acesta poate fi modificat și ulterior), alegeți un nume de utilizator și o parolă. Alegeți un utilizator care nu este „administrator” și utilizați o parolă puternică, pentru a vă proteja blogul împotriva hackerilor. Faceți clic pe butonul „Instalare acum” și așteptați un moment.

instalați wordpress automat

În timp ce WordPress se instalează, veți vedea bara de progres din partea de sus a paginii. După ce ați terminat, faceți clic pe butonul „Credențiale” care vă va duce la o pagină unde veți găsi detaliile de conectare ale blogului dvs..

Încărcați și publicați conținutul dvs.

În această etapă vă aflați probabil în jurul minutului 9, dacă ați găsit rapid un domeniu și dacă nu ați așteptat prea mult la e-mailul de confirmare. Acum conectați-vă la blogul dvs. urmând adresa URL din pagina menționată mai sus (yourwebsitename.com/wp-admin). Introduceți utilizatorul și parola de administrare și accesați interfața back-end.

Făcând clic pe meniul „Postări” din partea stângă a ecranului, veți putea adăuga prima postare. Faceți clic pe butonul „Adaugă nou” pentru a crea o postare.

wordpress începe blogging

Interfața editorului de articole este foarte simplă. Se pare ca imaginea de mai jos. Va trebui să adăugați un titlu la postarea dvs., să adăugați text, să încărcați o imagine dacă doriți și apăsați butonul „Publicare” pentru a-l face public pe site-ul dvs..

wordpress publică prima postare imagine prezentată

Asta e tot! Ai publicat prima ta postare pe blog cu WordPress, în mai puțin de 15 minute. Nu este minunat?

Probabil că veți dori să vă configurați blogul și poate modifica designul site-ului dvs. web. Vă sugerez să citiți ghidul meu detaliat despre cum să faceți un site WordPress. Acest ghid descrie procesul de instalare a temei și plugin-urilor, precum și configurarea structurii URL și a altor trucuri. În celălalt ghid al meu: ce trebuie făcut după instalarea WordPress, veți găsi și mai multe informații despre modul de configurare și optimizare a blogului dvs..

te provoc!

Acum ar trebui să spui: „provocare acceptată!” și începeți cu procesul de creare a propriului dvs. blog personal, hobby sau profesional. Anunțați-mă dacă puteți publica prima postare în 15 minute.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector