Cum să începeți un site web cu rețete cu WordPress?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Cum să începeți un site web cu rețete cu WordPress?
0 10 мин.

cum să construiți un site web de rețete cu wordpress


Pentru a crea un site web cu rețete bune și excepționale cu WordPress, ai nevoie de multă muncă și creativitate. De asemenea, în acest caz, trebuie să ai un bun simț al gustului. Crearea unui site de nișă perfect, cum ar fi un site web cu rețete cu WordPress necesită cunoștințe în diferite domenii de expertiză, cum ar fi:

 • Câteva cunoștințe IT
 • Jurnalism, abilități de scriere
 • Fotografie
 • Gastronomie

1. Nevoie de cunoștințe IT minime

Pentru a crea orice site web, aveți nevoie de cunoștințe IT. În acest tutorial vă voi arăta cum să construiți un site web cu rețete WordPress fără cunoștințe IT sau minime.

În primul rând, trebuie să găsiți o companie de găzduire fiabilă și să înregistrați un nume de domeniu bun. Pentru acest proiect vom folosi cel mai popular sistem de gestionare a conținutului: WordPress. Este foarte ușor de instalat și de început. Cu toate acestea, dacă nu sunteți confortabil în configurarea site-ului dvs., puteți angaja un dezvoltator web care îl va face pentru dumneavoastră.

Obținerea de gazduire web și nume de domeniu

Pentru început nu veți avea nevoie de un plan de găzduire scump. Puteți accesa o gazdă web cu buget care vă oferă un timp de funcționare de 99,9%, viteză excelentă a site-ului și asistență pentru clienți. Veți putea, de asemenea, să vă înregistrați domeniul dvs. de webhost. Unii furnizori de găzduire oferă un domeniu gratuit dacă cumpărați gazduire de la ei. Este nevoie de puțină creativitate atunci când alegeți un nume de domeniu. Puteți alege un domeniu de cuvinte cheie, dar puteți merge și cu auto-branding. Dacă numele tău este Danny, ai putea merge cu Danny’s Kitchen. Așadar, veți înregistra domeniul dannys-kitchen.com.

Iată 3 furnizori de găzduire fiabili și ieftini care vă vor oferi un domeniu gratuit:

Companie
Preț promoțional

1cele mai bune mai multe domenii de găzduire1,99 USD / lună
2cea mai bună găzduire pentru mai multe domenii3,95 USD / lună
3cel mai bun hosting ieftin pentru mai multe site-uri web3,49 USD / lună

Instalarea și setarea WordPress

După ce ați ales numele de găzduire și domeniu, trebuie să instalați WordPress. Gazdele web menționate mai sus oferă un instrument de instalare WordPress cu un singur clic, ceea ce înseamnă că nu este necesar să încărcați manual fișiere și să creați baze de date pe serverul dvs. Fiecare pas este automatizat, furnizați doar informațiile de conectare și adresa de e-mail pentru site-ul dvs., iar sistemul va instala WordPress pentru dvs..

Citește și: ghidul nostru detaliat despre cum să configurați un site web cu WordPress și să publicați primul dvs. articol.

După ce WordPress a fost instalat pe site-ul dvs., va trebui să faceți unele ajustări. În articolul menționat mai sus, puteți găsi mai multe informații despre fiecare ajustare pe care trebuie să o faceți. Practic, va trebui să accesați tabloul de bord al site-ului dvs. WordPress și să configurați structura URL-ului, să instalați plugin-uri de cuplu, să schimbați tema, să configurați setările de discuții și de citire etc..

Instalarea unei teme și a pluginurilor necesare

Pentru a vă personaliza complet site-ul de rețete aveți nevoie de o temă drăguță și de câteva pluginuri utile.

Pentru a vedea unele teme gourmet, puteți accesa site-ul oficial WordPress la https://wordpress.org/themes/search/food/ unde veți găsi tema Retete alimentare pe care vi-l recomand. Această temă are designul adecvat pentru un site web gourmet și, de asemenea, caracteristici utile: fundal personalizat, antet personalizat, meniu personalizat, stil de redactor, imagini prezentate, aspect fluid, model de lățime completă, bara laterală stângă, o coloană, formate de postare, aspect receptiv, dreapta bara laterală, postarea lipicioasă, opțiuni tematice, traducere gata, două coloane.

Unele dintre pluginurile necesare pentru a crește atât performanța, cât și numărul de utilizatori și, prin urmare, plăcerea lor de a intra pe site-ul web sunt: Akismet – pentru a bloca spam, Toate într-un singur pachet Seo – pentru SEO, Sitemaps Google Xml – pentru Google, Jetpack de WordPress.com – pentru statistici, articole similare și altele, Postări recente Slider – pentru prezentare de diapozitive cu imagini din ultimele postări, Formular de contact 7 + Flamingo – pentru formularul de contact și cartea de contact și Partajare butoane de AddToAny pentru butoanele de social media.

Dacă aveți un buget mai mare pentru construirea site-ului dvs., vă recomand să utilizați o temă WordPress premium. În acest fel puteți fi sigur că veți obține o temă codată și de înaltă calitate, care include o mulțime de funcții. Folosind o temă comercială nu va trebui să utilizați un număr mare de pluginuri terțe, deoarece toate funcțiile necesare pentru un site web de rețete fac parte deja din temă. Iată 3 rețete și teme alimentare pentru WordPress care îmi plac și recomand:

rețetă bucătărie temă wordpress

Demo / Descărcare

rețetă de bucătar social temă wordpress de mâncare

Demo / Descărcare

gătit presă mâncare rețetă wordpress tema

Demo / Descărcare

Cum să vă mențineți site-ul?

Ultimul pas din această categorie este menținerea site-ului web al rețetelor. Trebuie să vă actualizați periodic cu noi funcții, dar și cu noi versiuni de pluginuri, teme și WordPress pe care le aveți deja. Notificatorul actualizărilor pluginului Wp vă informează despre noile versiuni de teme, pluginuri și nucleu de WordPress prin e-mail. Întreținerea poate fi executată de oricine, dar dacă aveți nevoie de o personalizare detaliată, puteți angaja un programator web.

2. Cunoașterea jurnalismului și abilități de scriere

• abilități de redactare a jurnalismului și rețetePentru scrierea de conținut ai nevoie de multă imaginație, dexteritate și câteva cunoștințe de jurnalism. Îți vei îmbunătăți abilitățile de scriere în timp, creând tot mai mult conținut.

Când scrieți un articol folosiți cuvinte simple și încercați să faceți articolul cât mai original. De asemenea, încercați să utilizați cuvinte cheie care vă definesc site-ul și articolul. Dacă scrieți despre un aliment cu unele ingrediente, atunci scrieți mai des despre acele ingrediente, folosindu-le în context diferit. O idee bună este să scrieți ingredientele împreună cu cantitățile specifice și apoi să scrieți rețetele în care explicați cum se prepară mâncarea.

Trebuie să fii tu însuți și să fii creativ. Încercați să gândiți din cutie. De exemplu, utilizați mai multe tipuri de articole: ghiduri, recenzii ale mâncării pe care le-ați mâncat în diferite restaurante, diete, cum să faceți, sfaturi și trucuri și, desigur, rețete. Ideea este să fii cât se poate de creativ, astfel încât să poți scrie mai mult și atunci vei avea mult mai mulți vizitatori.

Nu uitați să scrieți corect, să fiți prietenoși și respectuosi. Puteți face câteva glume și puteți folosi diferite expresii și figuri de vorbire. Editorul WordPress are corectură și îl puteți folosi pentru a vă corecta exact ca în Word.

3. Cunoașterea fotografiei

Cuvântul fotografie are la origine două cuvinte din greacă. Primul: „φῶς (phōs)”, care se traduce prin „lumină” și „γραφις (grafis)” care se traduce în verbul „a scrie”. Deci, traducerea completă ar putea fi „scrierea în lumină”.

Cu WordPress, puteți instala diferite pluginuri pentru efecte foto, cum ar fi Responsive Lightbox Lite. De asemenea, puteți utiliza opțiunile galeriei pentru a pune mai multe fotografii într-o diapozitivă sau grupate într-o grilă. La fiecare postare puteți pune o fotografie ca imagine prezentată.

• aparat foto digital pentru fotografii alimentare și rețete

Nu aveți nevoie de o cameră foto scumpă, dar veți avea nevoie de o sursă bună de lumină pentru a putea surprinde imagini grozave. De asemenea, veți avea nevoie de un software de editare foto pentru redimensionarea și reglarea imaginilor. Imaginile realizate cu camera foto profesională sau semi-profesională pot avea oriunde între 2MB-15MB. Nu doriți să încărcați imagini de aceste dimensiuni pe site-ul dvs. web. Nu numai pentru că aceste imagini se vor încărca pentru totdeauna, dar veți consuma, de asemenea, o mulțime de lățime de bandă și resurse de server. De asemenea, îi vei enerva cititorii făcându-i să aștepte să se încarce fotografiile.

O fotografie este ca o mie de cuvinte, mai ales dacă gătești mâncare extrem de gustoasă, care arată, de asemenea, uimitor și atunci poți vedea cum crește aburul.

4. Cunoștințe de gastronomie

Gastronomia este studiul relației dintre cultură și alimente. Adesea este greșit considerând că termenul gastronomie se referă exclusiv la arta gătitului.

Cuvântul „gastronomie” provine din cuvintele grecești, „γαστήρ (gastér)„ care înseamnă „stomac” și „νόμος (nómos)” – „cunoaștere”.

În cazul în care nu scrieți recenzii despre ce mâncare gătiți, nu aveți cu adevărat nevoie de acest pas. Altceva trebuie să știți când să puneți sare, cât de multe ingrediente să utilizați și așa mai departe. Dacă aveți cunoștințe de gastronomie, puteți scrie un articol detaliat și să faceți fotografii la tot ceea ce faceți în bucătăria dvs., în mod propriu și original. Nu uitați că oamenii tind să își facă mâncarea în calea dvs., vă rugăm să aveți grijă atunci când gătiți.

Înfășurați tutorialul meu de construire a site-urilor cu rețete WordPress

Dacă creativitatea te lovește cu adevărat, atunci ar trebui să o folosești corect. Astfel, puteți combina gătitul cu cântatul sau cu alte hobby-uri pe care le aveți. O idee plăcută este să ai un videoclip la fiecare articol scris împreună cu fotografii cu mâncarea despre care ai scris.

Până la urmă, nu pot spune decât Apetitul Bon!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector