Cum să transferați site-ul dvs. Joomla într-o nouă gazdă web?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Cum să transferați site-ul dvs. Joomla într-o nouă gazdă web?
0 9 мин.

cum să transferați site-ul web joomla către un nou furnizor de găzduire web


Ar putea fi multe motive pentru care ați dori să găsiți o casă nouă pentru site-ul dvs. Joomla. Schimbarea furnizorului de găzduire web nu este o sarcină foarte grea; cu toate acestea, vă poate da dureri de cap dacă nu l-ați făcut niciodată înainte. În acest articol vă voi arăta cea mai bună și mai rapidă cale transferați site-ul dvs. Joomla către un nou furnizor de găzduire web.

Dar mai întâi, află care sunt motivele pentru care oamenii schimbă companiile de găzduire. Joomla este un CMS excelent și foarte flexibil. În același timp, este intensiv în resurse și nu funcționează bine pe fiecare server web. Dacă serverul web nu este optimizat pentru Joomla, vă puteți aștepta la capcane de performanță pe măsură ce site-ul dvs. evoluează. Folosind un șablon greu și prea multe extensii pe sistemul Joomla, acesta poate încetini site-ul. În majoritatea cazurilor, proprietarii site-urilor Joomla trec la o nouă gazdă, deoarece nu sunt mulțumiți de performanță și speră că o altă companie care oferă hosting Joomla va rezolva această problemă..

Un alt motiv pentru care oamenii vor alege să schimbe găzduirea este lipsa posibilității de actualizare. Deoarece echipa de dezvoltare a Joomla core lucrează constant la sistem, îmbunătățesc software-ul prin utilizarea celor mai noi tehnologii care necesită o versiune superioară a PHP și MySQL. Companiile care găzduiesc nu actualizează automat versiunile PHP și dacă doriți să actualizați site-ul Joomla la cea mai recentă versiune, nu va funcționa cu configurarea curentă a serverului. Puteți solicita furnizorului dvs. de găzduire să își actualizeze serverul, dar în majoritatea cazurilor, acest lucru va fi refuzat, deoarece alți utilizatori care împărtășesc același server cu dvs., nu utilizează Joomla.

În cele ce urmează vă voi arăta cum să transferați site-ul Joomla pe un nou server și evitați orice timp de oprire.

1. Alegeți un plan de găzduire web optimizat Joomla

Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți, dacă doriți să părăsiți furnizorul actual de găzduire, este să găsiți unul nou. Acest lucru ar putea fi dificil, deoarece există multe companii care oferă servicii similare și sprijină și Joomla. Cum știi deja de la gazda actuală, nu este suficient să ai sprijin pentru Joomla. Dacă sunteți în căutarea unei gazde Joomla fiabile, mergeți cu compania care oferă servere optimizate pentru Joomla CMS. Un server web construit special pentru site-urile Joomla este un pic diferit în ceea ce privește configurarea față de celelalte servere de uz general. Gazduirea InMotion este unul dintre cei mai buni furnizori de hosting care oferă planuri optimizate Joomla la un tarif foarte accesibil.

InMotion Joomla Hosting

începând de la 4,19 USD / lună include 2 site-uri web Joomla, spațiu și lățime de bandă nelimitată GB, suPHP, modulul Apache mod_security, tutoriale online pentru Joomla 2.5 și 3.0+ și multe altele

Mai multe detalii… “

2. Backup site-ul dvs. Joomla

Presupun, actuala dvs. gazdă folosește cPanel, dar, dacă nu, procesul este foarte similar cu alte panouri de control de găzduire. Pentru a face backup la site-ul dvs. web și a-l salva pe computer, va trebui să vă conectați la panoul de control. Găsiți pictograma Manager fișiere și accesați dosarul în care se află fișierele site-ului dvs. web.

pictograma managerului de fișiere cpanel

Comprimați fișierele într-un fișier .zip și, când ați terminat, salvați-l pe computer.

cpanel file manager comprima fișiere joomla

Acum, în panoul de control, accesați pictograma phpMyAdmin și găsiți baza de date utilizată de site-ul dvs. Dacă nu sunteți sigur de baza de date, puteți afla cu ușurință din fișierul de configurare al site-ului web.php, trebuie doar să căutați această linie: public $ db = ‘yourdatabse’; Selectați baza de date, exportați toate tabelele și salvați-o pe computer, de preferat în același dosar în care site-ul dvs. este salvat, doar pentru o gestionare mai ușoară.

tabela bazei de date de export phpmyadmin joomla

3. Transferați fișierele și baza de date

După ce site-ul dvs. web este salvat, puteți începe să lucrați la noua gazdă. Probabil că ți-ai creat noul cont de hosting folosind domeniul tău curent; în acest caz, va trebui să încărcați fișierele în folderul rădăcină sau în contul dvs. Dacă ați utilizat un alt domeniu sau ați înregistrat unul nou în timpul înregistrării, va trebui să adăugați domeniul folosit pentru site-ul dvs. Joomla. Prin adăugarea numelui de domeniu în noul cont de găzduire, se va crea un folder (public_html / yourdomain.com), iar acesta va fi folderul în care trebuie să încărcați și fișierele. Vă rugăm să nu schimbați încă serverele de nume ale domeniului dvs..

nume de domeniu cpanel addon

Acum, dacă v-ați dat seama care este dosarul potrivit pentru a încărca, folosind un client FTP sau instrumentul File Manager de la cPanel, încărcați fișierul .zip care conține fișierele site-ului. După terminarea încărcării, extrageți fișierele din arhivă, folosind Managerul de fișiere și asigurați-vă că acestea sunt extrase în folderul principal. Dacă fișierele sunt extrase într-o subfolder (publiy_html / yoursite.com / backupfiles /), mutați toate fișierele în folderul principal: public_html / yoursite.com.

încărcați site-ul joomla pe noul server

Dacă ați terminat cu fișierele, reveniți la pagina principală a panoului de control și cu ajutorul Expertului de baze de date MySQL creați o nouă bază de date. În timp ce creați baza de date și utilizatorul, generați o parolă puternică și salvați-o într-un document text, veți avea nevoie de ea mai târziu. Când adăugați utilizatorul MySQL la baza de date, este important să activați opțiunea Toate privilegiile.

baza de date mysql wizard joomla

Deci aveți baza de date și utilizatorul gata de a fi utilizate. Acum accesați pictograma phpMyAdmin, selectați baza de date creată recent și importați fișierul .sql pe care l-ați salvat anterior pe computer. În funcție de dimensiunea fișierului, importul bazei de date poate dura câteva secunde.

baza de date phpmyadmin import joomla

Ultimul gând este să conectați fișierele cu baza de date. Acum mergeți la editați fișierul config.php și schimbați baza de date, utilizator și parolă.

schimba fișierul de configurare joomla

Acum, dacă ai făcut totul bine, ar trebui să poți vedea clona site-ului tău pe url-ul demo, care a fost furnizat de către furnizorul de găzduire la înregistrare. Dacă ați ales să obțineți un cont din InMotion, adresa URL a contului ar trebui să arate ceva similar cu acesta: http://server123.inmotionhosting.com/~youraccountname/

4. Schimbați serverele de nume din domeniul dvs.

Acum este timpul să schimbați serverele de nume ale numelui dvs. de domeniu. Dacă domeniul dvs. este înregistrat la o companie terță, cum ar fi Name.com sau NameCheap, și nu cu furnizorul dvs. actual de găzduire, trebuie doar să vă autentificați în contul dvs. și să actualizați serverele de nume. Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre cum puteți schimba serverele de nume pentru un domeniu, consultați articolul legat din acest alineat.

Dacă domeniul dvs. este înregistrat la compania de găzduire de la care doriți să vă îndepărtați, vă sugerez să începeți transferul domeniului dvs. către un registrator independent. Nu păstrați-vă domeniul și găzduirea la aceeași companie. Transferul unui domeniu poate dura câteva zile, deci luați în considerare și acest aspect.

Actualizarea informațiilor a serverelor de nume ar trebui să fie instantanee, însă pentru a vedea modificările pe ISP-ul dvs. pot dura până la 24 de ore. Deci, aveți răbdare.

5. Testează-ți site-ul Joomla

Presupun că ați testat deja clona site-ului dvs. web folosind URL-ul demonstrativ furnizat de noua dvs. gazdă. Acum, pe măsură ce serverele de nume au fost actualizate, domeniul dvs. este conectat la noul cont de găzduire. Datorită configurației diferite a serverului, se întâmplă foarte rar că, site-ul dvs. Joomla poate avea unele erori după transferul acestuia într-o nouă gazdă.

Pentru a fi sigur că site-ul dvs. web funcționează perfect, accesați aleatoriu pagini diferite și utilizați funcționalități diferite ale site-ului dvs. Dacă rulați un forum sau aveți o secțiune de blog, puteți crea o nouă postare, menționând că v-ați mutat într-o nouă gazdă și cereți comunității să raporteze orice problemă pe care o găsesc.

Note și sugestii

Sper că acest tutorial te-a ajutat mutați site-ul dvs. Joomla pe un server nou, fără întrerupere. Dacă aveți întrebări cu privire la transferul site-ului Joomla, puteți lăsa un comentariu mai jos, sau dacă decideți să migrați la găzduirea InMotion, echipa lor de asistență vă va ajuta în acest proces. Dacă vă interesează cum să vă asigurați site-ul Joomla, vă recomand să citiți celălalt tutorial al nostru.

Cel mai bun Joomla Hosting de InMotion

InMotion Gazduire oferă găzduire web din 2001 și oferă acum servere web optimizate Joomla cu o mulțime de funcții excelente începând de la 4,19 USD / lună

Obțineți reducere! »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector