Cum să utilizați WinSCP și Notepad ++ pentru a edita site-uri

creați site-uri web de editare cu notepad plus plus


Există multe moduri în care puteți construi și personaliza un site web. Dacă tocmai începeți cu programarea, acest tutorial vă va ajuta cu primul dvs. site web. În acest articol vă voi prezenta cum să utilizați WinSCP și Notepad ++ împreună pentru a crea și încărca site-ul dvs. web.

Ce este WinSCP?

WinSCP este un client FTP (protocol de transfer de fișiere) gratuit, pentru mai multe versiuni de Microsoft Windows: XP, Visa, 7, 8, 8.1 și 10 utilizate pentru gestionarea fișierelor de la gazda web pentru a crea site-uri web. Software-ul a fost creat de Martin Prikryl în 2000, ultimele versiuni stabile au fost lansate pe 4 noiembrie 2015, fiind 5.7.6 în timp ce ultimele versiuni beta: 5.8.1 beta au fost lansate pe 20 ianuarie 2016 și sunt scrise în C ++, având doar 5,5 MB.

WinSCP este disponibil în 38 de limbi și folosește funcționalități de bază, cum ar fi manager de fișiere, sincronizare de fișiere, dar și funcționalitate avansată, cum ar fi compatibilitatea cu SSH (Secure Shell) și SFTP.

Puteți descărca WinSCP de pe site-ul dezvoltatorului: https://winscp.net/eng/download.php unde puteți vedea informații suplimentare, precum funcții precum editor de la distanță, versiune portabilă, funcții de drag and drop, scripturi de fișiere lot, linie de comandă, editor de text inclus, suport PuTTY, mai multe interfețe de utilizator similare fie cu Windows Explorer sau Norton Commander, în sesiune de magazin informații și capacitatea de a încărca și păstra fișiere.

Ce este Notepad++?

Notepad ++ este un editor de text avansat, dar și un editor de cod sursă utilizat pentru a crea sau edita mai multe tipuri de fișiere, cum ar fi amx sau amxx pentru plugin-uri de server de jocuri, HTML, CSS, JS și PHP pentru fișierele de site-uri web, C, Java, C ++ pentru programare și așa mai departe creat de Don Ho, ultima versiune stabilă este 6.9 începând cu 22 februarie 2016 și o puteți descărca de pe https://notepad-plus-plus.org/download/v6.9.html

Notepad ++ este scris în C ++, are 6,6 MB și este disponibil în mai mult de 50 de limbi, împreună cu sute de plugin-uri care sunt gratuite și susțin editarea cu file împreună cu funcția drag and drop, multiple clipboard-uri, salvează automat, găsește avansat și înlocuiește-l folosit cu expresii obișnuite , selecție pătrată, codare text, ecran divizat, verificator ortografic, comparare de date, zoom, sinteză de vorbire, browser FTP, evidențiere sintaxă, macro și multe altele.

Notepad ++ acceptă foarte multe limbaje de programare precum: Ada, Assembly, ASP, Autoit, Batch, C ++, C, C #, Cmake, COBOL, Caml, CoffeeScript, CSS, Diff, D, Flash ActionScript, Fortran, Gui4CLI, HML, Haskell , INNO, Javascript, JSP, Java, KiXtart, Lua, LISP, Matlab, MS-DOS, fișier INI, Makefile, File Normal Text, NSIS, Objective-C, Perl, PHP, Pascal, PostScript, Properties, Python, PowerShell, Fișier resurse, R, Rubin, Scheme, SQL, Shell, Smalltalk, TeX, TCL, VHDL, Visual Basic, Verilog, XML și YAML.

Una dintre cele mai bune părți ale utilizării Notepad ++, pe lângă numărul mare de funcționalități, este multilingv și suportul limbajelor de programare este numărul mare de plugin-uri, fiind în prezent peste 140 de compatibile folosite fie pentru validarea W3C pentru HTML și CSS, sortarea textului, automat salvarea, completarea automată, vizualizarea multiplă, marcajul, corectarea automată și așa mai departe.

Cum se utilizează WinSCP și Notepad++?

După ce le-ai descărcat și instalat pe amândouă de pe site-ul dezvoltatorului lor, trebuie doar să pornești WinSCP de la comanda rapidă de pe desktop și să salvezi informațiile referitoare la conexiunea FTP a site-ului tău de la gazda web de unde ai cumpărat un pachet de găzduire sau ai creat un cont de găzduire.

După ce aveți informațiile necesare, le puteți utiliza pentru a vă conecta la FTP-ul site-ului dvs. apăsând la stânga pe butonul Noul site și apoi în dreapta va apărea protocolul de fișier care este de obicei FTP, Nume gazdă, număr de port, nume de utilizator, parola, posibilitatea de a salva sau seta setările prestabilite și opțiunile avansate privind preferințele globale sau jurnalul.

Îți introduci datele de acreditare și apasă butonul de conectare pentru a porni conexiunea FTP unde poți vedea toate fișierele de pe site-ul tău, dar și fișiere de e-mail la folderul de poștă, jurnalele la fișierele de jurnal. Practic, folosind un client FTP aveți acces la un computer numit server de la distanță unde site-ul dvs., e-mailul și fișierele de jurnal sunt stocate și unde le puteți edita având control complet.

Pentru a crea un site web, de obicei aveți nevoie de baze de date MySQL create prin cPanel / phpMyAdmin și apoi utilizați datele de acreditare pentru acea bază de date pentru a le introduce într-un fișier în FTP. Trebuie să încărcați fișierele site-ului dvs. web pe public_html folderul, altfel site-ul web nu va fi disponibil și, de asemenea, aveți nevoie fie de un fișier index.html, fie de un index.php.

Folosind FTP puteți încărca orice sistem de gestionare a conținutului, cum ar fi WordPress, unde există un wp-config-sample.PHP unde introduceți informațiile cerute cu privire la baza de date pe care am menționat-o anterior și, în acest caz, pentru WordPress, trebuie să redenumiți fișierul în wp-config .php după ce l-ai copiat în același folder.

WinSCP are o mulțime de funcții utile și aveți o mulțime de icoane și meniuri, astfel încât să puteți reîmprospăta, sincroniza, vedea propriile documente sau cele de la FTP, și să găsiți fișiere și multe altele.

Dacă doriți să editați un fișier, puteți utiliza editorul de text inclus sau puteți seta Notepad ++ ca editor implicit accesând preferințe, iar la fila Editori adăugați Notepad ++ și îl mutați la textul principal și editorul sursă.

Aici, la Preferințe, aveți mai multe opțiuni cu privire la mediu: interfață, fereastră, comandant, explorator, limbi; panouri: la distanță, local; transfer: drag and drop, fundal, rezistență, rețea, securitate, logging; integrare: aplicații; comenzi, stocare și actualizări.

Pentru a edita un fișier, apăsați clic dreapta pe fișierul pe care îl doriți și alegeți editați sau puteți apăsa dublu clic stânga și fișierul se va deschide în Notepad ++ vă permite să îl modificați așa cum doriți.

În Notepad ++ puteți deschide un nou fișier, puteți salva sau duplica unul sau puteți folosi chiar și funcții avansate, cum ar fi opțiuni macro, securitate și zoom etc. Veți vedea comentarii CSS și HTML în verde, în timp ce etichetele PHP sunt roșii, definiți este albastru, iar variabilele sunt gri, în timp ce interogările bazei de date sunt albastre. De asemenea, în alte limbaje de programare culorile se schimbă, dar sunt intuitive și puteți spune ce reprezintă fiecare culoare.

Cu ajutorul acestui editor de cod sursă, puteți vedea chiar și numărul de rânduri și puteți utiliza fișierul căutător și înlocuiți funcția pentru a găsi și corecta erorile posibile.

Cu ajutorul unor pluginuri suplimentare, cum ar fi eticheta HTML, ImgTag, Navigare în locație, Instrumente MIME, Convertor, NppExport, NppFTP, puteți chiar să vă îmbunătățiți scrierea codului sursă și să utilizați Plugin Manager, puteți instala chiar și alte plugin-uri utile, cum ar fi ActiveX Plugin, AndroidLogger, Scripturi de automatizare, salvare automată și multe altele.

Rezumă-l!

În cele din urmă, combinația dintre WinSCP și Notepad ++ este una perfectă în special pentru cei care au cel puțin puține cunoștințe cu privire la limbajele de programare folosite pentru a crea site-uri web: PHP, HTML, CSS și Javascript, dar și pentru cei care nu au acest tip de cunoștințe, dar doresc să testeze și să experimenteze sau chiar să lucreze cu încărcarea sau descărcarea fișierelor de pe un server privat unde păstrează datele personale.

Pentru a vă publica site-ul online, veți avea nevoie de un serviciu bun de găzduire web. Vă recomand să încercați eHost, care oferă un nume de domeniu gratuit și vă permite să încărcați site-ul dvs. prin FTP. Pentru a afla mai multe despre alți furnizori de hosting, vă recomand să consultați recenziile noastre de găzduire.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map