Cum să vă găzduiți site-ul dvs. web? Ghid pentru începători pentru pornirea unui site web

găzduiește-ți site-ul


Dacă vă gândiți să găzduiți un site web, fie că este vorba doar de unul personal sau chiar de un nou magazin de comerț electronic, puteți găsi acest articol util, deoarece vă vom prezenta fiecare aspect important al modului de găzduire a site-ului dvs. web..

Dacă doreai să găzduiești site-ul tău încă din ziua în care internetul începea să devină mainstream, trebuia să cumperi server web (mașina fizică) și dacă nu doreați ca site-ul dvs. să devină deconectat ori de câte ori aveți o întrerupere a curentului electric sau conexiunea la internet la domiciliu, ați fost nevoit să vă configurați serverul într-o cameră de server. În acel moment, v-ar fi costat o mică avere pentru a vă găzdui site-ul, chiar și unul foarte simplu. Astăzi, însă, găzduirea unui site web este mult mai simplă și mai ieftină. De exemplu, cu iPage.com puteți găzdui site-ul dvs. web pentru doar 1,99 USD / lună, în timp ce configurarea este rapidă și ușoară, nu necesită experiență anterioară sau abilități tehnice.

Ce este Web Gazduire?

Să spunem că aveți un site web, sau cel puțin o idee despre un site web. Cum ar trebui să arate, ce funcționalități ar trebui să aibă, etc. Cu siguranță, puteți crea un site web complet funcțional pe computerul personal, dar pentru a-l pune la dispoziția întregii lumi, ar avea nevoie de expunere la fel ca un tablou, de exemplu. Puteți picta ceva acasă și priviți-l toată ziua, dar dacă doriți să-l împărtășiți publicului larg, de obicei trebuie să îl expuneți într-un muzeu sau într-o galerie de artă, unde și alte persoane se pot bucura. Așadar, o găzduire web sau pur și simplu o găzduire este un serviciu furnizat de anumite companii, care, în esență, fac site-ul dvs. web disponibil publicului larg.

Aceste companii de găzduire au camere de server sigure unde își păstrează toate serverele, surse de alimentare redundante, conexiuni la internet redundante, monitorizare 24/7, etc. pentru a vă asigura că site-ul dvs. web este disponibil fără întreruperi sau nefuncționare.

Tipuri de gazduire web

O companie de găzduire este de obicei mult mai mult decât o simplă găzduire. Oferă tot felul de servicii suplimentare și oferă, de obicei, mai multe tipuri de găzduire, inclusiv hosting dedicat, servicii cloud, hosting VPS, găzduire partajată și găzduire uneori specializată pentru anumite tipuri de site-uri web precum WordPress, Drupal, găzduire specifică eCommerce etc..

Gazduire dedicata

Gazduirea dedicată se referă de obicei la un tip de gazdă în care închiriați o mașină fizică completă. Este cel mai scump tip de găzduire, dar este și unul dintre cele mai performante. Aveți toate puterile unui server: CPU multi core, mai multe gigabyte de memorie RAM și mai mult decât suficient stocare bazată pe HDD sau SSD. Nu este o găzduire prietenoasă pentru începători și, cel mai probabil, este o probabilitate prea mare pentru cineva care dorește să găzduiască un simplu site web sau blog.

Furtun VPS

VPS reprezintă Virtual Private Server și se obține de obicei prin împărțirea unui server dedicat mai mare în câteva mai mici. Nu este neobișnuit ca un server dedicat să fie împărțit în 8-16 VPS-uri mai mici. Unul dintre avantajele acestei configurații este că este mult mai ieftin decât un server dedicat, dar primești resurse dedicate. Puteți avea un VPS cu un singur nucleu al procesorului, 2 GB RAM și să zicem 40 GB de stocare SSD. Aceste resurse sunt garantate, într-un sens că numai tu le poți folosi.

Gazduire partajata

Gazduirea partajată, după cum îi spune și numele, este o găzduire, care este împărtășită de toată lumea de pe server. Este cel mai comun tip de găzduire și unul dintre cele mai ieftine. Toate resursele serverului sunt distribuite de toate site-urile web. Acest model funcționează de obicei, deoarece este destul de rar ca cineva să aibă nevoie de un server întreg tot timpul, așa că până când toată lumea joacă frumos, este o simbioză grozavă și, în final, toată lumea beneficiază: este ieftin, pentru cantități scurte din timp puteți folosi toată puterea de procesare a unui server, iar apoi altcineva îl folosește.

Este soluția ideală pentru nou-veniți, deoarece este relativ ieftin și este orientată către începători cu o mulțime de exemple și soluții gata, cum ar fi instalări automate de software, backup-uri automate, iar personalul de asistență este obișnuit cu întrebările pe care nou-veniții..

Cu o găzduire partajată, veți găsi deseori termeni precum stocare nelimitată, trafic nelimitat etc. Acest lucru este înșelător, deoarece toate serverele sunt limitate în resursele lor. Ceea ce înseamnă de fapt nelimitat este faptul că compania care găzduiește nu definește o limită pentru resursele de stocare și trafic din primire și nu vă percepe nicio taxă pe baza câtor resurse pe care le utilizați într-o anumită lună. În schimb, aceștia au un anumit prag care se poate schimba de la lună la lună, dincolo de care se vor impune anumite limitări dacă folosești constant prea multe resurse.

Ce este un nume de domeniu?

Revenind la exemplul nostru anterior cu tabloul, dacă expuneți tabloul dvs. (site-ul web) într-o galerie de artă sau muzeu (găzduire) este un lucru, dar pentru ca oamenii să poată vedea, vor trebui să meargă la galerie.

În lumea fizică, puteți indica un loc după adresa sau coordonatele sale de latitudine și longitudine. Dacă doriți ca oamenii să vă vadă tabloul, le puteți trimite coordonatele galeriei (la fel ca adresa IP a unui site web), dar pentru noi oamenii este mult mai simplu să ne amintim de cuvinte și șiruri decât de numere. Deci, mai mult decât sigur, le veți spune oamenilor să meargă la o anumită adresă stradală (cam cum funcționează un nume de domeniu în gazduire web).

Deci, veți avea nevoie de un nume de domeniu sub care va fi găsit site-ul dvs. web. Aproape toate companiile de găzduire oferă servicii de înregistrare a numelor de domeniu. Este mai convenabil să vă înregistrați cu aceștia, deoarece se vor ocupa de configurarea serverelor de nume și a înregistrărilor DNS precum „MX” pentru e-mail, „A” pentru gazduirea în sine, etc. Majoritatea companiilor de găzduire oferă chiar un nume de domeniu gratuit dacă înscrieți-vă cu ei cel puțin un an.

În ceea ce privește ce tip de nume de domeniu ar trebui să obțineți, există multe discuții. În general, un nume de domeniu bun ar trebui să fie scurt, ușor de reținut și familiar (.com, .net, .org, .info). În trecutul recent s-a produs o explozie a numelor gTLD (domenii generice de nivel superior), ceea ce a dus la o varietate de extensii de nume de domeniu (de exemplu .rocks, .life, .guru etc.). Dacă descoperiți că numele dvs. de domeniu dorit este deja luat (de exemplu, pinapple.com), atunci îl puteți căuta în aceste noi extensii de domeniu (de exemplu, pineapple.guru)

Când alegeți un nume de domeniu, poate doriți să luați în considerare alte aspecte, cum ar fi confidențialitatea domeniului. Dacă cumpărați un nume de domeniu, numele și informațiile de contact vor fi făcute publice pentru oricine este interesat să îl caute. Unele gTLD-uri, permit o caracteristică numită Confidențialitate pentru domenii sau uneori denumită confidențialitate Whois. .com, .net și .org acceptă această caracteristică, în timp ce .uk, .us, .ca, .de, .eu nu. Dacă doriți să utilizați Confidențialitatea domeniului sau WhoisGuard, atunci puteți alege o extensie de domeniu care o acceptă. Registratorii de domenii și companiile de găzduire care oferă servicii de înregistrare a domeniilor oferă, de obicei, și servicii de protecție a confidențialității domeniului.

Pornirea unui site web cu WordPress

După ce vă înscrieți la un plan de găzduire și petreceți ceva timp alegând numele de domeniu potrivit, sunteți gata să vă configurați site-ul. Dacă aveți deja un site web care funcționează pe computer, atunci îl încărcați de obicei în contul de găzduire. Compania dvs. de găzduire ar trebui să vă ofere acces la o interfață de administrare, unde vă puteți regla parametrii de găzduire. De obicei este o interfață cPanel, Plesk sau DirectAdmin.

Puteți încărca site-ul dvs. de lucru utilizând managerul de fișiere bazat pe web furnizat de găzduirea dvs., dar dacă site-ul dvs. web constă din mai mult de doar câteva fișiere, atunci este recomandat să utilizați SFTP sau FTP pentru a încărca fișierele pe server. Este mai mult decât probabil ca site-ul dvs. web să folosească un fel de bază de date precum MySQL, PostgreSQL, MSSQL, etc. În acest caz, va trebui să importați și dvs..

Dacă totuși nu aveți site-ul dezvoltat încă, puteți utiliza o caracteristică de instalare cu un singur clic, pe care majoritatea companiilor de găzduire o acceptă și instalează un CMS nou pe numele dvs. de domeniu. WordPress este o opțiune excelentă pentru un CMS, până la urmă, este CMS-ul ales de 27% din site-urile web de pe internet..

Există multe argumente în favoarea utilizării WordPress, inclusiv natura sa prietenoasă pentru începători, securitate, personalizare, comunitate de suport excelent, documentație vastă și compatibilitate cu toate conturile de găzduire.

După terminarea instalării WordPress cu un singur clic, veți fi întâmpinat de un WordPress nou instalat și îl puteți porni și personaliza pentru nevoile dvs. Nu trebuie să cunoașteți HTML sau CSS, puteți cumpăra o temă WordPress pre-construită și puteți personaliza așa cum doriți. Puteți instala pluginuri care pot adăuga noi funcționalități WordPress-ului dvs., de exemplu, puteți adăuga un sistem de coșuri de cumpărături sau un sistem de rezervare a programării. Cu ajutorul pluginurilor, posibilitățile sunt practic interminabile cu ceea ce puteți obține.

Companiile de găzduire care își propun serviciile pentru începători vor face, de regulă, și foarte multe menținere de mână. Acest lucru înseamnă că veți putea contacta asistența cu probleme cu care încep de obicei luptătorii începători și care include probleme cu care vă confruntați la configurarea site-ului. Site-urile lor vor avea, de asemenea, tutoriale pas cu pas și ghiduri pentru a ajuta nou-veniții să se actualizeze în funcție de elementele de bază ale găzduirii unui site web.

Concluzie

De când prezența pe internet a devenit atât de omniprezentă și centrală pentru orice afacere respectabilă, oricine poate învăța cum să înceapă un site web. Este important să alegeți o gazdă web de încredere care să găzduiască site-ul dvs. web, deoarece gazduirea poate influența multe aspecte ale prezenței dvs. online, inclusiv disponibilitatea și performanța rapidă a site-ului dvs..

Cele mai bune companii care să vă găzduiască site-ul

Companie
Preț promoțional

1cel mai bun gazduire web ieftina1,99 USD / lună
2cel mai bun wordpress web hosting3,95 USD / lună
3cea mai bună găzduire web de afaceri3,95 USD / lună
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map