De ce ar trebui să creați un plan de marketing pentru micul dvs. business?

creați un plan de marketing de afaceri mici


Începeți cu propria afacere este adesea înfricoșător și greu, dar dacă vă pregătiți corespunzător pentru această nouă aventură, puteți depăși toate obstacolele pe care cu siguranță le veți întâlni și veți deveni un antreprenor de succes. Unul dintre pilonii pe care ar trebui să-ți construiești mica afacere este un bun plan de marketing.

De ce ar trebui să aveți un plan de marketing?

Mulți oameni care decid să înceapă propria afacere subestimează importanța unui plan solid de marketing. Ei consideră că, dacă produsul sau serviciul este suficient de bun, nu este nevoie de comercializarea acestuia. Chiar dacă astăzi aceasta are o logică când trăim în lumea rețelelor de socializare în care produsele sau serviciile dvs. pot fi publicitate de către oamenii care sunt mulțumiți de lucrurile pe care le oferiți și furnizați, totuși nu este suficient de bun. A avea un plan de marketing vă poate ajuta să dezvoltați produse sau servicii care să corespundă nevoilor pieței dvs. vizate. De asemenea, vă ajută clienții să înțeleagă ce este atât de grozav despre produsul sau serviciul dvs. pentru a-l separa de concurență.

Chiar dacă este nevoie de mult timp, efort și cercetare pentru a dezvolta un plan de marketing bun pentru mica afacere, acesta va plăti pe termen lung și va contribui, într-o mare măsură, la orice succes obținut de compania dvs. Așadar, aruncăm o privire la unele dintre cele mai importante întrebări la care va trebui să răspundeți în planul dvs. de marketing, care îl va face un instrument excelent, care vă va ajuta afacerea să crească și să reușească.

Cum să creezi un plan de marketing?

Așa cum am spus deja, crearea unui plan de marketing este un proces lung și include mult efort și cercetare. Pentru a crea un plan de marketing excelent, care va fi un instrument fantastic pentru a-ți duce afacerea până unde vrei să meargă, trebuie să răspunzi la câteva întrebări și să definești multe lucruri importante care îți vor afecta afacerea și succesul.

Strategie de marketing

Înainte de a începe cu crearea planului dvs. de marketing, trebuie să vă întrebați cum va merge acel plan de marketing pentru a vă sprijini obiectivele de afaceri. A avea o viziune foarte clară despre obiectivele tale este despre strategia de marketing.

Strategia dvs. de marketing evidențiază ceea ce doriți și trebuie să faceți și, odată ce știți acest lucru, puteți continua cu crearea unui plan de marketing care vă poate ajuta să atingeți aceste obiective. Cu toate acestea, dacă încă nu ați stabilit obiective specifice de afaceri, trebuie să o faceți cât mai curând posibil. De asemenea, trebuie să separați obiective pe termen lung și obiective pe termen scurt, astfel încât să puteți elabora un plan de afaceri mai direct pentru fiecare dintre obiectivele pe termen scurt.

Un alt lucru pe care trebuie să-l includeți atunci când determinați obiectivele dvs. este să atașați o cronologie la fiecare dintre obiectivele dvs. de afaceri. Astfel, veți putea face un plan de marketing mai realist și specific.

Declarație de misiune

Ce încerci să faci și care sunt întrebările de bază la care trebuie să răspunzi declarația de misiune? Dacă ați elaborat deja o declarație de misiune în timp ce vă planificați afacerea, acum trebuie să o adăugați la planul dvs. de marketing.

Fundația planului tău de marketing este declarația ta de misiune și este foarte important să creezi o declarație directă și concisă a misiunii care să le permită potențialilor tăi clienți să înțeleagă ce faci și cum faci.

Chiar dacă declarația dvs. de misiune nu are un rol direct atunci când vine vorba de activitățile dvs. de marketing, vă permite să vă concentrați asupra obiectivelor dvs. de afaceri și vă ajută să vă asigurați că acele activități de marketing pe care le întreprindeți sunt aliniate obiectivelor principale ale companiei dvs..

Piața țintă

Principala întrebare la care trebuie să găsiți răspunsul când vine vorba de piața dvs. vizată este pe cine încercați să atingeți cu planul și activitățile dvs. de marketing. Astfel, piața țintă este publicul special la care doriți să ajungeți cu serviciile și produsele dvs. sau, cu alte cuvinte, clienții dvs. ideali. Includerea cât mai multe detalii atunci când răspundeți la această întrebare vă va permite să aveți un plan de marketing mai direcționat și specific.

Trebuie să definiți și să identificați cine este publicul dvs. țintă și unde le puteți găsi, ce cred ei că este important, ce le preocupă, de ce au nevoie în acest moment, etc. Aceste întrebări și unele altele pe care le puteți adăuga vă vor oferi. o imagine clară a persoanelor sau firmelor despre care crezi că sunt clientul tău ideal. Din acest moment, puteți continua și crea un mesaj de marketing personalizat pentru piața dvs. țintă și clienții ideali.

Analiza concurenței

Pentru a crea un plan inteligent de marketing, trebuie să vă cunoașteți concurenții. De aceea, în această etapă, trebuie să răspundeți la întrebări precum cine sunt concurenții dvs. și unde vă încadrați între aceștia.

A afla cine este concurența ta și a le analiza este una dintre cele mai reușite modalități de a face o cercetare de piață țintă și de a-ți planifica activitățile de marketing. Trebuie să te uiți la acele companii și companii care au clienți ideali similari ca tine și apoi să analizezi deciziile lor bune, precum și greșelile lor.

Există multe modalități prin care poți efectua o cercetare care te va ajuta să-ți cunoști piața țintă, uitându-te la concurenții tăi. Analiza SWOT este una dintre aceste metode. Este un instrument strategic care estimează care sunt punctele forte și defectele unei companii, precum și amenințările și oportunitățile acestora. Compararea analizei SWOT cu concurența dvs. ar putea fi o modalitate excelentă de a obține imaginea corectă a locului dvs. în industrie și cum să o îmbunătățiți prin recunoașterea zonelor în care vă puteți întrece concurenții, identificați și reglați corect piața dvs. de nișă și vă asigurați că sunteți gata să accepte orice obstacole pe care competiția ta ar putea să le arunce asupra ta.

Oferta unica

Acum că știți cine sunt concurenții dvs. și cum puteți să îi combateți, trebuie să vă întrebați ce face compania dvs. unică și una de fel? Trebuie să ieșiți în evidență printre toate celelalte afaceri similare, iar cel mai bun mod de a face asta este să concepeți o strategie care să vă facă unică, care este propunerea dvs. de vânzare unică.

Propunerea unică de vânzare este o declarație care indică modul în care compania dvs. și produsele și serviciile dvs. sunt diferite de toate celelalte. Acesta arată de ce compania dvs. este o alegere mai bună și mai sigură pentru publicul țintă și de ce ar trebui să își aleagă compania în fața concurenților.

Strategia de stabilire a prețurilor

Următorul pas în conceperea unui plan de marketing excelent pentru micul dvs. business presupune crearea unei strategii de stabilire a prețurilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă întrebați ce veți percepe și de ce.

Dacă ați creat deja un plan de afaceri standard, asta înseamnă că v-ați gândit și ați cercetat deja care sunt cele mai bune prețuri pentru produsele și serviciile dvs. Acum, este timpul să folosiți informațiile respective și să le relaționați cu activitățile de marketing.

Asta înseamnă că trebuie să sprijiniți prețurile pe care le oferiți oferind clienților o idee clară despre avantajele și valoarea pe care le vor obține în schimb. În multe cazuri, o propunere de mare valoare vă poate ajuta clienții să decidă să cumpere produsul dvs. sau să vă utilizeze serviciul.

Planul de promovare

Un plan promoțional vă poate ajuta să găsiți răspunsul corect la întrebarea despre cum intenționați să ajungeți pe piața dvs. țintă. Planul dvs. promoțional este o parte crucială a mixului de marketing, deoarece acoperă orice formă de comunicare pe care o veți folosi pentru a ajunge la clienții dvs..

Fiecare plan promoțional este un amestec de diferite activități de marketing, precum publicitate, relații publice, ambalaje, vânzări directe, marketing pe Internet, materiale de marketing, promoții de vânzări, etc. Cu toate acestea, trebuie să fii atent pentru a nu pune prea multe variabile în planul dvs. promoțional chiar de la început. De fapt, ar trebui să începi alegând până la 5 activități particulare care îți vor fi mai ușor să realizezi strategia de marketing concepută la început.

Bugetul de marketing

Acest pas este foarte important și pentru a-l face corect trebuie să vă gândiți la câți bani veți cheltui și pe ce.

A avea un buget de marketing este esențial pentru elaborarea unui plan de marketing, deoarece vă permite să știți cât puteți cheltui pentru activitățile dvs. de marketing fără a vă depăși planul. De asemenea, vă poate ajuta să conturați ce activități vă puteți permite și care nu și să determinați prioritatea dintre ele.

Când este în discuție marketingul, regretabil, majoritatea companiilor mici au un buget foarte limitat sau chiar mic. Acesta este un alt motiv pentru care crearea unui plan promoțional care să rămână în limitele cheltuielilor dvs. este foarte importantă.

Listă de acțiuni

Acum, că aveți toate celelalte lucruri în loc și planificate, trebuie să vă întrebați ce trebuie să faceți pentru a atinge obiectivele de marketing pe care le-ați stabilit.

Crearea unei liste de acțiuni presupune conturarea sarcinilor pe care trebuie să le efectuați și momentul în care trebuie să le efectuați, ceea ce reprezintă o piesă foarte semnificativă a planului dvs. de marketing, deoarece vă ghidează pe drumul dvs. de a vă desfășura activitățile de marketing. Această listă vă permite să faceți progrese constante și constante, fără a fi necesar să vă opriți la fiecare pas pentru a vă regândi sau regrupa.

Pentru a crea o listă de acțiuni pentru planul dvs. de marketing, trebuie să vă luați obiectivul final și să îl împărțiți în mai multe sarcini mai mici care să conducă la atingerea acelui obiectiv. Când vine vorba de forma listei de acțiuni, puteți alege orice formă doriți, atât timp cât urmați aceste reguli de bază. Amintiți-vă doar că pașii mai mici sunt mai ușor de finalizat și vă pot ajuta să vă construiți încrederea și impulsul, așa că este probabil mai bine să aveți mai mulți pași mai mici decât doar câțiva mai mari.

Valori

Conceperea unui plan de marketing nu este suficientă, de asemenea, trebuie să vă urmăriți progresul pe parcurs și să vă măsurați rezultatele. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă întrebați ce rezultate ați obținut și unde vă puteți îmbunătăți. Mulțumită acestui pas, planul dvs. de marketing va putea crește de la un document static pentru utilizare unică într-un ghid activ, în continuă schimbare, care vă ajută să vă îmbunătățiți și să vă dezvoltați compania.

În funcție de tactica de marketing pe care ai folosit-o, vei avea diferite alternative și opțiuni atunci când vine vorba de urmărirea și măsurarea rezultatelor tale. De exemplu, urmărirea tacticii standard de marketing care nu au legătură cu Internetul necesită o abordare manuală, în timp ce rezultatele marketingului online pot fi măsurate cu analize și alte valori care se bazează pe Internet.

Utilizați-vă bine planul dvs. de marketing

A avea un plan de marketing poate fi un lucru crucial pentru a vă ajuta să vă dezvoltați mica afacere și să aveți o companie de succes. Pur și simplu trebuie să vă folosiți regulat planul de marketing și să urmați lucrurile pe care le-ați propus să faceți atunci când v-ați conceput planul de marketing. Cu toate acestea, nu ar trebui să priviți planul dvs. de marketing ca pe un document concret și neschimbabil. Pe măsură ce afacerea dvs. crește și se schimbă, puteți și ar trebui să încorporați și anumite modificări în planul dvs. de marketing. La urma urmei, este posibil ca unele lucruri pe care le-ați prezentat în planul dvs. să nu funcționeze, în timp ce altele ar putea funcționa mai bine și trebuie să urmați rezultatele și să faceți îmbunătățiri constante la planul dvs. de marketing.

Cu toate acestea, trebuie să oferiți planului dvs. de marketing ceva timp înainte de a putea vedea efectele. Nu puteți ști imediat dacă o anumită activitate de marketing are succes sau nu. Dă-i timp și urmărește rezultatele și vei putea profita la maxim de planul tău de marketing. Aceasta înseamnă, de asemenea, că trebuie să fii pregătit să înveți din greșelile și eșecurile tale, nu doar din succesul și realizările tale. În multe cazuri, eșecul vă poate ajuta să priviți activitățile de marketing dintr-o perspectivă diferită, ceea ce vă poate duce ulterior la găsirea unor modalități mai bune de a vă implementa ideile și de a vă transforma mica companie într-un mare succes..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map