De ce ar trebui să obțineți o adresă IP dedicată pentru site-ul dvs. web?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'De ce ar trebui să obțineți o adresă IP dedicată pentru site-ul dvs. web?
0 8 мин.

de ce să folosiți adresa IP dedicată pentru site-ul dvs. web


Poate avea o adresă IP dedicată să vă ofere un avantaj decât să aveți o adresă IP comună? Care este diferența dintre o adresă IP dedicată și una comună și care sunt situațiile în care vă bucurați mai bine să primiți o adresă IP dedicată? Acestea sunt câteva dintre întrebările care se ridică cel mai frecvent cu privire la IP-urile dedicate.

În principiu, majoritatea site-urilor web nu ar aduce un avantaj din faptul că au un IP dedicat, însă, în anumite cazuri, un IP dedicat poate fi necesar sau este mai indicat decât să aibă o adresă IP comună.

IP partajat vs. IP dedicat

Adresa dvs. IP este practic numele dvs. de domeniu real, dar având în vedere că un set de numere ar fi fost greu de reținut, oamenii au venit cu nume care să se dubleze ca nume de domeniu. A avea un IP comun este regula generală în sensul că găzduirea site-ului dvs. web pe o găzduire partajată vă va oferi automat un IP comun. Aceasta înseamnă că IP-ul serverului este distribuit de mai multe site-uri găzduite pe același server. În schimb, un IP dedicat este unic pentru site-ul dvs. web și nu este distribuit cu alte site-uri.

Mai multe site-uri găzduite pe un server comun care au aceeași adresă IP se pot ridica la sute de site-uri, ceea ce înseamnă că există riscul ca site-ul dvs. să fie într-o companie proastă, în sensul că acțiunile altor site-uri pot avea o influență asupra reputației. a site-ului dvs..

Cum să obțineți un IP dedicat?

Există câteva modalități prin care puteți obține un IP dedicat – cereți o adresă IP dedicată de la furnizorul dvs. de găzduire, obțineți un server dedicat care este livrat cu un IP dedicat sau un VPS, care este, de asemenea, furnizat împreună cu un IP dedicat.

Dintre metodele de mai sus, solicitarea unui IP dedicat direct de la furnizorul dvs. de găzduire vine cu cea mai mare dificultate, deoarece ARIN (Registrul american pentru numere de Internet) vă solicită să vă justificați nevoia pentru un IP dedicat. Dacă nu puteți oferi o justificare suficientă, cererea dvs. va fi respinsă. Justificare pentru o adresă IP dedicată este necesară datorită deficienței de adrese IPv4, ale căror combinații se vor finaliza în cele din urmă. Prin urmare, este important să vă asigurați că blocurile IPv4 rămase sunt alocate celor care pot justifica o nevoie suficientă pentru acestea.

Un alt mod mai simplu de a merge despre obținerea unui IP dedicat este să obțineți un hosting dedicat sau un VPN. De obicei, furnizorii de găzduire vor aloca un IP dedicat acestor servicii. Asta nu înseamnă că unii furnizori nu vor solicita nici o justificare în aceste cazuri, cu toate acestea, justificarea nu este necesară, de regulă, ca în cazul în care solicită direct un IP dedicat.

Când obțineți un IP dedicat?

Deși majoritatea site-urilor web nu ar beneficia de obținerea unui IP dedicat, există unele cazuri în care obținerea unuia ar avea sens:

 • Securizarea unui site de comerț electronic prin SSL
 • Faceți site-ul dvs. web neagră / anti-spam
 • Dorind să obținem o mai bună livrare a e-mailului

Dacă găzduiești un magazin online sau un alt site legat de comerțul electronic și manipularea plăților nu se face prin servicii terțe, atunci ai nevoie de un IP dedicat și un certificat SSL pentru a face tranzacțiile clienților în siguranță. Un IP dedicat vă va oferi credibilitate și va face clienții să se simtă mai ușor atunci când fac tranzacții pe site-ul dvs. Deși tehnologia SNI (indicarea numelui serverului) permite ca mai multe certificate SSL să fie furnizate de aceeași adresă IP partajată, versiunile mai vechi ale unor browsere pot să nu suporte această tehnologie, prin urmare, vizitatorii care accesează site-urile web de la astfel de browsere vor primi un mesaj despre conexiunea fiind neîncredere. Un IP dedicat poate ajuta la evitarea unor probleme de acest fel.

Un alt motiv pentru care ați dori să obțineți un IP dedicat este să vă protejați site-ul dvs. împotriva spamului în termeni de reputație. Dacă alte site-uri web cu care partajați un IP trimit mesaje de e-mail spam sau se angajează în practici de pălărie neagră și sunt în consecință listate negre sau interzise, ​​site-ul dvs. web poate fi afectat de comportamentul acestor site-uri. Posibilele rezultate negative ar fi dirijarea nulă a site-ului dvs. web, declanșând alarme antivirus, „Acest site poate dăuna computerului” avertismente pe linkurile site-ului dvs. etc. În acest context, este o idee bună să vă monitorizați site-ul în Instrumente pentru webmaster Google pentru a vedea ce gândește Google despre site-ul dvs..

Deoarece nu ar trebui să partajați un IP dedicat cu nimeni altcineva, puteți avea mai mult control asupra reputației dvs. Cu toate acestea, dacă se pare că site-ul dvs. este în „companie proastă” și furnizorul dvs. de găzduire este compromis, are mai mult sens să migrați la un furnizor de hosting diferit și să obțineți un IP dedicat acolo. Doar pentru a fi pe partea sigură, poate doriți să verificați în continuare istoricul adresei IP dedicate care vi s-a atribuit pentru a vedea dacă a fost sau nu folosit pentru spam în trecut. Puteți face acest lucru cu ajutorul serviciilor de căutare a reputației IP.

Dacă aveți un site web cu trafic ridicat, cu mulți vizitatori, este posibil să fie timp să obțineți o găzduire dedicată care să crească viteza site-ului dvs., care poate îmbunătăți și poziția Google a site-ului dvs. Un hosting dedicat vine și cu un IP dedicat. Dacă singurul motiv pentru care solicitați un IP dedicat este să vă îmbunătățiți SEO, veți primi cu siguranță unul. Dacă aveți foarte puțin trafic pe site-ul dvs. web și nu aveți probleme cu încărcarea serverului sau a timpilor de oprire a serverului, probabil nu va trebui să obțineți o găzduire dedicată. Prin simpla obținere a unui IP dedicat, poziționarea dvs. SEO nu se va îmbunătăți neapărat, decât dacă site-ul dvs. a fost situat într-un „cartier rău”.

Un alt avantaj al existenței unui IP dedicat este faptul că majoritatea companiilor de găzduire vă permit să setați așa-numita înregistrare PTR sau Reverse DNS, ceea ce este util dacă intenționați să trimiteți e-mailuri sau buletine informative importante. La nivelul DNS, yourdomain.com are o înregistrare îndreptată către adresa dvs. IP, dar dacă adresa dvs. IP are o înregistrare PTR îndreptată spre adresa dvs.domain.com, atunci aceasta este văzută ca un semn pozitiv de majoritatea SPAM și de alte sisteme de filtrare..

Concluzie

Deci ar trebui să obțineți un IP dedicat? Deși este necesar pentru unii, nu este un lucru de care majoritatea oamenilor ar obține beneficii semnificative. În afară de anumite cazuri bine justificate discutate mai sus (securizarea site-urilor cu certificate SSL, site-uri web cu trafic ridicat și protecție împotriva spamului), veți fi bine să aveți o adresă IP comună.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector