Diferite modalități de a accelera blogul dvs. WordPress

cum să îți grăbești blogul wordpress


Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui site web, fie el personal sau site-ul companiei, este rapiditatea. În timp ce vizitatorul site-ului dvs. (potențiali clienți) navighează pe site-ul dvs., doriți să le oferiți cea mai bună experiență, deci viteza este crucială. Utilizatorii site-ului web sunt nerăbdători, doresc informațiile de acces rapid, fără niciun timp de așteptare. Dacă un site web durează mai mult de 3 secunde pentru a se încărca, vizitatorul va pleca fără schimbarea de a vă vedea conținutul.

Viteza este importantă și pentru motoare precum Google, Yahoo, Bing și altele. Bots de căutare vor accesa și indexa site-ul dvs. web și vor folosi diferite metode de calcul pentru a calcula accesibilitatea și viteza paginilor. Viteza site-ului dvs. web poate afecta semnificativ clasamentul.

Acestea fiind spuse, să vedem cum puteți accelera blogul dvs. WordPress urmând niște pași simpli.

Alegeți o gazdă WordPress fiabilă

Baza fiecărui site web este găzduirea web. Puteți avea cel mai bun site web și cel mai util conținut de pe web, în ​​cazul în care furnizorul de găzduire suge site-ul dvs. va suge, de asemenea. În funcție de tipul site-ului și de bugetul dvs., trebuie să găsiți o companie de găzduire web adecvată și bună, care să ofere funcții excelente, asistență de calitate și viteză mare. Pentru găzduirea site-ului dvs. WordPress, vă recomand să utilizați găzduire BlueHost sau InMotion. Evitati cu orice pret folosind găzduire web gratuită, deoarece aceste servicii vă vor dăuna site-ului dvs. numai prin plasarea de link-uri nedorite și reclame forțate pe site-ul dvs. și sunt extrem de fiabile.

Ideal ar fi să cumpărați un server dedicat, deoarece acest lucru poate oferi cele mai bune performanțe, oricum închirierea acestui tip de plan de găzduire este foarte scumpă. Un mic blog WordPress va funcționa fără probleme pe un plan de găzduire partajat, în timp ce un site web care primește o cantitate bună de trafic va trebui să fie plasat pe un VPS.

Utilizați o rețea de livrare de conținut (CDN)

Utilizarea unei rețele de livrare de conținut (CDN) vă ajută să vă salvați conținutul site-urilor web în cloud și, de asemenea, să vă păstrați site-ul online în cazul în care găzduirea dvs. nu reușește. Vă recomand Cloudflare care poate fi instalat foarte ușor din cPanel și este gratuit.

În medie, un site web de pe CloudFlare se încarcă de două ori mai rapid, folosește cu 60% mai puțin lățime de bandă, are 65% mai puține solicitări și este mult mai sigur..

Folosiți site-ul oficial WordPress.org

site-ul oficial de wordpress

În timp ce mulți designeri de teme WordPress oferă pachete de pornire rapidă, împreună cu temele descărcabile, sugerez cu încredere descărcarea fișierelor de pe site-ul oficial WordPress.org . Aici veți găsi cea mai recentă versiune stabilă și sigură a software-ului și nu trebuie să vă ocupați de fișierele corupte sau infectate din alte surse. Actualizați-vă blogul WordPress imediat ce o nouă versiune este disponibilă.

Dacă nu aveți cunoștințe tehnice pentru a instala manual WordPress, puteți utiliza instrumente de instalare cu un singur clic, cum ar fi  Fantastico sau Softaculous. Puteți găsi acestea în interiorul dvs. Cpanel.Prin furnizarea unor informații de bază, cum ar fi numele de utilizator, parola și adresa de e-mail, puteți începe cu blogul dvs. în câteva minute. Aceste instrumente folosesc cea mai recentă versiune a WordPress și o descarcă de pe site-ul oficial.

Alegeți o temă WordPress ușoară

Tema poate influența foarte mult viteza de încărcare. Cu cât folosește mai multe fișiere, cu atât va încărca mai lent site-ul dvs. web. Cele mai bune performanțe sunt oferite de teme minime, însă majoritatea oamenilor nu le place. Cele mai bune teme veți găsi pe site-ul oficial: https://wordpress.org/themes/, unde puteți căuta după diferite culori, modele și caracteristici, toate fiind verificate de personalul WordPress.

design minima wordpress word

O altă sursă bine întreținută este Theme Forest, unde puteți găsi teme premium cu un design de înaltă calitate, cod scris și suport, de asemenea. Ar trebui să alegeți o temă care are recenzii bune și este actualizată frecvent.

Limitați numărul de plugin-uri instalate

Atât numărul de pluginuri, cât și complexitatea lor pot afecta viteza blogului dvs. WordPress. Ar trebui să instalați doar pluginurile de care aveți nevoie cu adevărat. Dacă este necesar, testați mai multe pluginuri și executați un test de viteză cu Metrica GT sau un alt instrument online care poate furniza un rezultat precis al testului pe viteza site-ului dvs..

De asemenea, asigurați-vă că descărcați și instalați pluginuri de pe site-uri web sigure și de încredere, cum ar fi https://wordpress.org/plugins/ sau Pădurea cu temă.

Există câteva pluginuri care vă pot ajuta puțin prin optimizarea imaginilor (WP-SmushIt), fie prin salvarea conținutului folosind memoria cache (W3 Cache totală).

Optimizarea conținutului site-ului web

Conținutul poate afecta și viteza blogului tău. Ar trebui să încărcați doar imagini optimizate web pe blogul dvs. Folosind un software de editor de imagini, cum ar fi Photoshop, puteți redimensiona imaginile și le puteți salva pentru utilizare web. În funcție de conținutul pe care îl ai pe site-ul tău, se recomandă să nu folosești prea multe imagini pe aceeași pagină. Dacă nu puteți împărți conținutul în mai multe părți, utilizați un plugin cum ar fi Sarcina leneșă care va încărca imaginea doar atunci când utilizatorul o vizualizează efectiv. Acest lucru vă poate economisi multă lățime de bandă și vă poate ajuta să aveți un timp de încărcare mai bun. Dacă este posibil, utilizați surse externe, cum ar fi Youtube, pentru a vă găzdui conținutul.

Deoarece pagina principală este de obicei cea mai aglomerată pagină de pe site-ul dvs. web, asigurați-vă că este bine optimizată. Afișând câteva dintre cele mai recente postări cu extrasul fiecăreia, în cele din urmă, o miniatură poate ajuta și la îmbunătățirea vitezei.

Dacă doriți să găzduiți imagini de înaltă rezoluție, ar trebui să creați miniaturi și să le conectați la fotografiile pe care doriți să le afișați. Imaginile se vor încărca doar atunci când un utilizator face clic pe miniatură, în acest fel site-ul dvs. web va afișa acel conținut doar la cerere.

Cachează-ți site-ul și reduc dimensiunea fișierului

Cu utilizarea unui plugin de memorie caching cum ar fi W3 Cache totală vă poate ajuta, de asemenea, să faceți ca site-ul dvs. să se încarce mai rapid și să îmbunătățească performanța site-ului. Pluginul va optimiza fișierele CSS și JS și va minimiza paginile blogului dvs. economisind lățimea de bandă și oferind o experiență mai bună pentru utilizatori.

Blocați utilizatorii și roboții nedorite

Există multe boturi inutile care vă vor accesa și accesa site-ul. De asemenea, pot exista hackeri care vor încerca să intre în sistemul dvs. accesând constant site-ul dvs. web încercând să găsească un loc slab. Acestea pot afecta și timpul de încărcare a blogului tău. Odată cu inserarea câtorva linii în fișierul .htaccess, puteți interzice accesul la site-ul dvs. pentru a putea accesa site-urile dvs. roboți și intervalul de adrese IP. Nu doriți decât să permiteți vizitatorilor reali pe site-ul dvs. web și să interziceți cât mai multe clicuri false. Acest tutorialul vă va ajuta să configurați corect fișierul .htaccess.

Înveliți!

Probabil că există și alte trucuri pe care le puteți folosi pentru a îmbunătăți viteza și performanța blogului. Dacă credeți că mi-a lipsit ceva, vă rugăm să mă anunțați în comentarii.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să aflați mai multe despre WordPress, vă recomand să citiți celălalt tutorial al meu: Lucruri de făcut după instalarea WordPress.

BlueHost – Cel mai bun gazdă WordPress

recomandat și de WordPress.org

Aflați mai multe “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map