Evoluția comerțului electronic – o scurtă privire de ansamblu

evoluția comerțului electronic


Comerțul electronic este ceva ce întâlnim în fiecare zi, atât în ​​afaceri, cât și în viața normală, de zi cu zi. Dar nu a fost întotdeauna așa.

Acum 22 de ani, Amazon și-a vândut prima carte online. Așadar, aceasta nu este o istorie veche, așa cum s-a întâmplat la mijlocul anilor 90. Și astăzi, puteți cumpăra orice există pentru a vinde pe internet. Deci, cum a crescut ceva pentru a deveni atât de vast și atât de semnificativ într-o perioadă de timp relativ scurtă?

Aceasta este întrebarea la care am vrut să răspundem. În acest articol vă vom oferi toate informațiile și vă vom explica cum s-a întâmplat asta. După ce ați citit acest articol, veți avea o apreciere mult mai mare a lucrurilor pe care de obicei le asumăm în viața de zi modernă, cum ar fi comerțul electronic.

Cronologia comerțului electronic

În 1991 a fost creat World Wide Web. Era firesc ca oamenii să încerce să găsească o modalitate de a exploata această nouă invenție, în principal în ceea ce privește generarea de venituri. Ca de obicei în viață, dorințele sunt un lucru, dar realitatea este ceva complet diferit. Erau multe lucruri în calea ideilor strălucitoare, întrucât întregul Internet al acelei epoci era un teritoriu necunoscut care aștepta să fie graficat.

Oamenii au încercat să acceseze Internetul în moduri diferite, dar nimic nu a funcționat cu adevărat. Până în 1994. A existat o descoperire; Netscape a lansat browserul său, Navigator. Acest lucru a fost vital, deoarece acesta a fost primul browser utilizat la scară largă și global. În același an, prima companie care a implementat o inovație în afaceri online a fost Pizza Hut. Au oferit comenzi online pe site-ul lor web.

Însă anul în care s-a născut comerțul real este 1995. În acest an, eBay a fost fondată și Amazon a vândut și livrat prima sa carte. Dar nimeni nu spera că Internetul, cu atât mai puțin comerțul electronic, va crește aproape la fel ca în ultimii 20 de ani..

Dar a crescut și a crescut repede. În 1996 deja mai mult decât 40 de milioane de oameni avea acces la internet, iar vânzările online au depășit un miliard de dolari în acel an!

internauți din lume

Tendința nu numai că a continuat, dar a crescut semnificativ. Au apărut noi platforme PayPal, accelerarea tranzacțiilor și schimbarea modului în care oamenii efectuează plățile complet.

Și în 2000, la doar 4 ani scurti după prima achiziție online, totalul cumpărăturilor online a depășit 25 de milioane de dolari.

Ulterior, au apărut mai multe servicii, cum ar fi Apple iTunes, care a fost primul mare magazin de muzică digitală.

În 2006, la 10 ani de la prima achiziție online, Facebook a început să vândă reclame și să schimbe complet lumea de marketing.

La scurt timp, în 2008, achizițiile de telefonie mobilă au devenit disponibile pentru prima dată. Înaintați repede șapte ani și veți vedea că în 2015, 30% din toate achizițiile online au fost făcute de pe un dispozitiv mobil.

În 2012, vânzările online de B2C au depășit 1 trilion de dolari. În 2015, doar americanii au cheltuit peste 341 miliarde de dolari online. Dar acest lucru nu înseamnă că doar veniturile din comerțul electronic au crescut. Ponderea comerțului online în totalul vânzărilor cu amănuntul din SUA a crescut de la 4,6% în 2010 la 7,5% în 2015. Și continuă să crească.

Datele din SUA arată că aproape 80% dintre adulți au făcut o achiziție online. Categoria de produse pe care clienții o cumpără cel mai mult este calculatoarele și electronica de consum. 22% din totalul vânzărilor se încadrează în această categorie. A doua categorie din spatele electronicelor este îmbrăcămintea cu o pondere totală de 17,2%. Cărțile, muzica și videoclipurile reprezintă aproximativ 10% din cota de piață totală.

Astăzi, există mai mult de 800.000 de magazine online.

Comerțuri electronice Pluse și Minusuri

Un lucru care-i lipsește comerțului electronic și ceva care îi va lipsi pentru totdeauna lipsește acel sentiment fizic. Imaginile, sunetele și videoclipurile sunt un lucru, dar deținerea articolului cu propriile zece degete este ceva complet diferit. Pentru unele categorii de articole, cum ar fi computerele, acest lucru este irelevant (de aceea este cea mai vândută categorie), dar pentru alte poate fi o problemă. Atâta timp cât aveți nevoie de articole generice, comerțul electronic este excelent, dar dacă aveți nevoie să găsiți ceva personalizat, poate fi dificil. Dacă piciorul este prea lat și știi că trebuie să încerci 30 de perechi diferite în magazin înainte de a-l găsi pe cel care se potrivește, ar trebui să uiți să cumperi pantofi online.

Citește și: De ce comerțurile comerciale e-commerce se închid în primii ani de activitate?

Puteți întoarce întotdeauna acest lucru, este adevărat, dar este nevoie de timp. Transportul este, de asemenea, un dezavantaj, deoarece, cel mai probabil, veți cumpăra articole pe tot globul, iar impozitele de transport și import pot fi costisitoare. Și au existat câteva preocupări mai vechi, cum ar fi furtul de identitate (din moment ce utilizați cărți de credit pentru cumpărături online), dar acestea sunt mai puțin relevante astăzi, deoarece securitatea Internetului s-a îmbunătățit drastic.

Dar cumpărarea online are și beneficiile sale. O puteți face oriunde, navigând de pe telefon. Aceasta înseamnă că nu trebuie să dedicați timp cumpărăturilor efective, puteți face acest lucru pe parcurs. Cumpărând online, puteți obține articole care nu sunt disponibile în magazinele dvs. locale. Și puteți compara prețurile de la diferite magazine în cel mai scurt timp.

Comerțul electronic vă economisește și bani. Puteți crea o listă de dorințe cu articolele dorite și așteptați ca prețurile să fie mai bune. Multe magazine oferă un sistem de notificări și vă vor anunța când articolul dvs. va fi pus la vânzare. Multe magazine obișnuite furnizează notificări prin e-mail și SMS, dar este o problemă mult mai mare, deoarece trebuie să mergeți la magazin pentru a-l cumpăra. Cu comerțul electronic și gestionarea corectă a banilor, puteți economisi foarte mult.

De asemenea, există lucruri pe care doriți să le cumpărați fără ca alții să știe. Cumpărăturile se pot face discret și anonim online.

Looking Forhead – Viitorul comerțului electronic

Scurta cronologie de mai sus arată cât de rapid a crescut comerțul electronic. Dar acest lucru nu înseamnă că va înceta să crească, dimpotrivă. Fiecare zi aduce ceva nou în lumea tehnologiei și, cu aceste invenții, antreprenorii de afaceri continuă să inventeze noi modalități de a-și vinde produsele și de a-și satisface clienții. Ne putem aștepta ca tot mai multe companii să devină complet online în viitor. Chiar și astăzi unele lucruri sunt realizate aproape în totalitate online. Încercați să vă amintiți ultima dată când ați comandat pizza telefonic? Aplicația pentru smartphone o face mult mai ușoară. Chiar și taxiurile devin un surplus atunci când îl ai pe Uber.

Mulți oameni cred că cumpărăturile online ucid producătorii mici, dar acest lucru nu este adevărat. Vânzătorii inteligenți găsesc noi modalități de a completa completurile. Cei mai mulți clienți de comerț electronic se plâng că experiența lor de cumpărare online este prea generică și își doresc ca vânzătorii să ofere ceva mai personalizat și personalizabil. Acest lucru este mai ușor pentru comercianții cu amănuntul mai mici, deoarece sunt în mod natural mai apropiați de clienți decât marile marci. De exemplu, astăzi, este chiar posibil să cumpărați online un costum personalizat. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă măsurați și să alegeți un design. Și, te va costa mult, mult mai puțin decât un costum clasic de marcă. Aceasta este adevărata putere a comerțului electronic dezlănțuit, întrucât hainele confecționate la comandă erau ceva pe care doar cei mai bogați își puteau permite. Și acum este disponibil pe scară largă.

Comerțul electronic permite oricui să concureze, atât timp cât au calitate de oferit. Dacă produsul dvs. este bun și faceți un site decent utilizând un constructor de site-uri sau WordPress, acesta se va vinde. Oamenii vor dori întotdeauna cea mai bună valoare pentru banii lor și vor găsi o modalitate de a o obține. Așadar, dacă aveți un produs de calitate, aveți nevoie doar de un site web adecvat și ceva marketing pentru a vă duce. După aceea, numai cerul este limita.

Comerțul electronic ne îmbunătățește viața rapid, în multe feluri, oferindu-ne lucruri din întreaga lume, la prețuri accesibile. Cu smartphone-urile moderne, cu toții avem în buzunar cel mai mare magazin din lume, disponibil oricând.

Comerțul electronic oferă opțiuni nelimitate. Singura problemă este; banii sunt foarte limitați și nu puteți cumpăra totul. Dar, problema alegerii este o problemă bună, așa că ar trebui să fim recunoscători că trăim în perioada comerțului electronic.

Ți-a plăcut acest articol? Probabil că v-ar plăcea să învățați mai multe despre:

 • Evoluția designului web
 • Evoluția social media
 • Evoluția gazduirii web
 • Evoluția bloggingului
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map