Lista de verificare Înainte de a cumpăra nume de domeniu expirate

lista de verificare înainte de a cumpăra nume de domeniu expirate


Există o mulțime de motive pentru care oamenii aleg să cumpere un domeniu folosit sau expirat. S-ar putea să fie cazul că domeniul pe care îl doresc se întâmplă să fie unul care a fost anterior deținut de altcineva. Însă de cele mai multe ori oamenii aleg să cumpere un domeniu expirat, deoarece doresc să obțină avantajul faptului că este un domeniu mai vechi care ar putea aduce și unele avantaje SEO.

Prin cumpărarea unui domeniu expirat ne referim la achiziționarea unui domeniu recent expirat, nu unul care a avut 1-2 proprietari precedenți în ultimii 5-10 ani. Adesea, oamenii nici nu își dau seama că domeniul cumpărat a avut un proprietar anterior.

Atunci când cumpărăm un domeniu expirat, are sens să îl alegeți pe cel mai bun din nișa în care va fi lansat noul site. Vor fi mici avantaje SEO dacă cineva dorește să înceapă un nou site web despre gătit și cumpără un domeniu care a fost folosit pentru un blog despre mașini.

Există câteva lucruri care pot fi făcute pentru a vă asigura că domeniul care va fi în curând va beneficia de noul site web și nu de backfire. Am compilat o listă de lucruri pe care ar trebui să le analizezi înainte de a decide să cumperi un domeniu expirat.

Există câteva verificări pe care le puteți face înainte de a-l cumpăra, eventual, înrădăcinarea celor mai toxice și există alte verificări pe care le puteți face după ce ați cumpărat domeniul de fapt, deoarece atunci puteți dovedi proprietatea asupra unui o mulțime de servicii precum Instrumentele pentru webmasteri Google, de exemplu.

Lista de verificare Înainte de a cumpăra un nume de domeniu expirat

O simplă căutare Google poate dezvălui unele informații despre istoricul anterior al unui domeniu, dar există și alte instrumente pentru a investiga viața anterioară a unui domeniu. Iată care sunt principalele lucruri pe care ar trebui să le verificați:

1. Verificați Sancțiunile Google curente

Înainte de a cumpăra domeniul, puteți efectua o simplă căutare Google („site: domain.com”). Dacă nu apare nimic, poate fi un indiciu că site-ul este sub penalizare de la Google, ceea ce poate fi o sancțiune automată sau manuală. Oricum, nu este un semn bun. Desigur, există șansa ca proprietarul anterior să opteze pentru ca acesta să nu apară în indexul de căutare Google prin robots.txt, de exemplu, dar chiar și în acest caz, ar trebui să vedeți câteva accesări care menționează acest fapt..

2. Verificați diferite valori SEO

verificați valorile seo de domeniu

Există o mulțime de instrumente care vor produce scoruri date unui nume de domeniu și un exemplu ar fi Autoritatea de domeniu sau Autoritatea de pagină SEO MOZ. Google a întrerupt pagina Rank, dar există alte valori pe care vă puteți baza. Căutați extremele – dacă DA sau PA a unui anumit site este neobișnuit de mare sau scăzut și nu există o explicație clară de ce, aveți grijă și poate săpați un pic mai adânc.

3. Verificați tipul de conținut care a fost găzduit pe domeniu

Puteți efectua o căutare Google („site: domain.com”) și, dacă puteți, verificați dacă există încă un rezultat al căutării în cache. Chiar dacă conținutul din cache nu arată corect din cauza CSS-ului lipsă, versiunea numai text vă poate oferi încă o idee despre ce tip de site web a fost găzduit sub numele de domeniu.

Puteți utiliza, de asemenea, WayBack Machine pentru a privi versiunile mai vechi ale site-ului, șansele sunt că veți putea vedea câteva instantanee.

wayback machine archive art

4. Cercetați profilul de backlink al domeniului

Verificați tipul de backlinkuri pe care le are domeniul. Dacă vedeți o mulțime de tipuri de repertorii backlinks de calitate scăzută sau chiar spam-uri precum profiluri false de social media, profiluri de forum sau semnătura forumului cu doar câteva link-uri editoriale reale, este timpul să evaluați dacă merită efortul și riscul cumpărarea domeniului respectiv. În unele cazuri, s-ar putea să fie, pentru că este numele perfect pentru marca dvs., dar dacă numele în sine nu este atât de important, poate este mai bine să vă uitați la următorul domeniu.

S-ar putea să se întâmple ca aceste legături să fie dezactivate în GWT, dar nu puteți ști sigur dacă nu cumpărați domeniul.

Verificări suplimentare după cumpărarea unui nume de domeniu

După ce ați achiziționat domeniul dvs., există câteva verificări suplimentare pe care le puteți face înainte de a găzdui un site web real pe acesta:

1. Căutați traficul de intrare

Puteți investiga traficul primit, fie prin configurarea unei mici pagini HTML doar cu codul de analiză Google pe acesta și poate un mesaj în curând, sau consultând jurnalele serverului web. Verificați trimiterile, dacă vedeți trafic provenind de la site-uri web aleatorii care par legitime, dar nu găsiți un link către domeniul dvs. pe acestea, ar putea fi un semn că proprietarul anterior a fost implicat într-o afacere umbroasă precum deturnarea altor site-uri web și redirecționarea traficului către site-ul său web.

2. Instrumente pentru webmasteri Google

După ce ați achiziționat numele de domeniu, vă puteți înscrie cu Instrumentele Google Webmaster, deoarece acum puteți dovedi proprietatea site-ului. Așteptați câteva zile sau o săptămână pentru a vedea dacă apare ceva în Instrumentele pentru webmaster, cum ar fi mesajele cu privire la sancțiunile manuale sau practic orice altă problemă. Nu există nicio garanție că domeniul este curat, chiar dacă după o săptămână sau mai puțin, nu vedeți niciun mesaj de la Google, dar dacă primiți mesaje, știți că este poate mai bine să nu vă găzduiți noul site web sub acel domeniu.

3. Verificați spam-ul prin email

Configurați o nouă adresă de e-mail pe numele de domeniu și trimiteți-vă câteva e-mailuri, poate către unii dintre prietenii dvs. cu un link către site-ul web. Verificați dacă e-mailurile ajung în Inbox sau în folderul Spam. Este o verificare simplă pe care o puteți face și dacă e-mailurile apar în folderul Spam, puteți analiza de ce este cazul.

Există, de asemenea, instrumente care pot identifica numele de domeniu utilizate în campaniile de spam:

Aceste instrumente vă pot ajuta să verificați starea listei negre a domeniului și vă pot ajuta cu sfaturi despre cum îl puteți elimina / șterge din anumite liste negre.

Concluzie

Acest articol ar putea părea că achiziționarea unui nume de domeniu este o afacere cu riscuri ridicate. Acest lucru se datorează faptului că se concentrează în principal pe problemele și pe cele mai grave cazuri care pot apărea cu achiziționarea de domenii folosite / expirate și este orientat către cei care doresc să fie aprofundat în cercetarea istoriei unui domeniu expirat. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, situația nu este chiar așa de rea și există numeroase povești de succes atunci când vine vorba de oameni care cumpără nume de domeniu extrem de valoroase care au avut un proprietar anterior.

Găsiți Domenii de valoare expirate la GoDaddy

În secțiunea Licitații de domenii de la GoDaddy puteți alege dintre mii de domenii care expiră în diverse nișe.

Cauta acum “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map