Motivele principale pentru care site-ul dvs. Joomla a fost piratat

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Motivele principale pentru care site-ul dvs. Joomla a fost piratat
0 14 мин.

joomla-site-hacked


Oricât de mare sau mic ar fi site-ul dvs., indiferent de tipul de securitate avansată pe care îl utilizează, indiferent dacă este un blog privat mic sau un site web de comerț electronic, orice site web posibil de pe Internet poate fi vulnerabil sau o țintă pentru hackeri . Acești hackeri sunt mereu în căutare de site-uri web vulnerabile și pradă ușoară pentru a fura informații private, a deturna un site web sau pur și simplu a vandaliza.

Joomla, precum și WordPress și Drupal sunt unele dintre cele mai populare și bine respectate sisteme de gestionare a conținutului disponibile pe Internet. Joomla este deosebit de unic, deoarece are unele caracteristici distincte foarte populare și puternice pe care celelalte sisteme de gestionare a conținutului nu le pot oferi. Și deși Joomla conține tone de caracteristici, atribute și instrumente excelente, există multe probleme de securitate pentru site-urile web Joomla.

În acest articol vom analiza unele dintre cele mai comune motive pentru care Joomla ta! site-ul web a fost hacked și va menționa, de asemenea, câteva sfaturi și trucuri despre cum să vă protejați mai bine site-ul dvs. prețios și informațiile dvs. de neprețuit.

Cele mai comune motive pentru care Joomla ta! site-ul web a fost piratat

1. Phishing

Phishing-ul este o metodă comună de hacking care include fie un e-mail, fie un site web conceput pentru a fura datele de autentificare ale site-ului dvs. Hackerii deghizează și îmbracă site-ul sau e-mailul pentru a arăta exact ca platforma pe care ai vrea să te autentifici și, dacă nu ești atent, îți vor fura datele de autentificare.

Cel mai frecvent te vor dupe și te vor face să crezi că o Joomla! administrator vă solicită să vă conectați de urgență la contul dvs. Acesta este motivul pentru care ar trebui să verificați întotdeauna dublu domeniul sau expeditorul de e-mail înainte de a vă autentifica oriunde sau de a furniza informații personale sau informații despre cardul de credit.

2. Slabă securitate a site-ului web

Există multe sisteme de securitate diferite disponibile pentru utilizare pe Internet, unele sunt slabe și oferă doar elementele de bază ale securității site-ului, dar există și alte opțiuni avansate și mai scumpe de securitate a site-ului, care vă oferă o serie de instrumente și opțiuni pentru a vă proteja. site-ul dvs. web cu.

Cu toate acestea, chiar și cele mai mari companii și site-uri web se străduiesc să evite și să prevină atacurile hackerilor, în ciuda cheltuielilor de bani pe securitatea site-ului lor. Este întotdeauna o idee bună să vă dotați dvs. și site-ul dvs. web cu cel puțin un software de securitate a site-ului pentru a preveni unele dintre cele mai comune încercări de hacking pe site-ul dvs..

3. Securitatea computerului

Un alt mod obișnuit de a-ți fi hacked site-ul este prin a-ți hacked computerul personal. Ar trebui să vă luați foarte în serios securitatea computerului personal, deoarece hackerii pot fura toate cookie-urile și informațiile salvate pentru site-urile dvs. web, precum și toate datele de autentificare pe care le-ați stocat pe computer..

Calculatorul dvs. poate fi hacked prin viruși, malware sau pur și simplu prin site-uri web compromise sau orice tip de aplicație software care a fost infectat de hacker. Acești hackeri folosesc roboți automat care scanează Internetul pentru adresele IP care au o securitate slabă a calculatorului personal și sunt vulnerabile la atacurile de hacking.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să utilizați întotdeauna o aplicație software antivirus premium, precum și un software pentru adware și blocante malware. Este o regulă obișnuită să efectuați scanări complete pe hard disk pe computerul personal cel puțin o dată pe săptămână.

4. Aplicații și aplicații vulnerabile

Dacă utilizați Joomla, veți integra, de asemenea, foarte multe teme diferite, widget-uri, pluginuri și alte instrumente utile care vă pot ajuta să creșteți funcționalitatea site-ului dvs. web. Și toate aceste instrumente sunt foarte utile și puternice, cu toate acestea pot fi compromise și folosite pentru a hack în site-ul dvs. În special instrumentele precum plug-in-urile și widget-urile, care sunt un factor foarte important atunci când vine vorba de designul site-ului și conținutul site-ului web, sunt vizați în mod special de hackeri pentru vulnerabilități.

Un lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja pe dvs. și site-ul dvs. web este să vă asigurați că toate plug-in-urile, widget-urile și instrumentele pe care le încorporați pe site-ul dvs. web sunt actualizate în mod regulat. Unii autori de plug-in și widget renunță la instrumentele lor și nu mai actualizează, iar acest lucru este atunci când devin vulnerabili la atacurile hackerilor. Scripturile depășite pot fi de asemenea folosite pentru a accesa site-ul dvs. web, așa că ar trebui să ștergeți toate scripturile depășite de pe site-ul dvs. web.

Ar trebui să rețineți, de asemenea, că o metodă comună de hacking este să atace serverul de găzduire în sine. Utilizatorii care își găzduiesc site-urile web și conținutul lor pe serverele partajate sunt deosebit de vulnerabili la acest tip de atacuri. Dacă altcineva de pe serverul partajat este hacked, toți proprietarii site-urilor de pe serverul respectiv de gazduire sunt în pericol.

Acesta este motivul pentru care este înțelept să vă asigurați că furnizorul dvs. de găzduire web utilizează cel mai bun și cel mai puternic software de securitate a site-urilor disponibile pe piață. Un alt sfat excelent este să vă asigurați întotdeauna să creați copii de rezervă zilnic sau săptămânal ale site-ului dvs. web, astfel încât să îl puteți restabili la versiunea anterioară necompromisă în cazul în care site-ul dvs. web este hacked.

De unde să știu dacă Joomla mea! Site-ul este hacked?

Unii hackeri pot fi foarte lipsiți de claritate în privința atacurilor, ceea ce face posibil ca site-ul dvs. să fie deja hackat, dar pur și simplu nu îl știți încă. Aceste tipuri de atacuri deturnează lent site-ul dvs. și îl completează cu linkuri de trimitere și reclame pe care nu le-ați aprobat. Și uneori poate fi destul de complicat să afli că site-ul tău este hacked sau nu.

Uneori veți primi un mesaj direct de la furnizorul dvs. de găzduire web în care site-ul dvs. web a fost hacked. Dar de cele mai multe ori, aflarea dacă site-ul dvs. web este hacked sau nu, nu va fi atât de simplu sau ușor. Trebuie să fiți în căutarea unuia dintre numeroasele steaguri roșii care ar putea indica faptul că site-ul dvs. web este compromis sau piratat.

Unul dintre aceste steaguri roșii este ca site-ul dvs. web sau paginile de pe site-ul dvs. să se retragă de la rezultatele de căutare ale căutării Google sau din oricare dintre celelalte motoare de căutare. Un alt lucru important pe care trebuie să-l urmărești este ca site-ul tău să rupe sau să prezinte unele erori pe care nu le-a mai arătat până acum. Acesta este adesea un indiciu puternic că site-ul dvs. web ar putea fi hacked.

De asemenea, ar trebui să analizați site-ul dvs. amănunțit folosind unele dintre numeroasele instrumente de analiză care sunt disponibile la dispoziția dvs. Ar trebui să vă analizați traficul cu atenție pentru a vedea dacă o parte sau o parte din traficul dvs. este redirecționat către pagini necunoscute și site-uri web ale terților. De asemenea, ar trebui să verificați dacă puteți găsi eventuale neconcordanțe în analizele site-ului dvs. web care s-ar putea referi la site-uri web cu care nu aveți niciun contact.

Anumiți hackeri vor iniția descărcări neautorizate și nedorite pe computer sau browser atunci când site-ul dvs. este hacked. Deci, de fiecare dată când una din paginile dvs. încearcă să inițieze o descărcare despre care nu știți nimic, acesta este un indiciu foarte puternic că site-ul dvs. web ar putea fi hacked. Steagurile roșii suplimentare includ administratorii pe site-ul dvs. pe care nu le recunoașteți, precum și faptul că apar imagini sparte pe site-ul dvs. web, așa că fiți în căutarea acestora.

Cum să vă protejați site-ul Joomla?

Cea mai importantă metodă pentru a vă păstra site-ul și conținutul în siguranță este să aveți versiunea Joomla! sistem de gestionare a conținutului complet actualizat. Dezvoltatorii Joomla! publică și eliberează în permanență actualizări pentru cadrul în care au remediat erorile și corecând vulnerabilitățile de securitate pe care hackerii ar putea încerca să le exploateze pentru a-ți pirata site-ul. S-ar putea să dureze puțin pentru a menține totul la zi dacă utilizați un număr mare de diferite plug-in-uri terțe, widget-uri și alte instrumente, dar este esențial pentru păstrarea site-ului și a informațiilor dvs. personale în siguranță și sunet.

Un mic truc important pentru securitatea și protecția site-ului web atunci când vine vorba de Joomla! site-urile bazate este să nu acorde permisiuni de scriere tuturor fișierelor dvs. PHP din baza de date a site-ului. Păstrarea acestor fișiere doar citite va împiedica hackerii să hacking și să exploateze site-ul dvs. cu ușurință și rapiditate.

Este foarte important să fii atent la delegarea permisiunilor în activitățile zilnice ale site-ului tău. Poate părea foarte de bază și simplu, dar este foarte important pentru securitatea și bunăstarea site-ului dvs. web să nu acorde permisiuni de execuție pe directoarele dvs. publice de pe site. Acest lucru va împiedica hackerii să încarce și să execute software rău intenționat, malware, scripturi și viruși pe site-ul dvs. web.

Trebuie să rețineți că hackerii vor încerca să utilizeze toate trucurile posibile din carte pentru a vă prelua informațiile personale și datele de autentificare pentru a vă hack și exploata site-ul. Unul dintre trucurile pe care le folosesc pentru a realiza acest lucru este prin preluarea datelor din tabelul utilizatorului de pe site-ul web. Puteți preveni acest lucru prin schimbarea prefixului bazei de date a tabelelor utilizatorilor dvs. în orice prefix aleatoriu.

Nu numai că ar trebui să țineți toate extensiile și widget-urile terțe, instrumentele și plug-in-urile la zi, dar, de asemenea, nu trebuie să uitați să eliminați, să dezinstalați și să ștergeți toate software-urile învechite, precum și extensiile vechi și eventualele fișiere rămase posibile. din instalații vechi. Acesta este un truc simplu, dar mulți oameni uită să facă acest lucru și au accesat site-urile web.

Este un lucru foarte important de reținut că necompromiterea securității de găzduire a site-ului dvs. web poate ajunge să economisească o mulțime de bani pe termen lung. Utilizarea site-ului tău hacked poate duce foarte ușor la furtul de identitate, precum și furtul cu cardul de credit. Acesta este motivul pentru care este important să vă asigurați că pachetul dvs. de găzduire web include instrumente și metode avansate de securitate pentru protejarea site-ului dvs. împotriva hackerilor, chiar dacă înseamnă să plătiți câțiva dolari pentru asta.

Metodele moderne de hacking se schimbă și evoluează constant, de aceea este foarte important să alegeți un furnizor de găzduire web care să actualizeze și să îmbunătățească instrumentele și metodele de securitate a site-urilor web în mod constant. Este foarte important să vă asigurați că furnizorul dvs. de găzduire web folosește doar cea mai nouă tehnologie nouă, atunci când vine vorba de limbaje de programare și baze de date antivirus..

Cu toate acestea, cel mai important lucru absolut pe care trebuie să-l realizați pentru a vă proteja site-urile de hacking este faptul că nu sunteți imun la el. Din păcate, mulți oameni, în special cei care încep doar cu proiectul lor de site, consideră irațional că nu sunt importanți pentru hackeri.

Hackerii vor încerca să exploateze, să pirateze și să deturneze chiar și cel mai mic dintre site-uri web. Acest lucru se datorează faptului că utilizează aceste site-uri web hacked pentru a reorganiza traficul, pentru a îmbunătăți clasamentele de căutare Google ale site-urilor lor prin punerea înapoi a linkurilor pe site-ul dvs. și utilizează serverul dvs. pentru a trimite un email de spam.

Acest lucru face ca toată lumea să fie o posibilă țintă. Nu vă gândiți niciodată că nu sunteți suficient de importanți pentru a fi hacked și nu vă gândiți niciodată că sunteți imun și invulnerabil la încercările de hacking. Trebuie să rețineți întotdeauna că prevenirea hackerilor este întotdeauna mai bună decât vindecarea site-urilor web hacked. Mulți oameni din întreaga lume se confruntă cu o bătălie de coșmar atunci când informațiile lor personale și cardurile de credit sunt furate de hackeri pe site-ul lor web.

Concluzie

Fiecare proprietar de un singur site web trebuie informat și educat pe tema protejării și securizării site-ului și computerului personal împotriva încercărilor de hacking. Acest lucru este deosebit de important pentru Joomla! proprietarii de site-uri web, deoarece se consideră că aceste sisteme de gestionare a conținutului open source sunt destul de vulnerabile la aceste atacuri.

Acest articol a fost scris pentru a încerca să vă informeze despre cele mai comune metode și modalități prin care hackerii ar putea încerca să exploateze și să deturneze site-ul dvs. web și informațiile dvs. personale. De asemenea, am cercetat și analizat multe metode diferite despre cum să te protejezi pe tine și pe Joomla! site-ul din aceste tentative de hacking.

Realitatea situației este că s-ar putea să nu fii niciodată pe deplin sigur și imun la hackeri, phishing și escroci. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să încercați și să faceți tot ce vă stă la dispoziție pentru a încerca să vă preveniți Joomla! site-ul nu a fost piratat.

Pentru a rezuma, țineți-vă complet actualizate complet aplicațiile, plug-in-urile, widget-urile și extensiile, precum și Joomla! versiune complet actualizată și asigurați-vă că furnizorul dvs. de găzduire web nu numai că vă oferă acces la cel mai bun și mai avansat software antivirus disponibil pe piață, dar și actualizează metodele sale de securitate în mod constant și regulat. Suntem siguri că, dacă urmați acești pași, sfaturi și trucuri pe care vi le-am oferit în acest articol, Joomla dvs.! site-ul web va fi mult mai sigur decât înainte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector