O VPN vă protejează într-adevăr confidențialitatea?

vpn protejează într-adevăr confidențialitatea


Rețelele private virtuale (VPN) vă permit să comunicați printr-o rețea într-un mod privat, securizat, criptat. VPN-uri diferite utilizează diferite metode și niveluri de criptare. Unele pot fi mai puternice decât altele și pot face o treabă mai bună la criptarea datelor.

Ce face un VPN?

Un VPN vă poate cripta datele pentru a vă asigura sesiunea în siguranță de oricine dorește să știe care ar putea fi activitățile dvs. pe web. Un VPN poate comprima traficul pe server, oferindu-vă un acces mai mare la datele pe care încercați să le descărcați sau să le transmiteți în flux. Acesta vă poate masca adresa computerului (IP) pentru a vă proteja identitatea de a fi urmărit în timp ce efectuați activități pe web. De exemplu, dacă sunteți în Danemarca și doriți să accesați US Netflix în Danemarca, trebuie să utilizați un VPN. Deci, a VPN vă va permite să accesați versiunea americană a Netflix și conținut, permițându-vă să utilizați o adresă IP din SUA. Un VPN permite accesul fără restricții și sigur la orice lucru de pe internet. Îți protejează informațiile personale împotriva hackerilor de pe internetul deschis.

Aveți nevoie într-adevăr de un VPN?

Dacă sunteți pe internet, există cineva care ar dori informațiile dvs. Acesta variază de la agenții de publicitate care doresc să vă vândă lucruri, la persoane care ar dori să vă ridice informațiile contului dvs. bancar pentru activități mult mai rău intenționate.

Dacă vă conectați la internetul public sau prin orice, cum ar fi un hotspot la un aeroport, este imperativ să utilizați o VPN pe dispozitivele dvs. Actorilor răi le place să stea în aceste locații și să se afle în dispozitive nesigure.

Citiți și: 10 motive pentru care ar trebui să utilizați un VPN

WiFi public Dos și Don’s

Când utilizați hotspot-urile publice și WiFi-ul, fără să vă luați în considerare următoarele și nu trebuie să vă asigurați pentru a vă asigura securitatea dispozitivelor.

Do

 • Presupunem că orice legătură este suspectă. Verificați îndeaproape adresele.
 • Cereți unui angajat să confirme numele rețelei. Hackerii le place să folosească o rețea numită în mod similar rețelei reale. De exemplu, CoffeeWiFiFree și CoffeeFreeWiFi. De unde știi care este cea adevărată?
 • Navigați numai pe site-uri în care nu trebuie să introduceți nicio informație personală.
 • Salvați alte autentificări ale site-ului web, precum băncile sau cele care necesită autentificări pentru o rețea securizată.

nu face

 • Nu porniți partajarea fișierelor atunci când sunteți pe WiFi.
 • Nu lăsați WiFi conectat atunci când nu mai aveți nevoie de conexiune.
 • Nu lăsați dispozitivul nesupravegheat, chiar și pentru a merge la baie.
 • Nu faceți nicio activitate bancară și nu lucrați la nimic cu date sensibile când este activat WiFi public.
 • Nu trimiteți prin email nimic de natură sensibilă.

Având în vedere scenariile de mai sus, este probabil cel mai bine să utilizați un VPN pentru dispozitivele mobile și laptopurile dvs. dacă vă bazați pe conexiunile WiFi publice. Hackerii nu se pot dezlipi de aceste conexiuni și chiar dacă ar face acest lucru, vor primi doar bucăți de date criptate cu care nu ar putea face nimic.

Cu un VPN, veți putea trimite un e-mail, o bancă sensibilă și puteți efectua orice activitate de care aveți nevoie pentru a vă asigura în siguranță pe dispozitiv și veți fi protejat de oricine de pe WiFi-ul care dorește să vă facă rău. Trebuie doar să te uiți la hoții din viața reală și la cei care ar accesa fizic dispozitivul tău.

VPN-uri gratuite versus plătit

Există unele servicii VPN gratuite, dar acestea tind să fie inferioare serviciilor plătite. Iată diferențele dintre un VPN gratuit și unul plătit:

Viteza de internet

VPN-urile gratuite împing reclame pe dispozitivele dvs., încetinind conexiunea. Dacă intenționați să transmiteți conținut fluxul dvs. va fi lent cu un VPN gratuit. Dacă doriți o transmisie rapidă rapidă sau o capacitate de jocuri, aveți nevoie de o conexiune rapidă. Aceste conexiuni vin cu servicii plătite.

intimitate

Un VPN gratuit vă poate furniza informațiile dvs. personale către terți. Aproape toate VPN-urile plătite au o politică fără jurnal, ceea ce înseamnă că activitățile dvs. online sunt sigure și anonime.

Locații server

VPN-urile gratuite au o cantitate mică de locații server. Conexiunile la aceste servere devin dificile. Cu VPN-urile bine plătite, există multe servere și multe țări din care să alegeți.

Criptarea datelor

VPN-urile gratuite folosesc instrumente de bază de criptare. Aceste instrumente de multe ori eșuează și vă scurg locația și datele. VPN-urile plătite folosesc instrumente și protocoale mai avansate care vă protejează identitatea și datele dvs. online.

Conexiuni simultane

Dacă aveți multe dispozitive mobile plus un desktop în gospodărie, poate fi necesar să aveți mai multe conexiuni. VPN-urile plătite oferă mai multe conexiuni simultane, în timp ce VPN-urile gratuite sunt doar pentru o singură conexiune.

Cum să alegeți cel mai bun VPN

Sunteți convins că trebuie să aveți un VPN pentru a vă proteja identitatea și activitățile online, dar există atât de mulți furnizori. Cum alegi eventual? Există câteva caracteristici pe care trebuie să le căutați atunci când evaluați un furnizor VPN:

 • Criptare fiabilă a datelor

În prezent, cele mai bune protocoale sunt protocoalele OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec. Dacă doriți să rămâneți în siguranță în timp ce faceți streaming, jocuri sau torrenting, asigurați-vă că VPN-ul dvs. utilizează unul dintre aceste protocoale.

 • Fără politică de jurnal

Asigurați-vă că serviciul dvs. VPN nu vă înregistrează activitățile. Multe VPN-uri gratuite împărtășesc informațiile dvs. cu terți. Iar unele VPN-uri plătite vă înregistrează traficul.

 • Mai multe opțiuni de server VPN

Doriți să aveți posibilitatea de a alege să vă conectați la mai multe servere din întreaga lume pentru a vedea conținutul din aceste țări. Aceasta este o altă caracteristică pentru care trebuie să te uiți. În timp ce mai aveți nevoie să aveți un cont Hulu etc., conținutul pe care îl oferă se schimbă atunci când deblocați restricția geo prin schimbarea adresei IP.

 • Conexiuni multiple

Dacă aveți mai multe dispozitive sau vă conectați gospodăria, este mai ieftin să utilizați o VPN care are mai multe conexiuni simultane. În acest fel nu trebuie să cumpărați mai multe conturi.

 • Perioada de probă

Pentru prima dată utilizatorii VPN, o ofertă a unui proces gratuit sau o garanție de returnare a banilor este o caracteristică bună. Asigurați-vă că citiți detaliile ofertei înainte de a vă înscrie.

Asigurați-vă că citiți recenzii și evaluări independente precum ThatOnePrivacySite.net pentru a vedea dacă VPN-ul pe care îl alegeți are funcțiile care sunt cele mai importante pentru dvs..

O VPN protejează într-adevăr confidențialitatea mea?

Un VPN cu ceva numit „kill-switch” vă deconectează instantaneu și ucide toate procesele preselectate. Deci, dacă aveți ceva ciudat cu conexiunea dvs. și credeți că computerul dvs. poate fi în pericol, puteți să implementați această opțiune.

Un alt instrument util este IPLeak.net care vă va spune dacă VPN-ul dvs. este în funcțiune și dacă va scăpa adresa dvs. IP sau dacă utilizați adresa IP pe care ați ales-o.

Un VPN face imposibil ca furnizorul dvs. de servicii de internet să spună ce faceți și unde. Prin urmare, nu poate să înregistreze sau să urmărească aceste informații pentru a le păstra dacă acesta este obiceiul sau legea în care locuiți (care vă privește Statele Unite). Unele dintre VPN-urile din SUA par să se simtă obligate să țină jurnalele, în timp ce VPN-urile UE afirmă că legislația de păstrare nu le este aplicabilă. Când și dacă VPN-urilor UE li se solicită date cu o citație, acestea vor fi obligate să se conformeze, numai nu vor fi date de dat.

O altă problemă este aceasta: trimiteți datele dvs. la VPN și puteți alege una care păstrează jurnalele și care nu are o mare securitate a datelor. Trebuie să vă asigurați că aveți un serviciu de încredere care nu vă va vinde datele. Acesta este motivul pentru care ar trebui să stați departe de serviciile gratuite … trebuie să câștige bani cumva.

Concluzie

Un VPN vă poate proteja confidențialitatea. Cel mai bun sfat este să selectați un furnizor de servicii VPN fără jurnalele care nu au sediul în SUA, unde unele dintre cele mai stricte legi se referă la urmărirea și păstrarea datelor. Faceți-vă cercetarea și asigurați-vă că aveți toate funcțiile de care aveți nevoie și doriți într-un VPN. Fii atent la schimbarea peisajului juridic al UE, deoarece iau în considerare și legi care pot afecta modul în care funcționează VPN-urile.

Bram Jansen este un expert în confidențialitate online. El a ajutat întreprinderile să își asigure informațiile online. El oferă sfaturi și sfaturi pentru protejarea companiilor de problemele comune și pentru a garanta că acestea își protejează confidențialitatea online și social media. Când nu funcționează, Bram se dedă la caiac și alpinism.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map