PHP vs ASP.NET – Care sunt diferențele?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'PHP vs ASP.NET – Care sunt diferențele?
0 15 мин.

php vs asp net


De când PHP și ASP.NET au apărut amândoi, dorința oamenilor de a decide care este mai bine a fost un efort constant, producând numeroase postări pe blog și articole pe această temă. Din păcate, multe dintre acestea sunt unilaterale, promovând una peste alta. Așadar, astăzi, intenționăm să facem o comparație imparțială între cele două limbi, cu intenția de a vă ajuta să decideți care ar trebui să folosiți pentru construirea unei noi aplicații sau a propriului dvs. imperiu online.

PHP este unul dintre cele mai cunoscute limbaje de dezvoltare web, cu milioane de site-uri web și aplicații dedicate create cu acesta. Este o platformă open source, care continuă să contribuie foarte mult la popularitatea sa. Dar Microsoft ASP.NET este, de asemenea, o platformă open-source.

Nu este o sarcină ușoară să stabilești care este mai bun decât celălalt. Încercarea de a face acest lucru este aproape ca să compari mere cu portocale. Deci, nu puteți decide care este mai bine în general. Puteți face aceste distincții doar după ce aveți în vedere câteva obiective specifice.

Ambii PHP și ASP.NET sunt proiecte de succes care au dezvoltat o mulțime de site-uri web grozave de-a lungul anilor, dar pentru cei care nu au lucrat mult cu niciuna, rămâne o întrebare. Care ar trebui să folosească?

Acest articol vă va ajuta să decideți care dintre aceste două tehnologii ar trebui să utilizați în următorul dvs. proiect. S-ar putea să nu vă ajute să luați decizia imediat în frâu, dar cu siguranță vă va ajuta să vă informați mai mult și să învățați care tehnologie vi se potrivește mai bine.

Înainte de a aprofunda conversația noastră, să vedem cea mai de bază variabilă pe care o putem folosi pentru a face o distincție. Analizând cota de piață a limbajelor de programare web, putem obține multe informații, deoarece ne spune cât de larg este folosit un limbaj de programare specific pe piață.

De asemenea, vă va ajuta dacă doriți să obțineți un loc de muncă cu oricare dintre ei. Conform statisticilor noastre, 9% din piață folosesc Ruby on Rails, 34% folosesc ASP.NET și 57% folosesc PHP. Bineînțeles, statisticile s-ar schimba dacă ar fi să luăm în considerare și alte limbi, dar acest lucru este suficient de bun pentru argumentul nostru.

Deci, dacă căutați să găsiți un loc de muncă învățând să codați într-una din aceste limbi, vă veți simți mai bine cu PHP. Dacă doriți să dezvoltați un proiect sau faceți altceva, rămâneți cu noi și învățați restul!

Ce este PHP?

logo php 2017PHP este un limbaj de programare de scripturi de tip open-source și de server și de uz general. Este cel mai utilizat pentru dezvoltarea de site-uri web și aplicații web dinamice. Cu o orientare orientată pe obiect, ajută programatorii să fie mai creativi în modul în care rezolvă anumite probleme și dezvoltă aplicații.

Faptul că este ușor de înțeles și de utilizat a contribuit foarte mult la popularitatea sa larg răspândită și funcționalitatea sa, iar comunitatea a crescut abia de la lansarea sa în 1995. Este complet liberă de utilizat și va fi întotdeauna. Orice nou-venit poate înțelege cu ușurință sintaxa și se poate obișnui cu programarea cu aceasta.

Un alt beneficiu este că rulează pe aproape toate serverele oricărei gazde și acceptă o mare varietate de baze de date, cum ar fi MySQL, PostgreSQL, Oracle, Sybase, Informix și chiar Microsoft SQL. PHP pune accentul pe scripturile din partea serverului, dar poate fi utilizat și pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru desktop. Una dintre caracteristicile sale excelente este că codul PHP nu trebuie scris într-un fișier separat. Poate fi scris și în interiorul unei pagini HTML, permițând dezvoltatorilor să creeze pagini web dinamice. PHP împachetează multă viteză și funcționalitate și este orientat către dezvoltarea web.

Cu PHP puteți face lucruri precum:

 • Adunați informațiile utilizatorilor cu utilizarea formularelor. După ce utilizatorii au completat aceste formulare cu datele solicitate, le puteți trimite apoi informațiile către e-mailurile furnizate.
 • Colectați informații automat de pe diverse pagini web și de pe tot Internetul. Puteți automatiza cu ușurință colectarea de date de pe site-ul dvs. web și chiar „razui” datele, cum ar fi imaginile și textul de pe alte site-uri web de pe web cu utilizarea scripturilor PHP dinamice..
 • Creați o opțiune de membru pentru site-ul dvs. web. Dacă creați un site web care oferă un fel de conținut plătit, puteți utiliza PHP pentru a crea o zonă de membru care poate fi accesată doar cu un nume de utilizator și o parolă.
 • Generați fișiere și pagini web dinamice.
 • Urmăriți utilizatorii cu ajutorul cookie-urilor. Puteți trimite și primi cookie-uri și urmăriți modul în care vizitatorii dvs. interacționează cu site-ul dvs. web.
 • Adăugați orice fel de funcție dinamică cu care puteți veni. Cerul este limita când vine vorba de dezvoltarea funcțiilor dinamice precum ceasuri, calendare, calculatoare și aproape orice poate fi condus cu un script. PHP vă permite să dezvoltați rapid funcții dinamice care trimit și primesc informații, creând astfel aplicații incredibil de utile.
 • Creați aplicații desktop. Este posibil să scrieți diverse aplicații desktop în PHP, dar nu este cea mai bună modalitate de a face acest lucru, deoarece majoritatea accentului PHP este pus pe dezvoltarea web.
 • PHP are unele caracteristici de procesare a textului extrem de utile.
 • Este incredibil de ușor să găsești găzduire pentru PHP. După cum am menționat mai sus, aproape fiecare singur furnizor de hosting acceptă cea mai nouă versiune de PHP, ceea ce facilitează rularea.
 • PHP are o gamă largă de funcții puternice încorporate.

Dezavantajele PHP

 • Diferite defecte de securitate. PHP are o istorie lungă de numeroase defecțiuni de securitate. Are multe vulnerabilități cunoscute și necunoscute care pot fi utilizate pentru a-l exploata, așa că ar fi înțelept să utilizați pluginuri de securitate și alte măsuri de securitate dacă manipulați date sensibile cu scriptul dvs. PHP..
 • Nu este atât de bun pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru desktop. Deși este posibil să dezvolți aplicații desktop cu PHP, nu este recomandat, deoarece PHP este mai optimizat pentru dezvoltarea web.
 • PHP are un tip slab. Conversia implicită a limbii va deveni o surpriză pentru mulți dintre nou-veniții PHP. Aceasta duce la o mulțime de erori neașteptate dacă nu o știți.

Ce este ASP.NET?

logo-ul asp netASP.NET sau pagina Active Server (cunoscută inițial ca ASP +) a fost dezvoltată de Microsoft și a fost proiectată pentru dezvoltarea web și pentru producerea de pagini web dinamice. Este un limbaj de script de sursă deschis, pe server, care poate fi utilizat pentru a crea pagini web dinamice la viteză mare. Această platformă de dezvoltare web este realizată din tehnologii din partea serverului și oferă fiecare serviciu necesar pentru a construi aplicații web robuste atât pentru PC cât și pentru dispozitive mobile.

A fost lansat în 1998, ca primul limbaj de script al Microsoft pe partea de server.

Deoarece este platforma Microsoft, acesta acceptă, de asemenea, coduri compilate în alte limbi, cum ar fi C ++, C #, Perl și Visual Basic. De asemenea, există diverse controale de server care separă un cod de site-uri de conținutul său, făcând posibilă dezvoltarea paginilor web într-un mediu WYSIWYG (Ceea ce vedeți este ceea ce obțineți). Vă oferă o metodă bazată pe model pentru a construi pagini web dinamice și permite o separare curată a preocupărilor. Acest lucru vă oferă o modalitate de a deține controlul complet asupra marcajului, făcând dezvoltarea web mult mai plăcută.

Deoarece este o limbă din partea serverului, codul este stocat într-un fișier ASP sau ASP.NET și execută codul în fișier, apoi returnează rezultatele în browserul utilizatorului.

Avantajele ASP.NET

 • Programare flexibilă – În timp ce programați o aplicație sau un site web, vă puteți schimba părerea la jumătatea drumului, fără a fi nevoie să reprogramați totul de la început. Acest lucru se datorează flexibilității și caracteristicilor sale orientate spre obiecte.
 • Separarea preocupărilor – Modelul, controlul și vizualizarea aplicației sunt divizate, ceea ce face ca aplicația și codul să fie mai transparente. De asemenea, simplifică menținerea aplicației. Acest lucru face, de asemenea, posibil să împărțiți un proiect în diferite părți, făcând posibil ca mai mulți dezvoltatori să lucreze la același proiect. Munca unui dezvoltator nu îi va afecta pe ceilalți.
 • Acordă TDD – Cu suport pentru Dezvoltarea Condusă de Test, putem crea aplicația noastră cu testul unității.
 • Productivitate – ASP.NET are multe biblioteci precum SignalIR, Odata, WebApi și alte caracteristici de limbaj care oferă o productivitate ridicată.
 • Are un cadru matur – ASP.NET are o bibliotecă bazată pe sarcini, ceea ce înseamnă că este organizată în clase ereditare care se referă la o sarcină specifică. De exemplu, dezvoltatorii pot economisi timp la editarea de imagini sau XML și alte activități comune de dezvoltare.
 • Dezvoltare simplă – Datorită faptului că este un model de programare bazat pe server, bazat pe evenimente, dezvoltarea aplicațiilor este mult mai simplă și mai ușor de întreținut.
 • Suporta multe limbi diferite – Un dezvoltator poate alege să scrie cod în mai mult de 25 de limbi .net acceptate, cum ar fi C #, C, C ++, Jscript.Net, VB. Net și multe altele.
 • Dezavantajele ASP.NET
 • Costuri ridicate de întreținere – Unul dintre dezavantajele principale este întreținerea scumpă a ASP și a Visual Studio. Da, limba în sine este gratuită, dar mediul dezvoltatorilor este plătit. ASP.NET folosește, de asemenea, mult mai multe resurse server decât PHP. Este o alegere costisitoare și cu siguranță ar trebui să vă asigurați că merită să o alegeți.
 • Greu de înțeles fluxul de aplicații – Fluxul de aplicație este un pic complex pentru a fi implementat și nu este foarte bun pentru aplicațiile mici. Este destul de greu de implementat.

PHP vs ASP.NET

Acum, cunoscând fiecare limbă și caracteristicile sale principale, este timpul să facem distincția pe care o căutăm. Ambele limbi au propriile puncte forte și puncte slabe. PHP este ieftin, dar are defecte de securitate, dar este totuși rapid și de încredere.

ASP.NET este mai ușor de utilizat la început, datorită sistemului său de bibliotecă de clasă. Dar menținerea dezvoltării și orice fel de aplicație este mult mai costisitoare. Deci, distincția care este mai bună și pe care ar trebui să o alegeți se bazează foarte mult pe cerințele dvs. Să vedem ce altceva putem folosi.

Distincții majore

Există unii factori de bază care fac o opțiune mai bună decât cealaltă, așa că aici îi vom analiza pe toți și vom decide pe care dintre aceștia îi putem folosi pentru a anunța un câștigător în final..

Compatibilitate

PHP funcționează cu numeroase platforme diferite, cum ar fi UNX, Linux, OSX, Windows și aproape orice ar fi să îl arunci. ASP.NET este creat în principal pentru platformele Windows. PHP este independent de platformă, în timp ce ASP.NET depinde foarte mult de platformele Windows.

Fiind așa, PHP poate fi scris într-un număr mare de instrumente și editori pentru dezvoltatori. Ei pot folosi chiar editori de text pentru a-și scrie codul, deși cu costul funcționalității. Majoritatea programatorilor ASP.NET utilizează Microsoft Visual Studio în timpul procesului de dezvoltare.

Cost

Ambele limbi sunt libere de utilizat, dar majoritatea platformelor de dezvoltare pentru ASP.NET sunt costisitoare. Deoarece PHP este complet open source, ar fi mult mai puțin costisitor să dezvolți orice aplicație sau site cu aceasta. ASP.NET are de asemenea mult mai multe resurse de server decât PHP.

Viteză

Deși viteza site-ului dvs. web nu este factorul principal care îi determină importanța, este întotdeauna bine să alegeți un limbaj de codare care să compileze mai rapid. Nu există prea multe diferențe în ceea ce privește viteza ASP.NET și PHP, dar unii spun că PHP este ceva mai rapid. Acest argument este susținut de Facebook, Google, Yahoo! și alte site-uri web celebre care au fost codate în PHP.

Deci, în cele din urmă, depinde de dvs. să aflați care este cel mai rapid, pe baza a câteva argumente. În cele din urmă, viteza site-ului web se bazează mai mult pe lățimea de bandă și pe serverul pe care îl utilizați.

A sustine

Având cel mai mare procent de cotă de piață vorbește profund despre PHP. Așadar, este firesc ca acest limbaj open source să aibă un grup mult mai mare de dezvoltatori care îl susțin decât ASP.NET. Ambele au comunități pline de viață, deci veți găsi cu siguranță răspunsurile pe care le căutați, dar PHP are mai mulți oameni care îl folosesc, așa că există mai mulți contribuabili de asistență care sunt dispuși să vă răspundă la întrebări..

De asemenea, din moment ce mai mulți utilizează PHP, este mult mai probabil să găsiți dezvoltatori talentați dacă doriți să construiți o echipă.

scalabilitate

Ambele limbi sunt foarte scalabile. Dacă doriți o modalitate simplă de a dezvolta site-uri web printr-un sistem de gestionare a conținutului precum Drupal, Joomla sau WordPress, atunci PHP este cu siguranță o alegere mai fiabilă decât ASP.NET.

Timp de implementare

Realizarea sarcinilor complexe necesită mult mai mult timp cu ASP.Net decât cu PHP, astfel încât dezvoltarea proiectelor necesită mai mult timp în medie.

PHP este interpretat pe server, în timp ce ASP trebuie compilat de fiecare dată când există modificări aduse codului, ceea ce face ca procesul de dezvoltare să consume mai mult timp cu ASP.NET.

Câștigătorul

Dacă ați fost atenți până acum, atunci este destul de mare care este cine este câștigătorul. Puteți dezvolta site-ul sau aplicația aleasă cu oricare. Dar, cu argumentele deoparte, există un motiv pentru care marile companii precum Google, Facebook și Yahoo! și-au construit site-urile web folosind PHP și de ce majoritatea oamenilor îl folosesc.

Practic, PHP este o opțiune mai bună pentru majoritatea site-urilor web și este ceea ce oamenii recomandă de obicei celor care urmează să pună capăt dezvoltării web. Nu există nici un fel de imposibil cu ASP.NET și există multe moduri în jurul unora dintre problemele sale. Deci, în orice caz, dacă te-ai îndrăgostit de ASP.NET, folosește-l.

Statisticile vorbesc până acum în numele PHP, dar ASP.NET rămâne ferm printre limbajele de scripturi din server și este mai mult decât capabil să îndeplinească multe activități complexe de dezvoltare web.

Alte comparații interesante:

 • PHP vs Phyton
 • Ruby on Rails vs PHP
 • PHP vs Node.js
 • HTML vs PHP
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector