PHP vs Java – Care ar trebui să folosiți pentru următorul dvs. proiect?

php vs java


Unii spun că compararea Java cu PHP nu este corectă, deoarece Java este un limbaj de programare cu scop general, în timp ce PHP este un limbaj de script din partea serverului. Dar vom încerca să facem acest lucru oricum, deoarece aceste două sunt cele mai populare limbaje de programare pe Internet astăzi, alcătuind cea mai mare parte a web dinamic.

Atât PHP, cât și Java sunt cadre pentru crearea aplicațiilor web.

Fiecare limbaj de programare are propriile sale puncte forte și puncte slabe și nu ar fi corect să anunțăm care dintre ele câștigă asupra celuilalt. Totuși, compararea lor va pune accentul pe avantajele și contra pe care le au fiecare dintre acestea, permițându-ne să avem o imagine mult mai clară despre care ar funcționa cel mai bine pentru viitorul dvs. proiect..

Deci, fără alte detalii, să vedem cum se compară aceste două!

Un pic de istorie

Ambii Java și PHP au fost create în 1995.

Java a fost creat ca parte a platformei Java, proiectată inițial pentru crearea de aplicații în browser și software client. Acum este limbajul de programare folosit pentru a crea multe aplicații web.

PHP, pe de altă parte, a fost creat strict pentru scripturile web și server. Acesta a fost menit să fie încorporat în pagini HTML, făcându-le pagini web dinamice. A fost dezvoltat prin 5 versiuni diferite și a ajuns până la PHP 5, PHP 6 fiind în dezvoltare chiar acum. Este gratuit și deosebit de ușor de învățat și utilizat.

Ce este PHP?

PHP (Hypertext Processor) este un limbaj de programare și un interpret conceput pentru scripturi open source pe server și programare cu scop general.

Este disponibil gratuit pentru fiecare și este folosit pe serverele Web Linux de cele mai multe ori. PHP poate fi numit limbajul de programare al oamenilor, deoarece toată lumea este liberă să-l folosească!

PHP a deschis calea pentru site-urile dinamice așa cum le cunoaștem astăzi. Fără aceasta, am fi vizualizate doar pagini web statice HTML.

Utilizarea PHP este similară cu C și C ++ din punct de vedere al sintaxei. De obicei, PHP este încorporat într-o pagină web împreună cu HTML. Înainte ca utilizatorul să poată afișa pagina web pe care a solicitat-o, serverul web va procesa scriptul PHP și va returna rezultatele operațiunilor efectuate în cadrul acelui script. Acest lucru oferă loc unor pagini web dinamice ca textele, imaginile sau orice alte informații de pe o pagină web.

O pagină web HTML care include un script PHP este extinsă .HTML a fost modificată în .PHP.

Din acest motiv, PHP este baza multor cadre web și sisteme de gestionare a conținutului web. Odată cu o cantitate din ce în ce mai mare de tehnologii Internet și site-uri de comerț electronic, PHP câștigă mai multă importanță. Poate fi utilizat în majoritatea scopurilor, deoarece poate face tot ce pot face alte tehnologii web. Este utilizat pe scară largă pentru a dezvolta site-uri web foarte eficiente.

În prezent PHP are 82,6% din cota de piață pe internet. Acest număr vorbește de la sine. Dacă vă scrieți corect codul, PHP va deveni cel mai eficient limbaj web pe care îl puteți utiliza.

Beneficiile PHP

 • Open Source (Gratuit)
 • Usor de invatat
 • Are o mulțime de sprijin
 • Are o mulțime de documentație
 • Limbaj de codificare eficient

Ce este Java?

Java este un limbaj de programare orientat cu obiectiv general, la nivel înalt, cu un scop general, utilizat în exces.

Java este foarte similar cu limbajul de programare C ++, dar este mult mai simplu. Simplu, ne referim la faptul că este un limbaj de programare bazat pe clase, orientat pe obiecte, care a fost făcut să aibă cât mai puține implementări. Poate fi folosit pentru a crea și dezvolta aplicații complete care pot fi executate pe un singur computer sau într-o rețea. Poate fi distribuit între clienți și servere într-o rețea.

Este un limbaj de programare robust, deoarece funcționează pe o bază „scrie o dată și rulează oriunde”, ceea ce înseamnă că, după ce se respectă codul, acesta poate rula pe toate platformele care acceptă mediul de rulare Java. Programele Java nu sunt rulate direct de sistemul de operare; în schimb utilizează mașina virtuală Java (JVM), care poate fi rulată pe o serie de platforme precum Windows, Mac OS și UNIX.

Foarte potrivite pentru World Wide Web au existat o mulțime de aplicații dezvoltate numite applet Java care pot fi utilizate de browserele web compatibile cu Java, cum ar fi Firefox și Google Chrome. Software-ul Java rulează și pe laptopuri, console de jocuri, centre de date și chiar supercomputere științifice.

Java este, de asemenea, un pilon cheie în binecunoscutul sistem de operare mobil Android. Android folosește limbajul Java ca bază a tuturor aplicațiilor sale.

Principiile de bază ale Java

Limbajul de programare Java a devenit atât de utilizat pe scară largă din mai multe motive. Următoarele caracteristici au jucat un rol major în succesul său.

Programele Java sunt portabile în cadrul unei rețele

După ce codul sursă al unui program Java este compilat în bytecode, acesta poate fi mutat la orice client sau server din rețeaua de calculatoare. Mașina virtuală Java (JVM) interpretează acest bytecode într-un cod care va rula pe hardware-ul computerului.

Cod robust

Un motiv pentru care această portabilitate este posibilă este că Java nu creează referințe la date în afara ei. Aceasta înseamnă că nu folosește date stocate în sistemul de operare sau într-o altă aplicație.

Programare orientată pe obiecte

Obiectele au avantajul că fac parte dintr-o anumită clasă de obiecte și moștenesc același cod care este comun pentru acea clasă.

Aplicațiile sunt flexibile

Deoarece operațiunile nu sunt executate pe dispozitivul clientului mai degrabă decât pe un server, Applets-ul poate rula cu adevărat rapid.

Beneficiile Java

Este o sarcină aproape imposibilă să notăm toate beneficiile pe care le oferă Java, așa că le vom reduce pe scurt.

 • Ușor de creat cod reutilizabil
 • Usor de invatat
 • Independent de platforme
 • Orientat pe obiecte
 • Cod robust

Diferențe majore între PHP și Java

Documentație

PHP are o documentație foarte bună pe site-ul lor oficial și pe site-urile terță parte. Cea mai recentă actualizare PHP a adus o mulțime de schimbări îmbunătățind semnificativ nucleul și, de asemenea, documentația.

Java, de asemenea, are câteva biblioteci de bază bine definite pentru a ajuta utilizatorii. Acestea îndeplinesc standardele de calitate și oferă informații detaliate despre fiecare aspect notabil al limbii.

Tastare

Java se bazează pe tastarea statică, ceea ce înseamnă că variabilele trebuie să aibă un tip declarat, în timp ce PHP folosește tastarea dinamică. Aceasta înseamnă că variabilele presupun tipul valorii care este conținut în prezent în ele. Ei sunt capabili să-și schimbe tipul pentru a satisface conversii și distribuții implicite.

Diferența structurală primară între Java și PHP este diferența dintre limbile slab tipate și cele puternic tipate.

PHP este un limbaj slab tastat, deoarece este mult mai flexibil și mai bazat pe „bunul simț” al programatorului atunci când se apropie de o sarcină. În versiunea PHP 7 s-a înregistrat o îmbunătățire uriașă a suportului de tastare.

Cu toate acestea, Java este un limbaj puternic tastat, astfel încât acesta solicită programatorului să utilizeze declarații explicite ale intenției sale pentru ca acesta să funcționeze. Are așteptări explicite pentru scrierea codului și dacă nu l-au îndeplinit pe compilator nu vor rula programul până când problema nu este rezolvată.

Web și infrastructură

PHP poate fi implementat pur și simplu în forma sa cea mai de bază, dar dezvoltatorul de zi cu zi trebuie să folosească cadre pentru a construi unele caracteristici de infrastructură standard pe un interpret PHP de bază..

Destul de interesant, cadrul Java este similar. Java are funcții mult mai puține native în limba sa și nu este prea strict orientat pe web.

PHP vs. Java – Cine câștigă?

Mulți oameni ar spune că totul depinde de preferințele programatorului, deoarece Java și PHP au unele dintre cele mai importante avantaje și sunt foarte puternice. Dar o mulțime de oameni vă vor spune, de asemenea, că PHP este o alegere mult mai bună și pe bună dreptate. Există un motiv pentru care PHP preia 82,6% din cota Internetului. Dar principalul motiv pentru care aleg PHP este viteza mare de dezvoltare.

Aplicațiile sunt dezvoltate mult mai rapid, iar PHP tinde să aibă mai puține probleme atunci când este utilizat pe hostingul comun, ceea ce face o soluție mai eficientă din punct de vedere al costurilor. În timp ce Java funcționează cel mai bine pe un server dedicat, este mult mai costisitor.

Chestiunile menționate mai sus înseamnă că ar trebui să o preferi pe una? Sau ar trebui să evitați utilizarea Java? Absolut nu.

Cu toate acestea, PHP este mai ușor de reconstruit decât Java și este, de asemenea, mai rentabil. Nu vă costă nimic să folosiți PHP, în timp ce unele funcții Java sunt plătite. Dar dezvoltatorii Java pot obține o certificare care le va permite să lucreze mult mai ușor, în timp ce PHP nu oferă niciun fel de calificări.

Pentru a-l menține scurt, ambele au partea lor corectă de avantaje și dezavantaje, astfel încât alegerea ta depinde de care beneficii ai dori să beneficiezi de aceste două limbaje de programare.

Java poate fi o alegere mult mai fiabilă atunci când există o sarcină complicată de dezvoltare care necesită dezvoltatorii profesioniști să se confrunte. Datorită standardelor definite cu precizie, munca este realizată mult mai ușor și mai eficient în rândul echipelor de dezvoltatori.

PHP, pe de altă parte, este mai accesibil pentru dezvoltatorii proaspăt. Funcționează bine pentru persoane sau grupuri cu propriile lor standarde de codificare definite și când vine vorba de crearea de aplicații cu funcții simple.

Comparații similare

 • PHP vs HTML
 • PHP vs Node.js
 • PHP vs Ruby on Rails
 • PHP vs Python
 • PHP vs ASP.NET
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map