PHP vs Python – Care sunt diferențele și asemănările?

python vs php


PHP și Python sunt două limbaje de codificare foarte populare care au existat de foarte mult timp. PHP este unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare pentru dezvoltarea web, în ​​timp ce Python este un puternic limbaj de programare cu scop general care permite testarea prototipurilor ca programare perfectă. Ambele sunt open source și pot fi folosite gratuit de oricine. Ambele sunt ușor de învățat, datorită cantităților masive de documentare disponibile și comunităților lor uriașe.

Ambele limbaje de programare diferă în ceea ce privește funcționalitatea și caracteristicile și sunt utilizate pe scară largă în scopuri diferite. Fiecare dintre ele are limbaje excelente pentru dezvoltarea web, în ​​funcție de ce tip de dezvoltare web doriți să faceți. Dar dacă doriți să dezvoltați web cu Python, va trebui să utilizați module și cadre complementare precum Django sau Flask.

Python este un limbaj foarte utilizat în grafică, inginerie și știință. Permite scrierea rapidă și perfectă a aplicațiilor și dezvoltarea prototipurilor.

Dacă doriți să vă extindeți abilitățile de programare, învățați primul limbaj de programare sau aflați unul nou, aici puteți afla cele mai multe lucruri pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă pune pe piciorul drept și a vă ajuta să alegeți limba ar trebui sa inveti. Dar cel mai bun lucru ar fi învățarea ambelor, deoarece PHP este simplu și un instrument uimitor de dezvoltare web, în ​​timp ce Python este doar util și distractiv!

Ce este PHP?

PHP sau Hypertext Processor este un scop general și un limbaj de script din partea serverului, utilizat în mare parte pentru îndeplinirea sarcinilor de dezvoltare web, precum crearea de pagini web dinamice. Fiind un limbaj de programare orientat pe obiecte, acesta permite programatorilor să se ocupe de sarcini creative mai ușor decât alte limbaje. Partajează o sintaxă similară cu C și C ++. Puteți distinge un fișier PHP de alții, uitându-vă la extensia .php. Poate fi, de asemenea, încorporat în pagina web HTML, ceea ce face ușor să dezvolți pagini web dinamice.

Întrucât este un limbaj de script pentru partea serverului, acesta rulează pe un server, în locul computerului clientului. Operațiunile sunt executate pe server și sunt returnate utilizatorului final. Este utilizat pe serverele Linux în majoritatea cazurilor. Poate fi integrat cu o mulțime de baze de date populare precum Oracle, MySQL, Postgre SQL, Sybase, Microsoft SQL Server și Informix. PHP are în prezent 82% din cota de piață, ceea ce îl face unul dintre cele mai populare limbaje de script din partea serverului. Este foarte simplu pentru orice nou-venit și oferă o mulțime de funcții avansate pentru programatori cu experiență. Deși PHP se concentrează mai ales pe scripturile din partea serverului, puteți face mult mai mult cu acesta.

De exemplu, PHP vă permite să faceți lucruri precum:

 • Generați ușor pagini web și fișiere dinamice.
 • Trimiteți e-mailuri către utilizatori dintr-un formular. Utilizatorii pot completa un formular de pe site-ul dvs. web, ca modalitate de a vă contacta și de a vă transmite informațiile cu dvs. Le puteți oferi toate informațiile pe care le solicită în e-mailul pe care îl trimiteți înapoi.
 • Colectați automat date de pe Internet. Puteți aduna chestii precum imagini, conținut variat, informații despre utilizator și numere de cărți de credit etc..
 • Puteți urmări utilizatorii site-ului dvs. web. PHP vă permite să trimiteți și să primiți cu ușurință cookie-uri care vă permit să urmăriți modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul dvs. web.
 • Creați o autentificare de membru. PHP vă permite să creați o zonă specială pentru membrii site-ului dvs. dacă doriți să găzduiți conținut plătit sau doriți doar să aveți utilizatori înregistrați.
 • Scrieți aplicații desktop. Nu este cel mai bun limbaj de a alege pentru dezvoltarea aplicațiilor desktop cu o interfață grafică de utilizator, dar dacă știi să folosești PHP suficient de bine, îl poți face cu ușurință.
 • Creați un ceas, calendare și o mulțime de lucruri dinamice. Puteți prelucra dinamic toate informațiile dorite, astfel încât cerul este limita, în modul în care utilizați PHP pentru dezvoltarea site-ului dvs. web.

Avantajele PHP

 • Compatibilitate cu mai multe platforme – PHP rulează pe majoritatea sistemelor de operare majore, cum ar fi Windows, Linux, Mac OS și aproape orice tip de bază de date.
 • Speedy Performance – Un script scris în PHP efectuează mult mai rapid decât cele scrise în alte câteva limbaje de script cum ar fi JavaScript sau ASP.Net.
 • Limbaj de programare bazat pe coduri profunde – PHP poate fi utilizat pentru a crea sisteme de gestionare a conținutului (CMS) foarte complexe precum WordPress, Drupal, Joomla și Magento. Nu este necesar un procesor de cod sau compilator.
 • Aproape fiecare furnizor de hosting acceptă PHP – Este unul dintre cele mai populare limbaje de programare și aproape fiecare furnizor de găzduire îl acceptă, deoarece nu are probleme de compatibilitate atunci când o aplicație PHP trebuie să ruleze live.
 • Este stabil – PHP are multe suporturi pentru dezvoltatori ca coloana vertebrală, astfel încât, dacă există probleme cu probleme, cineva va fi pe cale să-l remedieze, după ce va fi descoperit.

Dezavantajele PHP

 • Securitate – Deoarece PHP este un limbaj de programare open source, este loc pentru oricine să descopere orice buguri inerente sau orificii de buclă pe care le pot exploata.
 • Mai lent decât Concurenții noi – PHP este rapid, dar nu mai rapid decât limbaje de scripturi mai noi pe partea de server, cum ar fi Node.js.
 • PHP este ideal pentru soluțiile de comerț electronic, dar nu este la fel de bun pentru aplicații mai mari – Ar fi dificil să programăm o aplicație la scară largă cu PHP și ar fi dificil de întreținut.

Ce este Python?

Piton este un limbaj de programare la nivel înalt, interpretat și orientat pe obiect, care este combinat cu legarea dinamică și tastarea dinamică. Poate fi utilizat pentru a dezvolta aplicații într-un ritm rapid și poate fi, de asemenea, utilizat pentru a lega împreună componentele existente ale unei aplicații mai mari. Are o sintaxă foarte simplă, ușor de învățat, motiv pentru care este utilizat în toată lumea pentru a învăța studenții să programeze. Aproximativ 60% dintre școli folosesc Python ca limbaj introductiv în programare. Indentarea declarațiilor sursă ale lui Python face ca codul său să fie mult mai ușor de citit și de înțeles împreună.

Nu este necesar să compilați python, care oferă o cantitate imensă de productivitate, făcând ciclul edit-test-debug mult mai rapid. Este foarte ușor să depanați programele Python, deoarece în cazul unei intrări incorecte; o eroare va ridica o excepție doar după ce interpretul descoperă eroarea. Dacă programul nu prinde excepția, acesta va imprima o urmă de stivă.

Debuggerul este scris în Python însuși și mărturisește puterea de introspectivă remarcabilă a lui Python.

Avantajele lui Python

 • Programele sunt ușor de citit – Datorită sintagmei elegante a lui Python, este mult mai ușor de citit și de scris decât de multe alte limbi.
 • Ușor de folosit – Utilizarea unui program este simplă și simplă, motiv pentru care Python este utilizat pe scară largă pentru dezvoltarea prototipurilor.
 • Ușor de extins – Puteți adăuga întotdeauna module noi care sunt implementate și compilate într-un limbaj precum C sau C++.
 • Suportă orientat pe obiecte programare cu moștenire și clase multiple.
 • Funcții avansate de programare – Python are înțelegeri, generatoare și multe alte funcții utile.
 • Are multe grupuri de interes specializate – Python are o comunitate mare și multe părți care variază pe scară largă, care se concentrează pe lucruri diferite, cum ar fi eforturile științifice sau prototiparea.

Dezavantajele lui Python

 • Python este lent. Mult mai lent decât C ++, PHP și multe alte limbaje de programare.
 • Python nu este potrivit pentru lucrările cu mai multe procesoare / multi-core.
 • Are o mulțime de limitări cu acces la baza de date.
 • Nu este un limbaj bun pentru dezvoltare mobilă.
 • Are o mulțime de restricții de proiectare. Python este un limbaj tastat dinamic, deci are mai multe erori care apar numai în timpul rulării și necesită astfel mult mai multe testări.

PHP vs. PYTHON

Aceste două limbaje de programare sunt diferite una de cealaltă din punct de vedere al utilizării, caracteristicilor și funcționalității, dar au și o mulțime de motive comune. Dezvoltatorii trebuie să înțeleagă acestea pentru a ști ce limbi ar trebui să utilizeze pentru a îndeplini mai bine anumite sarcini.

Este important să rețineți imediat ce bate, în timp ce PHP are funcții de dezvoltare web integrate în nucleul său, Python se bazează pe module suplimentare.

Caracteristici comune ale PHP și Python

 • Pot fi utilizate pentru programare și scripturi cu scop general.
 • Ambele limbi sunt interpretate, limbi de nivel înalt, care au tipări dinamice.
 • Ambele sunt limbi Open Source susținute de comunități mari de dezvoltatori.
 • Ambele sunt ușor de înțeles și ușor de învățat.
 • Ambele limbi au suport pentru legarea metodei.
 • Ambele sunt ușor de extins în Java, C și C++.
 • Ambele au suport pentru un număr variabil de argumente de funcții.
 • Au declarații unice pentru toate tipurile de date.

Diferențele dintre PHP și Python

În sfârșit, am ajuns la apogeul comparației noastre. Este timpul să analizăm diferențele de bază dintre PHP și Python, care le diferențiază. Fără alte detalii, să trecem la asta!

Python are un cod mai lizibil și minimalist – Filozofia de design a lui Python pune accent pe lizibilitatea codurilor. Acest lucru face mai ușor pentru dezvoltatori să scrie cod organizat și curat, indiferent de scara proiectului sau de dimensiunea programului. Este ușor să creezi aplicații complexe într-o perioadă minimă de timp cu Python.

paradigme – Ambele limbi au asemănări și prezintă o serie de paradigme comune de programare. Python oferă suport pentru stiluri de programare orientate spre aspect, orientate spre obiecte, funcționale și bine structurate. PHP are un stil de programare funcțional, orientat pe obiecte, reflectorizant, procedural.

Python este mai flexibil, dar nu este la fel de bun pentru dezvoltarea aplicațiilor web – Poate fi folosit pentru a dezvolta tot felul de software și aplicații. Este, de asemenea, perfect potrivit pentru crearea de aplicații științifice, prototipare și aplicații care trebuie să proceseze cantități uriașe de date. Are mult mai multă flexibilitate decât PHP, dar nu este la fel de bun pentru dezvoltarea aplicațiilor web.

PHP este mai bun pentru Dezvoltare Web – PHP a fost proiectat având în vedere dezvoltarea web, astfel că vine cu o mulțime de funcții de dezvoltare web încorporate. Scrierea site-urilor web este mai ușor de scris în PHP decât Python, deoarece Python este un limbaj de programare cu scop general. Dar cu modulele potrivite de la terți, Python poate fi și un instrument foarte eficient de dezvoltare web.

Python este mai sigur – Python este considerat a fi unul dintre cele mai sigure limbaje de programare existente acum. Are numeroase caracteristici de securitate care îl fac excelent pentru a scrie rapid aplicații complexe, având în vedere obiective și funcții specifice.

Aplicațiile PHP au o mulțime de probleme de securitate care pot fi abordate cu instrumente suplimentare care le îmbunătățesc securitatea.

Concluzie

Decizia dacă PHP sau Python este mai bună este o provocare dificilă, chiar dacă aveți cunoștințele necesare la îndemână. La final, totul depinde de sarcinile pe care le aveți și de cerințele dvs. personale.

PHP este alegerea principală pentru dezvoltatorii care doresc să dezvolte site-uri web moderne și aplicații Internet. Acestea au multă stabilitate și pot fi dezvoltate într-un ritm rapid. De asemenea, este mai ușor să găsești găzduire web cu suport pentru PHP decât Python. În timp ce aproape fiecare companie de găzduire acceptă cea mai nouă versiune de PHP, acestea au diverse opțiuni Python. PHP este încorporat în serverul web. Aplicațiile Python pot fi încorporate în serverul web sau pot fi rulate într-un proces separat, ceea ce ar putea face ca acesta să fie mai puțin stabil și mai lent în final. Acest lucru se datorează faptului că este un proces non-persistent, ceea ce înseamnă că un nou proces va fi creat la fiecare solicitare a serverului.

Pe de altă parte, Python se concentrează mai mult pe programarea cu scop general, prototiparea și codul robust. Acesta oferă posibilitatea dezvoltatorilor de a construi aplicații software scalabile. Este de asemenea bun pentru dezvoltarea web, deși necesită o serie de module suplimentare.

Așadar, înainte de a începe un proiect nou, este important ca fiecare dezvoltator să evalueze caracteristicile atât Python, cât și PHP pentru a ști exact ce va funcționa cel mai bine pentru ei. După ce cunoașteți caracteristicile și cerințele exacte ale proiectului dvs., devine mai ușor să găsiți un limbaj de programare care să le complimenteze.

3 cei mai buni furnizori de găzduire PHP și Python

Indiferent dacă limbajul de programare alegeți să începeți următorul dvs. proiect web, veți avea nevoie de un serviciu fiabil. Am făcut o listă cu cele mai bune companii de găzduire care sunt excelente atât pentru PHP cât și pentru Python.

Companie
Preț promoțional

1găzduire ieftină pentru php și python3,49 USD / lună
2cel mai bun hosting pentru php și python3,95 USD / lună
3găzduire de încredere pentru python și php3,95 USD / lună
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map