PHP vs Ruby on Rails – Care sunt diferențele?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'PHP vs Ruby on Rails – Care sunt diferențele?
0 18 мин.

php vs rubin pe șine


Atunci când oamenii încearcă să înceapă un nou proiect IT sau o carieră, se găsesc adesea că se întreabă cum ar putea să-l pornească pe piciorul drept. Unul dintre pașii cheie pentru a face acest lucru este alegerea unei tehnologii cu care sunteți confortabil și care va fi suficient de lung pentru ca acesta să vă redea timpul și energia investite.

Dacă sunteți proprietar de afaceri, veți dori să lucrați cu o tehnologie care va duce proiectul și afacerea dvs. mult timp după faza inițială. Dacă sunteți dezvoltator, veți dori o tehnologie care are mult sprijin și care vă va ușura să vă găsiți un loc de muncă.

Cei mai mulți dintre noi ne bazăm pe colegii, prietenii și diversele comunități atunci când luăm o astfel de decizie. Alegerea limbajului de programare potrivit pentru dezvoltarea web este un subiect extrem de dezbătut, cu multe controverse.

În acest articol, căutăm să vă ajutăm să decideți dacă ar trebui să alegeți Ruby on Rails sau PHP pentru următorul dvs. efort în domeniul IT. Vom pune accent pe aflarea modului în care funcționează aceste două limbi și cum se compară în ceea ce privește viteza, scalabilitatea, performanța, costul, asistența și multe altele.

Dar rețineți că nu este corect și nici nu este adecvat din punct de vedere tehnic să comparați PHP cu Ruby on Rails, deoarece PHP este un limbaj de script pentru partea serverului, iar Ruby on Rails este un cadru de dezvoltare web bazat pe limbajul de script Ruby..

O comparație corectă ar fi între Ruby on Rails și CakePHP sau alte cadre bazate pe PHP. Ruby on Rails a câștigat mai multă popularitate de-a lungul anilor decât orice alt cadru web PHP și din motive întemeiate. Ruby on Rails simplifică procesul său de învățare folosind convenții peste configurație, astfel încât nu aveți prea multe de gândit și decide când vine vorba de găzduirea, organizarea și rularea aplicației pe care ați dezvoltat-o..

Chiar și așa, PHP rulează în continuare web și va continua să facă acest lucru, dar Ruby a fost dezvoltat simultan cu cadrul Rails. Este un limbaj care pune mult accent pe productivitate, astfel încât s-ar putea să ajungeți să cheltuiți mai puțin timp și resurse pentru dezvoltarea aplicației dvs..

Ambele limbi au propriul set de puncte forte și puncte slabe care le diferențiază, dar au și o mulțime de motive comune. Depinde de dvs. să aflați care sunt cerințele dvs. și cu ce doriți să lucrați până la urmă.

Pentru a face o distincție adecvată între cei doi, vom analiza toți factorii decisivi și vă vom ajuta să vă alegeți!

Ce este PHP?

PHP este unul dintre cele mai populare limbaje de script din partea serverului utilizate în dezvoltarea web. Este open-source, deci este complet gratuit împreună cu multe medii de dezvoltare. Este, de asemenea, un limbaj de programare orientat pe obiecte, astfel încât programatorii pot fi mai creativi în modul în care abordează problemele.

Limba a fost lansată în 1995, ca un mod de a crea pagini web dinamice și a devenit incredibil de populară de atunci. Codul PHP ar putea fi încorporat pur și simplu în cod HTML, ceea ce a făcut-o foarte convenabilă. Are 82% din cota de piață și chiar companii mari precum Facebook, Yahoo! și Google și-au scris o mare parte din site-urile web.

PHP este un limbaj foarte dinamic și poate fi folosit pe aproape orice platformă și fiecare furnizor de hosting îl acceptă până acum. De asemenea, acceptă o mare varietate de baze de date precum PostgreSQL, MySQL, Informix, Sybase și Microsoft SQL. Este un limbaj puternic care pune un accent major pe scripturile din partea serverului, dar poate fi folosit și pentru a dezvolta aplicații web și aplicații desktop.

PHP este foarte rapid și funcțional și este orientat către dezvoltarea web. Are o comunitate cu adevărat masivă și mult sprijin, care oferă o dezvoltare constantă pentru noi caracteristici și mult ajutor. Aproximativ 90% din problemele pe care le-ar întâmpina în PHP au fost deja rezolvate de către altcineva, așa că veți găsi informații foarte ușor. Cele mai comune lucruri pe care PHP vă permite să le faceți sunt:

 • Generați simplu și ușor pagini web și fișiere dinamice. Puteți adăuga doar codul dvs. PHP într-un fișier HTML și puteți schimba extensia acestuia în .php sau puteți crea un fișier separat.
 • Creați formulare și colectați informațiile utilizatorului cu ajutorul formularelor. Puteți, de asemenea, să scrieți scripturi automatizate pentru a aduna diferite informații de pe întregul web.
 • Trimiteți e-mailuri automate. După ce utilizatorii dvs. v-au furnizat informațiile lor, le puteți trimite e-mailuri automate.
 • Adăugați funcții dinamice. Creați ceasuri, calendare, calculatoare și alte funcții utile pe site-ul dvs. web.
 • Creați aplicații desktop. Deși PHP nu este cel mai bun pentru crearea de aplicații desktop, puteți construi una cu acesta.
 • Urmăriți utilizatorii cu cookie-uri. Puteți scrie scripturi pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine modul în care utilizatorii dvs. interacționează cu site-ul dvs. web.

Există câteva caracteristici deosebite în acest limbaj care l-au făcut atât de popular, dar are și setul său de puncte slabe. Să vedem care sunt!

Avantajele PHP

 • Curba simplă și ușoară de învățare – Codul PHP este ușor de înțeles chiar și pentru noii veniți și are, de asemenea, o sintaxă simplă, care facilitează codificarea.
 • A fost realizat pentru web – PHP este axat pe web, astfel încât vine cu o mulțime de funcții încorporate care ajută la rezolvarea problemelor bazate pe web mult mai ușor și într-o manieră simplă.
 • Multe resurse și suport – PHP are o mulțime de documentație, resurse, cadre și tutoriale pe care le puteți utiliza gratuit. Există, de asemenea, multe sisteme CMS precum Drupal, Joomla! și WordPress, care au fost scrise în PHP. Le puteți folosi gratuit!
 • Incredibil de ușor de implementat – Nu există probleme atunci când doriți să utilizați codul pe care l-ați scris. Trebuie doar să copiați fișierul dvs. .php pe un server FTP și acesta va rula.
 • Performanță de mare viteză – PHP este mult mai rapid decât multe alte limbaje de script.
 • Compatibilitate multiplă platformă – PHP poate fi utilizat pe sisteme de operare majore precum Linux, Windows sau Mac și în majoritatea bazelor de date, fără probleme. De asemenea, fiecare furnizor de hosting îl acceptă!
 • Stabilitate – De vreme ce a existat atât de mult timp și a avut o comunitate activă, PHP a devenit stabilă, datorită dezvoltării puse în ea.

Contra de PHP

 • Defecțiuni de securitate – PHP este un limbaj open-source care există începând cu 1995 și oamenii au descoperit o mulțime de exploatări de securitate. Dacă site-ul dvs. web gestionează anumite date sensibile, atunci este mai bine să utilizați module de securitate adăugate.
 • O mulțime de cod sloppy – Unul dintre punctele forte ale PHP este și slăbiciunea. Simplitatea ei îi determină adesea pe oameni să dezvolte un cod neclintit și sloppy. Aceasta nu este o problemă de caracteristică, dar necesită să vă respectați standarde sau cadre de codificare specifice dacă doriți să dezvoltați coduri de întreținut.

Ce este Ruby on Rails?

După cum am discutat, în acest argument Ruby și Șinele trebuie tratate separat.

Rubin

Rubin este un limbaj de programare cu scop general, deschis, care a fost dezvoltat la mijlocul anilor 90. Acceptă diferite paradigme de programare, cum ar fi orientate pe obiecte, funcționale și imperative. De asemenea, funcționează cu un sistem de memorie automată și un tip dinamic. Sintaxa sa simplă face fiabilă pentru aproape oricine este familiarizat cu limbajele de programare moderne. De asemenea, Ruby permite dezvoltarea de proiecte în diferite limbi, în cazul în care sunt mai potrivite pentru o sarcină specifică.

Principalul accent pe limbi este simplitatea și productivitatea, care permite codificarea și dezvoltarea rapidă. A fost conceput pentru a fi simplu, portabil, extensibil și complet. Funcționează pe majoritatea platformelor, cum ar fi Linux, UNIX, DOS, Mac OS și Windows.

Șine

Rails este un cadru de aplicații web open-source, pe server, care a fost dezvoltat în Ruby. Acesta a fost creat pentru a ajuta programatorii prin facilitarea dezvoltării aplicațiilor web. Dezvoltarea Rails s-a bazat pe ipotezele a ceea ce fiecare dezvoltator are nevoie pentru a începe cu un proiect. Folosind-o, dezvoltatorii trebuie să scrie mult mai puțin cod și pot realiza mai mult decât ar face cu alte cadre sau limbi, deoarece Ruby on Rail pune un accent major pe productivitate. Probabil ați folosit o mulțime de aplicații populare care au fost construite cu Ruby on Rails. Aplicații precum SoundCloud, Zendesk, Hulu, Shopify au fost construite cu ajutorul acestuia.

Deși este îndrăgit de mulți dezvoltatori, este și un software cu opinii serioase, deoarece susține că oferă „cel mai bun mod” de a face lucrurile. Un lucru este sigur, folosind Rails vă va oferi un impuls incredibil în productivitate și mulți dezvoltatori susțin, de asemenea, că face dezvoltarea mai distractivă.

Pentru începători, este mult mai ușor să înveți programarea cu Ruby on Rails, decât aproape orice alt limbaj de programare sau cadru. Este mai flexibil și mai iertător, luând mult mai puțin timp în care petreci debugging-ul și trântindu-ți capul pe birou și mai mult timp cu învățarea.

Deoarece Ruby on Rails este un software open-source, este liber să fie utilizat. Trebuie să instalați cel puțin versiunea 2.2.2 a Ruby, kitul de dezvoltare (dacă sunteți pe Windows), sistemul de ambalare RubyGems și baza de date SQLLite3.

Avantajele rubinului pe șine

 • Este cadru matur – Utilizarea șinelor permite dezvoltatorilor să creeze produse de înaltă calitate într-un ritm rapid. De asemenea, este mai menținută, datorită maturității.
 • Este compact – Oferă un mod plăcut și elegant de a construi aplicații, are o sintaxă ușoară care se apropie de limbajul natural.
 • Dezvoltare rapidă și veselă – Trebuie doar să vă concentrați asupra celor mai importante sarcini de dezvoltare cu cadrul Rails. Majoritatea sarcinilor menajere au fost complet automatizate, așa că trebuie doar să vă concentrați pe rezolvarea problemelor de afaceri, în loc să vă hack hack din nou și din nou. Întrucât Ruby este concentrat pe productivitate, dezvoltarea rapidă și perfectă este una dintre cele mai bune caracteristici ale sale.
 • Excelent pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor (RAD) – De asemenea, este foarte ușor să efectuați modificări în aplicația dvs..
 • Are instrumente de testare integrate – Șinele au, de asemenea, un cadru de testare foarte util, ceea ce face dezvoltarea și testarea, ciclul de depanare mult mai ușor.
 • Optimizat pentru fericirea programatorului – Ruby și-a luat numele că este o „bijuterie a unei limbi”. Este un favorit al multor dezvoltatori, datorită simplității, ușurinței de utilizare și a funcțiilor automate.
 • Codul Ruby este foarte lizibil – Acest lucru, împreună cu caracteristicile de auto-documentare oferă Ruby productivitate crescută.

Contra de Rubin pe șine

 • Viteza de rulare – Cea mai remarcată problemă cu Ruby. Nu este la fel de rapid ca NodeJS, dar are o performanță acceptabilă. Deci nu ar trebui să fie o problemă pentru afacerea dvs..
 • Nu orice furnizor de servicii hosting o acceptă – Ruby on Rails necesită mai multe resurse pentru a rula, deci nu este la fel de acceptat ca PHP, care consumă mult mai puțin. Dar există o mulțime de furnizori de gazduire prietenoși cu Ruby acolo, deci nu trebuie să vă faceți griji.
 • Găzduirea este adesea mai scumpă – Un plan de găzduire partajat regulat costă aproximativ 5 dolari, dar majoritatea furnizorilor de hosting care sprijină Ruby vor încasa în jur de 40 de dolari pentru serviciile lor, deoarece Ruby necesită mult mai multe resurse server.
 • Nu este la fel de popular ca alte limbi de script – Chiar dacă din ce în ce mai mulți dezvoltatori trec la Ruby în fiecare an, nu există atât de multe coduri deja disponibile în comparație cu Java sau PHP..
 • Ruby nu este un limbaj de programare ușor – Unele dintre funcțiile lui Ruby nu sunt la fel de simple pentru nou-veniți. Este un limbaj incredibil de puternic, dar unele părți ale acestuia sunt într-adevăr mai greu de învățat.

PHP vs Ruby on Rails

Încă nu este o sarcină ușoară să decizi ce limbă este mai bună sau care ar trebui să înveți și amândoi au propriul set de puncte forte și puncte slabe care le separă. Există o serie de factori importanți pe care ar trebui să îi luăm în considerare atunci când analizăm un limbaj de programare. Acestea le diferențiază unele de altele și ne ajută să tragem concluzii importante. Să vedem care sunt!

Ușurința de utilizare și curba de învățare

După cum am spus mai devreme, deși Ruby on Rails este foarte compact și iertător, Ruby nu este un limbaj ușor de învățat. PHP este mult mai cuprinzător pentru nou-veniți și tind să învețe mai ușor.

Majoritatea oamenilor care aleg să folosească Ruby au deja experiență în programare și știu elementele de bază. Mulți dezvoltatori PHP s-au mutat la Ruby. De ce? Au ales-o din același motiv pentru care ai alege o limbă peste. Este o preferință personală. PHP are o curbă de învățare superficială, ceea ce o face mai ușor de utilizat.

De asemenea, dacă sunteți în căutarea dezvoltatorilor pentru afacerea dvs., va fi mult mai ușor să găsiți cineva care este priceput la PHP decât ar fi pentru Ruby, astfel încât utilizarea PHP va fi și mai rentabilă. Aveți în vedere doar că din 5 dezvoltatori, unul ar ști să dezvolte aplicații cu Ruby.

Viteză și performanță

Acum, este important să rețineți că, deși viteza și performanța sunt factori foarte importanți într-o limbă, compararea vitezei Ruby pe șine și PHP nu este exact un pariu corect. Ambele se numără printre limbile mai lente din care să alegi. De asemenea, nu putem efectua o măsurare exactă a vitezei, deoarece depinde și de o mulțime de alți factori, cum ar fi mecanismele de cache, sistemele de baze de date și furnizorul de găzduire în general..

De asemenea, Ruby on Rails este un cadru, ceea ce înseamnă că compromite viteza de dragul funcționalității și ușurința de utilizare. De asemenea, este nevoie de mai multe resurse de server decât PHP.

Comunitate și sprijin

PHP câștigă acest joc chiar din liliac, deoarece are un grup masiv de dezvoltatori și multe resurse online din care să alegi. Există de 5 ori mai multe resurse pe PHP, apoi există pe Ruby. De asemenea, oamenii par să fie mult mai interesați de Ruby on Rails decât Ruby, limba în sine.

Este important de menționat că, deși există o mulțime de resurse pentru PHP și suficiente resurse pentru Ruby, ambele au aceeași problemă. O mulțime de ghiduri și resurse sunt depășite, deoarece ambele limbi sunt în continuă dezvoltare. Prin urmare, este important să vă gândiți de unde vă obțineți resursele.

De exemplu, phptherightway.com oferă ghiduri precise pentru a ajuta nou-veniții să rămână pe un drum drept pentru a-și dezvolta abilitățile de programare. Dacă consultați White Ruby, veți constata că acesta are numeroase podcast-uri și mult conținut video creat de profesioniști.

Scalabilitate și întreținere

Încă o dată, PHP are mult mai multe resurse disponibile pe Internet. Ambele limbi au capacitatea de a se extinde, dar Ruby are mult mai puține de lucrat în comparație cu PHP. Posibilitatea și capacitatea de a dimensiona o aplicație depind, de asemenea, de modul în care a fost proiectată aplicația.

În orice caz, scalarea unei aplicații impune dezvoltatorului să aibă suficientă experiență. Dacă nu o face, atunci este timpul să caute tutoriale și articole care să le ajute. Există o mulțime de informații disponibile pentru scalarea aplicațiilor PHP și site-urilor web, unde există doar o cantitate mică de informații disponibile pentru scalarea aplicațiilor Ruby..

Este inutil să facem un argument separat despre întreținere, deoarece orice aplicație construită cu ajutorul unui cadru va fi mai ușor de întreținut.

PHP are o serie de cadre pe care le puteți utiliza și multe dintre ele au fost dezvoltate având în vedere obiective specifice.

Editori de cod disponibili

Atât editorii PHP, cât și Ruby au cele mai multe caracteristici utile pe care le-ați folosi pentru a vă face munca mai ușoară, dar PHP încă îl depășește pe Ruby în acest aspect. Acest lucru se întâmplă pur și simplu pentru că este mai utilizat pe scară largă, astfel că există mai multe instrumente dezvoltate pentru depanare, evaluare comparativă și așa mai departe. PHP are doar mai multe opțiuni.

Concluzie

Deci este una dintre aceste limbi mai bună decât cealaltă? Nu. Ambele au propriile atuuri și puncte slabe, astfel încât cea mai importantă concluzie a acestui articol este că sunt ambele soluții bune pentru construirea unei aplicații.

Dar este important să rețineți că, deoarece Ruby necesită mai multe resurse de server, găzduirea poate fi mai scumpă decât ar fi cu PHP..

Cele mai importante lucruri de luat, despre PHP sunt următoarele:

 • Este mai eficient din punct de vedere al costurilor.
 • Mai mulți dezvoltatori și resurse.
 • O selecție mai largă de instrumente.
 • Usor de invatat.

Cele mai importante lucruri pentru a lua din Ruby sunt:

 • Oferă o dezvoltare mult mai rapidă.
 • Are o comunitate cu adevărat pasionată.
 • Ruby Dezvoltatorii sunt cu adevărat pricepuți.

Articole utile:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector