Site-uri DIY vs. Site-uri dezvoltate profesional – Ce să alegi pentru afacerea ta?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Site-uri DIY vs. Site-uri dezvoltate profesional – Ce să alegi pentru afacerea ta?
0 14 мин.

site-uri web diy vs site-uri web profesionale


Dacă v-ați gândit vreodată să aveți un site web, în ​​special dacă sunteți om de afaceri și doriți ca un site web să reprezinte afacerea dvs., atunci veți întâmpina cu siguranță această dilemă: Ar trebui să faceți un site pe cont propriu sau ar trebui să angajați un dezvoltator profesionist?

Aceasta este o decizie mare și ar trebui să o luați în serios. Pe de o parte, va trebui să investiți mulți bani și timp dacă mergeți cu profesioniști în loc de construitori de site-uri gratuite, cum ar fi Wix sau WordPress. Pe de altă parte, vă puteți descurca cu adevărat în crearea propriului dvs. site web? Poți face o muncă de calitate? Aceasta este o dilemă dură, dar pe care va trebui să o rezolvați, mai devreme sau mai târziu.

Care sunt opțiunile dvs.?

Primele lucruri la care trebuie să te gândești când vine vorba de această dilemă sunt opțiunile tale. Practic, aveți patru opțiuni.

 • Trageți și aruncați constructorii – Constructorii de site-uri precum Wix sau Weebly, care sunt liberi să fie folosiți, sunt prima dvs. opțiune. Aceste opțiuni de drag and drop sunt cea mai bună alegere pentru persoanele care nu au cunoștințe sau experiență tehnologică. Te pot ajuta să creezi site-ul tău de la început, dar nu vei avea la fel de multă libertate în ceea ce privește proiectarea cu alte opțiuni.
 • Template-uri – A doua dvs. opțiune este să mergeți cu un sistem puternic de gestionare a conținutului, cum ar fi WordPress. Aici puteți alege șabloane sau teme pe care puteți lucra, dar puteți crea, de asemenea, totul pe cont propriu. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie să aveți câteva cunoștințe de bază despre programare și codificare, astfel încât această opțiune nu este potrivită pentru amatorii totale. De asemenea, chiar dacă este gratuit, s-ar putea să vi se solicite să cheltuiți bani pentru a obține funcțiile care vă plac de la plugin-urile premium, precum și taxe pentru o gazdă web, care este necesară.
 • Proiectanți independenți – A merge cu un designer independent sau dezvoltator web înseamnă că ați decis să angajați un profesionist. Freelancerii sunt mai ieftini decât companiile, dar sunt și o opțiune mai riscantă. S-ar putea să ajungeți cu un site web prost conceput sau s-ar putea să nu fiți mulțumit cu un loc de muncă din alte motive, caz în care banii pe care i-ați economisit nu vor merita. Cu toate acestea, dacă cunoașteți un freelancer de încredere, această opțiune vă poate plăti și este posibil să doriți să vă faceți șansele.
 • Companii profesionale de web design – Această opțiune vă oferă cele mai multe posibilități și libertate creativă și nu necesită cunoștințe tehnice în numele dvs., dar este cea mai scumpă opțiune din această listă. Angajarea unei firme de proiectare web pentru a vă crea site-ul dvs. web poate costa oriunde de la câteva mii de dolari la peste 100.000 USD, deci trebuie să vă gândiți cu atenție înainte de a decide să faceți acest lucru.

Ce tip de site web aveți nevoie?

de ce tip de site web ai nevoieAcum că știți ce opțiuni aveți, trebuie să vă gândiți cu atenție la ce aveți nevoie. Mărimea locului de muncă, timpul necesar, abilitățile necesare; toate acestea depind de tipul de site web pe care doriți să îl construiți. Deci, înainte de a alege opțiunea care vi se potrivește cel mai mult, trebuie să decideți ce tip de site web doriți să creați.

Deoarece există multe tipuri de site-uri web disponibile, în acest articol vom clasifica toate tipurile de site-uri web în două categorii – simple și complexe.

Site-uri simple

Dacă aveți o afacere care nu necesită gestionarea tranzacțiilor financiare sau adăugarea de o mulțime de plugin-uri și widget-uri sau alte funcții speciale, accesul cu un site simplu poate fi cea mai bună opțiune, caz în care probabil veți putea să îl creați pe dvs. proprie. Un site web cu broșuri este unul dintre cele mai simple tipuri de site-uri web și servește în principal pentru a afișa ce faceți, despre ce este afacerea dvs. și pentru a oferi informații de contact și alte fapte de bază. Acest site web vă va oferi o prezență pe Internet și nu va necesita mult conținut. Unele text și imagini vor face trucul, cu un videoclip ocazional. Este cel mai bun mod de a vă prezenta afacerea, produsele, prețurile și informațiile de contact de bază.

Site-uri complexe

Dacă doriți să creați un site web care să poată gestiona tranzacțiile financiare, atunci trebuie să creați un site web de comerț electronic. Acesta este un site web complex și necesită cunoștințe de codificare. De asemenea, va trebui să poți adăuga și elimina produse sau servicii, deci va trebui să ai funcții speciale incluse pe site-ul tău. Cu toate acestea, chiar și acest tip de site-uri web pot fi gestionate cu un CMS, sau cu un constructor de site-uri, în unele cazuri.

Un alt exemplu de site-uri web complexe sunt aplicațiile web. Sunt interactive și au o mulțime de funcții suplimentare. Dacă aveți în vedere crearea unui site web pentru aplicații web, ar trebui să luați în considerare serios angajarea unui designer sau dezvoltator de site-uri profesionale. S-ar putea să vă coste cel puțin 10.000 USD, dar dacă doriți să vă asigurați că aplicația dvs. web va funcționa fără un sughiț, trebuie să mușcați glonțul aici.

Luați în considerare bugetul

construirea site-urilor pentru alocarea bugetuluiCrearea unui plan financiar pentru un site web vă va ajuta să determinați cât de mult sunteți dispus să cheltuiți pentru site-ul dvs. web. Trebuie să luați în considerare bugetul dvs. când vă gândiți la bricolaj vs. site-uri web dezvoltate profesional.

Pentru site-uri web simple, cum ar fi site-ul brosurii menționat anterior, prețul pentru un an poate varia de la 50 la 5.000 de dolari, în funcție de faptul că ați creat singur un site web sau dacă ați angajat un profesionist. Majoritatea dezvoltatorilor profesioniști vă vor încasa în jur de 5.000 de dolari pentru a crea un site web care să aibă aspect și design bun și care să răspundă pe dispozitivele mobile.

Pentru site-uri web mai complexe, cum ar fi un site de comerț electronic, va trebui să plătiți un pic mai mult. Pentru a-l crea singur, va trebui să obțineți un pachet de constructor de site-uri care să includă funcții de comerț electronic și care, de obicei, va scoate din buzunar aproximativ 300 USD pe an. Minimul pe care va trebui să îl plătiți pentru un site web de comerț electronic dezvoltat de un profesionist este de 7.500 de dolari, dar acesta este doar prețul pentru un site web de bază. Dacă doriți să adăugați funcții suplimentare, mai complexe, cum ar fi gestionarea în timp real a produselor sau categoriile de produse, așteptați-vă că costurile vor crește semnificativ.

Cât de abil ești?

Răspunsul la această întrebare va avea cel mai important impact asupra deciziei dvs. în site-urile web de bricolaj dilemă vs. site-urile dezvoltate profesional. Adică, dacă ești programator, nu ai nici măcar o dilemă. Dar pentru restul lumii, trebuie să analizăm cu atenție ce opțiune se poate potrivi cel mai bine nivelului nostru de cunoștințe și abilități în lumea tehnologiei..

Deci, dacă doriți să creați un site web singur, trebuie să decideți ce opțiune vă puteți gestiona. După cum am menționat deja, constructorii de site-uri web, în ​​special constructorii de site-uri web drag and drop, sunt opțiunea cea mai simplă și cea mai simplă. Practic nu trebuie să știi nimic despre codificare sau programare pentru a crea un site web cu aceste instrumente. Cu toate acestea, există anumite neajunsuri aici, desigur. Ele sunt opțiunea cea mai limitată și nu veți putea avea la fel de multă libertate creativă, precum și cu alte opțiuni.

Pe de altă parte, dacă aveți cunoștințe de codare, dar nu sunt suficiente pentru a construi un site web de la zero, poate doriți să mergeți cu WordPress. În acest caz, trebuie să aveți cunoștințe de bază despre HTML și web hosting, dar nu este încă un sistem greu de gestionat. Partea flip este că este mai flexibil și îl puteți utiliza pentru a vă personaliza site-ul într-o măsură mai mare. Puteți utiliza, de asemenea, vasta comunitate WordPress pentru orice informații, pentru a vă ajuta cu orice probleme și pentru a căuta cele mai bune șabloane, teme, pluginuri și widget-uri pentru site-ul dvs. web.

Acum că am abordat unii dintre factorii pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când decideți dacă doriți să vă creați site-ul dvs. personal sau să angajați un dezvoltator web profesionist, aruncăm o privire mai atentă asupra tuturor avantajelor și dezavantajelor ambelor opțiuni..

Avantajele și dezavantajele site-urilor de bricolaj

diy avantajele constructorului de site-uri dezavantaje

avantaje

Cel mai mare și cel mai evident avantaj al site-urilor de bricolaj este prețul. Adică, dacă ai avea suficienți bani sau dacă dezvoltatorii web funcționează gratuit, de ce cineva ar avea în vedere chiar crearea unui site web pe cont propriu dacă nu sunt ei înșiși un programator. Există multe instrumente, numite builderi de site-uri care vă permit să utilizați metoda de tragere și plasare pentru a crea un site web, fără a fi necesar să investiți bani în el. Acestea vă oferă o temă și există multe teme frumoase, funcționale și interesante pe care le puteți utiliza.

Un alt avantaj care vine de pe site-urile de bricolaj este flexibilitatea. Chiar dacă flexibilitatea dvs. este limitată la tema pe care o alegeți atunci când utilizați un constructor de site-uri, dacă aveți suficiente cunoștințe pentru a crea un site web cu WordPress, opțiunile dvs. sunt practic nelimitate.

Învățarea de lucruri noi este un alt beneficiu care vine cu crearea unui site web pe cont propriu. Dacă aveți o cunoștință de bază despre HTML, de exemplu, înainte de a începe să vă construiți site-ul cu WordPress, cu siguranță veți extinde aceste cunoștințe și veți deveni mai priceputi.

Dezavantaje

Dezavantajul major al site-urilor web DIY provine de la faptul că consumă foarte mult timp, mai ales dacă trebuie să înveți lucruri precum codare, găzduire web, servicii de nume de domeniu etc. Un alt defect vine din acest aspect și este faptul că trebuie să aveți cunoștințe tehnice dacă doriți să creați un site web care să arate exact așa cum l-ați prevăzut.

Chiar dacă decideți să construiți un site web cu un constructor de site-uri, lipsa de flexibilitate apare o altă problemă – aspectul neprofesional al site-ului dvs. web. Acest lucru nu poate fi întotdeauna cazul, dar în multe situații, un site web creat de un amator complet va arăta, bine, amator.

Unii constructori și platforme gratuite de site-uri fac, de asemenea, foarte dificil să transferați conținutul dvs. către un alt furnizor dacă decideți să efectuați un switch la data ulterioară.

Avantajele și dezavantajele site-urilor dezvoltate profesional

Dezvoltarea site-ului profesional avantajează dezavantaje

avantaje

Când decideți să utilizați un dezvoltator web profesionist pentru a vă ajuta să vă construiți site-ul, veți învăța alături de un profesionist și veți câștiga cunoștințe și experiență valoroase pentru eforturile viitoare. Vei colabora cu experți care îți pot oferi sfaturi cu privire la multe lucruri, cum ar fi cum să crești traficul sau ratele de conversie, ceea ce este un ajutor neprețuit dacă nu ai gestionat niciodată un site web înainte.

De asemenea, veți primi un sprijin continuu și ajutor atunci când veți avea nevoie cel mai mult. De exemplu, veți avea o persoană care să apeleze dacă ceva se rupe pe site, în timp ce vă puteți concentra asupra lucrurilor mai importante ale afacerii dvs. Dezvoltatorul dvs. vă poate ajuta să alegeți o gazdă web și să vă înregistrați și numele de domeniu.

Dezavantaje

Ei bine, am menționat-o de nenumărate ori, dar iată din nou – costul. Va trebui să investiți o sumă considerabilă de fonduri dacă doriți ca un dezvoltator profesionist să se ocupe de construirea site-ului dvs. web. Prețul va depinde de complexitatea, dimensiunea și personalizarea site-ului, iar aceste lucruri vor afecta, de asemenea, timpul necesar finalizării proiectului.

Un alt dezavantaj ar putea fi faptul că anumite funcții ar putea fi blocate de un dezvoltator atunci când vă construiesc site-ul. De exemplu, schimbările de navigare sau de stil ar putea fi blocate și indisponibile pentru a vă accesa. Desigur, textul, imaginile și alte elemente de bază vor fi întotdeauna editabile de către dvs., dar dacă doriți să dețineți controlul complet asupra site-ului dvs. web, trebuie să discutați despre acesta cu dezvoltatorul dvs. înainte de a începe proiectul..

Concluzie

Sperăm că articolul nostru a furnizat informații și informații suficiente pentru dvs., pentru a putea continua și a lua cea mai bună decizie pentru tine. Indiferent dacă veți merge cu un site web de bricolaj sau veți angaja un dezvoltator web profesionist, este în totalitate la latitudinea dvs. și trebuie să vă cântăriți cu atenție opțiunile. După cum am spus, trebuie să luați în considerare bugetul dvs., setul dvs. de abilități atunci când vine vorba de proiectarea unui site web, tipul de site-ul web de care aveți nevoie și toate celelalte lucruri importante și care vă pot ajuta să luați decizia corectă pentru dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector