Unghiular vs Polimer – Care sunt diferențele?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'Unghiular vs Polimer – Care sunt diferențele?
0 10 мин.

unghiular-vs-polimer


Întrucât acesta este un articol în care comparăm avantajele pentru utilizarea atât Angular cât și Polimer, mai întâi ar trebui să reîmprospătați ce este un cadru și de ce ar trebui să folosiți unul. Unghiular și Polimer sunt cadre JavaScript.

Dar ce este un cadru în general? Cu alte cuvinte, un cadru este un mediu de lucru. Puteți utiliza un cadru pentru a dezvolta o aplicație web sau altceva în funcție de zona dvs. de expertiză. Dar cel mai important un cadru vă permite să organizați codul într-un mod care să se potrivească nevoilor proiectului.

Cadrele pot fi împărțite în 2 categorii:

 1. Cadre care sunt folosite mai mult ca o bibliotecă. Acestea vă oferă un nivel mai mare de libertate în personalizarea modului în care lucrați și astfel un proces de dezvoltare mai personalizat.
 2. Cadre tradiționale. Cu alte cuvinte, acesta este un tip de cadru care are propriul mod de a realiza ceva. Este necesar să înveți sintaxa pentru a o folosi corect și trebuie să cunoști conceptele de bază pe care se construiește cadrul. Acestea nu vă vor oferi același nivel de libertate în proiectarea aplicației dvs., dar dacă o alegeți pe cea potrivită, vă va ajuta cu adevărat să faceți munca mai rapidă și mai eficientă.

Întrebarea este: de ce ar trebui să folosiți un cadru? La urma urmei, dacă dezvoltați o aplicație JavaScript, tot codul poate fi scris folosind doar JS vechi vechi, fără a fi nevoie de un cadru. Pot fi multe motive pentru a utiliza unul, dar vă voi oferi doar 2 care satisfac majoritatea dezvoltatorilor:

 • Structura codului. Ca dezvoltator web, îți place codul care nu este bine structurat? Desigur că nu. Pentru a fi mult mai bun la ceea ce faci, în acest caz dezvolta aplicații web, trebuie să-ți organizezi codul, astfel încât orice alt programator să-l înțeleagă. Dacă alegi să folosești un cadru (pentru aplicațiile care au nevoie de unul), munca ta va fi mai bine înțeleasă de colegii tăi dezvoltatori. În aceste zile, o mare parte din toate site-urile web se bazează foarte mult pe codul JS, în special pe partea clientului. În loc să utilizați linii lungi de cod JS, vă puteți organiza munca mai bine folosind un cadru JS și să deveniți mai productiv din această cauză.
 • Când terminați un proiect nou, aplicația trebuie testată înainte de a o elibera pentru o utilizare largă. Dar cum intră un cadru în acest aspect? Ei bine, gândește-te la asta. Datorită faptului că un cadru vă structurează codul într-un mod mai utilizabil, testarea aplicației este, de asemenea, mult mai simplă. Dacă ceva trebuie schimbat, puteți face asta mai rapid și mai eficient din cauza codului sursă bine organizat.

Acum că am reîmprospătat ce cadru, cum este folosit și de ce ar trebui să-l folosiți, să mergem mai departe și să vorbim despre unghi și polimer și care este cel mai bine să folosiți în cazul dvs. Vom începe cu Angular:

unghiular

Angular este un cadru JS, după cum probabil știți deja. A fost lansat pentru prima dată în 2012 de Google și l-au creat cu ajutorul conceptului Model-View-Controller (MVC pentru scurt). Principalul obiectiv al Angular este de a ajuta dezvoltatorul să creeze cu ușurință aplicații cu o singură pagină foarte bogate și complexe. Ceva care ajută utilizatorul să realizeze asta, este posibilitatea de a crea etichete HTML personalizate folosind cadrul. Această caracteristică a fost introdusă pentru prima dată de Angular în 2012. Aceasta se realizează prin codificarea directivei corespunzătoare care va fi ulterior procesată de Angular și transformată într-o etichetă HTML personalizată. Desigur, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să scrieți codul pentru etichetă, deoarece este o caracteristică personalizată.

Care sunt unele dintre avantajele utilizării Angular? (mai târziu le vom acoperi și pentru Polimer)

 1. Prima pozitivă pe care o menționez este faptul că Angular poate fi utilizat pentru a crea aplicații pentru toate tipurile de platforme. Asta e corect! Puteți utiliza cadrul pentru a crea aplicații pentru iOS, Android și Web. Toate acestea sunt ambalate în doar 1 unealtă. Dacă căutați un cadru care vă va permite să vă extindeți mai târziu domeniul de lucru, Angular ar putea fi cea mai bună alegere.
 2. Al doilea profesionist care vine cu utilizarea Angular este posibilitatea testării. Am menționat deja pe scurt de ce este important să testați o aplicație înainte de a o publica publicului. Angular este un jucător important în acest domeniu. Cadrul a fost dezvoltat pentru a permite programatorului să testeze o aplicație atât prin testarea unității cât și prin testarea end-to-end.
 3. Deoarece Angular a fost în jur de ceva timp acum, puteți găsi online multe funcții și instrumente care vă ajută să profitați la maxim de cadru în cel mai scurt timp. Nu este necesară multă configurare înainte de utilizare. Acest lucru este foarte bun, deoarece vei avea mai mult timp să te obișnuiești să-l folosești.
 4. Asistență de la Google. Dacă încercați să găsiți un cadru JS care primește actualizări în mod regulat și este susținut de o companie serioasă, atunci Angular este un candidat bun. Întrucât Google este cel care a creat acest instrument, vă puteți aștepta la un mare sprijin din partea dezvoltatorilor din spatele acestuia. Acest fapt îl face un pariu sigur pentru oricine caută un cadru care să funcționeze în viitorul apropiat.
 5. Comunitatea. Acest lucru poate suna ca un bonus general care vine cu orice instrument. Dar nu este cazul. Multe instrumente online nu au o comunitate în spatele lor, sau chiar dacă o fac, nu este foarte util pentru utilizatorii obișnuiți. Unghiular este mai bun în acest domeniu. Are o comunitate activă de care poți beneficia cu ușurință. Dacă te lovești de o problemă care trebuie rezolvată, există șanse mari ca cineva să-și fi dat seama deja. Trebuie doar să-ți găsești răspunsul. Dacă nimeni nu s-a ocupat de problema dvs. specifică, spuneți-i pe un forum comunitar. Vei primi soluția ta în curând.

Acum că am acoperit unele dintre avantaje cu utilizarea Angular, există unele dezavantaje ale acesteia?

Un lucru destul de important este faptul că învățarea cadrului nu este foarte ușoară. Dacă cunoașteți deja JS foarte bine, veți obține mai ușor. Dar este nevoie de destul de mult timp pentru a învăța toate elementele de bază ale cadrului, deoarece este destul de complex. În afară de aceasta, nu există multe alte minusuri în utilizarea acestuia.

Polimer

Polimerul este un cadru JS care funcționează mai mult ca o bibliotecă decât un cadru clasic. Acesta este un instrument open-source, ceea ce înseamnă că aveți acces complet la întregul cod sursă din spatele cadrului. Din această cauză, Polymer vă oferă mai multă libertate în organizarea mediului de lucru atât cât doriți. Biblioteca a fost dezvoltată de dezvoltatorii Google, dar oricine poate contribui la proiectul de pe GitHub.

Există avantaje pentru utilizarea Polimerului peste unghiular? Mai jos aveți câteva dintre acestea enumerate:

 • Este nevoie de un singur fișier HTML, astfel încât un dezvoltator să poată crea noi elemente personalizate folosind Polymer. Acest lucru este mult mai intuitiv decât Angular. Acest lucru se datorează faptului că nu trebuie să deschideți mai multe fișiere pentru a putea înțelege o componentă pe care tocmai o creați.
 • Dacă creați o aplicație nouă sau un site complet nou, la un moment dat trebuie să introduceți un stil, astfel încât să arate bine pentru viitorul utilizator. În acest domeniu Polimerul excelează cu adevărat. Polimer acceptă variabile CSS și declarații mixine CSS personalizate, ceea ce face ca procesul de coafare să fie mult mai versatil. Astfel puteți utiliza funcții moderne pe care CSS3 le-a introdus.
 • Pot exista cazuri în care un proiect are nevoie de sprijin și de la alte biblioteci sau cadre, nu doar cel principal pe care îl utilizați. Dacă este cazul, Polimer poate fi cu adevărat util în acest domeniu. Deoarece nu are un strat suplimentar, puteți partaja date cu ușurință între acesta și alte aplicații terțe, necesare pentru dezvoltarea aplicației.
 • Obisnuirea cu cadrul. Când începeți să învățați ceva nou, aceasta este o parte extrem de importantă, pe care trebuie să o luați în considerare înainte de a sări. Dacă cadrul pe care alegeți să îl învățați are o curbă de învățare foarte abruptă, s-ar putea să dureze prea mult timp . Dar ce face Polimer în acest domeniu? Putem spune în siguranță că Polimerul are o documentație foarte detaliată și actualizată, care vine cu multe exemple care să ajute orice utilizator nou să învețe rapid cadrul. Pentru a fi priceput să folosești acest instrument, documentația lui Polimer va ajuta foarte mult. De asemenea, puteți arunca o privire asupra comunității în creștere rapidă din spatele acestui instrument relativ nou de construire de web.

Concluzie – Care cadru este cel mai bun?

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele, dacă alegeți să mergeți cu Polimer peste unghiular.

Întrebarea rămasă este: Care este mai bună: unghiular sau polimer? Răspunsul este acesta: Dacă trebuie să dezvolți o aplicație web foarte bogată și complexă, atunci ar putea fi mai bine dacă mergi cu Angular (așa cum am menționat mai sus). Dar dacă sunteți nou în cadrele JS și aveți nevoie de unul ușor de învățat și simplu de utilizat, mergeți cu Polymer. Te poate ajuta să creezi aplicații serioase într-un mod mai simplu.

La final, alegerea este a ta. Depinde foarte mult de nevoile dvs. specifice. Luați în considerare aceste lucruri atunci când alegeți între Angular și Polimer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector