WooCommerce vs Magento – Care este cel mai bun pentru magazinul online?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'WooCommerce vs Magento – Care este cel mai bun pentru magazinul online?
0 22 мин.

magento-vs-woocommerce


De această dată, vom compara două dintre cele mai populare platforme de comerț electronic, Magento și WooCommerce. Dacă verificați caracteristicile listei pe care le oferă fiecare dintre ele, vă veți da seama imediat că nu va fi ușor să decideți care este mai bună. De fapt, cu greu poți greși alegând oricare dintre ele, dar pentru cei care caută alegerea perfectă pentru afacerile lor, ar putea fi important să obții o perspectivă detaliată a diferențelor..

Întrucât poate fi greu să determinați singuri avantajele și contra de pe fiecare platformă, vom dezvălui întregul subiect pentru dvs. în acest articol. Vom face tot posibilul să clarificăm care platformă va funcționa cel mai bine pentru afacerea dvs. și publicul țintă. Când oamenii doresc să înceapă să vândă online, ei caută de obicei o soluție completă care, din păcate, nu există. Ce trebuie să faceți este să puneți această întrebare: Care sunt nevoile unice ale afacerii mele?

Evident, atât WooCommerce, cât și Magento au un număr mare de suporteri care susțin că platforma lor este cea mai bună pentru toată lumea. Asta doar pentru că platforma pe care o folosesc se potrivește perfect modelului lor de afaceri și a devenit cel mai bun pentru ei. Pentru a afla care este cel mai bun pentru dvs., vom adopta o abordare diferită și vom cerceta obiectiv ambele platforme. Vom parcurge caracteristicile, prețurile, ușurința în utilizare, securitatea și oportunitățile generale de afaceri pe care le oferă Magento și WooCommerce.

Nu sunteți sigur pe care să alegeți? Continuați să citiți și până la sfârșitul acestui articol, veți fi gata să luați decizia. Fără alte detalii, să începem!

WooCommerce și Magento – Ce trebuie să ofere?

WooCommerce a început ca orice alt plugin WordPress, apoi a apărut în ceva mult mai mare, deoarece a câștigat popularitate. Astăzi, WooCommerce este unul dintre cele mai utilizate plugin-uri, oferind tone de caracteristici pentru începători și utilizatori mai experimentați care să-i ajute să înceapă să vândă online. Pe de altă parte, Magento este o platformă completă creată exclusiv în scop de comerț electronic. Publicul lor țintă este în mare parte medii și întreprinderi mari.

Magento nu este recomandat deloc pentru începători, ci mai degrabă pentru utilizatorii cu mai multă tehnologie. Pe care se concentrează în principal este să ofere cele mai puternice caracteristici în domeniul comerțului electronic. Aceasta face o platformă atrăgătoare pentru acele companii care și-au stabilit obiective imense pentru viitor. Fiecare dintre aceste platforme are propriile sale puncte forte și puncte slabe. În continuare, vom prezenta principalele caracteristici care definesc WooCommerce și Magento. Apoi, după ce toate detaliile sunt expuse, vom folosi informațiile pentru a decide care este platforma mai bună din partea celor doi.

WooCommerce

WooCommerce este un plugin atât de popular încât utilizatorii WordPress aproape că nu pot folosi platforma fără să încerce în cele din urmă pluginul sau să citească despre el ca parte a activității lor. De asemenea, WooCommerce își face reclamă ca platformă de eCommerce cu cele mai multe opțiuni de personalizare, oferind într-adevăr multe dintre ele. Peste 400.000 de magazine online rulează astăzi pe platformă și mulți oameni încep să-l folosească zi de zi.

Principalele caracteristici ale WooCommerce:

 • Puteți adăuga cât mai multe produse doriți
 • Ca utilizator WordPress, veți putea alege dintre mii de plugin-uri utile
 • O selecție largă de suplimente disponibile pentru procesarea plăților
 • Teme premium și gratuite clasificate în mai multe categorii

Profesionistii:

 • Puteți să vă configurați magazinul online gratuit și atunci depinde de dvs. dacă alegeți o opțiune gratuită sau o găzduire premium
 • Dacă aveți experiență în WordPress, vă veți obișnui rapid cu WooCommerce
 • În cazul în care vă blocați, există o bază de cunoștințe cuprinzătoare în care puteți găsi cu siguranță un articol care vă ajută să vă rezolvați problema
 • WooCommerce vă permite să analizați traficul site-ului dvs. web cu Google Analytics printr-un supliment
 • Dacă ați achiziționat deja un SSL, veți putea să îl adăugați perfect pe site-ul dvs.

Contra:

 • Platforma nu este ideală pentru cei care nu sunt familiarizați cu WordPress, deoarece trebuie să înceapă de la zero
 • Deși există multe teme și pluginuri ieftine disponibile, prețurile se adaugă rapid și puteți ajunge cu ușurință să cheltuiți mult din buget dacă nu sunteți atenți

WooCommerce este bun pentru începători?

Am recomanda WooCommerce pentru oricine nu este familiarizat cu comerțul electronic sau chiar cu lumea online. Standardul de astăzi este acela de a dezvolta servicii și software online care economisesc timp oamenilor și nu le cere să fie familiarizați cu dezvoltarea web sau cu alte tehnici.

WooCommerce, împreună cu WordPress, respectă cu siguranță acest standard. Nu mai vorbim de faptul că dacă ai folosit WordPress pentru blogging sau orice alt tip de site web, atunci învățarea cum să folosești WooCommerce va fi o bucată de tort pentru tine. Pluginul este deja destul de ușor de utilizat, dar puteți afla multe despre el vizitând baza lor de cunoștințe numită WooCommerce Docs. Există, de asemenea, o mulțime de alte videoclipuri și articole despre platformă disponibile online.

Cât costă WooCommerce?

La fel ca WordPress, WooCommerce este, de asemenea, o platformă open-source care poate fi instalată de oricine gratuit. Puteți alege, de asemenea, orice companie de găzduire și să vă configurați magazinul online pe serverele lor. Cu toate acestea, WooCommerce mai are o mulțime de suplimente de plătit. Puteți alege dintre o mulțime de extensii premium, iar unele dintre ele costă mult. De multe ori, singura ta alegere este să vă înscrieți la un plan anual, deoarece multe extensii nu oferă pur și simplu o opțiune de plată lunară. În plus față de extensii, va trebui să plătiți pentru un abonament de găzduire web.

Alegerea pachetului dvs. de găzduire web va depinde doar de cerințele generale ale magazinului dvs. online. Acestea includ cantitatea de trafic, conținut și extensii care rulează pe site. Faceți puțină cercetare și alegeți o companie de găzduire web care conduce cele mai multe liste. Chiar și cele mai mari nume din industrie oferă pachete la prețuri accesibile și cel puțin vă puteți baza absolut pe serviciile lor pe baza abundenței de recenzii pozitive. Nu uitați decât să căutați un pachet de găzduire optimizat pentru comerț electronic sau special pentru WooCommerce.

Magento

Pe baza recenziei noastre de până acum, se dovedește că WooCommerce este mai degrabă o soluție comunitară, în timp ce Magento este o alegere excelentă pentru întreprinderile mai solicitante. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că întreprinderile mici trebuie să se uite în altă parte. De fapt, caracteristicile oferite de Magento adesea atrag atenția și a acestor clienți. Prin instalarea magazinului online pe platformă, ei pot avea acces la o mulțime de resurse care îi pot ajuta să crească.

Mare lucru despre Magento este că puteți utiliza platforma gratuit, înregistrându-vă la ediția comunitară. Deși nu este la fel de puternic ca versiunea premium Enterprise Edition, este cu siguranță suficient de puternic pentru întreprinderile mai mici. Nu mai vorbim de faptul că va trebui să plătiți mii de dolari pentru Enterprise Edition, în timp ce celălalt este complet gratuit. De dragul acestui articol, vom vorbi în principal despre caracteristicile incluse în ediția comunitară.

Principalele caracteristici ale Magento:

 • Acestea vă permit să adăugați un număr nelimitat de produse la magazinul dvs.
 • O mulțime de variante când vine vorba de teme și aspect
 • Veți putea trimite și primi date cu software terță parte prin API
 • Interfețe ușor de utilizat și instrumente puternice care vă pot ajuta să adăugați produse

Profesionistii:

 • Atâta timp cât alegeți o alternativă puternică de găzduire, puteți profita de scalabilitatea Magento și vă puteți extinde magazinul fără limite
 • Cu Magento, plata rapidă a clienților este garantată. Au îmbunătățit mult procesul pentru a-l face cât mai simplu
 • Trei gateway-uri de plată foarte populare sunt disponibile: Braintree, PayPal și Authorize.net

Contra:

 • Platforma are multe de oferit pentru utilizatori cu mai multă experiență, cum ar fi dezvoltatorii, ceea ce o face mai confuză pentru începători
 • Deoarece piața lor țintă sunt întreprinderile mari, ediția lor Enterprise poate costa zeci de mii de dolari

Magento este bun pentru începători?

După cum am menționat mai sus, Magento este una dintre acele platforme pe care le-am recomanda utilizatorilor cu mai multă experiență. Acest lucru devine și mai adevărat atunci când îl compari cu WooCommerce, deoarece se bazează pe WordPress, o platformă complet începătoare (care este unul dintre motivele pentru care a devenit atât de popular). Cu toate acestea, dacă sunteți nou la Magento, credem că puteți învăța multe cu ajutorul bazei de cunoștințe extinse și chiar puteți începe să lucrați pe platformă după puțin timp.

Dar nu putem nega faptul că îți va lua mai mult timp pentru a învăța elementele de bază ale Magento decât elementele de bază ale WordPress. Întrucât se concentrează pe atragerea de afaceri mari pe platforma lor, au investit foarte mult în furnizarea de clienți de cea mai bună calitate. Acest lucru înseamnă că, de fiecare dată când vă blocați, puteți contacta echipa lor pentru ajutor. Unul dintre obiectivele lor principale este de a ajuta oamenii să stabilească o prezență online puternică și să crească vânzările. În total, Magento este o opțiune excelentă pentru începători, dacă au timp liber să învețe.

Prețuri și costuri Magento

Nu aveți nevoie de niciun buget pentru a începe propriul site web de comerț electronic cu Magento, deoarece ediția comunitară open-source este complet gratuită. Înainte de a începe, va trebui să vă înscrieți la un furnizor de hosting de încredere, precum orice alt proprietar de site-ul web. Acum ar putea fi tentant să mergi pentru o opțiune de găzduire gratuită și să păstrezi întregul buget fără buget, dar cu siguranță nu îți recomandăm să faci acest lucru. Dacă doriți cu adevărat ca afacerea dvs. să crească, atunci ar trebui să vă înscrieți la un plan de găzduire premium.

Pentru doar câțiva dolari pe lună, primiți și o mulțime de caracteristici utile. Cu Magento Community Edition, acesta este singurul lucru pe care urmează să cheltuiți bani. De asemenea, au o alternativă pentru întreprinderile mai mari, numită Enterprise Edition, care este un pachet premium. Este destul de scump și nu au stabilit nici măcar un preț specific pentru acest serviciu. Dacă aveți nevoie de Enterprise Edition pentru compania dvs., mai întâi va trebui să vă consultați cu Magento și ei vă vor oferi un preț. Prețul poate varia între 15.000 și 50.000 USD anual.

WooCommerce vs Magento Performance

Oamenii urăsc să stea pe site-urile web în care fiecare pagină web durează mult timp la încărcare. Astăzi, trebuie să vă asigurați că paginile dvs. se încarcă în mai puțin de 2 secunde. În caz contrar, potențialii dvs. clienți vor pleca și vor găsi un produs similar în altă parte. Dacă doriți ca site-ul dvs. web să aibă succes, ar trebui să investiți într-un server care oferă suficiente resurse și conținutul dvs. trebuie să fie optimizat corespunzător.

Performanța înaltă este deosebit de importantă pentru site-urile de comerț electronic. Nu este clar dacă WooCommerce sau Magento este cel mai puternic concurent aici. Aceste sisteme diferă foarte mult unele de altele și există o mulțime de factori în joc atunci când vine vorba de performanță. Vorbim despre magazine online care diferă ca mărime și funcționalități, ceea ce înseamnă că fiecare dintre ele are cerințe diferite. În plus, există o mare varietate de pachete de găzduire web pentru a alege de pe Internet.

Puteți utiliza, de asemenea, o rețea de livrare a conținutului (CDN) și puteți aplica numeroase practici de optimizare a conținutului pe site-ul dvs. web, care au un impact asupra performanței sale. Prin urmare, este greu de spus care platformă de comerț electronic este mai bună pentru magazinul dvs. atunci când vine vorba de viteza de încărcare a paginii. Din câte putem spune, nu există nicio diferență semnificativă. Performanța site-ului dvs. de comerț electronic va depinde mai degrabă de modul în care construiți magazinul și pachetul de găzduire web pe care îl alegeți.

În comparație cu WooCommerce și Magento Security

Este important ca fiecare tip de site să aibă grijă de măsurile de securitate necesare. Dacă începeți un site web de comerț electronic, în cele din urmă, o mulțime de oameni își vor împărtăși detaliile de plată și informațiile private de fiecare dată când cumpără ceva. În cazul în care nu există o securitate adecvată, aceste date pot fi furate cu ușurință. Pe de altă parte, din ce în ce mai multe persoane sunt inteligente în aceste zile. Vor verifica dacă își pot împărtăși în siguranță detaliile pe site-ul dvs. web sau nu. Dacă nu, nu vor cumpăra nimic din magazinul tău online.

Securitatea este un alt dintre acei factori care nu vor depinde de platforma de comerț electronic pe care o alegeți. Puteți aplica cele mai recente extensii de securitate atât pentru Magento, cât și pentru WooCommerce. Există o gamă largă de opțiuni din care să alegeți, iar nivelul de securitate al site-ului dvs. va fi numai pentru dvs. Cu toate acestea, Magento oferă ceva care ar putea fi util pentru utilizatorii avansați. Puteți obține corecții de securitate dedicate prin intermediul platformei care pot îmbunătăți și mai mult securitatea magazinului online.

Motivul pentru care este doar pentru utilizatorii avansați este deoarece este destul de dificil să aplici aceste patch-uri. Începătorii s-ar descurca foarte greu cu ei și probabil că nu vor reuși nici până la urmă. Acesta este și motivul pentru care o mulțime de magazine online bazate pe Magento sunt depășite pe Internet. Pur și simplu nu au personalul care le poate aplica patch-urile. Putem concluziona că dacă sunteți un utilizator Magento cu experiență sau cineva care este dispus să plătească pentru ajutor profesional, atunci puteți obține un nivel mai mare de securitate pentru magazinul dvs. decât cu WooCommerce.

Managementul produsului este factorul decisiv?

Dacă o platformă de comerț electronic oferă o bună gestionare a produselor, atunci munca dvs. va fi mult mai ușoară. Opțiunile mai bune de gestionare a produselor duc la pagini de produse bine organizate, care sunt atrăgătoare pentru vizitatori. WooCommerce este binecunoscut despre soluțiile sale complete, ceea ce vă permite să adăugați atât produse digitale, cât și produse fizice. Adăugarea de produse noi în magazinul dvs. online este un proces complet simplificat; nici măcar nu trebuie să vă gândiți cum să o faceți.

Îți va fi și mai ușor dacă ai lucrat deja pe un site WordPress înainte. Dacă funcționalitățile implicite integrate în WooCommerce nu sunt suficiente, puteți descărca întotdeauna suplimente de produse care pot face platforma și mai versatilă. Ca utilizator Magento, există deja numeroase caracteristici utile pe care un utilizator WooCommerce ar avea altfel nevoie să le descarce. Puteți crea grupuri de produse, puteți publica recenzii de produse, puteți aplica reguli de prețuri specifice și puteți personaliza produsele și multe altele în mod implicit.

Deoarece trebuie să depuiți timp și efort suplimentar pentru a adăuga aceste funcții în WooCommerce, Magento câștigă clar când vine vorba de funcționalitate. Dar să nu uităm că aproape orice necesită mai mult timp pentru a învăța în Magento. Dacă sunteți unul dintre acei proprietari de magazine care nu au nevoie de funcții avansate, cu siguranță, ar trebui să mergeți la WooCommerce. În timp ce Magento se străduiește să fie o soluție completă pentru utilizatorii avansați, WooCommerce se străduiește să fie rapid, simplu, dar pe deplin de încredere, care se adresează întreprinderilor mici. Ei pot începe cu ceva simplu, apoi să-l extindă în funcție de nevoile lor în viitor.

Să comparăm prețurile

Desigur, puteți lua în considerare utilizarea unei alternative de comerț electronic doar dacă aveți bugetul necesar pentru a începe. Care este mai accesibil, Magento sau WooCommerce? WooCommerce nu vă va costa un singur ban atâta timp cât nu cumpărați niște extensii premium. Magento are o ediție Enterprise unde puteți alege dintre diverse pachete, dar oricum ar trebui să plătiți o sumă ridicolă de bani pentru a o cumpăra. S-ar putea să nu fie atât de mult pentru întreprinderile mari, dar pentru cele mai mici, cu siguranță este.

Dacă doriți oricum să utilizați Magento, vă puteți înscrie la ediția comunitară, care este complet gratuită. Pachetele lor premium sunt mult mai puternice, dar ceea ce obțin utilizatorii cu ediția comunitară este mai mult decât suficient pentru întreprinderile mai mici. Ceea ce putem concluziona este că puteți configura gratuit un magazin online atât cu WooCommerce, cât și cu Magento. Singurul lucru pentru care vă recomandăm să plătiți este un serviciu de găzduire de încredere, dar costă doar câțiva dolari pe lună, așa că nu este mare lucru.

Cu toate acestea, trebuie să fii atent la extensii sau altfel poți ajunge să cheltuiești mulți bani într-un timp scurt. Puteți menține magazinul funcțional gratuit și chiar găsiți câteva extensii utile gratuite, dar primele sunt de obicei destul de costisitoare. Cea mai bună idee este să faceți o mică cercetare înainte de a decide chiar care dintre aceste două platforme doriți să folosiți. Trebuie să planificați totul în avans și să creați o listă de extensii pe care doriți să le instalați pentru ambele platforme.

Apoi, dacă există extensii premium, puteți compara cele două prețuri și puteți decide care platformă de comerț electronic va fi mai ieftină pentru dvs. Nu va dura atât de mult timp și eforturi pentru a crea lista, dar cu siguranță vă poate economisi niște bani. În total, putem spune că atât Magento, cât și WooCommerce sunt alegeri excelente pentru crearea propriului magazin online cu caracteristici complete. Singurul lucru care ar putea fi mai bun pentru utilizatorii WooCommerce este că nu trebuie să facă upgrade la nicio versiune pe măsură ce afacerea lor crește.

Cu Magento, va trebui să schimbați eventual platformele sau să faceți upgrade la Enterprise Edition. Prin urmare, WooCommerce iese drept alternativa mai ieftină în multe cazuri. Există, de asemenea, multe pachete de găzduire web care sunt optimizate pentru WooCommerce sau WordPress. Aceste soluții sunt destul de ieftine chiar dacă alegeți unul dintre cei mai mari furnizori, ceea ce înseamnă că puteți economisi mai mulți bani.

Care este mai bun? WooCommerce sau Magento?

Până în acest moment, am discutat mult despre cât de bun este WooCommerce-ul pentru începători. Aceasta o face o alegere perfectă pentru utilizatorii fără experiență. Este o soluție rapidă, eficientă și accesibilă pentru întreprinderile mici care doresc să obțină rapid online. Indiferent de tipul site-ului eCommerce pe care doriți să îl începeți, WooCommerce are cu siguranță soluția pentru dumneavoastră. De la antreprenoriat acasă la vânzarea de bilete, puteți configura aproape totul cu platforma.

În Magento, puteți găsi toate funcțiile care pot ajuta un site web de comerț electronic să crească. Este robust, scalabil și majoritatea funcțiilor puternice de care aveți nevoie sunt deja disponibile în platformă în mod implicit. Recomandăm platforma pentru fiecare companie care generează venituri de ceva vreme și dorește să o investească în eCommerce. Dacă prețul pe care îl obțineți de la Magento este accesibil pentru dvs., cu siguranță nu veți regreta decizia dvs..

De fapt, platforma vă poate ajuta să generați mai mulți bani pe viitor. Dar dacă examinăm ce platformă este mai potrivită pentru un utilizator fără experiență, atunci câștigătorul este cu siguranță WooCommerce. Dacă decideți să sari în Magento ca începător, atunci veți avea greutăți.

Rezumând-o

Fiecare utilizator care dorește să dea startul unui site de comerț electronic are nevoi diferite. Nu există o soluție unică pentru toate platformele. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care a fost o sarcină dificilă compararea WooCommerce cu Magento. Conform abordării noastre, WooCommerce a ieșit la alegerea mai bună dacă rezumați toate diferitele întrebări la care am răspuns mai sus. Probabil că nu toată lumea va fi de acord cu acest rezultat, dar am fost total pozitivi și despre Magento.

Magento are o mulțime de funcții puternice de oferit și este o platformă extrem de avansată în acest moment. Dacă sunteți unul dintre acei oameni care ar utiliza mai degrabă Magento, atunci probabil că veți fi mulțumiți de ceea ce obțineți. La ce trebuie să vă gândiți cu adevărat sunt principalele cerințe ale magazinului dvs. online. Trebuie să vă gândiți la performanțe, extensii, măsuri de securitate și alte nevoi unice. De asemenea, gândiți-vă la nivelul de dificultate al fiecărei platforme. Deci ce crezi? Acest articol v-a ajutat să luați decizia corectă?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector