WordPress.org vs WordPress.com – Ce ar trebui să alegeți pentru construirea site-ului dvs. web?

wordpress org vs wordpress com


Care platformă WordPress este mai bună este adesea un punct de dispută în rândul pasionaților de WordPress. Diferența dintre cele două platforme este faptul că începătorii s-ar putea să nu-și dea seama până când nu și-au luat deja alegerea doar pentru a ajunge să realizeze că nu este ceea ce au avut în minte în primul rând..

Diferența dintre WordPress.org și WordPress.com se reduce la diferența dintre o platformă găzduită de sine stătătoare și cea găzduită, WordPress.org fiind găzduit de sine stătător și WordPress.com fiind versiunea găzduită. Pentru a ști care ar trebui să alegeți pentru construirea site-ului dvs., trebuie să analizați mai întâi avantajele și dezavantajele fiecăruia.

WordPress.com

WordPress.com este o platformă găzduită, ceea ce înseamnă că toate aspectele tehnice care funcționează în rularea unui site web sunt gestionate pentru dvs. de același furnizor. Cu WordPress.com, obțineți un subdomeniu WordPress gratuit (care va arăta ca dvs.ite.wordpress.com), găzduire web gratuită, copii de rezervă gratuite pentru site-ul dvs., precum și actualizări și securitate gratuite.

wordpress com prețuri

Deși există un plan gratuit WordPress.com, acesta este destul de limitat și îl recomandăm doar pentru bloguri personale mici și numai dacă nu vă deranjează WordPress să plaseze reclame pe site-ul dvs. Acest plan gratuit este livrat cu spațiu de stocare de 3 GB, plugin-uri preinstalate, zeci de teme gratuite, personalizare de bază a proiectării și suport comunitar.

Dacă doriți să scăpați de reclame, să primiți asistență de e-mail sau chat live, un pic mai mult spațiu de stocare (6 GB) și un nume de domeniu personalizat, puteți face upgrade la planul personal pentru 4 dolari / lună. Nici planul gratuit, nici planul personal nu vă permit să vă monetizați site-ul sau să instalați pluginuri ale unor terți.

Planul Premium, care costă 8 USD / lună, vă permite să vă generați bani prin intermediul programului WordAds, dar dacă decideți să doriți să instalați și pluginuri terțe, veți obține încă o actualizare la planul de afaceri..

Planul de afaceri este cel mai complet plan, oferind spațiu de stocare nelimitat, instrumente SEO, posibilitatea de a instala teme sau plugin-uri terțe, integrare cu Google Analytics și vă permite să eliminați marca de subsol WordPress.com. Toate acestea pentru 25 $ / lună.

Ca un scurt rezumat al celor de mai sus, aici sunt argumentele pro și contra WordPress.com:

Beneficiile WordPress.com:

 • Găzduire și întreținere gratuită (actualizări, copii de rezervă, securitate etc.);
 • Subdomeniu gratuit sau posibilitatea de a adăuga un domeniu personalizat cu planuri de nivel superior;
 • Plan gratuit potrivit pentru mici bloguri hobby;
 • Pluginuri și teme preinstalate.

Contra de WordPress.com:

 • Control limitat și caracteristici cu planul gratuit;
 • Anunțuri plasate pe toate site-urile gratuite;
 • Monetizarea este posibilă numai dacă treci la un plan Premium sau superior și doar prin programul WordAds, care necesită să împărtășești veniturile cu acestea;
 • Instalarea de pluginuri și teme terțe este permisă doar cu planul Premium;
 • Nu sunt disponibile funcții de comerț electronic sau integrare a gateway-ului de plată;
 • Nu există instrumente de analiză personalizate, cu excepția planului de afaceri care integrează Google Analytics.

WordPress.com este excelent pentru cei care nu au abilitățile de întreținere necesare pentru a rula un site web pe cont propriu și preferă să se concentreze pe crearea și publicarea de conținut, dar nu intenționează să îl monetizeze.

WordPress.org

Dacă alegeți WordPress.org ca platformă pentru site-ul dvs. web, veți avea posibilitatea de a controla pe deplin tot ceea ce merge în construirea unui site web. Aceasta înseamnă că va trebui să cumpărați propriul dvs. domeniu, să alegeți propriul dvs. web hosting, să faceți probleme cu actualizări, copii de rezervă, probleme de securitate etc. Dar asta înseamnă, de asemenea, că veți avea un control deplin asupra fiecărui aspect al site-ului dvs..

Puteți instala WordPress.org gratuit, puteți alege dintre mii de plugin-uri și teme gratuite și premium, puteți adăuga funcționalitate de comerț electronic sau orice altă funcționalitate doriți și generați bani pentru blogul sau site-ul dvs., oricum considerați de cuviință.

descărcați wordpress org

Când căutați găzduire pentru site-ul dvs. WordPress, veți fi încântat să aflați că există mai multe gazde web care oferă găzduire WordPress gestionată, care beneficiază de aceleași avantaje de întreținere ca și în cazul unui plan WordPress.com..

Când vine vorba de hostingul WordPress, BlueHost, InMotion Hosting sau HostGator sunt câteva dintre opțiunile de găzduire pe care vă recomandăm să le privim. Unele dintre aceste gazde web vor oferi chiar un nume de domeniu personalizat gratuit pentru un an.

Această libertate de control, personalizare și monetizare este motivul pentru care multe persoane vor renunța la beneficiile unei platforme găzduite și vor opta pentru versiunea self-gazdată a WordPress.

Acestea fiind spuse, aici sunt argumentele pro și contra WordPress.org:

Beneficiile WordPress.org:

 • Este gratuit și complet personalizabil;
 • Puteți adăuga pluginuri și teme gratuite sau premium;
 • Puteți monetiza site-ul dvs., oricât considerați de cuviință și fără a fi necesar să partajați venituri cu nimeni;
 • Puteți utiliza analize personalizate și instrumente de urmărire a traficului site-ului sau alte instrumente de care aveți nevoie;
 • Puteți transforma site-ul dvs. WordPress într-un magazin online și puteți începe să vindeți online.

Contra de WordPress.org:

 • Sunteți responsabil cu achiziționarea propriului nume de domeniu și găsirea de găzduire;
 • Sunteți responsabil să vă asigurați că temele, pluginurile, nucleul WordPress sunt toate actualizate;
 • Va trebui să vă ocupați de securitate și copii de rezervă.

WordPress.org este alegerea ideală pentru cei care doresc să controleze deplin site-ul lor și nu le place să se ocupe de particularitățile de a cumpăra un domeniu sau de a găsi o gazdă web.

Vă recomandăm WordPress.org pentru bloggeri profesioniști, magazine online, site-uri web de afaceri sau oricui intenționează să monetizeze site-ul și să aibă flexibilitatea de a personaliza site-ul fără restricții.

Deci, care ar trebui să alegeți pentru construirea site-ului dvs. web?

Dezbaterea WordPress.com vs. WordPress.org va fi întotdeauna redusă la tipul de site web pe care intenționați să îl construiți. Dacă doriți un blog ocazional pe care nu intenționați să generați bani, versiunea gratuită a WordPress.com va face bine. Dacă nu doriți ca WordPress să plaseze anunțuri pe site-ul dvs., puteți scăpa cu ușurință de ele accesând planul Personal.

Dacă intenționați să generați bani cu blogul sau site-ul dvs. și doriți să dețineți controlul asupra pluginurilor, temelor și a altor instrumente pe care le puteți instala, WordPress.org este calea de urmat. Conturile WordPress.org menționate mai sus (întreținere, securitate, copii de rezervă etc.) pot fi abordate cu ușurință dacă alegeți un plan de găzduire WordPress bine gestionat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map