WordPress sau Blogger: Care CMS este mai bun?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'WordPress sau Blogger: Care CMS este mai bun?
0 8 мин.

Comparație blogger vs wordpress


Ce este un CMS?

Prescurtarea CMS provine de la un sistem de gestionare a conținutului, care este un software online conceput pentru a fi ușor de utilizat, având una sau mai multe dintre următoarele funcții: crearea unui site web, publicarea, editarea și ștergerea conținutului și crearea mai multor utilizatori pentru a gestiona site-ul web specific.

Citiți și: Comparație dintre platforma de blogging WordPress și Ghost.org

Despre WordPress

wordpress-logoWordPress este cel mai popular sistem gratuit de gestionare a conținutului creat în PHP, MySQL, CSS, HTML și Javascript, fiind de asemenea open-source și multilingva. A fost creat de Fundația WordPress pe 27 mai 2003, ultima versiune stabilă este 4.4.2 lansată pe 2 februarie 2016, în timp ce ultima beta 4.5 a fost lansată pe 25 februarie 2016.

WordPress este un CMS polivalent care poate fi folosit ca software de blog, sistem de gestionare a conținutului, cadru de gestionare a conținutului, forum, site de prezentare, aplicație online și magazin online, fiind multiplă platformă și este atât de popular încât peste 60 de milioane de site-uri web foloseste-l.

Despre Blogger

blogger-logoBlogger este un sistem de gestionare a conținutului creat de Google în Python lansat gratuit pe 23 august 1999, disponibil în mai multe limbi, care nu numai că oferă instrumente pentru a crea, edita și șterge conținut, dar oferă și nume de gazdă și subdomeniu, cum ar fi example.blogspot.com pentru bloguri.

Este bine știut faptul că bloggerul este folosit în special de blogurile de nișă, deoarece este ușor de utilizat și nu are o mulțime de opțiuni în care vă puteți pierde.

Comparație între WordPress și Blogger

Există o mulțime de diferențe și asemănări între aceste două SMC, cum ar fi:

 • WordPress vine în două versiuni, o versiune self-gazdată care poate fi descărcată și instalată pe gazdă folosind MySQL baza de date și FTP sau un script de instalare automată precum Softaculous și versiunea gazdă a blogului unde primiți gazdă și un subdomeniu precum example.wordpress.com, a doua versiune este similară cu Blogger care are aceleași caracteristici.
 • WordPress vine cu o mulțime de teme, chiar dacă este versiunea gazdă a blogului, în timp ce Blogger are doar câteva, iar dacă doriți mai multe, trebuie să găsiți pe Internet.
 • WordPress are mii de plugin-uri utile care îmbunătățesc site-ul dvs. în timp ce Blogger folosește widget-uri personalizate și asta este totul.
 • WordPress este mai prietenos pe mobil ca Blogger.
 • Cu un singur WordPress puteți gestiona mai multe bloguri în aceeași gazdă, dar pentru Blogger, aveți nevoie doar de un cont pentru a gestiona mai multe bloguri.
 • Blogger se integrează cu Google Toolbar și cu Google AdSense, în timp ce pentru WordPress ai nevoie de pluginuri suplimentare.
 • Blogger are o limitare de 100 de bloguri pe cont în timp ce puteți crea cu WordPress bloguri nelimitate.
 • Puteți utiliza aproape 1 GB de imagini cu ajutorul Picasa în Blogger, în timp ce în WordPress aveți spațiul pe care l-ați cumpărat de la gazdă sau în versiunea gazdă a blogului aveți și spațiu de 1 GB
 • Ambele sisteme de gestionare de conținut nu au nicio limită la numărul de postări.
 • În Blogger, dimensiunea paginilor este limitată la 1 MB, în timp ce WordPress nu are acest tip de limitare.
 • De asemenea, nu există nicio limită în ceea ce privește numărul de pagini nici în WordPress sau Blogger.
 • În timp ce în versiunea self-hosting a WordPress sunteți proprietarul site-ului dvs. web, atât în ​​versiunea gazdă a blogului WordPress, cât și în Blogger, proprietarii site-ului web sunt dezvoltatorii sistemului de gestionare a conținutului specific..
 • Blogger are un număr limitat de instrumente care sunt limitate ca funcții, în timp ce WordPress-ul este găzduit de sine, ai un număr aproape nelimitat de instrumente care le pot extinde numărul și funcțiile folosind teme și pluginuri speciale.
 • Blogger nu este compatibil cu multe alte CMS similare, în timp ce WordPress oferă funcții de export și import în mod implicit pentru mutarea site-ului.
 • Blogger beneficiază de securitatea Google, astfel încât atacurile și spam-urile DDoS sunt eliminate, în timp ce WordPress beneficiază de protecția companiei de găzduire web pe care ai cumpărat pachetul de găzduire.
 • Pentru Blogger, este disponibil un mic forum și unele documente cu privire la asistență, în timp ce pentru WordPress sunt disponibile mii de tutoriale, ghiduri, recenzii, previzualizări, demo-uri cu tema și plugin, evaluări ale utilizatorilor, forumuri și multe altele.
 • Blogger vă oferă spațiu de stocare gratuit, în timp ce în versiunea self-hosting de WordPress trebuie să cumpărați un pachet de găzduire.
 • În Blogger, puteți edita șabloanele, dar nu aveți acces FTP în timp ce în WordPress aveți acces FTP și, de asemenea, acces cPanel, astfel încât să aveți control deplin și putere asupra proiectării.
 • Pentru a accesa site-ul dvs. web, aveți nevoie de un cont Google pentru Blogger, în timp ce pentru WordPress puteți utiliza orice e-mail.
 • Bloggerul nu vă oferă originalitatea prea ușor, deoarece există câteva teme și nu le puteți personaliza complet, în timp ce în WordPress puteți schimba culorile, poziția și chiar crea elemente noi..
 • În WordPress, există mai multe opțiuni pentru moderarea comentariilor, în timp ce în Blogger acestea nu sunt disponibile.
 • WordPress are nevoie de întreținere periodică, deoarece nucleul, temele și plugin-urile sunt actualizate de autorii lor, astfel încât trebuie să le actualizați pe site-ul dvs. WordPress găzduit în timp ce blogul gazduiește WordPress și Bloggerul nu aveți nevoie de niciun fel de întreținere.
 • Instalarea este foarte ușoară pentru Blogger unde doar utilizați un cont și apoi apăsați câteva clicuri în timp ce în WordPress găzduit de sine, trebuie să instalați și descărcați procesul fiind puțin mai lung și poate aveți nevoie de o atenție suplimentară.
 • Atât WordPress cât și Blogger sunt optimizate SEO în mod implicit, cu toate acestea, puteți îmbunătăți site-ul dvs. WordPress cu o temă bine făcută și câteva plugin-uri SEO în timp ce Blogger nu are această posibilitate.
 • Pentru Blogger, nu este necesar să faceți o copie de rezervă, deoarece Google are grijă de acest lucru, în timp ce pentru WordPress găzduit de sine, trebuie să faceți o copie de siguranță manuală sau automat folosind cPanel, Softaculous sau un plugin.
 • Bloggerul este realizat de Google, astfel încât acesta va fi repede indexat, în timp ce pentru WordPress durează ceva timp.
 • La Blogger, nu puteți personaliza structura link-urilor după cum doriți, în timp ce pentru WordPress puteți găzdui de la sine.
 • În cazul WordPress, versiunea gazdă a blogului, este posibil să apară unele anunțuri care apar pe site-ul dvs. web în timp ce Blogger nu utilizează acest tip de asistență financiară.

În cele din urmă, este foarte greșit să compari WordPress-ul gazduit cu Blogger, deoarece aceste două sisteme de gestionare a conținutului sunt diferite în funcție de nucleu și prin găzduire, iar cea mai bună comparație ar trebui să fie între WordPress versiunea blogului gazdă și Blogger.

Cu toate acestea, în ambele cazuri, WordPress are o mulțime de proiecte și funcții gratuite, în timp ce Blogger are resurse reduse, ambele oferă un subdomeniu și un spațiu de 1 GB, fiind optimizate SEO și în ceea ce privește proprietatea, utilizatorul nu este proprietarul. De asemenea, utilizatorul nu are acces FTP și nu este nevoie de întreținere.

Citiți și: Cum să construiți un site web profesional cu WordPress

Dacă într-adevăr doriți să vedeți ce este CMS-ul mai bun între WordPress-ul propriu-zis și Blogger, trebuie să știți că răspunsul este WordPress, în timp ce între WordPress gazda blogului și Blogger, răspunsul este același, WordPress câștigând ziua.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector