WordPress vs Joomla vs Drupal – Care este cel mai bun CMS?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'WordPress vs Joomla vs Drupal – Care este cel mai bun CMS?
0 10 мин.

cel mai bun cms wordpress joomla drupal


Astăzi există multe opțiuni pentru a construi un site web fără a fi nevoie să cunoașteți un limbaj de programare. Cei care doresc un site web simplu pot merge cu un constructor de site-uri, dar alții care doresc o aplicație online mai puternică și mai flexibilă vor alege un sistem de gestionare a conținutului. Există multe softuri grozave care sunt clasificate drept CMS, dar cele mai populare sunt WordPress, Joomla și Drupal.

Pe lângă faptul că toate aceste trei aplicații sunt create cu PHP și MySQL și sunt foarte puternice, sunt de asemenea open source, ceea ce înseamnă că sunt libere de utilizat. Cel mai bun mod de a vedea care sistem vi se potrivește cel mai mult este să le încercați pe fiecare dintre ele. Cu toate acestea, este important să cunoaștem virtutea și dezavantajul fiecărui sistem, deoarece majoritatea oamenilor tind să se blocheze cu cms-urile cu care au început, chiar dacă ar fi înțelept să utilizeze alt sistem pentru anumite proiecte.

Conform wappalyzer.com liderul cotei de piață (la momentul scrierii) din categoria CMS este WordPress cu 65%, urmat de Joomla cu 15%, iar la final Drupal cu doar 8%. Celelalte 12% s-au împărțit între alte loturi, cum ar fi Typo3, Modx, Xoops și altele. Înainte de a începe să explorați caracteristicile cms-urilor de top, să analizăm mai întâi aceste trei.

Virtutile și dezavantajele folosirii WordPress

A început ca o platformă de blogging și de-a lungul anilor a avansat semnificativ, astăzi fiind cel mai popular sistem de gestionare a conținutului, utilizat de peste 74 de milioane de site-uri web. Acordonie la Wikipedia 23% din primele 10 milioane de site-uri web folosesc WordPress.

Software-ul a devenit atât de popular, încât o întreagă industrie se întinde în jurul său. Multe companii de găzduire precum BlueHost oferă posibilitatea de a instala automat wordpress, altele precum WP Engine oferă doar găzduire personalizată gestionată de WordPress. Există, de asemenea, sute de companii de dezvoltare web care oferă servicii de dezvoltare personalizată și design web pentru site-uri wordpress.

Există multe motive pentru care WP a devenit atât de popular, aici sunt cele mai importante:

Instalare și configurare ușoară: după cum am menționat anterior, multe companii oferă instalări automate prin panoul de control, acest lucru înseamnă că printr-un clic al butonului software-ul va fi instalat pe site-ul dvs. web în câteva secunde, gata de a publica conținut.

Ușor de personalizat: datorită comunității sale active, există multe tutoriale și ghiduri de hack-uri pentru a schimba nucleul și a personaliza site-ul dvs. cu wordpress. Există, de asemenea, mii de plugin-uri și teme gratuite și comerciale, care vor reduce semnificativ timpul de a crea un site web de la zero.

Sprijin comunitar excelent: comunitatea sa este foarte activă și pe lângă miile de tutoriale pe care le veți găsi online, dacă aveți o întrebare specifică, o puteți adresa pe forumul de asistență oficial, unde cineva vă va răspunde în câteva secunde.

Pornire rapidă și ușoară: după instalarea sistemului este gata de plecare. Există câteva modificări pe care doriți să le faceți înainte de a face prima postare, cum ar fi activarea URL-ului prietenos pentru motoarele de căutare, care să permită Akismet să prevină spam-ul de comentarii, dar, în afară de asta, puteți păstra curgerea conținutului. Dacă sunteți suficient de rapid, este posibil să aveți site-ul dvs. online în mai puțin de 10 minute.

Există, de asemenea, dezavantaje și atunci când începeți să folosiți WordPress. Popularitatea o face o țintă imensă pentru hackeri. Pentru a vă asigura că site-ul dvs. este în siguranță, trebuie să aveți o găzduire web sigură și sigură și să actualizați nucleul și pluginurile atunci când este disponibilă o nouă versiune. Nu vă faceți griji, sistemul vă va spune când va exista o actualizare nouă, deci nu trebuie să o verificați manual. Un alt dezavantaj este încetinirea sistemului odată cu creșterea pluginurilor instalate și creșterea vizitatorilor site-ului.

Pro și contra Joomla

Joomla folosește tehnica de programare orientată pe obiecte, este scrisă în PHP și stochează date în baza de date MySQL. Este un sistem puternic de gestionare a conținutului, care este utilizat de mii de site-uri web. Este utilizat în principal pentru site-uri web ale companiilor, magazine web, forumuri și site-uri comunitare, precum și de organizații guvernamentale și non-profit.

Spre deosebire de WordPress, Joomla nu este atât de popular; cu toate acestea, software-ul a fost descărcat de peste 50 de milioane de ori, iar acest număr crește rapid, să vedem de ce:

Instalare și configurare ușoară: multe companii de găzduire permit instalarea automată a Joomla pe serverele lor. Instalarea nu va diferi mult de configurarea WordPress.

Sprijin comunitar activ: Comunitatea lui Joomla este, de asemenea, minunată; pe forumul lor oficial de asistență puteți obține ajutor destul de rapid de la alți membri și utilizatori Joomla. Există o mulțime de tutoriale disponibile pe internet care vă vor ajuta în multe cazuri. Există mii de extensii și șabloane gratuite disponibile pentru sistem.

Pornire rapidă și ușoară: când instalați Joomla puteți alege să aveți o instalare necompletată sau să aveți ceva conținut pe site-ul dvs. web. Dacă alegeți să nu aveți altceva decât sistemul, va trebui să creați și să activați manual modulele și să adăugați articole. Timpul necesar pentru a configura un site web joomla nu diferă prea mult de timpul necesar pentru a începe cu un site web bazat pe WordPress, însă Joomla are nevoie de un pic de practică pentru a putea merge mai departe.

Joomla este, de asemenea, vizat de hackeri, acesta ar putea fi un dezavantaj al folosirii acestuia, dar cu configurarea corectă și upgrade-uri constante puteți împiedica hackerii să vă distrugă site-ul. Poate fi un pic dificil să începi cu sistemul, dar oferă mai multe opțiuni pentru a personaliza pagini individuale, spre deosebire de wordpress.

De ce ar trebui să aleg Drupal?

Acum că ați văzut două cms grozave, care sunt ușor de utilizat, de ce să vă deranjați cu software-ul care este mai complicat? De fapt, Drupal nu este atât de complicat, este mai avansat din punct de vedere tehnic decât Joomla și WordPress și este construit pentru a utiliza mai puține resurse de server, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la actualizarea pachetului dvs. de găzduire, deoarece primiți mai mulți vizitatori..

Drupal poate fi utilizat în mai multe scopuri, de la bloguri până la portaluri de știri, orice puteți aminti. Există însă câteva argumente pro și contra:

Relativ ușor de instalat: multe companii de găzduire oferă posibilitatea de a instala automat Drupal, însă nu toate acceptă software-ul. Asta înseamnă că dacă aveți probleme cu sistemul Drupal și ceri gazda dvs. să vă ajute, este mai probabil să vă trimită pe forumul comunității.

Performanță bună a site-ului: site-urile web construite cu Drupal se încarcă mai rapid și au un timp de răspuns mai rapid decât cele care folosesc Joomla sau WordPress. Ca și în cazul altor cms, pe măsură ce adăugați module, acesta va încetini.

Foarte personalizabile: multe companii de dezvoltare aleg să creeze site-uri web pentru clienții lor folosind Drupal, deoarece poate fi mai ușor personalizat în funcție de nevoile clientului.

Dezavantajul folosirii Drupal este lipsa de plugin-uri și modele disponibile. Personalizarea unui site web Drupal poate fi dificilă pentru utilizatorii cu abilități de programare de bază. Deoarece nu are o comunitate uriașă, este mai greu să găsiți răspunsuri la întrebările dvs. legate de acest cms.

Alegerea mea personală

În 2007, când am decis prima dată să folosesc un cms pentru construirea unui proiect pentru un client, am început cu Joomla. În acel moment am început cu versiunea 1.0. A fost foarte dificil să trecem la versiunea 1.5, dar cu eforturi uriașe a fost posibil. După lansarea versiunii 1.6 în august 2011 am renunțat la Joomla.

Am trecut la WordPress și am aflat cât de ușor este să construiți site-uri web. De asemenea, realizați că rulează mai repede decât Joomla, a fost o experiență foarte bună și mă bucur că am făcut acest pas. Prefer să folosesc WordPress pentru site-urile mele web, deoarece este mai convenabil pentru nevoile mele.

Care este preferatul tau?

După această citire, poate fi prea devreme pentru a spune care este cms-ul tău preferat. Vă sugerez să vă luați timpul și să încercați fiecare software și să decideți care este cel mai potrivit pentru nevoile și stilul dvs..

Dacă intenționați să construiți un site simplu pentru dvs. sau pentru compania dvs., probabil WordPress sau Joomla ar fi cea mai bună alegere. Dacă intenționați să vă extindeți site-ul în viitor cu funcții suplimentare, Joomla ar putea fi alegerea. Dacă ești un geek și ai visuri uriașe despre site-ul tău și ai abilități sau resurse pentru a te dezvolta în continuare într-un proiect imens, Drupla este prietenul tău. Dar la sfârșitul zilei, este alegerea ta, deoarece dacă nu ești mulțumit de software-ul pe care îl alegi, este posibil să migrezi către un alt cms, totuși acest lucru necesită unele abilități tehnice și de programare suplimentare.

Dacă aveți întrebări sau doriți să ne împărtășiți părerea cu noi, vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector