WordPress vs Wix – Ce să alegeți pentru construirea site-ului dvs. web?

01.06.2020
Articole și multe altele ... 'WordPress vs Wix – Ce să alegeți pentru construirea site-ului dvs. web?
0 16 мин.

wix vs wordpress


Dacă ați luat decizia de a vă construi propriul site web, în ​​orice scop, atunci vă confruntați cu siguranță cu o altă decizie importantă – ce platformă de gestionare a conținutului (CMS) ar trebui să folosiți pentru a vă construi site-ul? Există multe opțiuni fiabile și inteligente, dar probabil cele mai bune două opțiuni dintre care puteți alege sunt WordPress și Wix. Așadar, în acest articol, vom vorbi despre aceste două platforme și vom face o comparație cu capul în față a punctelor tari și a defectelor lor. Dar înainte să mergem acolo, să discutăm mai întâi câteva elemente de bază.

Ce este un CMS?

Un sistem de gestionare a conținutului (CMS) este o platformă care gestionează majoritatea părților tehnice ale creării sau construirii unui site web. Sunt ideale pentru începători și oameni care nu au o mulțime de experiențe tehnice sau de construire a site-urilor web, deoarece vă permit să încărcați și să gestionați conținutul dvs. într-un mod foarte simplu și simplu.

În general, există două tipuri de platforme CMS: platforme robuste și extrem de personalizabile, cum ar fi Drupal și WordPress, și alternative mai potrivite pentru drag-and-drop precum Weebly și Wix. Fiecare dintre aceste platforme CMS are propriile sale avantaje, defecte și trăsături și caracteristici unice, de aceea trebuie să cunoașteți aceste funcții înainte de a putea lua o decizie și a alege CMS care se potrivește perfect nevoilor dvs..

Ce este WordPress?

Software de construire a site-urilor blog wordpress

Configurați site-ul dvs. WordPress cu BlueHost

BlueHost oferă găzduire web optimizată de WordPress de înaltă calitate, cu instalare cu 1 clic pentru o configurare rapidă și ușoară. BlueHost a fost recomandat de WordPress.org ca gazduire WordPress de top din 2005.

Începe acum “

WordPress este cel mai popular și utilizat pe scară largă astăzi. A început să funcționeze în 2003 și, după începuturi extrem de modeste, a devenit cel mai mare instrument de blog-uri self-hosting de pe Internet. Peste 70 de milioane de site-uri web au fost create cu WordPress.

WordPress este un proiect Open Source, ceea ce înseamnă că oricine poate lucra la el. Înseamnă, de asemenea, că este complet liber de utilizat de către oricine. Deci, dacă nu doriți să plătiți o taxă de licență și alte taxe pentru site-ul dvs., WordPress este un instrument excelent pentru dvs. pentru a vă construi site-ul.

WordPress poate fi personalizat într-o măsură nelimitată și poate fi folosit pentru aproape orice. Tot ce ai nevoie este o gazdă web care se potrivește cu anumite cerințe de bază și un pic de timp pentru a crea site-ul dorit.

Înainte de a merge mai departe, trebuie să știți și că există o diferență între WordPress.org și WordPress.com. Primul site web vă permite să descărcați și să instalați software care vă oferă multă flexibilitate atunci când proiectați site-ul. WordPress.com, pe de altă parte, vă oferă posibilitatea de a crea un blog complet gratuit și nou în câteva minute, dar este ușor diferit și mai puțin flexibil decât versiunea descărcabilă a WordPress.

Ce este Wix?

wix cloud based website builder

Configurați-vă site-ul cu Wix

Fiind o platformă de construire de site-uri web bazată pe cloud, Wix este una dintre alegerile de top pentru construirea unor site-uri web simple, dar uimitoare. Ele oferă o bază mare de șabloane cu o mulțime de opțiuni de personalizare.

Începe acum “

Wix.com este o platformă de creare și dezvoltare web care se bazează pe tehnologia cloud. A fost creată de compania Wix din Israel. Această platformă permite utilizatorilor să proiecteze site-uri web HTML5 care sunt, de asemenea, prietenoase cu dispozitivele mobile, folosind pur și simplu instrumente drag-and drop.

Wix lucrează la o metodă de afaceri freemium, ceea ce înseamnă că această companie câștigă bani pentru actualizări premium, în timp ce utilizarea de bază a Wix este complet gratuită. Totuși, upgrade-urile premium sunt necesare dacă doriți să conectați site-ul dvs. la propriul dvs. domeniu sau dacă doriți să eliminați anunțuri sau să adăugați funcții de comerț electronic. Actualizările premium sunt de asemenea necesare dacă doriți să achiziționați spațiu suplimentar de stocare și lățime de bandă.

Wix a fost fondată în 2006 și a început să funcționeze în versiunea sa beta în 2007. Astăzi, Wix are peste 50 de milioane de utilizatori, ceea ce o face una dintre cele mai populare platforme de construire de site-uri, împreună cu WordPress.

Acum că aveți câteva informații de bază despre WordPress și Wix, este timpul să vedeți care platformă este mai bună pentru nevoile dvs., comparându-le cap.

WordPress vs. Wix

Așa cum am spus deja, vom face acum o comparație în profunzime între aceste două platforme de construcție, care ar trebui să vă ajute să vă decideți care vă potrivește mai bine. Trebuie doar să vă amintiți că ambele platforme oferă un serviciu excelent, dar sunt, de asemenea, aproape complet diferite, deci alegerea pe care o faceți ar trebui să se bazeze pe lucrurile de care aveți nevoie și, în primul rând, pe tipul site-ului web pe care doriți să îl creați..

Ușurință în utilizare

Mulți oameni care doresc să-și creeze propriul site web o fac dintr-un motiv specific, iar majoritatea nu au cu adevărat cunoștințe sau cunoștințe tehnice. De asemenea, majoritatea dintre ei nu doresc cu adevărat să investească prea mult timp pentru a învăța aceste abilități tehnologice suplimentare. Acesta este motivul pentru care atât WordPress, cât și Wix sunt extrem de populare, deoarece vă permit să proiectați un site web fără a fi nevoie să treceți prin probleme de învățare a codului.

 • Wix – Wix oferă multe instrumente simple și ușor de utilizat, care permit utilizatorilor să își facă propriul site cu ușurință. Are o interfață drag-and-drop foarte simplă în care puteți alege orice parte sau element al site-ului dvs. și să o editați. Vei putea să trageți și să aruncați elemente pe orice parte a site-ului dvs. web, să rearanjați articolele din paginile dvs., să creați conținut și să adăugați diferite tipuri de media.
 • WordPress – Această platformă are un editor vizual care permite utilizatorilor să își scrie conținutul, precum și să personalizeze și să editeze temele lor cu un alt instrument puternic. Cu toate acestea, spre deosebire de Wix, WordPress nu are un instrument de drag-and-drop încorporat pentru construirea unui site web. Deci, dacă doriți să aveți un control complet asupra aspectelor site-ului dvs. web, va trebui să vă familiarizați cu diverse secțiuni din WordPress care vă permit să editați aspectul. Asta înseamnă că va trebui să luați ceva timp pentru a învăța unele funcții și funcții WordPress de bază.

Câștigător: Wix. Chiar dacă ambele site-uri web sunt ușor de utilizat, WordPress necesită cel puțin o înțelegere de bază a HTML sau CSS, în timp ce tot ce trebuie să creați un site web cu Wix este mouse-ul.

Proiecta

Dacă aveți o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de design și machete, este foarte important dacă doriți ca site-ul dvs. să arate unic și atractiv. Ambele platforme oferă o mare varietate de machete și modele, ceea ce înseamnă că veți putea crea un site web care se potrivește dorințelor dvs..

 • Wix – Wix oferă sute de modele minunate și complet personalizabile în mai mult de 70 de categorii industriale. Puteți găsi, de asemenea, numeroase șabloane cu o singură pagină pe care le puteți utiliza pentru paginile de destinație, precum și șabloane goale care conturează doar structura site-ului dvs., dar nu conțin niciun fel de conținut în ele. Cu toate acestea, chiar dacă șabloanele oferite de Wix sunt cu adevărat frumoase, există un dezavantaj important – nu puteți schimba șabloane după ce ați început procesul de editare. Toate desenele oferite de Wix sunt prietenoase pentru mobil și puteți schimba chiar aspectul site-ului dvs. web pe dispozitivele mobile cu ajutorul editorului mobil Wix.
 • WordPress – Temele WordPress pot fi găsite în două locuri: directorul tematic la WordPress.org și diverse site-uri web și magazine tematice independente. Prima opțiune este oficială și are cea mai mare alegere, dar cu siguranță este bine să aveți opțiunea de a privi în altă parte dacă nu găsiți ceea ce vă place pe WordPress.org. Puteți alege, de asemenea, între teme gratuite și plătite. Spre deosebire de Wix, nu veți putea folosi editarea WYSIWYG pentru a schimba și modifica tema WordPress, ceea ce înseamnă că trebuie să știți să citiți codul dacă doriți să faceți acest lucru.

Câștigător: Tie. Selectarea temelor de pe ambele site-uri web este suficient de mare, ceea ce înseamnă că toată lumea va putea găsi tema potrivită pentru ele. Cu toate acestea, editarea temei în Wix este mult mai ușoară și nu necesită abilități tehnice, astfel încât Wix câștigă aici, cel puțin atunci când sunt în discuție începătorii. Pe de altă parte, WordPress permite utilizatorilor să fie mult mai creativi cu design-urile lor și nu are nicio restricție. Deci, o vom numi egalitate în această categorie.

Caracteristici și flexibilitate

Există multe caracteristici importante pe care ambele platforme le oferă utilizatorilor lor, care le permit să fie foarte flexibile atunci când își proiectează site-ul, iar acesta este unul dintre motivele pentru care aceste două platforme de construire de site-uri web sunt cele mai populare..

 • Wix – Wix este un constructor de site-uri foarte versatil care oferă blogging și asistență de comerț electronic pentru utilizatorii săi. De asemenea, există numeroase extensii pe care le puteți include pe site-ul dvs. web. Unele dintre aceste extensii sunt gratuite (Insigne de vacanță, Comentarii, Live Chat Room), în timp ce altele pot fi cumpărate prin App Market. Cu toate acestea, chiar și acele extensii gratuite pot fi actualizate uneori la versiuni premium care oferă mai multe funcții. Aceste aplicații sunt ușor de instalat și operat, la fel ca platforma în sine. Unele sunt create de Wix, în timp ce altele sunt proiectate de dezvoltatori terți. Lângă suportul și caracteristicile de comerț electronic și de blogging, puteți utiliza, de asemenea, Wix pentru a crea forumuri și pentru a utiliza Wix ShoutOut și Smart Actions pentru a colecta date importante de la vizitatorii dvs..
 • WordPress – Chiar dacă WordPress a început ca o simplă platformă de blogging, a depășit rapid acest lucru și a devenit un constructor versatil care vă permite să creați multe tipuri de site-uri diferite, cum ar fi magazine web, portofolii etc. probabil, faceți tot ce vă puteți gândi să devină realitate. Există peste 40.000 de plugin-uri gratuite disponibile doar în directorul de pluginuri de la WordPress.org. În plus, există alte plugin-uri premium disponibile pe alte site-uri web și piețe. Există pluginuri pentru comentarii, pluginuri sociale, pachete SEO, plugin-uri de siguranță și multe altele.

Câștigător: WordPress. Chiar dacă Wix are multe de oferit și face acest lucru într-o manieră mult mai simplă și mai ușoară, WordPress are încă un câștig restrâns aici. Cu atât de multe funcții și plugin-uri, WordPress este pur și simplu mult mai flexibil și are mai multe caracteristici care permit utilizatorilor să-și proiecteze site-ul web așa cum au prevăzut.

Relații Clienți

Să ai un suport excelent pentru clienți este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi platforma în care îți vei construi site-ul, deoarece acesta este unul dintre aspectele care pot face cu adevărat diferența și îți pot îmbunătăți experiența generală a utilizatorului..

 • Wix – Wix are un centru de asistență enorm și este foarte util în multe situații. Există peste 250.000 de subiecte postate pe forumul oficial pentru suportul Wix, dar există și sute de orientări și tutoriale video. Puteți utiliza asistența prin e-mail și puteți afla despre Wix din programul său educațional, WixEd. Chiar și în editorul propriu-zis, există o pictogramă de ajutor pentru aproape toate elementele care pot fi editate. Trebuie doar să faceți clic pe ea și veți primi informații utile pentru a vă rezolva problema.
 • WordPress – WordPress a fost în jur de mult mai mult și are mai mulți utilizatori, așa că există o comunitate uriașă de WordPress cu experți specializați în WordPress. Asta înseamnă că nu veți avea nicio problemă în a găsi o soluție la orice problemă WordPress. Cu toate acestea, WordPress nu are un personal oficial de asistență pentru clienți sau personal de asistență.

Câștigător: Tie. Chiar dacă WordPress ar trebui să câștige câștigul aici datorită cantității pure de informații disponibile și dimensiunii comunității, faptul că lipsesc suportul oficial pentru clienți face ca această categorie să fie o egalitate.

Prețuri

În cele din urmă, ajungem la ultima noastră categorie, dar nu cea mai puțin importantă, deoarece mulți proprietari de site-uri care abia încep să ia în considerare toate costurile pe care le vor trebui să le facă față atunci când își construiesc site-ul înainte de a lua decizia pe site-ul lor preferat. constructor.

 • Wix – După cum am menționat deja, Wix este o platformă de construire a site-urilor Freemium. Asta înseamnă că puteți proiecta și publica un site web, puteți chiar să aveți anunțuri pe site-ul dvs. web, cu un cont gratuit. Cu toate acestea, dacă decideți acest lucru, puteți actualiza site-ul dvs. web la o altă versiune plătită. Există cinci versiuni premium: Conectare domeniu, Combo, Nelimitat, comerț electronic și VIP, toate disponibile la reducere dacă decideți să plătiți o taxă anuală în loc de lunar.
 • WordPress – Platforma clădirii în sine este complet gratuită. Cu toate acestea, dacă doriți să vă publicați, va trebui să cumpărați un plan de găzduire.

Câștigător: Tie. Încă o dată, beneficiile și defectele acestor platforme se anulează reciproc. WordPress poate ajunge să coste mai mult, dar asta depinde pur și simplu de nevoile și dorințele tale. De exemplu, costul dvs. va fi afectat de numărul de pluginuri pe care doriți să le utilizați, indiferent dacă mergeți cu o temă premium și prețul furnizorului dvs. de hosting. Pe de altă parte, toate planurile premium pe care Wix trebuie să le ofere găzduire de acoperire, teme și extensii gratuite, dar poate fi necesar să plătiți pentru o aplicație plătită de pe piața aplicațiilor Wix.

Care ar trebui să alegeți?

Este destul de evident din analiza și compararea noastră că ambele platforme de construcție pe care le-am acoperit au propriile avantaje și dezavantaje. Care ar trebui să alegeți este în funcție de dvs. și de nevoile și dorințele voastre.

Dacă căutați o soluție rapidă și ușoară pentru a configura un site web simplu pentru compania dvs., puteți merge cu Wix.

WordPress oferă mult mai multă flexibilitate, așa că dacă intenționați să configurați un site web și să îl extindeți în viitor, probabil această platformă ar fi o alegere mai bună pentru dvs. Pentru site-ul WordPress cu găzduire independentă, vă recomandăm cu mare încredere BlueHost.

Sperăm doar că v-am ajutat să luați o decizie în cunoștință de cauză cu articolul nostru.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector