10 Alat Cadangan Domain untuk Mencari Nama Domain Terbaik

alat cadangan nama domain terbaik


Biasanya, orang menggunakan kreativiti dan keinginan mereka sendiri untuk membuat nama domain yang sesuai dengan laman web mereka, tetapi selalunya mereka tidak menyedari bahawa mereka datang dengan nama domain yang tidak biasa yang bukan pilihan terbaik dan mereka juga tidak tahu bahawa ada banyak alat cadangan domain untuk mencari nama domain terbaik dengan ciri tambahan.

Alat cadangan domain terbaik untuk mencari nama domain terbaik bergantung pada aktiviti dalam talian anda, tetapi juga membantu anda membuat jenama baru adalah:

Carian Domain Lean

carian domain rampingCarian Domain Lean alat cadangan untuk nama domain web membantu anda mencari domain yang sesuai untuk laman web anda menggunakan mesin carian di mana anda boleh memasukkan kata nama domain anda untuk disertakan. Terdapat juga lebih daripada 30 cadangan paling popular yang tersedia dan jika cadangan anda semakin popular, anda akan dapati dalam senarai. Selepas anda menulis perkataan, anda dapat menyusun hasil berdasarkan populariti, panjang atau abjad tetapi juga penapis istilah seperti domain yang bermula dengan istilah carian, diakhiri dengan istilah carian atau semua hasil.

Mesin menunjukkan kepada anda jumlah domain yang tersedia dengan kata yang anda masukkan mempunyai ribuan cadangan sehingga untuk istilah “rumah” anda memperoleh 733 hasil, semua domain memiliki ekstensi .com. Hasilnya dikategorikan mengikut warna: hijau yang bermaksud bahawa ia tersedia untuk pendaftaran, merah yang sudah didaftarkan dan kuning adalah yang kegemaran.

Anda boleh menandai domain sebagai kegemaran dan anda dapat memeriksa ketersediaannya dengan serta-merta dengan alat pemeriksa ketersediaan dari laman web. Di kanan bawah halaman hasil, anda juga dapat mencari statistik mengenai istilah anda, jadi dalam hal ini, “rumah” adalah topik ke-51 yang paling popular di internet mengikut kiraan domain diikuti dengan “emas” pada 52 dan “iklan” pada 50.

Alat cadangan ini membolehkan anda menyalin senarai ke papan keratan dan juga untuk melihat sejarah carian anda sendiri. Anda juga boleh membaca testimoni lain mengenai alat ini di halaman testimoni dari SEOMOZ, TNW dan sebagainya.

Nameboy

nama-budakAnda boleh menggunakan Nameboy kerana mencari nama domain yang sesuai untuk laman web anda menggunakan kata kunci utama seperti nama bandar dan kata kunci sekunder seperti kata yang menerangkan. Kedua-dua kata kunci ditambahkan dalam bidang yang berasingan dan yang kedua adalah pilihan, sementara yang pertama anda mempunyai pilihan untuk menggunakan kata hubung dan sajak jika anda mahu.

Di halaman hasil anda mendapat pemberitahuan bahawa hanya huruf, angka, dan tanda hubung yang diperbolehkan dalam nama domain dan juga anda mendapat legenda sehingga untuk hasil merah anda tahu bahawa domain tersebut diambil, tetapi anda masih boleh membuat tawaran atau belakang pesanan, untuk hasil putih anda perlu memeriksa ketersediaan, untuk warna biru anda perlu mendaftarkannya dari namemedia.com dan yang hijau tersedia anda hanya perlu mencentang kotak dan klik tambahkan nama-nama ini ke troli untuk membeli dengan harga hanya $ 15. Domain mempunyai pelbagai peluasan seperti .com, .net, .org dan .info.

Anda boleh menggunakan butang Pencarian Baru untuk carian baru dan anda bahkan dapat mendaftarkan domain yang dipilih dari alat membuat akaun dan menambahkannya di keranjang domain anda.

Anda juga boleh memperbaharui domain yang terdapat di menu utama laman web di Renew Domain di mana anda akan dihantar untuk membayar cukai pembaharuan.

Terdapat juga beberapa alat beta seperti Uji Radio yang menemui perkataan dan frasa yang serupa dan Gen yang menghasilkan perkataan baru berbahasa Inggeris.

Nama Mesh

nama-jaringNama Mesh alat mempunyai reka bentuk pelangi dengan warna dan nasihat yang berbeza seperti hijau di mana anda boleh membaca tentang memeriksa ketersediaan tlds yang paling biasa, hijau muda untuk memeriksa alternatif, oren untuk memeriksa ketersediaan untuk gtlds baru, merah di mana anda boleh menyemak beberapa nasihat SEO, merah jambu di mana anda dinasihatkan untuk membuat nama domain pendek, violet mengatakan kepada anda untuk menggunakan teknik yang menyeronokkan dan kreatif untuk nama domain, biru tua dan biru muda adalah mengenai tlds popular dan akhiran popular.

Di atas peranti dan warna legenda ini, anda boleh mendapatkan testimoni yang berbeza dari pengguna lain iaitu pemilik laman web, pengaturcara web, pereka web, pengurus laman web dan sebagainya.

Alat ini juga menggunakan enjin carian di mana anda boleh memasukkan kata kunci atau kumpulan kata kunci anda seperti video muzik, biarkan dan sebagainya, terdapat lebih dari 6 juta perkataan dan lebih daripada 20 penjana.

Anda juga mendapat tip di mana anda membaca tentang bagaimana carian berfungsi paling baik seperti menggunakan 2 atau 3 kata kunci domain yang dipisahkan dengan ruang.

Halaman hasil menunjukkan kepada anda tetapan semula jika anda menetapkan pilihan yang berbeza seperti peluasan: .com, .io, .co, dan .net; syarikat nama pendaftar: GoDaddy, BlueHost, United Domains, iwantmyname, 1and1, Domain.com, NameCheap atau 123-reg.co.uk. Anda juga boleh menyembunyikan domain yang didaftarkan atau menetapkan panjang maksimum atau bahkan untuk menandakan domain sebagai kegemaran.

Alat ini mempunyai ciri tambahan untuk Nama Permulaan yang menghasilkan nama terbaik untuk jenis perniagaan anda.

Nama Tumbler

Dengan alat ini anda boleh menggunakan kata kunci dan menggabungkannya dengan kata sifat, kata dasar, haiwan, bangunan, tempat, kata nama perniagaan, kata kerja perniagaan, objek umum, perkataan yang berakhir dengan akhiran yang berbeza seperti –er, ers, ess, full, ing, ism, ist , kurang, atau, ors, ous, kata majmuk, istilah komputer, negara, kod negara, istilah kewangan, bidang pengajian, makanan, bandar besar AS, nama belakang, kewarganegaraan, kata nama, sukan, permainan, singkatan negara, negeri, kata atau kata kerja Inggeris teratas. Anda juga boleh mengatur carian untuk memulakan atau mengakhiri kata kunci bertulis tetapi juga jika anda ingin menggunakan tanda hubung dan jika anda mencari pelanjutan tertentu seperti .com, .asia, .ws, .net dan sebagainya.

Di halaman hasil, anda akan melihat pelbagai domain yang menjanjikan dan anda boleh menyalin menampalnya ke papan keratan anda dan kemudian memeriksa ketersediaannya menggunakan pendaftar dari senarai seperti Uniregistry, Domain.com, Dotster.com, MyDomain.com atau Register.com.

Alat ini tidak menawarkan pilihan asas seperti menetapkan domain sebagai kegemaran atau memeriksa ketersediaan tanpa pergi ke laman web pendaftaran.

Kemustahilan

kemustahilanKemustahilan mempunyai laman web reka bentuk web yang responsif di mana anda boleh menyemak nama domain dengan cara yang serupa seperti Nama Tumbler yang ditambahkan pada akhir atau pada awal kata kunci anda 4, 5 atau 6 kata sifat, kata nama atau kata kerja, bahkan mencampurkannya jika anda benar-benar menginginkannya.

Terdapat halaman komen di mana anda boleh menulis maklum balas anda sendiri mengenai alat ini dan terdapat juga bahagian FAQ.

Di halaman hasil, anda akan mendapat ralat jika anda tidak memasukkan huruf dan angka sahaja sehingga ruang, tanda hubung, dan simbol khas lain tidak dibenarkan. Anda boleh melihat setiap domain jika ada dan anda juga mempunyai pautan untuk GoDaddy dan NameCheap untuk mendaftarkan domain yang anda mahukan.

Alat ini hanya menawarkan kira-kira 20 hasil dan ia adalah buggy, jadi jika anda tidak memasukkan perkataan, anda akan mendapat ralat tetapi anda juga perlu memuat semula halaman agar dapat berfungsi, masalah yang sama muncul jika anda menulis beberapa nombor atau kumpulan perkataan yang dipisahkan oleh ruang atau simbol lain.

Stesen Nama

stesen namaStesen Nama adalah alat di mana anda dapat mencari domain hebat menggunakan kata kunci dan mempunyai pemeriksaan ketersediaan segera. Anda boleh menggunakan carian standard di mana anda hanya memasukkan kata kunci atau anda boleh menggunakan carian lanjutan yang menyediakan 2 senarai dari mana anda boleh memilih sama ada awalan yang popular, 1000 kata kunci teratas dan sebagainya tetapi juga pelanjutan jika anda ingin memendekkan nama, tanda hubung, bahasa dan sebagainya. Dalam kes ini, anda perlu membuat akaun atau log masuk dengan Facebook dan anda juga boleh memulakan pertandingan nama untuk nama domain awam.

Memiliki akaun anda mempunyai akses ke papan pemuka lanjutan dengan domain, pertandingan nama yang berharga $ 35, kata kunci dan tab orang yang anda gunakan. Walau bagaimanapun, terdapat 2 rancangan akaun, satu percubaan percuma asas di mana anda hanya boleh mencari 10 domain setiap hari dengan setiap penjana nama dan 20 domain setiap halaman dan pembayaran sekali pro yang berharga $ 24 selama 60 hari dan mempunyai ciri-ciri seperti carian domain tanpa had , 200 domain setiap halaman, menggabungkan lebih dari 200 senarai perkataan, cadangan kata kunci, 18 penjana nama.

Untuk setiap domain yang ada, anda mempunyai pautan untuk mendaftarkannya di GoDaddy dan pilihan menarik lain.

Nama Gerai

gerai namaPada NamaStall, anda boleh mencari alat popular lain untuk mencari nama domain terbaik yang mempunyai enjin carian di mana anda boleh menulis kata kunci, memilih gabungan 3 atau 4 huruf, menggunakan kata kamus dan sebagainya. Anda boleh memilih peluasan: .com, .net, .org atau .info, menggunakan tanda hubung, angka, dua atau tiga perkataan, atau melihat nama jenama.

Halaman hasil menunjukkan kepada anda jika domain diambil atau percuma untuk keempat-empat pelanjutan tetapi juga perincian berkaitan domain lain.

Anda boleh menggunakan alat ini untuk pertanyaan Whois tetapi juga untuk carian nama domain lanjutan jika anda membuat akaun yang melanggan bulanan dengan harga $ 10 atau setiap tahun dengan harga $ 100.

Teka-teki Domain

domain-teka-tekiDengan Teka-teki Domain  anda dapat melihat carian lanjutan dengan peluasan yang berbeza seperti .com, .net, .org, .se, .nu, .dk, .es, .uk.net, .eu, .me, .biz, .mobi,. info, .tv, .uk, .uk.com dan sebagainya. Anda mempunyai sembang sokongan sekiranya anda memerlukannya dan anda boleh mencari carian mudah atau carian lanjutan di mana anda menggabungkan nama domain pilihan anda dengan kata lain, carian ajaib di mana nama domain terpilih akan digabungkan dengan kata-kata popular atau carian peringkat halaman.

Pada setiap jenis carian, anda boleh menggunakan koma dan ruang untuk memisahkan kata-kata dan domain yang anda pilih akan dibandingkan antara satu sama lain.

Di halaman hasil, anda akan melihat hanya 10 domain dengan status yang tersedia atau tidak tersedia dan kedudukan Halaman Google. Anda boleh membeli yang tersedia menggunakan troli atau anda boleh menggemari dan membaginya dengan menghantar e-mel kepada diri sendiri atau orang lain.

Dot-o-mator

dotomatorDengan Dot-o-mator, anda boleh mendapatkan petua penamaan domain atau menggunakan aplikasi untuk iPhone, atau versi dalam talian untuk Penjana Nama Web 2.0. Anda boleh menggabungkan permulaan dan akhir dengan menggunakan kata-kata, warna sederhana, warna mewah, permainan, teknologi, kecil, senarai kata 2.0 web untuk bahagian awal atau tanaman, rumah, kapal, kereta dan sebagainya untuk senarai akhir yang menggabungkannya dalam satu domain. Anda boleh menggunakan beberapa perkataan dalam masa yang sama untuk mendapatkan banyak hasil.

Sekiranya anda menggunakan kata-kata anda, anda hanya dapat melihat beberapa hasil dan untuk melihatnya, anda perlu memasukkan halaman berasingan alat di mana anda mendapat maklumat tambahan mengenai domain tersebut. Di halaman hasil, anda mempunyai status sebagai tersedia atau diambil dan kotak calar di mana anda boleh menulis senarai nama domain anda.

Wordoid

wordoidDengan Wordoid anda boleh membuat perkataan berkualiti tinggi, sederhana atau rendah dalam bahasa Inggeris, Sepanyol, Perancis, Itali atau Jerman, bermula, mengandungi atau diakhiri dengan perkataan yang anda tulis dan mempunyai panjang hingga 5 hingga 15 aksara.

Alat ini menawarkan hasil dengan ekstensi .com dan .net yang boleh anda gemari dan sematkannya tetapi anda perlu log masuk dengan Facebook atau Akaun Google anda, anda juga boleh membelinya menggunakan butang tertentu.

Alat Mana Yang Kegemaran Anda?

Mungkin ada beberapa alat cadangan domain di luar sana yang patut disebutkan, tetapi saya memilih untuk menghadirkan bahagian atas yang paling saya sukai. Jelas sekali saya hanya menggunakan satu atau dua dari alat ini, tetapi ada baiknya saya mempunyai alternatif.

Alat cadangan nama domain mana yang menjadi kegemaran anda? Tolong beritahu saya dalam komen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map