10 Kerangka PHP Terbaik untuk Pembangun Web

01.06.2020
Artikel & Lagi ... '10 Kerangka PHP Terbaik untuk Pembangun Web
0 8 мин.

kerangka kerja php terbaik untuk pembangun web


Dalam artikel ini, kita akan membahas PHP dan kerangka kerja mana yang akan digunakan untuk mencapai pembangunan laman web dan aplikasi web yang cepat, kompleks dan profesional.

PHP yang pada awalnya bermaksud Halaman Beranda Peribadi, dan sekarang adalah singkatan dari Hypertext Preprocessor, mewakili bahasa skrip sampingan, dan kebanyakannya untuk pengembangan web. Sejak diperkenalkan pada tahun 1995, PHP telah berjalan jauh dan kini menjadi bahasa skrip sisi pelayan yang paling popular. Ia juga digunakan sebagai bahasa pengaturcaraan untuk tujuan umum.

Membangun laman web dan aplikasi web yang rumit dari awal boleh menjadi sukar dan memakan masa, jadi daripada menggunakan kod PHP mentah, pembangun menggunakan kerangka kerja yang membantu mereka bekerja lebih cepat, dan mempunyai kod berstruktur yang dapat digunakan kembali.

Baca Juga: Membangun Laman Web Anda Menggunakan PHP

Kami memilih 10 kerangka kerja untuk dibentangkan dalam artikel ini, dan kerangka ini adalah yang paling popular di kalangan pembangun, dan mereka juga dikendalikan secara aktif.

Sebab untuk Menggunakan Rangka Kerja PHP

Sekarang kita akan melihat mengapa begitu banyak pembangun menggunakan kerangka kerja PHP dan bagaimana kerangka ini membantu kita dalam proses pembangunan web.

 • Memperbaiki kelemahan teknikal yang paling biasa
 • Penghalaan URL
 • Mencapai integrasi dengan perkhidmatan mel, dan alat yang dapat menjadikan aplikasi web berjalan lebih cepat
 • Organisasi fail dan kod untuk membuat kod yang boleh digunakan semula dan disusun dengan baik
 • Peningkatan keselamatan laman web
 • Terapkan corak MVC pada aplikasi PHP
 • Banyak perpustakaan dan plugin yang dapat membantu kami dengan pangkalan data, penyaringan input / output, borang

10. PHPixie

Lawati Laman Web »

PHPixie adalah kerangka muda yang bermula sebagai kerangka mikro tetapi dengan cepat beralih ke kerangka PHP tumpukan penuh yang sangat popular. Ini adalah kerangka kerja berprestasi tinggi, tetapi sangat mudah dikuasai, dan mempunyai komuniti yang rendah hati dan ramah.

PHPixie mempunyai corak reka bentuk HMVC dan dibuat daripada komponen bebas. Beberapa ciri yang dimiliki PHPixie adalah ORM (pemetaan objek – hubungan), pengesahan dan kemampuan kebenaran. Ini juga membolehkan penggunaan bahasa markup HAML, dan ia mempunyai sistem penghalaan yang canggih antara lain. Terdapat banyak tutorial di laman web PHPixie, dan mereka juga mendakwa bahawa mereka dapat mengajar anda PHPixie dalam 30 minit, yang pastinya menarik.

9. Bahan apiPHP

Lawati Laman Web »

Rangka kerja ini sangat fleksibel, mempunyai struktur modular bawaan, dan juga mempunyai komuniti pengguna yang kuat. FuelPHP Oil adalah ciri baris perintah yang bagus, dan ini memungkinkan pengembangan yang cepat, dan juga kemampuan untuk menguji aplikasi anda, dan melakukan banyak tugas. Ini juga menyediakan beberapa fungsi lain seperti pakej, pengujian, penyempurnaan, dan lain-lain.

FuelPHP adalah kerangka tumpukan penuh yang menggunakan seni bina HMVC. Salah satu ciri yang ditambahkan ke FuelPHP adalah ViewModel, juga dikenal sebagai model persembahan dan ini membolehkan anda menambahkan lapisan antara Controller dan View. FuelPHP dapat diperpanjang dan merangkumi ciri seperti penyaringan URI, dan pengekodan output. Seperti yang kami katakan ia mempunyai komuniti yang kuat, dan dokumentasi hebat yang boleh anda periksa di laman web rasmi.

8. langsing

Lawati Laman Web »

Sekiranya anda ingin mengembangkan aplikasi kecil, sederhana dan fleksibel, Slim adalah kerangka yang sesuai untuk anda. Reka bentuknya minimalis, ringkas dan anda tidak akan menghabiskan banyak masa untuk mempelajarinya.

Ramping adalah kerangka mikro PHP dan sangat sesuai jika anda ingin membina, API ringkas sambil mengekalkan fleksibiliti penuh. Slim juga dilengkapi dengan beberapa ciri menarik seperti enkripsi sesi dan kuki, perutean URL, cache HTTP sisi pelanggan, dan juga mesej kilat di seluruh permintaan HTTP.

Ia didokumentasikan dengan baik, dan kami masih menunggu pelepasan penuh Slim 3.0

7. Rangka Kerja Zend

Lawati Laman Web »

Zend Framework tanpa keraguan adalah salah satu kerangka PHP terhebat sepanjang masa. Kerangka ini kompleks dan sangat sukar dipelajari, dan kebanyakannya digunakan untuk projek yang lebih kompleks. Zend Framework digunakan oleh beberapa syarikat besar seperti BBC, CISCO WebEx, dan BNP Paribas. Beberapa rakan termasuk IBM, Microsoft, Google dan Adobe.

Rilis terbaru Zend Framework 3.0 mempunyai beberapa ciri baru seperti penukar XML ke JSON, pelayan JSON RPC dan keserasian dengan PHP 7. Ia juga 4 kali lebih pantas daripada versi sebelumnya.

6. KekPHP

Lawati Laman Web »

CakePHP adalah projek sumber terbuka yang diperkenalkan pada tahun 2006, dan dimodelkan berdasarkan konsep Ruby on Rails. Banyak yang diperbaiki dengan versi terbaru, CakePHP 3.0, dan rangka kerja lama ini kembali diminati. Beberapa ciri yang anda dapat dengan versi baru adalah pengurusan sesi yang ditingkatkan, perpustakaan mandiri, dan komponen yang dipisahkan untuk modulariti yang lebih baik.

Fakta yang sangat luar biasa adalah bahawa CakePHP, digunakan untuk memberi kuasa kepada laman web beberapa syarikat terbesar di luar sana, seperti BMW, Hyundai, Zumba dan Express. Ia juga menerapkan tahap keselamatan yang tinggi dalam aplikasi. Ia dapat mencapainya dengan ciri keselamatan seperti pencegahan suntikan SQL, skrip lintas tapak, perlindungan CSRF dan lain-lain.

5. Phalcon

Lawati Laman Web »

Phalcon adalah kerangka web PHP berprestasi tinggi yang dikeluarkan pada tahun 2012 dan untuk jangka masa yang agak singkat, ia mendapat banyak populariti di kalangan pembangun web. Rangka kerja ini ditulis dalam bahasa C, tetapi anda boleh menggunakan jika anda tidak tahu bahasa C kerana mengandungi kelas PHP yang dapat digunakan untuk aplikasi apa pun.

Rangka kerja ini menawarkan banyak ciri moden seperti pengawal, bahasa pertanyaan, templat paparan dan sebagainya. Perkara yang hebat mengenai Phalcon ialah mempercepat prestasi dan berjalan di hampir mana-mana pelayan. Ini adalah kerangka yang didokumentasikan dengan sangat baik, dan kami mengesyorkan agar anda mencubanya.

4. Yii 2

Lawati Laman Web »

Yii 2 adalah salah satu kerangka kerja PHP yang paling biasa digunakan ketika ini. Ia menawarkan pelbagai ciri yang sangat berguna dan terdapat banyak sebab mengapa pemaju menggunakannya. Yii 2 ringkas dan mudah, tetapi juga sangat kuat dan pantas, anda boleh membuka laman web anda dalam jangka masa yang sangat singkat.

Pemasangan cukup mudah dan anda boleh menggunakan Komposer untuk proses pemasangan. Yii 2 adalah kerangka pengaturcaraan berorientasikan objek yang mempunyai kod yang ringkas dan bersih. Dengan kerangka ini, anda menggunakan beberapa ciri hebat seperti pengikatan statik lewat, kelas dan antara muka SPL dan fungsi tanpa nama, dan ia juga sangat luas. Bagi seseorang yang datang dari latar depan Yii 2 berguna kerana mengandungi jQuery dan juga ciri AJAX.

Semasa menggunakan Yii2, anda tidak perlu risau tentang keselamatan, kerana ia dilengkapi dengan komponen aplikasi keselamatan yang membantu anda membuat aplikasi yang lebih selamat. Yii 2 juga akan membantu anda menghabiskan lebih sedikit masa untuk beberapa tugas, dengan alat yang disebut “Gill”. Alat ini akan membantu anda mengembangkan templat untuk bentuk, model, dan peluasan.

3. CodeIgniter

Lawati Laman Web »

CodeIgniter dikeluarkan pada tahun 2006, dan nampaknya ia semakin tidak popular seiring berjalannya waktu. Kekuatan terbesar CodeIgniter adalah kenyataan bahawa ringkas, ringan dan mudah. Hanya memerlukan sekitar 2MB, jadi senang dipasang, dan sangat mudah dipelajari.

CodeIgniter tidak memaksa anda untuk menggunakan MVC, jadi ini memberikan kebebasan kepada pemaju dari segi konvensyen pengekodan dan penamaan dan ia menyokong kesederhanaan. Ia juga membolehkan anda memuat turun pemalam untuk lebih banyak kerumitan. Ia menyokong pangkalan data yang paling biasa digunakan, termasuk MySQL. Keperluan semasa adalah PHP 5.3.7 tetapi ia juga berfungsi di hampir semua platform hosting yang dikongsi dan dikhaskan.

2. Simfoni

Lawati Laman Web »

Kerangka simfoni boleh digunakan jika anda mempunyai projek berskala besar untuk diselesaikan. Symphony terdiri daripada komponen yang boleh digunakan semula dan ia juga mempunyai komuniti pemaju yang sangat aktif dan luas.

Dengan komponen yang dapat digunakan semula yang ditawarkan oleh Symphony, anda boleh melakukan banyak perkara seperti, penyesuaian tinggi, mesin templating, perpustakaan e-mel, pengujian unit, pembuatan borang. Juga, kerangka Symphony digunakan dalam banyak projek penting seperti Drupal, PHPBB, PIWIk, dan juga “Twig”, salah satu mesin templat yang paling popular dikuasakan dengan komponen Symphony.

Symphony dicipta pada tahun 2005, dan boleh didapati di bawah lesen MIT.

Anda boleh melayari Symphony.com untuk membaca lebih lanjut mengenai Symphony.

1. Laravel

Lawati Laman Web »

Menurut tinjauan dalam talian Laravel telah menjadi kerangka paling popular di kalangan pembangun. Sebagai kerangka PHP yang agak muda (dikeluarkan pada tahun 2011) Laravel meletakkan dirinya sebagai raja kerangka terima kasih atas kesederhanaan, komuniti yang besar dan menyokong dengan banyak tutorial percuma, dan sumber pembelajaran lain.

Laravel mudah dipelajari dan dilengkapi dengan banyak ciri yang membolehkan kita bekerja dengan cepat dan melaksanakan projek berskala besar dengan pantas. Laravel dilengkapi dengan “Blade”, yang merupakan bahasa templatnya sendiri yang membolehkan anda menulis kod PHP biasa dalam templat. Laravel juga memiliki “Lumen”, kerangka PHP mikro yang baru-baru ini dirilis yang dapat membangun API yang sangat cepat.

Ringkasan

Kerangka PHP tentunya alat yang sangat berguna untuk membuat aplikasi web yang kompleks dan projek lain. Salah satu perkara yang paling penting dalam pembangunan web adalah kepantasan, dengan kod yang dapat dipelihara dan dapat digunakan semula. Dunia pengembangan web sentiasa berubah, dan bertambah baik dan itu juga berlaku untuk kerangka kerja. Oleh itu, di sini kami cuba membentangkan beberapa kerangka kerja PHP yang merupakan standard kualiti dalam pembangunan web hari ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector