10 Sebab Teratas Anda Perlu Memilih CMS untuk Laman Web Anda

01.06.2020
Artikel & Lagi ... '10 Sebab Teratas Anda Perlu Memilih CMS untuk Laman Web Anda
0 5 мин.

sebab anda harus memilih cms untuk membina laman web


Sistem pengurusan kandungan (CMS) mula menguasai cara orang membuat laman web hari ini. Cara tradisional memuat naik halaman statik ke pelayan menjadi usang dan walaupun beberapa perniagaan masih bergantung pada kaedah ini, kebanyakan orang mengenali batasannya, dan memilih CMS sebagai gantinya. Sistem pengurusan kandungan adalah sekumpulan alat, aplikasi dan perisian yang menyokong pembuatan dan pengurusan kandungan digital. Pembuatan, pengubahsuaian dan pengurusan laman web dapat dicapai dengan mudah walaupun oleh pengguna yang tidak memiliki kepakaran teknikal yang luas dari juruweb misalnya. A CMS adalah perisian sisi pelayan, dapat diakses melalui penyemak imbas web, oleh itu, tidak perlu pemasangan perisian pelanggan.

Sekiranya anda sudah berpengalaman dengan pembinaan laman web, anda mungkin menyedari banyak kelebihan CMS dan anda sudah menggunakannya. Sebagai pemula, bagaimanapun, anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda harus menggunakan CMS untuk laman web anda? Untuk mengetahui mengapa sistem pengurusan kandungan adalah pilihan terbaik anda untuk membuat laman web, baca 10 sebab utama anda harus memilih CMS untuk laman web anda:

1. Templat penjimatan masa & tema

Daripada membina perkara dari awal, sistem pengurusan kandungan seperti WordPress atau Drupal hadir dengan templat halaman luar kotak yang boleh anda sesuaikan dan tambahkan fungsi untuk membuat halaman mengikut keperluan, dan mengekalkan konsistensi semasa laman web anda berkembang. Masa pengembangan dan penyebaran dipersingkat, sehingga laman web, blog, forum atau laman eCommerce anda dapat berjalan dan berjalan dalam masa yang singkat. Tema juga merupakan kelebihan CMS kerana mereka menjimatkan masa untuk membuat reka bentuk untuk laman web anda. Tambahkan pemalam ke persamaan, dan anda tidak akan mahu kembali kepada kaedah membina laman web tradisional lagi.

2. Mesra pengguna

Sebab lain mengapa anda harus memilih CMS adalah kerana ia memberi mereka yang tanpa kepintaran teknikal kemungkinan untuk segera mengikuti pengetahuan yang berkaitan dengan penggunaan CMS. Salah satu sistem pengurusan kandungan yang paling banyak dikemas dengan ciri dan mesra pengguna adalah WordPress, yang digunakan oleh profesional dan bukan profesional kerana ia menjadikan pengurusan dan penyelenggaraan laman web anda menjadi usaha bebas pengkodan. WordPress juga merupakan perisian sumber terbuka dan percuma, jadi sesiapa sahaja dapat menggunakannya secara bebas.

3. Berorientasikan kandungan

Dengan kemahiran teknikal dan penciptaan reka bentuk dikeluarkan dari proses, anda dapat memberi tumpuan untuk membuat dan menerbitkan kandungan dengan cepat. Ini membolehkan anda memberi tumpuan untuk membuat kandungan berkualiti, meningkatkan SEO, mendorong lebih banyak lalu lintas ke laman web anda, dan mencapai penukaran yang lebih baik.

4. Menyokong pelbagai editor

Sekiranya anda memerlukan seseorang untuk menguruskan blog anda, orang lain untuk memuat naik produk dan keterangan produk, CMS akan membolehkan anda memberikan kebenaran yang berbeza kepada orang yang berbeza untuk mengakses kawasan tertentu di laman web anda secara tertumpu dan terhad, tanpa risiko mendedahkan keseluruhan laman web terhadap perubahan yang dilakukan oleh pengguna yang tidak dibenarkan.

5. Menyokong perubahan global

Semasa menggunakan CMS, membuat perubahan global di laman web anda adalah mungkin tanpa perlu mengemas kini atau mengubah fail individu. Sama ada anda perlu menukar tajuk, logo atau aspek lain, anda boleh melakukannya di seluruh laman web anda, oleh itu, mempercepat penyelenggaraan dan kemas kini kandungan anda. Ini juga memberi anda banyak kelonggaran dalam melaksanakan perubahan cepat seperti mengganti reka bentuk formulir kontak atau mengubah beberapa aspek tombol ajakan bertindak, atau menambahkan reka bentuk baru ke laman web anda. Semua ini bermaksud bahawa anda dapat menjawab permintaan pelanggan dengan lebih baik, yang memberikan kelancaran tertentu ke laman web anda.

6. Menyokong ciri canggih

Melalui penggunaan pemalam atau elemen terbina dalam, anda dapat menambahkan fungsi ke laman web anda seperti borang atau kalendar acara yang sukar dilaksanakan di luar batasan CMS. Keupayaan untuk melaksanakan fungsi ini bermaksud bahawa anda dapat mencapai sesuatu di laman web anda yang sebaliknya akan sangat memakan masa dan tidak dapat dibuat.

7. Meningkatkan keselamatan

Persekitaran CMS cukup selamat, terutamanya apabila digunakan dengan pemalam yang dipercayai dan selalu dikemas kini. Sekiranya anda memilih untuk memasang banyak pemalam, menggunakan WAF (Firewall Aplikasi Web) akan melindungi daripada kerentanan yang disebabkan oleh pemalam yang tidak dipercayai.

8. Mengurangkan kos

Penyelesaian luar kotak seperti CMS itu sendiri dan peluasannya yang terdapat dalam bentuk tema dan pemalam mengurangkan kos membina CMS khusus atau membuat laman web dengan cara lama. Seiring berjalannya waktu, apabila pemilik laman web menjadi lebih berpengalaman dalam cara kerja sistem pengurusan kandungan, keperluan untuk bantuan teknikal dari luar juga berkurang, dan seiring dengan itu biaya juga menjadi lebih rendah.

9. Alat analisis

CMS membolehkan penyatuan SEO pihak ketiga dan alat analisis, yang dapat memberi anda gambaran mengenai kesan kandungan anda kepada pengguna anda. Alat ini membolehkan anda mengesan prestasi kandungan berasaskan teks, halaman arahan, borang hubungan, butang ajakan bertindak, video dan aspek lain di laman web anda yang bertujuan untuk menarik khalayak anda dan membina asas pelanggan yang kuat dan aktif . Analisis ini dapat membantu anda mengoptimumkan banyak elemen laman web atau kedai dalam talian anda seperti sokongan pelanggan, proses pembayaran pelanggan, borang hubungan, dll. Dan melihat perubahan mana yang lebih baik.

10. kawalan penuh

Kenyataan bahawa anda dapat mengawal setiap aspek laman web anda dari reka bentuk hingga kandungannya dalam jangka masa yang singkat mungkin merupakan sebab terbesar mengapa anda harus memilih CMS untuk laman web anda. CMS adalah alat perniagaan yang memberi anda kekuatan untuk menetapkan tugas, mengawasi, memeriksa kemajuan, dan memberi anda semua cara yang diperlukan untuk membuat dan mengurus kandungan dengan cara yang paling cekap dan mudah.

Terdapat banyak sebab lain mengapa CMS digunakan untuk pembuatan laman web. Skalabilitas, kemampuan menyesuaikan dan penyesuaian mereka, serta ketepatannya adalah semua elemen yang dapat membantu anda mengikuti tren reka bentuk laman web hari ini, tren pengalaman pengguna, garis panduan kualiti mesin pencari dan garis panduan industri. Tugas anda akan menjadi lebih mudah dengan CMS, dan masa anda akan lebih baik dihabiskan untuk tugas-tugas lain yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan yang lebih produktif. Anda boleh menjalankan laman web tanpa sistem pengurusan kandungan, tetapi mengapa anda melakukannya?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector