12+ Alternatif Gmail Terbaik untuk Penggunaan Peribadi & Perniagaan

01.06.2020
Artikel & Lagi ... '12+ Alternatif Gmail Terbaik untuk Penggunaan Peribadi & Perniagaan
0 12 мин.

perniagaan peribadi alternatif gmail terbaik


E-mel memainkan peranan besar dalam kehidupan kerja kita. Mereka mengubah dan mengembangkan komunikasi jarak jauh menjadi sesuatu yang dapat dilakukan dalam beberapa saat. Hari ini jumlah maklumat yang kami hantar dan terima melalui e-mel kami sangat banyak.

Sekiranya terdapat terlalu banyak data untuk anda atasi, maka anda memerlukan beberapa alat yang baik untuk membantu anda dan menjadikan kerja anda lebih cekap. Pelanggan e-mel terus berusaha untuk memberikan pengalaman terbaik kepada pengguna mereka dan lebih baik daripada persaingan mereka. Berkat ini, terdapat banyak pelanggan e-mel yang tersedia.

Gmail sudah lama wujud dan sejak itu ia menjadi salah satu perkhidmatan e-mel yang paling banyak digunakan. Ia mendapat banyak kemas kini sejak dilancarkan dan akhirnya antarmuka menjadi lebih mudah dan mesra pengguna, yang membawa beberapa perubahan. Ramai orang menyukainya dan tentunya ada orang yang tidak tahan.

Terdapat banyak pengguna yang akan mengadu bahawa antara muka baru ini tidak mesra pengguna dan butang mengarang kadang-kadang begitu sibuk dan mengganggu. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu akaun Gmail, anda hanya dapat melihatnya (dalam satu tab).

Gmail juga tidak menawarkan cara untuk mengimport akaun dari perkhidmatan mel lain yang sebelumnya anda gunakan. Tetapi perkara yang paling bermasalah adalah kenyataan bahawa Google mengimbas setiap mesej e-mel anda. Google melakukan ini agar pengiklan dapat menargetkan pengguna dengan lebih baik dan menampilkan iklan yang lebih relevan dengan mereka.

Ini mungkin dianggap lengkap tidak menghormati dan menceroboh privasi.

Baca: Sekiranya Anda Menggunakan Gmail untuk Perniagaan?

Sebab-sebab ini lebih dari cukup untuk menjauhkan diri dari Gmail dan mencuba sesuatu yang baru dan sesuatu yang lebih baik.

Dalam artikel ini kami akan membantu anda mencari perkhidmatan e-mel yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Mel.com

Lawati Laman Web »

Mail.com adalah perkhidmatan e-mel percuma yang membolehkan anda memilih lebih dari 200 domain. Anda boleh memilih setiap domain bergantung kepada profesi anda (@ content-writer.com), hobi (@ carlover.com), dan sukan (@ footballplayer.com).

Mail.com juga menyediakan penyimpanan e-mel tanpa had, imbasan antivirus, penapis spam, pengumpul surat, perkhidmatan mudah alih, integrasi kalendar dan lampiran 50MB. Ia juga memiliki fitur Pengumpul Surat yang memungkinkan Anda untuk menerima dan mengirim pesan ke semua layanan e-mel luaran dalam akun Mail.com anda. Ia mempunyai sokongan untuk Gmail, Yahoo dan Hotmail.

Outlook.com

Lawati Laman Web »

Perkhidmatan e-mel terbaik untuk mana-mana pengguna Microsoft yang tegar. Ia juga membawa beberapa Aplikasi Web Office dan SkyDrive yang hebat dengannya. Anda boleh mengimport semua e-mel anda dari Windows Mail, Windows Live mail atau Outlook Express. Anda juga dapat menggunakannya untuk mengirim dan menerima e-mel dari akaun e-mel lain.

Outlook mempunyai integrasi sosial yang mendalam yang membolehkan anda mengimport kenalan Facebook anda untuk kemudahan akses dan berbual dengan mereka melalui ciri Pemesejan. Anda boleh mengakses dan menerbitkan semua status, foto, atau video Facebook anda dan melihat kemas kini rakan anda juga.

Ruang simpanan pada asasnya tidak terhad dan secara automatik akan bertambah apabila anda memerlukannya.

Inbox.com

Lawati Laman Web »

Inbox.com adalah pelanggan e-mel yang mempunyai ciri-ciri luar biasa yang menawarkan penyimpanan 5GB untuk e-mel dan ukuran lampiran 50MB. Ia juga mempunyai modul foto yang membolehkan anda menyimpan, berkongsi dan mengatur semua foto anda dengan mudah.

Di antara banyak ciri, terdapat Penganjur bersepadu yang dapat membantu anda dalam meningkatkan produktiviti dan ia juga merangkumi pengurus tugas, kalendar dan peringatan. Untuk menambahkan lebih banyak fungsi, anda boleh menggunakan ciri Catatan untuk membuat senarai, mencatat idea dan perkara yang perlu dilakukan.

Inbox secara automatik mengimbas semua mesej anda untuk spam, perisian intip dan virus, menjaga privasi anda dilindungi sepanjang masa. Anda juga boleh memasang bar alat Inbox.com jika anda ingin mempunyai pemberitahuan e-mel di desktop anda.

Zimbra

Lawati Laman Web »

Zimbra adalah pilihan yang popular bukan hanya kerana mempunyai antara muka tab yang sangat diingini, tetapi kerana ia juga dapat mengendalikan akaun Facebook dan Twitter anda. Antaramuka kelihatan agak ketinggalan zaman tetapi mempunyai banyak fungsi. Sebilangan besar ciri yang ditawarkan Zimbra, memerlukan antara muka yang lebih maju agar anda dapat menggunakannya dengan betul. Ia menyokong kerja luar talian juga.

Yandex

Lawati Laman Web »

Yandex menawarkan alamat @ yandex.com percuma dan antara muka ringkas yang menambahkan kegembiraan semasa melayari e-mel anda. Anda mendapat storan 3GB pada Yandex Disk anda, yang dapat diperluas menjadi 7GB dengan melakukan beberapa perkara mudah seperti memasang aplikasi Windows, memuat naik beberapa fail dan merujuk rakan ke perkhidmatan. Yandex paling popular di Rusia dan juga mendapat sokongan dalam 9 bahasa yang merangkumi bahasa Inggeris.

Yandex juga membolehkan anda mengimport semua e-mel anda dengan menggunakan POP atau IMAP. Aplikasi untuk iOS dan Android juga tersedia untuk dimuat turun.

Mel Yahoo

Lawati Laman Web »

Yahoo pernah menjadi pelanggan mel yang mengerikan tetapi telah berkembang pesat dan menjadi lebih moden. Ia boleh diakses di komputer atau peranti mudah alih anda, dari pada dasarnya mana-mana pelanggan e-mel yang menyokong POP.

Storan anda tidak terhad dan anda boleh mengimport kenalan dari Facebook, Outlook, Gmail dan lain-lain. Perlindungan spam Yahoo bertambah baik dan penyulitan SSL juga tersedia, tetapi harus dihidupkan secara manual.

Terima kasih kepada Yahoo Messenger, berbual dengan rakan juga dapat dilakukan semasa anda membaca e-mel anda dan anda juga boleh menghantar dan menerima pesanan SMS.

GMX

Lawati Laman Web »

GMX adalah alternatif yang bagus untuk Gmail. Anda boleh mendapatkan akaun e-mel percuma yang menawarkan ciri yang sangat serupa dengan Gmail, mengharapkan alamat e-mel anda akan menggunakan domain @ gmx.com atau @ gmx.de. Tidak ada batasan berapa banyak e-mel yang dapat anda simpan di akaun anda, tetapi ada had ukuran lampiran 50MB. Sekiranya anda perlu menghantar fail yang lebih besar, anda boleh menggunakan ciri FileStorage mereka.

E-mel masuk ke akaun GMX anda diimbas untuk virus dan trojan dan pemfail spam lanjutan digunakan untuk membantu anda mencegah penerimaan mesej yang tidak diinginkan.

Facebook

Lawati Laman Web »

Adakah anda tahu bahawa anda boleh menggunakan Facebook untuk menghantar dan menerima e-mel luaran? Kita semua tahu bahawa anda boleh menghantar mesej kepada rakan anda atau pengguna Facebook lain dengan Facebook Messenger, tetapi juga mungkin untuk menghantar e-mel ke alamat e-mel luaran seperti Gmail, Yahoo atau yang lain.

Menghantar mesej ke e-mel luaran sama seperti menghantar mesej peribadi di Facebook dengan sedikit perbezaan yang anda perlukan untuk memasukkan alamat e-mel yang ingin anda kirimkan e-mel dan bukan nama rakan anda. Anda juga boleh menghantar mesej kumpulan, melihat sejarah perbualan atau menandakan urutan spam.

Surat Zoho

Lawati Laman Web »

Sekiranya anda memerlukan alamat e-mel yang sesuai dengan domain anda sendiri, daripada Zoho adalah anda perkhidmatan yang anda perlukan. Dengan versi percuma, anda dapat mengehos satu domain dan membuat hingga 5 alamat e-mel dengan ruang 5GB untuk setiap akaun. Untuk mengehoskan pelbagai domain, anda perlu menaik taraf ke perkhidmatan berbayar mereka, yang bermula pada $ 2 / bulan dan menawarkan lebih banyak ciri daripada versi percuma.

Perkhidmatan e-mel Zoho menyokong POP dan juga IMAP. Ia boleh digunakan di mana-mana peranti dan juga pelanggan e-mel pihak ketiga. Anda juga boleh mengambil surat dari alamat e-mel luaran ke akaun Zoho Mail anda melalui POP.

Husmail

Lawati Laman Web »

Husmail adalah perkhidmatan e-mel tanpa iklan yang hebat yang menawarkan penyimpanan 25GB, penyulitan e-mel dan menyokong POP dan IMAP. Anda boleh menggunakan Husmail melalui penyemak imbas anda, ia mempunyai aplikasi untuk pelbagai jenis peranti mudah alih seperti Android, iOS dan Blackberry, atau anda dapat menggunakannya melalui klien e-mel pihak ketiga.

Akaun e-mel percuma anda akan menggunakan domain @ hushmail.com, tetapi jika anda memerlukan alamat e-mel tersuai, anda harus meningkatkan rancangan.

Satu-satunya kelemahan penyedia perkhidmatan e-mel ini ialah untuk memastikan akaun e-mel percuma anda tetap aktif, anda perlu log masuk sekurang-kurangnya sekali seminggu, yang boleh menjadi kerumitan terutama jika anda pergi bercuti.

Tutanota

Lawati Laman Web »

Tutanota adalah perkhidmatan e-mel yang mudah dan selamat yang berpusat di Jerman. Ia menyediakan enkripsi end-to-end ke e-mel yang dihantar antara akaun e-mel Tutanota.

Akaun percuma menawarkan storan e-mel 1GB dengan akaun e-mel @ tutanota.com. Pelan premium yang berharga € 1 setiap bulan membolehkan menambahkan domain tersuai anda dan mempunyai sehingga 5 akaun e-mel. Penyesuaian peti masuk anda juga dibenarkan dengan paket berbayar. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak storan untuk fail yang lebih besar, anda boleh membeli ruang tambahan sehingga 1 TB.

Surat AOL

Lawati Laman Web »

AOL adalah salah satu penyedia perkhidmatan e-mel percuma tertua dan mungkin paling popular dan alternatif untuk Gmail. Dengan AOL, anda boleh memiliki akaun e-mel percuma dengan penyimpanan e-mel tanpa had dan pilihan untuk memilih antara beberapa domain e-mel (@ love.com, @ ygm.com, @ games.com).

Dengan mesej AOL dienkripsi dan diimbas virus juga terhadap spam. Aplikasi pemesejan mereka membolehkan anda menghantar mesej dengan cepat kepada rakan anda.

Ukuran fail 25MB pada lampiran boleh menjadi kelemahan jika anda perlu menghantar fail yang lebih besar.

Mel iCloud

Lawati Laman Web »

Perkhidmatan iCloud Mail terkenal di kalangan pengguna iOS dan Mac. Anda boleh menggunakan perkhidmatan ini jika anda mempunyai ID Apple dan anda dapat mengakses e-mel anda melalui aplikasi dari iPhone atau iPad anda. Anda juga boleh mendapatkan akses ke e-mel iCloud anda dari PC atau peranti Android dengan menggunakan penyemak imbas web dan mengakses url icloud.com.

Perkhidmatan ini menyediakan simpanan e-mel 5GB dan fail berukuran maksimum 20MB dibenarkan untuk dimuat naik. Ini membolehkan anda menyegerakkan data antara pelbagai peranti Apple. Perkhidmatan e-mel ini menawarkan keselamatan dan privasi yang tinggi pada e-mel anda.

Secara keseluruhannya adalah alternatif Gmail yang bagus namun terdapat juga beberapa kekurangan. Anda tidak boleh mengimport akaun e-mel dari pelanggan lain dan tidak dapat mengatur e-mel anda dalam folder.

Pos laju

Lawati Laman Web »

Fastmail menawarkan antara muka yang ringkas dan mudah digunakan dengan reka bentuk minimalis serta perkhidmatan e-mel yang hebat. Syarikat ini menggunakan penapis anti-spam yang canggih untuk memastikan peti masuk anda bebas daripada spam dan menawarkan ciri yang serupa dengan Gmail. Sistem carian mereka membolehkan anda mencari mesej yang anda mahukan dengan cepat dan melihat e-mel anda dengan cepat. Anda boleh menyematkan mesej penting dan ini akan muncul di bahagian atas peti masuk anda.

Anda boleh mengakses akaun e-mel anda melalui penyemak imbas web atau anda boleh menggunakan aplikasinya. Menyegerakkan atau berkongsi kalendar dengan peranti lain seperti tablet, telefon bimbit atau PC atau dengan akaun lain juga boleh dilakukan.

Aplikasi e-mel mereka tersedia untuk semua platform dan menyokong pengesahan dua faktor juga.

Ringkasan

Ini menyimpulkan senarai pelanggan e-mel terbaik menurut pendapat kami. Anda dapat melihat bahawa terdapat banyak tempat untuk anda berhijrah jika anda mempunyai cukup Gmail. Sebilangan besar pelanggan ini mempunyai banyak ciri dan fungsi dan itulah sebab mengapa setiap pelanggan disokong oleh berjuta-juta pengguna. Masih banyak pelanggan di luar sana yang belum kami lindungi tetapi saya yakin salah satu daripadanya akan memenuhi keperluan anda dengan sempurna!

Kami harap anda telah menemui maklumat yang anda cari dan berharap dapat berjumpa lagi!

Kemas kini:

Pelanggan E-mel Berguna

Walaupun terdapat beberapa kekeliruan antara perkhidmatan e-mel dan pelanggan e-mel, kami mengemas kini artikel ini dan memisahkannya. Di bawah ini anda dapat mencari koleksi pelanggan e-mel yang boleh anda gunakan dengan beberapa perkhidmatan e-mel yang disebutkan di atas.

em Pelanggan

Lawati Laman Web »

Antaramuka ringkas em Client memberikan fokus yang lebih besar pada fungsi dan kemudahan akses daripada sebilangan besar ciri. Anda dapat menambahkan sejumlah akaun e-mel, tetapi versi gratisnya hanya terbatas pada 2. Ciri unik adalah integrasi Skype, yang membolehkan anda berbual melalui klien anda.

Ia juga memiliki dukungan untuk Exchange, iCloud, Gmail dan Outlook.com. Ciri-ciri seperti kalendar bersepadu, kawalan sentuhan, kenalan dan carian pantas menjadikannya alat yang sangat hebat.

Dakwat

Lawati Laman Web »

Inky paling terkenal dengan reka bentuk intuitif. Ia mungkin merupakan alternatif Gmail yang paling menarik di luar sana. Ia juga mempunyai klien mudah alih yang tersedia dan anda dapat menyegerakkan semua tetapan anda di antara mereka melalui cloud. Menyiapkan dan menggunakan akaun e-mel yang berbeza adalah berjalan-jalan di taman dan anda tidak perlu bermain-main terlalu banyak.

SentuhanMail

Lawati Laman Web »

Pelanggan e-mel yang menarik yang menyampaikan e-mel dengan cara yang unik tetapi sederhana Setiap e-mel anda diserlahkan sebagai tajuk mereka sendiri dan anda memisahkannya melalui kenalan. Ia juga menyokong banyak akaun dan menyokong penapis yang boleh anda fikirkan. Ia dibuat untuk mesin dan tablet Windows 10 sehingga antara muka dirancang untuk skrin sentuh, bukan tetikus dan papan kekunci. Anda boleh mempunyai dua akaun dengan versi percuma.

Mailbird Lite

Lawati Laman Web »

Mailbird Lite adalah platform komunikasi yang dilengkapi dengan fitur yang dapat diperluas oleh pelbagai aplikasi. Anda boleh menambah penjadualan, penyegerakan fail, berbual dan kerja berpasukan.

Selepas memuat turun Mailbird, anda akan mendapat akses ke versi pro selama 30 hari. Setelah tempoh percubaan selesai dan anda memilih untuk tidak membayar pro, pelanggan anda akan dikembalikan ke versi percuma yang mempunyai batasan tersendiri.

Pengguna percuma tidak akan mendapat ciri seperti membaca pantas, pratonton lampiran, tertunda e-mel, tetapi pelanggan ini masih melakukan pekerjaan yang sangat baik. Ia dioptimumkan untuk kepantasan, kelihatan hebat dan anda boleh menggunakan hingga tiga akaun e-mel.

Thunderbird

Lawati Laman Web »

Orang yang membawa anda penyemak imbas web Firefox yang terkenal, telah mencipta Thunderbird beberapa tahun yang lalu dan sejak itu mereka mengekalkannya. Ini adalah pelanggan IMAP biasa dan mel Pop yang boleh anda siapkan untuk setiap alamat e-mel yang anda mahukan, termasuk akaun Gmail.

Ia adalah sumber terbuka dan percuma untuk digunakan. Orang menyukainya kerana kesederhanaan dan fungsi yang ditawarkannya. Anda juga boleh membuat akaun Gmail dengan Thunderbird dengan mudah dengan log masuk dengan kelayakan Gmail anda dan menetapkan Thunderbird untuk menggunakan IMAP.

Pelanggan e-mel lintas platform ini tersedia untuk Windows, Linux dan Mac OS X.

Surat Opera

Lawati Laman Web »

Opera Mail dilengkapi dengan penyemak imbas web Opera yang disukai dan sangat mudah untuk disiapkan dengan hampir semua penyedia e-mel. Satu-satunya perkara yang tidak terlalu baik mengenai Opera Mail ialah ia disatukan dalam pengalaman menyemak imbas.

Opera Mail boleh digunakan di dalam penyemak imbas web Opera dan juga menyokong penggunaan luar talian. Keupayaan carian yang hebat memudahkan anda mencari apa sahaja dan bahagian lampiran membolehkan anda mengakses semua lampiran anda di tempat yang sama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector