15 Laman Web Hosting Imej Percuma Terbaik

laman web terbaik-percuma-gambar-hosting-laman web


Laman web hosting gambar membolehkan anda menyimpan gambar dalam talian dan memanfaatkan pelbagai ciri seperti fungsi media sosial, pengubahan saiz dan penyusunan gambar anda. Secara amnya, mereka menyediakan pautan yang boleh anda masukkan ke laman web anda atau hantar kepada rakan. Dengan cara itu, anda akan dapat memaparkan foto anda di laman web anda semasa menggunakan ruang simpanan perkhidmatan – bukan akaun hosting laman web anda. Sebilangan besar platform hosting gambar membolehkan pengguna menyusun kandungan mereka.

Anda boleh membuat folder, menambah tag dan mengedit gambar anda tanpa perlu meninggalkan laman web anda. Jadi, yang manakah laman web hosting gambar terbaik? Anda tidak perlu melakukan kerja carian kerana kami telah melakukannya untuk anda. Berikut adalah 15 laman web hosting fotografi untuk dicuba.

0. SmugMug

smugmug-photo-hosting

SmugMug

SmugMug menawarkan banyak ciri yang serupa dengan Flickr kerana ia membolehkan jurugambar memaparkan foto mereka. Walaupun laman web ini bukan pilihan yang baik untuk orang yang ingin berkongsi foto mereka di media sosial, anda boleh berkongsi foto anda dan kemudian melihat gambar pengguna lain. Setelah membuat akaun SmugMug, anda akan membuka laman web foto anda yang boleh disesuaikan. Dengan laman web foto, anda akan mempunyai pelbagai reka bentuk untuk dipilih selain alat penyuntingan foto bawaan yang dapat Anda gunakan untuk mengubah templat reka bentuk yang ditawarkan. Dan kerana laman web ini tidak menawarkan akaun percuma, ia sesuai untuk orang yang ingin memaparkan foto mereka dan menjualnya. Harga pakej antara $ 40 dan $ 300 setiap tahun.

1. Foto Google

google-foto-percuma-gambar-hosting

Foto Google

Sekiranya anda ingin memuat naik gambar dan foto berkualiti tinggi dalam kuantiti yang lebih besar, anda harus memilih Foto Google. Platform hosting foto menawarkan ciri sandaran automatik, yang bermaksud bahawa anda tidak akan bimbang kehilangan foto. Mereka juga membolehkan anda mengatur dan mengedit gambar anda supaya anda dapat mengenalinya dengan carian visual.

Semasa anda terus menggunakan platform, ia akan mengenali kebiasaan foto anda dan mula menyusunnya secara automatik untuk mengurangkan kerja manual. Untuk mula menggunakan platform, buka photos.google.com atau pasang aplikasi Foto Google di peranti anda. Aplikasi ini akan memuat naik semua foto anda secara automatik dan menyegerakkannya dengan akaun Google anda. Platform ini menawarkan ruang simpanan gambar yang tidak terhad. Anda boleh memuat naik PNG, GIF, JPG dan video dalam 1080P.

2. Imgur

imgur-percuma-gambar-hosting

Imgur

Imgur membolehkan pengguna menyimpan seberapa banyak foto yang mereka mahukan secara kekal. Anda tidak perlu membuat akaun untuk menyimpannya, tetapi jika anda perlu menambahkan kapsyen, membuat album atau memuat naik foto anda melalui lampiran e-mel, anda harus melakukannya. Laman web membenarkan pautan langsung dan anda akan mendapat pautan untuk setiap gambar yang anda muat naik sehingga anda dapat memasukkannya ke dalam HTML atau menyiarkannya di media sosial dan forum.

Proses memuat naik adalah mudah – anda hanya perlu menampal foto ke laman web, memasukkan URL atau memilihnya dari komputer anda. Format fail yang dibenarkan termasuk JPEG, JPG, TIF, PNG, GIF, APNG, BMP, XCF, PDF dan Animasi GIF TIFF. Ukurannya terhad kepada 200 MB setiap gambar.

3. Dropbox

dropbox-percuma-gambar-foto-hosting

Dropbox

Dropbox membolehkan pengguna memuat naik dan menyimpan gambar dalam pelbagai format. Setelah memuat naik gambar anda ke kemudahan penyimpanan awan percuma, anda akan mendapat pautan yang boleh dikongsi ke folder dan fail individu. Laman web ini menyediakan sandaran automatik, yang memberi manfaat kepada orang yang merancang untuk memuat naik banyak gambar dalam satu masa.

Anda tidak dapat mengubah, mengubah ukuran atau mengedit foto Anda setelah memuat naik. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat folder dan sub-folder jika anda ingin menyusun foto anda dengan cara yang lebih baik. Anda akan mendapat storan 3GB.

4. TinyPic

hosting-bebas-gambar-jenis-hosting

Tinipik

TinyPic adalah laman web saudari Photobucket, yang bermaksud bahawa anda harus mengharapkan banyak ciri serupa. Laman web ini tidak menghendaki anda membuat akaun untuk mula memuat naik foto. Oleh itu, anda akan dapat memuat naik foto anda dengan lebih cepat dan membagikannya. Untuk memuat naik gambar, anda hanya perlu memilihnya, menambah tag dan menetapkan ukuran yang sesuai. Laman web ini akan memberi anda pautan yang anda perlukan untuk berkongsi foto anda di media sosial atau melalui laman web anda.

Teg pilihan akan menjadikan foto anda dapat dilihat oleh pengguna TinyPic yang mencarinya. Anda terhad kepada PNG, JPG, BMP dan GIF di bawah saiz 100MB. Anda juga boleh memuat naik video berdurasi 5 minit. Sekiranya lebar dan panjang foto melebihi 1600 piksel, TinyPic akan mengubah saiznya secara automatik. Mereka memadam gambar yang tidak dilihat oleh orang selama 90 hari. Oleh itu, ini bukan pilihan yang baik bagi orang yang ingin menyimpan gambar mereka secara kekal.

5. Gunakan.com

gunakan-com-percuma-foto-hosting

Gunakan.com

Salah satu kelebihan besar yang ditawarkan oleh Use adalah kemampuan memuat naik 100 foto sekaligus. Oleh itu, jika anda merancang untuk memuat naik sejumlah besar gambar, laman web adalah pilihan yang lebih baik untuk anda. Setelah anda memuat naik fail gambar, ia akan kekal di laman web secara kekal dan anda tidak akan terhad kepada saiz fail, penyimpanan atau lebar jalur. Lebih-lebih lagi, anda tidak perlu membuat akaun untuk memulakan proses memuat naik.

Anda akan mendapat keuntungan dari penyunting foto dan pengubah saiz, dan berpeluang menyusun gambar anda ke dalam album. Anda boleh menjadikan gambar anda peribadi atau umum. Dan kerana laman web tidak menawarkan pautan langsung ke laman web, anda harus menyalin URL gambar secara langsung atau menggunakan butang perkongsian sosial di laman web anda untuk menyiarkan setiap muat naik di laman media sosial anda. Laman web ini menyokong fail GIF, BMP, JPG, TIF dan PNG.

6. Flickr

flickr-percuma-fotografi-hosting

Flickr

Flickr adalah antara laman web perkongsian gambar dan gambar yang terkenal. Dan walaupun telah melalui banyak perubahan sejak Yahoo membelinya, ia tetap menjadi pilihan yang tepat untuk jurugambar. Selain daripada perkhidmatan hosting percuma, laman web ini menyediakan alat penyuntingan yang dapat anda gunakan untuk mengatur foto anda ke dalam album. Flickr adalah laman web media sosial. Oleh itu, anda akan dapat berkongsi gambar anda dengan seluruh komuniti.

Setelah membuat akaun, anda akan menemui banyak kumpulan minat dan topik yang berbeza, mulai dari fotografi hitam putih hingga fesyen dan alam semula jadi. Anda boleh menggemari foto pengguna lain atau meninggalkan komen anda.

Untuk privasi, laman web ini memberi anda peluang untuk mengedit tetapan privasi sebelum anda membagikan foto anda. Selain itu, anda boleh menggunakan e-mel, telefon atau aplikasi foto lain untuk memuat naik gambar. Aplikasi mudah alih yang ditawarkan lebih mudah digunakan dan membolehkan anda membuat sandaran foto dari Dropbox, komputer atau iPhoto.

7. 500 piksel

500px-hosting-foto-percuma

500 piksel

Sekiranya anda memerlukan laman web hosting foto dengan ciri rangkaian sosial, 500px adalah pilihan yang baik. Sama ada anda seorang amatur atau jurugambar profesional, anda boleh berkongsi karya anda, memberi komen pada gambar lain dan mengikuti pengguna kegemaran anda. Anda boleh memuat naik jumlah foto yang anda mahukan, tetapi orang menggunakan laman web terutamanya untuk memaparkan karya mereka. Setelah membuat profil anda, anda akan dapat menjual penggunaan foto anda melalui laman web. Walau bagaimanapun, anda tidak akan dapat memautkan foto ke laman web anda secara langsung atau membagikannya di platform media sosial. Mereka tidak membenarkan memuat naik lebih dari 20 foto setiap minggu – anda melakukannya setelah membeli keahlian tahunan premium yang akan dikenakan biaya $ 25.

8. Pinterest

pinterest-gambar-hosting

Pinterest

Pinterest sebenarnya adalah mesin carian untuk gambar. Terdapat berjuta-juta gambar yang dimuat naik setiap hari ke Pinterest. Sebilangan kecil daripada kita menggunakan platform ini untuk memuat naik dan menyimpan gambar, namun ini adalah platform yang bagus untuk menyimpan gambar anda. Sebenarnya, jika anda seorang jurugambar, dan ingin membawa lalu lintas ke laman web anda, Pinterest adalah platform hebat untuk memuat naik gambar portfolio anda.

Saiz fail maksimum yang boleh anda muat naik ke Pinterest ialah 10MB, dan anda dibenarkan memuat naik jenis fail PNG dan JPEG sahaja. GIF animasi juga boleh dimuat naik, namun ini mungkin tidak berfungsi dengan baik. Anda juga boleh memuat naik video berukuran hingga 2GB. Panjang video boleh antara 4 saat dan 30 minit. Hanya mp4 dan mov sahaja jenis fail video yang disokong di Pinterest.

9. FreeImageHosting.net

laman web percuma-gambar-hosting-bersih-laman web

PercumaImageHosting.net

Hosting Imej Percuma adalah laman web percuma lain yang boleh anda gunakan untuk menyimpan dan berkongsi gambar anda. Laman web ini menawarkan banyak ciri yang serupa dengan Imgur tetapi tidak menawarkan susun atur bergaya yang serupa dan kemudahan pemendek pautan. Sekiranya banyak iklan di laman web tidak mengganggu anda, anda boleh memuat naik gambar dan gambar anda tanpa perlu membuat akaun.

Hosting Gambar Percuma akan memberi anda kod HTML yang boleh anda gunakan untuk mengakses foto anda untuk dikongsi. Penyimpanan gambar tidak bersifat sementara, yang bermaksud bahawa foto anda akan kekal di laman web selamanya selagi anda mematuhi syarat perkhidmatannya. Sebilangan orang memilih laman web ini kerana mereka membenarkan memuat naik GIF animasi – mereka mungkin kelihatan terdistorsi.

10. PostImage

postimage-free-photo-hosting

Imej Pasca

Laman web hosting gambar percuma, PostImage, membolehkan pengguna menyimpan foto mereka secara kekal tanpa membuat akaun. Mereka juga menyediakan versi perisian desktop. PostImage membolehkan anda memuat naik gambar dengan ukuran di bawah 8MB dan anda bahkan boleh menggunakan URL mereka untuk dimuat naik.

Format fail yang disokong adalah JPG, PDF, GIF, PSD, TIFF, BMP dan PNG. Anda berpeluang membuat galeri dan berkongsi gambar anda dengan rakan. Setiap fail individu dilengkapi dengan pautan langsung yang unik dan anda boleh menghubungkannya ke laman web atau laman media sosial anda. Anda boleh mengubah saiz gambar sebaik sahaja dimuat naik.

11. ImageShack

gambar-hosting-bebas-fotografi-hosting

ImageShack

ImageShack menyediakan susun atur yang sangat mirip dengan Pinterest – ia hanya menyoroti foto terbaik. Untuk mula memuat naik foto anda, anda harus membuat akaun. Akaun percuma dilengkapi dengan banyak ciri berguna. Sebagai contoh, anda akan dapat menyusun semula semua gambar dan gambar anda menjadi album. Laman web ini juga membenarkan penambahan tag dan penjejakan gambar. Dengan kata lain, pengguna lain akan menemui karya baik anda dengan mudah.

Sekiranya anda mahu semua gambar anda kekal peribadi atau dapat diakses oleh khalayak tertentu, anda akan dapat melakukannya. Mereka menawarkan tempoh percubaan 30 hari untuk versi premium. Dalam tempoh tersebut, anda akan mendapat banyak faedah seperti pautan langsung, ruang tanpa had, statistik gambar dan tanda air. Dengan aplikasi web dan mudah alih yang ditawarkan, anda dapat memuat naik foto anda dan kemudian membagikannya dengan mudah. Alat yang ditawarkan termasuk aplikasi ShackIt yang membolehkan muat naik lebih cepat dan Aplikasi Ubah Saiz, yang membolehkan anda memotong, mengubah ukuran dan mengedit gambar anda dengan mudah.

12. ImageVenue

imagevenu-free-photo-hosting

ImageVenue

Anda boleh memuat naik gambar JPEG anda di ImageVenue. Sekiranya gambar anda sangat besar, laman web akan mengubah saiznya dan mengekalkan kualitinya setelah proses memuat naik selesai. Laman web ini mengekalkan kualiti gambar dan nisbah aspek semasa proses pengubahan saiz. Sekiranya anda tidak mahu mengubah saiz gambar anda, anda mesti menghadkannya kepada saiz 3MB.

Mereka menyediakan kapasiti penyimpanan maksimum 3GB sebulan untuk pengguna. Perkhidmatan hosting gambar telah menjadi pilihan yang baik untuk pengguna papan mesej dan blogger yang perlu mengatur dan memuat naik foto dalam jumlah besar dan membaginya dengan pengguna lain.

13. Imgbox

imgbox-percuma-gambar-hosting

Peti Img

Selain menghosting gambar dan gambar anda, Imgbox juga akan memudahkan proses perkongsian. Laman web ini menyediakan ruang penyimpanan yang tidak terhad, masa hosting yang tidak terhad dan kemampuan untuk memuat naik sebarang gambar di bawah saiz 10MB. Selain itu, ciri pemuat gambar lebih senang digunakan dan pantas. Setelah memuat naik gambar anda, anda boleh membagikannya melalui mana-mana laman web media sosial. Untuk memasukkan gambar anda ke laman web atau blog anda, anda hanya perlu menggunakan pautan langsung yang ditawarkan laman web untuk setiap foto.

Selain itu, anda akan mempunyai pilihan untuk membenarkan pengguna Imgbox lain untuk mencari dan memberi komen pada gambar. Kelemahannya, pilihan untuk mengatur foto anda di laman web adalah terhad.

14. Facebook

hosting-gambar-facebook

Facebook

Kebanyakan orang tidak melihat Facebook sebagai laman web hosting gambar percuma. Sebenarnya, ia adalah antara hos gambar terbesar yang ada sekarang dan anda boleh memuat naik jumlah gambar dan foto yang anda mahukan secara percuma. Tambahan pula, laman media sosial menawarkan pelbagai fungsi untuk membantu anda mengatur, menandai dan mengkategorikan semua gambar anda. Sekiranya anda telah menggunakan laman web, maka anda mungkin tahu bahawa laman web ini membenarkan penyusunan gambar dan gambar ke galeri dan album.

Proses memindahkan gambar kemudian mungkin memakan masa, tetapi fungsi penyuntingan yang ditawarkan akan membuat penyusunan semula lebih mudah. Facebook juga menyediakan ciri pengecaman wajah. Mereka akan mengenal pasti orang dalam foto anda dan memberitahu mereka bahawa muat naik selesai. Sebagai alternatif, anda boleh menjadikan gambar anda peribadi atau membagikannya di profil anda atau rakan anda. Ingat bahawa laman web ini akan mengecilkan foto anda secara automatik setelah memuat naik.

15. Photobucket

hosting gambar-gambar-percuma

Photobucket

Sekiranya anda memerlukan laman web mesra pengguna yang boleh anda gunakan untuk menyimpan gambar berkualiti anda, maka Photobucket adalah pilihan yang baik. Laman web ini membolehkan pengguna membeli atau membuat salinan cetak gambar di perpustakaan besar mereka. Setelah memuat naik gambar anda di laman web, anda boleh menukarnya menjadi barang hiasan rumah, cetakan logam, poster kanvas, cetakan berbingkai atau cetakan biasa. Orang yang memilih pilihan akaun percuma mendapat 10GB lebar jalur setiap bulan dan kapasiti penyimpanan 2GB.

Walau bagaimanapun, laman web ini menyediakan kemudahan akaun pro untuk orang yang ingin mengatur, berkongsi dan menyimpan sejumlah gambar dan foto tanpa had. Anda boleh menyimpan seberapa banyak gambar yang anda mahukan dan mencetaknya dalam format asalnya. Sekiranya anda tidak mahu mengeluarkan wang, anda boleh memuat turun aplikasi mudah alih, yang menawarkan ruang penyimpanan 8GB. Laman web menyokong format fail BMP, GIF, JPEG, JPG dan PNG.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map