5 Alternatif Drupal Terbaik – CMS Sumber Terbuka Teratas untuk Membangun Laman Web Profesional

alternatif drupal terbaik


Drupal adalah antara 3 sistem pengurusan kandungan paling popular di web. Pembangun bergantung padanya kerana menyediakan pendekatan terstruktur yang mengarah ke sistem kod modular yang dapat dikendalikan dan dapat digunakan untuk pelbagai tujuan. Sistem ini menggabungkan beberapa bit terbaik yang diambil dari forum, laman e-dagang, sistem pengurusan kandungan dan platform blog. Ini dapat digunakan untuk tujuan penerbitan, e-dagang dan komunikasi, itulah sebabnya para pembangunnya menyebutnya sebagai sistem penerbitan masyarakat.

Drupal sangat fleksibel dan memastikan bahawa anda boleh melakukan pengubahsuaian bagaimanapun dan bila-bila masa yang anda mahukan. Ia juga dapat digunakan sebagai kerangka pengembangan aplikasi. Ini telah menarik banyak pembangun, kerana aplikasi kompleks dapat dikembangkan melaluinya, dengan ketelusan maksimum dari awal hingga akhir.

CMS sumber terbuka ini memberi kuasa kepada lebih daripada satu juta aplikasi dan laman web dalam talian secara percuma dan mempunyai sokongan masyarakat yang besar. Orang-orang di dalamnya secara konsisten berusaha untuk menjadikan Drupal lebih baik, membuat plugin dan sambungan yang diperlukan untuk menjadikannya berfungsi ke tahap seterusnya.

Kelebihan Menggunakan Drupal

Drupal mungkin salah satu sistem pengurusan kandungan yang paling maju di luar sana. Ia menawarkan ciri seperti pengurusan pengguna lanjutan, pengurusan menu dan pengurusan jenis kandungan. Berkat fungsi ini, adalah lebih mudah untuk menjalankan blog lanjutan, platform media sosial dan membuat keseluruhan kandungan laman web, termasuk blog, video, teks, statistik dan banyak lagi.

Drupal sangat disesuaikan sehingga kedua-dua pereka dan pemaju dapat mewujudkan idea mereka. Ini menangani jenis kandungan dengan sangat baik dan mempunyai taksonomi yang kuat yang memungkinkan untuk mengambil kandungan, menjadikannya lebih mudah untuk menargetkan kata kunci yang telah anda teliti.

Syarikat sering menggunakan Drupal kerana membuat proses pengembangan jauh lebih cepat, berkat banyak fungsi dan ciri yang disertakan. Ini menawarkan pelbagai ciri yang stabil, boleh dipercayai, selamat, dan terkawal untuk membangunkan laman web dan aplikasi. Ini adalah bagaimana sistem pengurusan kandungan sumber terbuka ini setaraf dengan banyak sistem pengurusan kandungan peringkat perusahaan terkemuka,.

Drupal mempunyai banyak tema dan plugin yang tersedia, sehingga dapat disesuaikan dengan mudah di mana sahaja. Ia dapat mengendalikan laman web peribadi dengan mudah dan anda dapat belajar menggunakannya dengan cepat. Tetapi Drupal paling baik digunakan untuk tujuan perusahaan. Ia dapat memenuhi kehendak dan keperluan syarikat dengan pelbagai. Ini tidak sempurna, tetapi tidak ada perisian dalam keadaan ini. Perkara yang baik adalah bahawa anda dapat mengubah sepenuhnya perisian ini untuk keperluan individu anda dan menetapkannya untuk digunakan untuk kakitangan anda, tahap kemahiran mereka, anggaran anda dan aspek lain yang mempengaruhi syarikat anda. Sekiranya anda mencari sistem yang mengendalikan laman web B2B dengan baik, Drupal adalah cara terbaik.

Walaupun jika cita-cita anda bukan untuk membina laman web peringkat perusahaan yang besar, terdapat sistem pengurusan kandungan popular lain yang boleh anda gunakan.

Alternatif Drupal Diri yang Terbaik

Sekiranya anda seorang blogger atau seseorang yang tidak mempunyai banyak pengetahuan teknikal yang diperlukan untuk membina laman web, anda akan gembira mengetahui bahawa anda mempunyai banyak pilihan lain. Di sini anda akan mendapat 5 cadangan teratas kami.

WordPress

Lawati Laman Web »

alternatif drupal wordpress terbaikWordPress dikembangkan pada tahun 2003 sebagai platform blogging, tetapi telah berkembang menjadi sistem pengurusan kandungan sumber terbuka yang menyeluruh. Kelebihan terbesarnya adalah sangat mesra pengguna, sehingga boleh digunakan oleh pengguna yang tidak berteknologi. Melalui sedikit percubaan dan menonton beberapa tutorial, anda akan mudah mengurus laman web anda. Anda akan menambahkan halaman, gambar, catatan blog dan banyak lagi dengan mudah tanpa menghadapi kekacauan.

Anda tidak perlu mempunyai pengetahuan mengenai HTML, CSS, PHP atau bahasa pengekodan lain untuk menjadikan laman web anda berfungsi. Walaupun begitu, anda memerlukannya sekiranya anda ingin menyesuaikan tema atau pemalam anda sepenuhnya. Walau bagaimanapun, kebanyakan tema WordPress dilengkapi dengan banyak pilihan fleksibiliti dan penyesuaian, jadi anda dapat dengan mudah mencapai penampilan yang anda inginkan dengan alat seret dan lepas yang mudah. Anda bahkan boleh mengurus laman web anda, menerbitkan catatan, memberi komen yang sederhana dan melakukan banyak perkara lagi semasa dalam perjalanan dari telefon anda atau peranti mudah alih lain.

Kelebihan WordPress

WordPress adalah CMS yang ideal jika anda membina laman web anda sendiri. Anda boleh memuat turun pelbagai tema dan plugin percuma atau premium. Beberapa platform lain menjadikannya sangat mudah untuk membuat dan mengurus laman web seperti yang dilakukan oleh WordPress. Inilah sebabnya mengapa setiap laman web ke-4 dibina dengannya. Itu menjadikan 78 juta laman web bergantung pada CMS yang kuat ini. Ia telah mendapat populariti yang cukup lama untuk tahun-tahun yang akan datang dan terima kasih kepada komuniti pemaju yang setia, WordPress hanya akan menjadi lebih baik.

Sebagai CMS sumber terbuka, WordPress adalah percuma untuk digunakan. Ia bahkan mempunyai versi hosting sendiri, tetapi anda akan lebih baik jika anda mempunyai rancangan hosting anda sendiri. Satu perkara yang pasti, WordPress akan membantu anda membuat laman web yang hebat dengan sedikit usaha dan wang.

Joomla!

Lawati Laman Web »

alternatif drupal joomla terbaikJoomla! mewujudkan jalan tengah antara WordPress dan Drupal dari segi kerumitan. Hampir semua orang dapat memanfaatkan sistem ini, tetapi pembangun yang berpengalaman dapat membawanya ke tahap baru. Ia mempunyai fleksibiliti dan ciri kuat yang diperlukan untuk melakukannya. CMS ini menguruskan semua kandungan laman web anda dan membantu anda mempercepat kelajuan pengembangan anda. Tidak lebih dari sekadar klik untuk menyusun kandungan anda dan mendapatkan maklumat yang betul. Joomla! dapat menggerakkan semua jenis laman web, dari yang sederhana hingga yang paling kompleks. Inilah sebabnya mengapa ia menjadikannya antara 3 sistem pengurusan kandungan teratas di web. Ini adalah CMS sumber terbuka sehingga anda tidak perlu membayar apa-apa untuk menggunakannya.

Kelebihan Joomla!

Joomla adalah perisian penyuntingan yang sangat komprehensif dan selamat yang akan memastikan kandungan anda selamat sepenuhnya dari saat anda memuat naiknya. CMS ini juga mempunyai beberapa ciri pembinaan laman web yang unik, seperti alat pembangun menu sederhana. Ia membolehkan pengguna bukan teknikal membina menu hierarki dari awal.

Inti Joomla dapat diubah sepenuhnya sehingga ada yang dapat mengubahnya dengan pengetahuan PHP yang mencukupi. Anda akhirnya perlu melakukan ini jika anda ingin mengoptimumkan sepenuhnya Joomla untuk keperluan individu anda. Salah satu ciri terpentingnya adalah cache yang dibina, yang akan menjimatkan banyak masa semasa anda berusaha membina laman web anda. Sama seperti WordPress dan Drupal, Joomla benar-benar mesra SEO, yang merupakan bonus hebat, kerana anda tidak perlu melakukan banyak pengoptimuman di tempat.

Sekiranya anda memerlukan beberapa maklumat mengenai cara memanfaatkan Joomla sepenuhnya atau menghadapi masalah sepanjang perjalanan, anda mempunyai komuniti yang kuat dan sejumlah besar maklumat untuk membantu anda. Hampir setiap masalah yang anda hadapi telah diselesaikan oleh orang lain di web.

Walaupun anda bukan orang teknikal, anda akan mudah berjalan di sekitar Joomla dan membuat laman web yang memenuhi matlamat anda.

Konkrit5

Lawati Laman Web »

konkrit5 alternatif drupal terbaikSetelah memperoleh banyak pengalaman dari sistem pengurusan kandungan sebelumnya, pencipta Concrete5 berusaha untuk mengambil pendekatan yang lebih inovatif. Mereka telah mencipta CMS sumber terbuka yang kuat yang menangani cabaran membina dan mengurus laman web.

Concrete5 adalah platform yang komprehensif yang menyediakan semua proses untuk anda membina kehadiran dalam talian yang kuat tanpa menghabiskan sedikit pun. Anda juga boleh melakukan apa sahaja yang anda inginkan kerana ia adalah Perisian Sumber Terbuka percuma dan bebas di bawah lesen MIT. Concrete5 menawarkan beberapa ciri dan alat yang sangat hebat yang tidak banyak yang diharapkan dari perisian percuma.

Concrete5 memudahkan sesiapa sahaja untuk membina laman web dalam beberapa minit dan mengeditnya agar sesuai dengan citarasa masing-masing. Laman web yang anda buat boleh diubah suai pada bila-bila masa. Pengguna boleh melakukan semua ini tanpa pengetahuan teknikal yang luas. Pembangun menyukainya kerana mempunyai kerangka yang sangat fleksibel dan mantap yang menyediakan proses pembangunan yang stabil untuk aplikasi yang hebat.

Kebaikan Beton5

Antara muka penyuntingan yang komprehensif adalah salah satu kualiti terkuat Concrete5. Ini menjadikan penyesuaian laman web anda menjadi proses yang mudah dan cekap. Tidak ada batasan kreatif untuk apa yang dapat anda capai dan ini sangat mudah dibuat dengan editor WYSIWYG. Ia tidak memerlukan pengetahuan pengekodan, jadi sesiapa yang dapat mengendalikan antara muka visual dapat menyesuaikan laman web mereka secara bebas. Oleh kerana laman web yang dibina di Concrete5 responsif sepenuhnya, laman web juga akan kelihatan baik pada peranti mudah alih.

Concrete5 menawarkan beribu-ribu tema dan peluasan yang membantu anda memperluas fungsi laman web anda. Kesemuanya dapat dipasang dengan beberapa klik melalui papan pemuka. Anda juga boleh membuat dan mengedit borang dengan lancar melalui pembuat borang. Concrete5 juga telah mengatur aliran kerja kandungan, sistem pelaporan bersepadu, kebenaran pengguna dan banyak lagi.

Anda boleh mengurus pengguna dan pentadbir laman web anda dengan mudah dan membuat kumpulan yang berbeza untuk mereka. Anda dapat memodelkan kebijakan penerbitan anda mengikut piawaian organisasi anda, dan hanya pengguna tersebut yang mengusahakan kandungan anda yang dapat mengaksesnya.

Concrete5 mesra SEO langsung dari luar kotak, tanpa perlu menggunakan kod atau pemalam tambahan. Ini akan membantu anda meningkatkan kedudukan carian anda sebaik sahaja anda melancarkan laman web anda. Anda juga boleh memasukkan butang perkongsian sosial dengan beberapa klik.

Concrete5 mempunyai semua yang diperlukan oleh laman web peribadi atau laman web organisasi yang lebih kecil. Anda boleh menyiapkannya dalam beberapa minit, jadi pasti patut mencuba sistem pengurusan kandungan ini.

MODX

Lawati Laman Web »

modx alternatif drupal terbaikMODX adalah salah satu sistem pengurusan kandungan yang membanggakan dirinya dalam memberikan kebebasan kreatif kepada pengguna. Ia telah dimuat turun lebih dari satu juta kali sejak dilancarkan pada tahun 2005. Terutamanya popular kerana juga sangat mesra perniagaan. Ini mungkin disebabkan oleh rancangan pembayarannya yang fleksibel kerana berdasarkan kepada sebut harga. Pada dasarnya, pengguna hanya membayar ciri yang mereka tahu benar-benar mereka perlukan. Ia dibuat khusus untuk orang yang sangat berminat untuk membuat sesuatu yang benar-benar unik yang sesuai dengan visi mereka. Ini adalah kanvas kosong yang membolehkan pengguna melukis pandangan mereka di atasnya.

Kelebihan MODX

Kebebasan sepenuhnya dalam penyesuaian adalah faedah terbesar menggunakan MODX. Tidak ada sistem pengurusan kandungan atau platform pembinaan laman web lain yang dapat menandinginya dalam aspek ini. MODX adalah satu-satunya yang memungkinkan pengguna yang tidak mahir berteknologi tidak mempunyai sekatan kreatif sifar. Inilah yang menjadikan MODX sebagai inovator dalam industri, menjadikannya salah satu alat kreatif terbaik untuk pereka web. Anda boleh maju walaupun dengan projek web paling berani dan paling menuntut.

Pentadbir boleh menaik taraf, memasang atau memindahkan banyak add-on, tema atau bahkan melengkapkan laman web melalui pemasang MODX. Mereka tidak perlu risau tentang kebergantungan kerana prosesnya dipermudahkan dengan platform ini. Segala-galanya dibuat agar mesra pengguna mungkin, jadi ini adalah alat yang sempurna untuk pengguna yang tidak berteknologi. Tetapi pembangun yang berpengalaman dapat membuat ciri khas tanpa perlu menggodam inti sistem. Melalui pelaksanaan JSON, MODX dapat berinteraksi dengan sistem lain juga. Ia juga dilengkapi dengan add-on SEO komprehensif yang membolehkan anda mengurus pengoptimuman laman web dan kandungan anda dengan mudah.

MODX pastinya alat yang luar biasa bagi mereka yang mengutamakan kreativiti mereka. Lihat dan lihat seberapa baik ia berfungsi!

Tipu3

Lawati Laman Web »

typo3 alternatif drupal terbaikTypo3 adalah alat yang jauh lebih canggih dan serius daripada banyak sistem pengurusan kandungan lain di luar sana. Ini bukan platform untuk pengguna kasual, melainkan platform untuk pengaturcara yang lebih maju yang mengetahui cara kodnya. Mereka mempunyai banyak perkara untuk mendapat manfaatnya kerana Typo3 adalah aplikasi komprehensif dengan banyak fungsi. Anda hanya perlu meluangkan masa dan tenaga untuk mempelajarinya, tetapi ia sangat berbaloi. Sebilangan besar pengaturcara di web telah memberikan ulasan positif mengenai perisian tersebut. Ini sangat maju dan memerlukan banyak pengetahuan, tetapi apa faedah konkrit yang dimilikinya?

Faedah Typo3

Manfaat utama Typo3 adalah kepelbagaian dan modularitasnya, yang menjadikannya hebat untuk laman web syarikat atau laman web berita besar. Ia mudah diperluas, dengan beribu-ribu tambahan yang boleh dipasang dengan mudah. Mereka memperluas fungsi sistem, membolehkan pengguna membuat kedai dalam talian, menambah galeri gambar atau papan perbincangan.

Typo3 dilengkapi dengan sistem pentadbir yang sangat fleksibel. Ini membolehkan anda menetapkan kebenaran khusus untuk pengguna tertentu. Mereka tidak boleh mengacaukan kod laman web atau perkara lain yang berada di luar tanggungjawab mereka.

Dengan jenis kandungan, lebih mudah untuk mengawal apa yang berlaku di laman web ini, terutama ketika anda ingin mengatur susun atur halaman, menambahkan video, gambar atau skrip lain. Sekiranya anda tidak tahu menggunakannya sepenuhnya atau mempunyai masalah lain, anda boleh menghubungi papan perbincangan. Terdapat banyak pengguna berguna yang boleh anda hubungi dan banyak dokumentasi yang boleh anda baca.

Apa yang menjadikan pembangunan lebih mudah dan lebih kurang bermasalah adalah modul pembatalan perubahan. Ia unik untuk Typo3 dan sangat popular di kalangan pentadbir, yang fungsi ini sangat berguna. Mereka dapat memulihkan versi laman web sebelumnya dengan mudah tanpa perlu melalui banyak masalah. Untuk menyelesaikannya, mengubah struktur halaman adalah mudah dan dilakukan tanpa susunan div, blok, artikel atau bahagian yang telah ditentukan sebelumnya.

Typo3 adalah alat yang luar biasa jika anda seorang pengaturcara yang berpengalaman, tetapi saya harus menyebutkan bahawa tidak mudah menggunakan sumber pelayan. Kebolehpanjangan dan modulariti bermaksud bahawa perisian seperti itu memberi tekanan besar pada parameter pelayan. Sekiranya laman web tidak terlalu besar atau tidak mempunyai ribuan pelawat setiap hari, ia akan berfungsi dengan baik. Tetapi anda memerlukan peningkatan pelayan semasa laman web anda berkembang.

Kesimpulannya

Drupal bukan satu-satunya platform sumber terbuka yang menawarkan rangka kerja komprehensif untuk membangunkan laman web yang hebat. Walaupun ini adalah salah satu yang terbaik, tetapi ada kemungkinan anda akan menemui sesuatu yang lebih baik untuk anda. Saya harap artikel ini dapat membantu anda melakukannya dan kami akan melihat anda pada yang seterusnya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map