5 Alternatif GoDaddy Terbaik untuk Pendaftaran Domain & Web Hosting

alternatif godaddy terbaik


Tidak cukup gembira dengan rawatan GoDaddy anda? Mungkin sudah tiba masanya untuk memotong umpan, dan cara apa yang lebih baik daripada beralih ke salah satu alternatif GoDaddy terbaik? Baca ulasan kami mengenai 5 alternatif GoDaddy terbaik dan pilih hos web yang akan memberi anda keuntungan terbesar.

GoDaddy menawarkan hosting berasaskan Linux dan Windows melalui rancangan hosting bersama, VPS, khusus, dan dikendalikan dengan harga bermula dari $ 3,99 / bulan. Dengan lebih dari 17 juta pelanggan di seluruh dunia dan 71 juta nama domain diuruskan, GoDaddy adalah salah satu pendaftar domain dan penyedia hosting web yang paling lama beroperasi di industri ini.

Tidak diragukan lagi, GoDaddy adalah syarikat besar yang terkenal dengan pengiklanannya yang berani, harga permulaan yang murah dan pelbagai perkhidmatan web, tetapi itu tidak bermaksud mereka memenuhi semua keperluan setiap saat. Masa komitmen yang panjang, masalah waktu henti atau masalah sokongan pelanggan dapat menjadikan GoDaddy menjadi hit atau ketinggalan bagi banyak pelanggan.

Bagi mereka yang tidak pasti sama ada GoDaddy adalah pilihan terbaik mereka, berikut adalah cadangan utama kami untuk alternatif GoDaddy terbaik:

HostGator

hostgator godaddy alternatifDengan pelbagai jenis perkhidmatan web dan pilihan hosting web mesra poket dan premium, HostGator menarik minat khalayak yang luas. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2002, dan hari ini menjadi tempat utama untuk mereka yang mencari rancangan hosting yang mudah digunakan, berpatutan dan kaya dengan ciri.

HostGator menawarkan hosting Linux dan Windows dengan rancangan hosting bersama dan khusus mereka, sementara Plesk / cPanel & Lesen WHM / WHMCS disertakan secara percuma dengan semua rancangannya. Pelan hosting HostGator merangkumi jaminan uptime 99.9%, jaminan pulangan wang 45 hari, alat pembangun laman web percuma, alat SEO percuma, sandaran di luar lokasi mingguan, sokongan 24/7 dan banyak lagi.

Rancangan hosting bersama bermula pada $ 3,95 / bulan, rancangan hosting VPS bermula pada $ 19,94 / bulan, rancangan hosting khusus bermula pada $ 119 / bulan, sementara rancangan hosting cloud bermula pada $ 4,95 / bulan.

Pelan hosting HostGator dibina untuk prestasi, kepelbagaian dan skalabilitas, menjadikannya pilihan yang baik bagi sesiapa yang mencari perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai untuk jangka masa panjang.

BlueHost

alternatif bluehost godaddyTerkenal dengan rancangan hosting berpusatkan WordPress mereka, BlueHost adalah pesaing kuat lain untuk alternatif GoDaddy terbaik. Selain hosting yang dioptimumkan untuk WordPress, palet hosting BlueHost termasuk hosting awan, hosting VPS, hosting khusus, dan hosting reseller.

Harga untuk rancangan hosting bersama bermula pada $ 3,95 / bulan. Ini termasuk domain percuma, pemasangan WordPress 1 klik percuma, sokongan 24/7, jaminan wang dikembalikan 30 hari, dan kredit iklan lebih dari $ 150. Beberapa pakej hosting yang dikongsi bersama dilengkapi dengan hosting, penyimpanan, dan lebar jalur domain tanpa had.

Pelan yang berpatutan tersedia di semua jenis hosting. BlueHost mengkhususkan diri dalam hosting Linux, menawarkan peningkatan cPanel, penyimpanan SSD, penskalaan sumber langsung, sokongan untuk skrip sumber terbuka, rancangan dioptimumkan eCommerce (SSL, termasuk pelbagai keranjang belanja) dan sejumlah barang berharga (alamat IP percuma, percuma SSL, kredit pemasaran, perlindungan spam, privasi domain, sandaran, dll.).

Dari rancangan hosting awan yang fleksibel hingga rancangan hosting khusus eCommerce, BlueHost merangkumi semua keperluan hosting penting yang mungkin diperlukan oleh profil laman web anda.

Hosting InMotion

inmotion hosting alternatif godaddySelanjutnya dalam senarai 5 alternatif GoDaddy terbaik kami ialah InMotion Hosting, penyedia hosting yang berpusatkan perniagaan dengan banyak ciri canggih dan pelbagai pakej hosting. Walaupun InMotion memang menawarkan beberapa rancangan hosting bersama yang dirancang untuk semua skillet, sebilangan besar pakej hosting mereka ditujukan untuk profesional atau pengguna perniagaan.

InMotion hosting dilancarkan pada tahun 2001, dan sejak itu dimiliki secara bebas. Rancangan hosting mereka merangkumi semua jenis hosting penting termasuk shared, VPS, hosting WordPress, pelayan khusus dan hosting reseller. Mereka pakar dalam hosting Linux semua-SSD, menawarkan lesen cPanel dan WHMCS percuma. Ciri-ciri lain yang ditawarkan dengan rancangan mereka termasuk nama domain percuma, sandaran data percuma dan snapshot keadaan langsung, pengurusan pelayan percuma, akses root penuh, IP khusus percuma, perlindungan perisian hasad, SSL percuma, perlindungan DDoS, pematuhan PCI, dll..

Sebilangan besar rancangan dilindungi oleh jaminan pengembalian wang 90 hari, kecuali pelayan khusus yang disertakan dengan jaminan pulangan wang 30 hari standard industri.

InMotion menonjol melalui hosting yang pantas dan boleh dipercayai ditambah dengan sokongan pelanggan yang pantas, tersedia 24/7 pada sembang langsung, e-mel, dan telefon.

 iPage

ipage godaddy alternatifiPage adalah salah satu syarikat web hosting tertua yang mengimbas kembali masa lalu yang bermula pada tahun 1998. Platform mereka mempunyai lebih dari 1 juta laman web, dan pakej hosting mereka merangkumi keperluan hosting asas hingga lebih kompleks.

iPage mempunyai salah satu harga permulaan terendah dalam industri untuk hosting bersama, menawarkan satu pelan tanpa had bermula dari $ 1,99 / bulan. Rancangan ini dipenuhi dengan banyak barang, termasuk pembangun laman drag and drop percuma, 1000 templat percuma, pendaftaran domain percuma, alat CMS, alat pemasaran, pelayan seimbang muat, alat keselamatan, dan banyak lagi. Pelan hosting bersama iPage dilengkapi dengan vDeck, sementara pakej hosting canggih mereka dilengkapi cPanel.

VPS iPage, pelayan yang dioptimumkan untuk WordPress dan khusus dibina untuk fleksibiliti dan skalabilitas, menawarkan banyak sumber, sokongan pakar 24 × 7, dan kos bulanan yang dapat diramalkan.

NamaCheap

namecheap godaddy alternatifHadir dalam industri selama lebih dari satu dekad, NameCheap menawarkan pelbagai perkhidmatan web yang terdiri dari pendaftaran nama domain hingga hosting web. Platform mereka menguruskan lebih dari 7 juta domain dan menghitung lebih dari 3 juta pelanggan di seluruh dunia.

Harga yang berpatutan selalu menjadi salah satu titik penjualan NameCheap, namun keselamatan, kebolehpercayaan dan hosting yang hebat juga menjadi daya tarikan perkhidmatan mereka. Pelan hosting bersama bermula pada $ 9,88 / tahun, yang lebih rendah daripada harga domain. Pelbagai rancangan hosting VPS, khusus dan reseller juga tersedia.

Dari segi ciri, hosting NameCheap dilengkapi dengan nama domain .website percuma, pilihan pusat data, pilihan OS, SLA 100% uptime dengan beberapa rancangan, lesen cPanel dan WHM, sandaran pelengkap, dan banyak lagi.

Sebagai pendaftar domain terakreditasi ICANN, NameCheap menawarkan sejumlah perkhidmatan pendaftaran domain (mis. Perlindungan WhoisGuard), perkhidmatan keselamatan web, dan perkhidmatan hosting web, menjadikannya penyedia perkhidmatan web yang kompleks.

Pembalut

Sama ada anda pelanggan GoDaddy tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka atau anda hanya berada di pasaran untuk mencari penyedia hosting yang boleh dipercayai yang menawarkan pendaftaran domain dan perkhidmatan hosting web berskala, semua syarikat hosting yang tersenarai dalam 5 alternatif GoDaddy terbaik kami menawarkan kedua-dua domain pendaftaran (ada juga yang menawarkan nama domain percuma dengan rancangan mereka) dan beberapa pakej hosting mulai dari pilihan hosting bersama paling asas hingga rancangan khusus dan VPS yang maju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map